Log in

View Full Version : Настройка часовник 166

muskula
12-04-2011, 23:45
Здравеите колеги отскоро имам Alfa Romeo 166 и от както смениха времето немога да си настроя часовника ,ще сам много благодарен ако някой ме светне как става това .Опитах с търсачката но поне аз не успях да намеря подобна тема .
Благодаря предварително

thecleaner
12-04-2011, 23:48
Здравеите колеги отскоро имам Alfa Romeo 166 и от както смениха времето немога да си настроя часовника ,ще сам много благодарен ако някой ме светне как става това .Опитах с търсачката но поне аз не успях да намеря подобна тема .
Благодаря предварително

Изключваш навигацията и си го сверяваш :)

val_mcrae
13-04-2011, 10:21
Благодаря предварително

Колега, в нстройките на часовника има и опция за смяна на лятно и зимно часово време. Само с едно натискане задаваш отметката (тикче) и готово :)

muskula
13-04-2011, 12:40
Знам го чекчето за лятно и зимно ама нестава показва ми с един час назад.Ще пробвам да изключа навигацията както каза колегата и ще видя какво ще стане ....
Благодаря за отговорите

Bobo
13-04-2011, 13:29
Знам го чекчето за лятно и зимно ама нестава показва ми с един час назад.Ще пробвам да изключа навигацията както каза колегата и ще видя какво ще стане ....
Благодаря за отговорите

Просто ще си стане споко ;)

qpwo
13-04-2011, 14:32
Как за изключва таЗЗ навигация?:bored:

Bobo
13-04-2011, 15:22

На гърба на устройството в багажника има букса със плъзгач дърпаш откопчава се и воала ;)

danchev63
13-04-2011, 15:32
Развиваш четирите гайки държащи стойката на навигацията и чейнджъра. Внимателно - да не докосваш клемите - я изнасяш напред. Завърташ я откъм гърба и виждаш две букси - едната е малка за антената и другата както каза Bobo в горния пост. След това отиваш отпред и чрез врътките си правиш настройка на часовника - точно време. След това ако изкаш я включваш по обратния ред и готово. Ако не искаш не вкарваш буксите и връщаш стойката на мястото й.

val_mcrae
13-04-2011, 18:30
Преди да рестартираш провери часовите пояси! Там може да не е правилния!

VIHHRONNY
13-04-2011, 22:00
само да допълня, ако вкараш някакъв диск различен от нашта часова зона времето ще се смени автоматично, така че като си настроиш часа не вкарвай никакви дискове, тъй като диск за бг все още не знам да има.

thecleaner
13-04-2011, 22:27
Батки поздравления на всички за темата. С няколко поста всеки допълващ другия и без грам спам ( с изключения на този ми пост) бе обяснено на човека как стават нещата. Понякога ме изненадва приятно форума :respect:

muskula
13-04-2011, 23:12
Благодаря на всички колеги за изчерпателните отговори ,просто сте невероятни :respect:

lacho.lazarov
14-04-2011, 15:10
само да допълня, ако вкараш някакъв диск различен от нашта часова зона времето ще се смени автоматично, така че като си настроиш часа не вкарвай никакви дискове, тъй като диск за бг все още не знам да има.
Финландия е в нашя часови пояс. Ако поставя диска за Финландия ........ ще се оправи ли часовника?

souze
15-04-2011, 20:08
Финландия е в нашя часови пояс. Ако поставя диска за Финландия ........ ще се оправи ли часовника?
Ще се оправи, ако си във Финландия.

kontrabanda
06-09-2012, 14:34
Супер тема.

kontrabanda
06-09-2012, 14:58
Колеги при мен не се получава изключих и двете букси и настройките от менюто не ми се променят.не мога да задам нищо освен часовите пояси и лятно/ зимно време...:(

ecotronic
06-09-2012, 15:40
Колеги при мен не се получава изключих и двете букси и настройките от менюто не ми се променят.не мога да задам нищо освен часовите пояси и лятно/ зимно време...:(

Да преговорим цялата процедура, за да няма грешка:

1 - буксата на навигацията трябва да е изключена
2 - пускаме ICS - а
3 - натискаме бутона "trip"
4 - избираме "settings"
5 - избираме "date/time
6 - избираме "settings"
7 - в новото меню натискаме "settings", при което маркерът се позиционира върху часовете............
8 - след настройката на времето, натискаме "start"
9 - излизаме с "go back" от всички подменюта.

popaay
06-09-2012, 16:42
Откачи "-" на акумулатора и изчакай 1-2 мин!

kontrabanda
07-09-2012, 12:54
Всичко е наред моя грешка. Не ме пускаше в ''Settings'', след откачането на буксите и вчера сглобих набързо всичко днес изчаках на контакт около минута и ми се появи. Влезнах и всичко е ОК. Мерси

Alfa145quadrifoglio
09-01-2015, 13:25
Значи пробвах това със изключването на навигацията от зад в багажника но не се получи да си го настроя ръчно.. мога само със часовите пояси да го сменям и са доста различни от нашето време ? някакви други идей ?

tweety
09-01-2015, 13:40
Значи пробвах това със изключването на навигацията от зад в багажника но не се получи да си го настроя ръчно.. мога само със часовите пояси да го сменям и са доста различни от нашето време ? някакви други идей ?

И аз един път имах подобен случай, но се оказа че това е начина. Просто явно трябва да се изчака след като се откачи навигацията или да се извади и сложи пак ключът. Няма друг вариант за ръчно сверяване на часовника. Просто изключи кабелите на навигацията и ще ти се активира менюто.

ecotronic
09-01-2015, 13:45
Откачи акумулатора, изключи буксата на навигацията, закачи акумулатора и направи описаната в пост № 17 процедура.
Това е начинът. Друг няма.

iveli
09-01-2015, 17:58
Огледай коя букса си изключил Май си объркал Казвам го от собствен опит