Log in

View Full Version : Къде да изкърпя Алфата

dvdimov
11-04-2011, 20:14
Здравейте,колеги.
От скоро се сдобих с една хубава 146 ЖТД,но за съжаление открих,че тук таме е тръгнала да позагнива.
Та въпросът ми е,знаете ли в Пловдив добър тенекиджия,който да ми свърши работа на разумна цена и да не си остави ръцете.

toki4a
11-04-2011, 20:36
Здравейте,колеги.
От скоро се сдобих с една хубава 146 ЖТД,но за съжаление открих,че тук таме е тръгнала да позагнива.
Та въпросът ми е,знаете ли в Пловдив добър тенекиджия,който да ми свърши работа на разумна цена и да не си остави ръцете.

ако желаеш в Пазарджик мооооже и да измислим нещо;-)

dvdimov
11-04-2011, 20:46
Какво имаш в предвид "да измислим нещо"?

myato
12-04-2011, 09:48
Какво имаш в предвид "да измислим нещо"?

Нали си чувал приказката:"Думам ти дъще.Сещай са снахо."
Драсни едно ЛС на колегата и ще разбереш за какво става въпрос.

dvdimov
12-04-2011, 10:33
Извинявам се но не разбрах позивната.

Majed_146
12-04-2011, 13:52
Нали е поцинкована? :brickwall:

dvdimov
12-04-2011, 14:49
И аз така съм чувал,но уви под задните седалки има дупки,под дясната по-голяма под лявата тъкмо започва,вижда се,че е подпухнала.
Незнам тези коли имат ли пръскало на задния прозорец,понеже при мен не пръска,данеби да минава от там маркуча и да е прекъснал и водата да се излива долу,и от там да се е получило гниенето.

tonov
12-04-2011, 19:41
Имат пръскалка, да. И маркучът минава под задната седалка.

RoMeO_156_GTA
12-04-2011, 20:00
toki4a ще ти свърши работа колега .

Ако е от северна Германия примерно или друга северна страна , пък особено австрийка ... от там какви сравнително нови Мерцедеси и Аудита съм виждал нагнили :-) Питай някой тенекеджия и ще ти каже :-) Просто почти всички Алфи са от Италия и няма да видиш с ръждичка по-новите ;)

dvdimov
12-04-2011, 20:12
Благодаря ти много за информацията,явно ще трябва да сваля седалките и да намеря къде е скъсан маркуча.
А от къде пръска водата,не виждам никъде да има пръскало по багажника.

tonov
12-04-2011, 20:15
Благодаря ти много за информацията,явно ще трябва да сваля седалките и да намеря къде е скъсан маркуча.
А от къде пръска водата,не виждам никъде да има пръскало по багажника.

В основата на рамото е и пръска в посока нагоре.
Маркучът може да е скъсан и горе в гъвкавата връзка.

dvdimov
12-04-2011, 20:23
Отново ти благодаря за инфото,но тогава не би могло да изтича под задните седалки,а си личи че гнилото е точно там по средата на двете седалки

toki4a
12-04-2011, 21:13

поцинковани са само кофите бре колега ;)
галванизацията на купетата , както казва и колегата, не помага особенно много като страни Германия и швейцария, щото там фвърлят доста препарати и разни соли зимата които буквално разрушават тенекетата

DerMeister
13-04-2011, 18:20
Моята е същата работа. Германка, отдолу всичко е в оранжево лайняната гама, но дупки още няма, само един крик влезна до прага, защото го сложих по-навътре :).

Аз ще я карам докато не изпадна от нея и тогава ще мисля за кърпене, че е супер досадна занимавка и бая пари.

dvdimov
13-04-2011, 21:59
Абе и ти си прав ,май и аз това ще взема да направя или мисля да взема май продаваха някъкви спрейове от рода на шегреновото покритие и да я напръскам на гнилочите да ги запечатам па колкото изкара да и се порадва жената,белкем се научи да кара па тогава може и за по нова алфичка да помислим.
Ако сте чували за такива спрейове и пръскала,моля помогнете какво да взема.
Или някакъв силикон.

kolev
14-04-2011, 11:32
боя "протекта" или ръждопреобразовател и "боди" отгоре.

dvdimov
14-04-2011, 14:16
Това някаква марка боя ли е или вид покритие,за да знам къде да я търся.
На спрей ли е или се маже с четка.
Благодаря предварително за съдействието.

RoMeO_156_GTA
14-04-2011, 15:10
Това някаква марка боя ли е или вид покритие,за да знам къде да я търся.
На спрей ли е или се маже с четка.
Благодаря предварително за съдействието.
На теб няма да ти трябват покрития с вид, така че тези ще ти свършат работа . И аз подкрепям колегата .
Протектата е в метални кутии и се нанася с четка http://www.orgachim.bg/index.php?location=products11&pid=157&start=0 .
Другото е Body 930 тип асвалтово покритие както му казват , пак на кутии , има и по-големи разфасофки . Гъсто е и запечатва добре .
В големите вериги няма как да ги няма .
http://www.efarby.sk/upload/stuff/resized/1518_167-166-true-false.jpg

Majed_146
18-04-2011, 22:14
поцинковани са само кофите бре колега ;)
галванизацията на купетата , както казва и колегата, не помага особенно много като страни Германия и швейцария, щото там фвърлят доста препарати и разни соли зимата които буквално разрушават тенекетата

Забравих как му се викаше. Неволна грешка :)

---------- Post added at 22:14 ---------- Previous post was at 22:11 ----------

На теб няма да ти трябват покрития с вид, така че тези ще ти свършат работа . И аз подкрепям колегата .
Протектата е в метални кутии и се нанася с четка http://www.orgachim.bg/index.php?location=products11&pid=157&start=0 .
Другото е Body 930 тип асвалтово покритие както му казват , пак на кутии , има и по-големи разфасофки . Гъсто е и запечатва добре .
В големите вериги няма как да ги няма .
http://www.efarby.sk/upload/stuff/resized/1518_167-166-true-false.jpg

Това е доста добро Body. Лично съм " Хасфалтирал " Типото и доста добре се получи.