PDA

View Full Version : Измамници във форума

flipz
13-04-2011, 17:38
Колеги отваряйте си очите на 6 когато се договаряте с някого за части и прочие. Аз се опарих малко от един колега, който също продава части за Алфа 145.

Exclusive
Alfa 145 2.0 16V TS
Location Sofia

Разбрахме се за бубина, два спирачни диска и мигач.

Получих един почти чисто нов диск за 1.6 и един износен за 2.0 при което няма как да се обърка, понеже размерите са различни, единият е видимо по- голям. Въпросният човек изобщо не отговаря след като ми ги изпрати.
Бубината беше счупена от към лулата и корпусът и като цяло пукнат.

Снимка тук (http://213.91.140.50/false/IMG_0885.JPG)

ALFA JTD
13-04-2011, 17:42
бои по канчето на тези хора!!! :whip:

gogo79
13-04-2011, 19:15
:shocked:Ццц,как може да има такива хора,и то алфисти?!:smackbum::guillotine::bash::guns::sniper ::boxing:

old alfist
13-04-2011, 21:09
Навсякъде е пълно с измамници и изобщо не се учудвам, че има такива и във форума - съжалявам за теб, но колкото и да внимава човек не може да живее без доверие. Имал си малшанса и на всеки от нас може да се случи. Все пак е добре да се напомня на хората да си опичат акъла.

Satanism
13-04-2011, 21:12
Време е, да се научите, да си отваряте пратките, преди да се разписвате....

badmadafaka
13-04-2011, 22:36
Не става без доверие, така е...
Навсякъде е пълно с хора, които явно не вярват в кармата... Но не се замислят тя дали вярва в тях :Yoda:
Не се ядосвай, едва ли те е измамил с повече от няколко десетки левчета... Пък и след случката не е зле да се замислиш дали си струваше да си купиш n-та употреба спирачни дискове в крайна сметка...

DJ Vladic
13-04-2011, 23:20
Според факта че си се опитвал да си купиш такива жизненоважни части не говори много красноречиво. Но нека оставим това на страна, и да обърнем внимание на онзи измекяр жалък. СВЕЩИ ДА СИ КУПИ С ТИЯ ПАРИ! Като имам казвам СВЕЩИ нямам предвид искрови/запалителни свещи :)

Rider_alfa155
14-04-2011, 00:33
Колеги, не е виновен човека, че колегата си е дал паричките при него за боклуци.... в крайна сметка си има утвърдени имена във форума който продават части втора употреба, и за 5-10 лв по евтин чарк без доказан произход, качество и най вече съвместимост по добре си купувайте части от хората който само с това се занимават... жалко колега но другия път ще знаеш, аз пазаря основно от Никола :respect:

RUNNING WILD
14-04-2011, 02:42
верно има измам кяриз на секъде,работят им мозъците на гладните,не случайно много фирми не търгуват с България по нета и не пращат стоки на сам,то не беха фалшиви долари,банкомати точене,чеиндж на валута на улицата,жетони от лед в машините,бутала от спринцовки в телефонните автомати....е това е положението некое е обърнал на авточасти.

flipz
14-04-2011, 22:56
Според факта че си се опитвал да си купиш такива жизненоважни части не говори много красноречиво. Но нека оставим това на страна, и да обърнем внимание на онзи измекяр жалък. СВЕЩИ ДА СИ КУПИ С ТИЯ ПАРИ! Като имам казвам СВЕЩИ нямам предвид искрови/запалителни свещи :)

Единият диск е чисто нов има няма 100- 200 км карано с него, а той каза че и двата са в такова състояние и снимал само единият :) Всички знаем, че спирачни дискове се карат около 40-60К км. Принципно, защо трябва да се дават пари в това нямане, като може да се намери нещо което си заслужава на сметка. Никой като си сложи нови дискове не очаква да смачка предницата след 200км :)

---------- Post added at 19:56 ---------- Previous post was at 19:53 ----------

Колеги, не е виновен човека, че колегата си е дал паричките при него за боклуци.... в крайна сметка си има утвърдени имена във форума който продават части втора употреба, и за 5-10 лв по евтин чарк без доказан произход, качество и най вече съвместимост по добре си купувайте части от хората който само с това се занимават... жалко колега но другия път ще знаеш, аз пазаря основно от Никола :respect:

Хайде стига глупости моля ви .. съвместимостта е доказана, защото твърди че ги сваля от 1.4и.е ТС който са идентични с моите .. да но само единият диск :) другият е от 2.0и.е ТС. И той го знае и вижда .. утвърдени те .. и съм платил пари не стотинки. Както и да е .. дано не ви лъже някой съфорумец, че не е хубаво. БГработа.

Rider_alfa155
14-04-2011, 23:25
Единият диск е чисто нов има няма 100- 200 км карано с него, а той каза че и двата са в такова състояние и снимал само единият :) Всички знаем, че спирачни дискове се карат около 40-60К км. Принципно, защо трябва да се дават пари в това нямане, като може да се намери нещо което си заслужава на сметка. Никой като си сложи нови дискове не очаква да смачка предницата след 200км :)

---------- Post added at 19:56 ---------- Previous post was at 19:53 ----------

Хайде стига глупости моля ви .. съвместимостта е доказана, защото твърди че ги сваля от 1.4и.е ТС който са идентични с моите .. да но само единият диск :) другият е от 2.0и.е ТС. И той го знае и вижда .. утвърдени те .. и съм платил пари не стотинки. Както и да е .. дано не ви лъже някой съфорумец, че не е хубаво. БГработа.

Колега, извинявам се ако съм те убидил не съм го искал, просто ти давам съвет да си отваряш очите и да се доверяваш на доказаните имена, не знам колко парички си дал за тези дискове ама в сливен са по 35-45 лв парчето НОВИ, ако си дал повече жалко, найстина знам че е криза ама айде като е криза да се избиеме и да изтрепем хората по пътищата заради налоялни и безсъвестни продавачи, залагай на сигурното, ако не се убиеш ти ще утрепеш някой невинен.. би ли си го простил после за 5-10 лв разлика в цената?????????????

The_Game
14-04-2011, 23:38
Колега, извинявам се ако съм те убидил не съм го искал, просто ти давам съвет да си отваряш очите и да се доверяваш на доказаните имена, не знам колко парички си дал за тези дискове ама в сливен са по 35-45 лв парчето НОВИ, ако си дал повече жалко, найстина знам че е криза ама айде като е криза да се избиеме и да изтрепем хората по пътищата заради налоялни и безсъвестни продавачи, залагай на сигурното, ако не се убиеш ти ще утрепеш някой невинен.. би ли си го простил после за 5-10 лв разлика в цената?????????????

Не мисля, че в темата основно е какво си е купил колегата, а в това, че е бил заблуден.

За напред снимки и на двата артикула и опция отвори преди да платиш. 2-3 лв струва, ако купувача се откаже значи не е добре.

А и това за утвърдените продавачи на части втора употреба също не е вярно. Това че даден човек не се занимава основно с дадена търговия не значи, че не може да му се вярва.

Иди в еконт и му вземи данните просто да си ги имаш и пробвай пак да му звъннеш но този път от друг телефон.
Мен един път ме набиха с пращане на пратка и купувача въобще не си потърси пратката и си го набих с двупосочен куриер, да ти кажа хич не беше приятно.
Можеш също и да го прецакаш като го накараш да ти прати на измислен адрес нещо тежко да си го набие и той поне за твое успокоени. Даже му го направи 2-3 пъти и съвсем ще се откаже от търговията с куриер.

Rider_alfa155
14-04-2011, 23:49
да бе съгласен съм с теб, но поне може да се поразпита може ли да се има доверие на човека има си и таква тема тука лоялни и нелоялни няма какво да обяснявам факт е че момчето се е опарило и толкова, исках да кажа просто да проверява по добре нещата преди да купува така, всички караме алфи на всички ни се чупят колите и всички пазарим части, всеки се е парил и си е намерил лесното, аз просто дадох на колегата най удачния вариант

DJ Vladic
15-04-2011, 01:06
Никой не е имал за цел да обиди колегата :) Един път така колело на снимки ми хареса, като дойде трябваше да дам поне 100 лв в ремонти. Понабутах се леко с 25 лв за доставки, но не и със 100 лв за колело. Вече 2-ра ръка . ПОЧТИ НИКОГА. Това ще ти е обеца на ухото ;) Поздрави и дано не се случва на никого повече.

flipz
15-04-2011, 11:15
Просто трябва да се отварят пратките преди да се вземат, това е истината :) Всичко е точно, няма обидени и тн. но както казах за 10 лв няма да се отрепем разбира се човека предложи нови дискове за това се навих ;-) защото те до 200 км се разработват както се казва да паснат с феродото. Сега ще си купя един чисто нов и комплекта е готов. Аз гледам първо в axm сайта и там не видях под 50 лв и за това попитах в форума ако някой му се намират и иска да се отърве.

Цяла година не ми се налагаше ремонт по Алфата, сега от веднъж ме изненадва :) Ламдата трябва да сменям, дискове .. преди година смених носачите, а сега при пълен десен и дупка или неравност хлопва. Странното е че само при пълен десен .. а като си карам в права посока и на дупките не хлопа.

Алфичка си я обичам и само нещо да тропне и на сервиз :)

badmadafaka
15-04-2011, 11:17
Можеш също и да го прецакаш като го накараш да ти прати на измислен адрес нещо тежко да си го набие и той поне за твое успокоени. Даже му го направи 2-3 пъти и съвсем ще се откаже от търговията с куриер.
Ако това би те успокоило в такъв случай, според мен няма много разлика между тоя тип и теб... :pig:

И викате 2-3 лева струва да отвориш преди да платиш..? Аз почти разпродадох една кола на части, като цените съм ги обявявал да са с поне 5-10 лева под най-ниската която намирам във форума, имаше случаи (не един), хора да идват от другия край на София и да ми казват "Ми аз гледах много обяви ама твойта понеже е с 5 лева по-ниска..." Между другото от въпросната кола и аз платих скъпа екскурзия до Хасково на цялата скоростна кутия, и аз дадох целия двигател напълно оборудван с колектори, стартер и какво ли не още и току-що обслужен за 200 лева и после селското тарикатче ме прецака да платя на нотариуса прехвърлянето на двигателя (което струваше 60-тина лева), но това е положението - живееш в държава в която преобладават тъпи селски тарикатчета, които играят на дребно, защо някакъв си авто форум да е различен или изключение..? Модовете са направили каквото могат - направили са тема в която се пишат измамниците и ако не ти се рискува просто не търгуваш с такива...
На мен честно казано ми е жал за такива малоумни типчета, които се кефят и се мислят за страшни играчи, че са измамили някого с 20-30-40 лева... Такива хора са обречени това да им е най-голямата радост в живота и просто не си заслужават да бъдат коментирани.
И да, по-добре пътувай с рейса докато събереш пари за нови дискове, и друг път съм казвал, че не знам да съществува закон или правило всеки да кара кола на всяка цена :thumbup:

flipz
15-04-2011, 11:31
Ето този е търговеца ... имайте едно на ум :)

http://www.clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=55158

човека никога нямал повече да си купи алфа, защото бил сменил 2 двигателя .. :D дано на никой нормален човек не се случи :)
Що се отнася до разплатата .. подобни хора винаги го отнасят по един или друг начин, просто е малка сумата за да се занимавам, но другите да внимават.
Целта ми е по- скоро някой друг да не се опари с нещо по- скъпичко.