PDA

View Full Version : Екзотика, екстравагантност или лудост е Alfa Romeo

martzaro
29-08-2006, 21:48
:?: Обръщам се към Вас приятели по душа защото ми писна от всякакви изклясъци които ми обясняват, че не съм мнооо в ред. Такаааа..... проблема е, че всичките ми познати и приятели ме гледат едва ли не като прокажен понеже карам и съответно харесвам моята "Вероника" /така се казва колата ми/ :wink: Всеки ми вика "Бе ти си луд да караш тоя италиански трошляк, сапунерка и т.н.... Вие знаете за общоприетия стереотип, че италианките са морги. Още повече, че скоро може би ще я сменям за нова 166 сега е 164 V6 turbo I.E. с всекви екстри. Всички ми казват че колата се разваля по бързо от БМВ или голф ама кво от това, не ми пука колко струват ремонтите и тва е, пак ще я карам. Докога ще трябва да избивам нечии зъби на пътя за да доказвам качествата на Алфа. Лошото е че има така наречените ентусиасти за които Марката Алфа Ромео е марка без история и произход. Как :?: да обясня на тези кратуни собственици на 20 годишни "бегачки" модел"кошница с надписи от фолио "MOMO; APEX; PIAA и др." :lol: че това не е средство за придвижване а емоция и удоволствие от шофирането.Как да се справя с този проблем :?: :?: :?:

156
29-08-2006, 22:26
повози ги :)

trustworthy
29-08-2006, 22:35
Просто подминавай с насмешка подобни изказвания! Всеки мой познат, дори и най-предубедените срещу 'чупливостта' на марката, признават 'фацата' на мойта (обикновено това е първата алфа, в която се качват) Всеки един познат, зад когото съм карал в колона извънградско, не пропуска да сподели как колата изглеждана много 'намръщена и сякаш е захапала асфалта' :D
Всеки един, който съм возил, не пропуска да изкаже изненадата си от това 'как залепя на седалката'. Щото 'италиянският дизел' не трябва да върви, а само да се чупи...
Ама даже тъста ми,който бъкел не разбира от автомобили, ме пита колко коня била, че много мощна му се струвала :)

Преди около час ме беше стегнала нещо шапката, та си я запалих и направих едно кръгче до Златни Пясаци ей така, да освободя напрежението :) Доста от посетителите на този форум биха разбрали какво ми е било,ама айде ходИ обяснявай на невежите :) Нека си тънат в невежество :wink:

wasp
29-08-2006, 22:40
Напук на всякакви такива, следващата ми кола ще е алфа :D и по-следващата и така нататък!

Alfa User
30-08-2006, 00:52
Не можеш да обясниш, приятелю ... Това са хора без капка разумна мисъл в главата - т.е. чули са от свои познати колко по-здрави са всички други марки, и вече за тях няма друга истина. Аз съм изпадал в ситуацията да говоря за качествата на Алфа с човек, който дори не е карал кола !!! Но въпреки всичко беше 100000000% убеден, че няма по кофти коли от Алфа. Е, всичко свърши само за 10 мин - качих го (малко насила) в колата, повозих го, и го попитах сега какво мисли... мълчеше ... и повече дума не обели за А.Р.
Така че от мене като съвет - карай си колата (а твоята гледам е супер...поздравления) и си свиркай. Който има нещо да ти каже, да се нареди на опашката, и да ти подиша прахта. Пък после ако има какво лошо да каже, нека се опита. Аз със моята кола (да чукна на дърво) съм "надживял" доста познати, които си купиха доста "по-здравите" таралясници, наричащи себе си коли - няма да споменавам марки, за да не ме отрежат админите за плюене по конкуренцията.
Както беше написано в един сайт, "за да си купиш кола, ти трябват пари, но за да си купиш Алфа Ромео, ти трябва сърце" ... Мисля че никой тук няма да оспори това - всички сме тук, защото тази кола ни дава онова особено потръпване под лъжичката, като хванем волана и форсираме двигателя...
Аз май се отплеснах и мнението стана дългичко, но това е което всеки Алфист чувства и мисли. Исках просто да ти кажа бъди горд че имаш такава кола, и не обръщай внимание на дреболии. Докато аз си сменя маслото, всичките ми познати с "други коли" смениха по половин двигател - няма какво повече да кажа... Успех !

Alexanderbb
30-08-2006, 08:32
В библията пише " Не хвърляйте бисери на прасетата защото те няма да ги оценят и ще ги стъпчат а може и вас да нападнат".

MONI
30-08-2006, 09:13
В БГ сме големи овце и народа обича да приказва чул - недочул и в повечето случай тези които правят подобни изказвания са хора които или изобщо не са имали Алфа или друг итал. автомобил, някой дори не са се качвали на такъв и третия вариянт хора които са имали такъв на 12 год. поне който е дошъл почти разглобен от каране в БГ.

Аз по-принцип не казвам, че Алфа е най-добрия автомобил защото съм обективен и виждам че има и някой недомислици, НО това е автомобила който ми доставя истинско удоволствие да го шофирам та дори и да си го гледам само, а и като цена/качесто/удоволствие няма друг такъв в серийно производство.

MainaCore
30-08-2006, 09:30
Алфа си е страст - поне за мен!! :) Друг показателен факт е, че почти сички хора, който познавам и са карали веднъж Алфа Ромео, след това цял живот са си купували само Алфи и на друга кола не искат да се качват....Страстта си е страст...дори Алфа да не е най-добрият автомобил, като си го обикнал, ще си го обичаш цял живот.

santo_traficante
30-08-2006, 09:45
???? ??? ?? ?? ?? ???? ????????:)? ?? ??????? ?? ????? ??? ? ?????? ?? ?? ?? ???? ? ?? ?? ?????? ???? ?? ??? ???? ?????? ?? ?????? ??? ????? ??..:)??? ?? ?? ?? ?????? ???? ?? ?? ???? :wink: ?????? ?? ?? ?? ?? ? ????? ????????? ???? ? ???? ?? ????? ??? ??? ?? ??? ?? ?????? :D ?? ??? ? ?????? ????? ????????? ??????:)???? ?????? ? ???? ?? ???? ??? 145 ? ???? ????? ????? ? ???? ????? ?????? :D ?? ?? ?????? ??? ?????? ???? ?? ??? ?? ?? ???? :wink:
________
STRAIN INDEX (http://strainindex.com)

pooh
30-08-2006, 09:45
...

lyuli
30-08-2006, 10:00
че това не е средство за придвижване а емоция и удоволствие от шофирането.
e това е истината! :!:
и аз от както имам Алфа не мисля да се качвам на друга кола, още повече имам наблюдения върху други марки (особено немски) и то доста нови и определено Алфа ги бие по много показатели...... може би не по вси4ки, но по достатъчно много ;)

ALFA155Ts
30-08-2006, 11:33
Секи които има алфа хапва наредби няма как ..... Както и аз естествено ... Заради тва колеги тука ще ви дам савет как се прави :screwy: Значи когато ви се счупи алфата каквото и да било по нея зимате си наи добрите приятели сас супер здравите си коли и отивате на магазина за авто части и ..... аз моите така ги тровя :spiteful: и ка си купя цялата предница +накладките за 160-70 лв без амортисьорите де и да видиш как малчат после ... и след 15-20 мин почват да си отварят остите цитирам - :brickwall: баси пак аз за моито бмв дадах 130 за един шарнир, на моита б4-ка дадах толква за тампони .... и така после им правя една промоция на патя :smackbum: и има мир и тишина известно време :priest:

Bobo
30-08-2006, 11:51
Секи които има алфа хапва наредби няма как ..... Както и аз естествено ... Заради тва колеги тука ще ви дам савет как се прави :screwy: Значи когато ви се счупи алфата каквото и да било по нея зимате си наи добрите приятели сас супер здравите си коли и отивате на магазина за авто части и ..... аз моите така ги тровя :spiteful: и ка си купя цялата предница +накладките за 160-70 лв без амортисьорите де и да видиш как малчат после ... и след 15-20 мин почват да си отварят остите цитирам - :brickwall: баси пак аз за моито бмв дадах 130 за един шарнир, на моита б4-ка дадах толква за тампони .... и така после им правя една промоция на патя :smackbum: и има мир и тишина известно време :priest:

Не става брато ша доде някой с голф 2 и тогава на тебе ше ти изпадат зъбите като видиш цялата предница за 50-60лв :idea:

Kuku
30-08-2006, 14:11
Аз пък имам един приятел дето кара "OPEL Astra" от двувратите - "Bertone" (готина кола, на мен ми харесва, а и му излезе много изгодно за кола 2004г. - 13300лв.) та веднъж се разминахме с една червена "Alfa GT" и аз казвам: "Много готина" :) а той казва: "Да, ама е Alfa" :shock:
За малко да го питам, Bertone-то по-готино ли е, ама се сдържах и само се засмях :D

navis
30-08-2006, 15:18
Абе истината винаги е посредата. Просто има различни хора, някои хора преди да си купят кола, проверяват статистиката, цени за ремонти и т.н..Други си купуват кола със сърце, и защото им прави удоволствие да карат тази кола, защото им харесва и т.н.
Случка: бях в Стара Загора при един приятел, та един негов комшия си взел 146, и стиом на улицата и си говорим. Той видя Алфата и веднага дойде, и стана лаф..та човечеца, на 50-55 години, каза че е карал какво ли не..и като седнал и покарал Алфата и.........любоффф :D :D ..та така...
А и друга истина, като си вземеш кола с любов и която ти е на сърце, после не те боли толкова много като даваш парички по нея :lol:

trustworthy
30-08-2006, 15:55
Намерих интересен цитат в тунинг.бг по темата. Става върпос за евентуална покупка на 156-ца.

Личен опит нямя, но имам много приятели с Алфи 33, 146, 155 и 156.
Истината е че италянската кола иска малко повече подръжка, двигателите им са набримчени и предполагат експлоатация при по-спортни режими, което е свързано с по-добри и скъпи консумативи и разбира се по-висок разход. Когато човек е мераклия всичко е ОК. Тези коли са за хора, които искат да са малко по-различни, не карат щайги с компоти и домати от вили и села, ходят в свободното си време да разпускат лятото със сърфове, зимата са по ски, не ги притеснява факта като отидат на бензиностанцията че колата им харчи с 3 литра отгоре и най-важното, ако се кефат на колата си не ходят в ИТАЛСЕРВИЗ. Но това от мен са общи приказки, лично аз не мога да кажа нищо за двигателите, трансмисиите и окачването на тези коли.

krasyb
30-08-2006, 16:27
и като седнал и покарал Алфата и.........любоффф :D :D ..та така...
И аз така. Та скоро си говорим с един съфорумец, коментираме по-новите Алфи от нашите. Аз съм се прицелил в 156 и т.н., та от дума на дума стигнахме до извода специално за 155, че е едно от най-изгодните варианти за бг. Бърза, комфортна, размери, части, екстри, дизайн и всичко това за 4-5 бона, баси :D Е, добре за тези пари какви други алтернативи имаме, аз лично не виждам много?!

ПП. Нищо няма да сменям май скоро, оня ден "ми" откраднаха 5000 лв. :brickwall:

ALFA155Ts
30-08-2006, 17:18
Е как бе краси що говориш простотии ся как да няма алтернативи ??? :screwy: яяяяяяя виж на автокъщите кви хубаи фиестички има по 3800 92ра 1.1-мотор ..... пак за астри да не говорим супер БАЗИ има по 4-бона :puke:

mikoasp
30-08-2006, 17:44
Карай си "Верониката" приятел и не обращай внимание на хората около теб,които ти завиждат.И аз имам красавицата от 15-на дена.Още не сам я кръстил,но и истинското и име много ме кефи.Наслаждавай се на всичко което тя ти дава.Досега бях карал само френски возила.Реших да ги сменя с немски,но като видях красавицата се влюбих от пръв поглед.Приемам и мнението на всички колеги които споделят в този раздел.Желая ти дя си жив и здрав,и добре дошъл в голямото семейство на италианските автомобили :D

krasyb
30-08-2006, 18:50
яяяяяяя виж на автокъщите кви хубаи фиестички има по 3800 92ра 1.1-мотор ..... пак за астри да не говорим супер БАЗИ има по 4-бона или Сеати, или некое Поло нали... Бе няма лошо, кой квото иска, само да не се праскат толкоз да ге! Иначе Опел е идеалната служебна кола, непретенциазна, йофтина и семпла поне за малките фирми.

bager
30-08-2006, 23:07
Всички мои приятели и познати съвсем лигично си смениха мнението за АЛФА РОМЕО . Те просто не бяха виждали отблизо АЛФА .Сега тези, които ми се смееха, най-искрено ми завиждат! Това е- хората на които държа, сега имат друго мнение за марката, а за останалите не ми пука!
Карай си колата със здраве и да не ти дреме! :wink:

koolio
31-08-2006, 16:29
Алфа Ромео е за хора, които искат да изпитват удоволствие от шофирането, за които динамиката, стабилността и чувството за сливане с машината са на първо място. Това не може да се обясни, който има сетива, го усеща. Не за първи път ще направя паралел с музиката- който не може да усети класическат музика, колкото и да му обясняваш, пак ще си предпочита Азис примерно. Не съм сектант или фанатик, дори не съм имал собствена кола- като изключим един Понтиак за 4 месеца в САЩ- но никоя друга кола не съм усещал като правена точно за мен дори само като седна в нея, освен Алфа Ромео.

david74
31-08-2006, 17:27
Аз съм нов във този форум защото само от месец имам 146-ца.
Мога да кажа само че мои приятел много харесва Голф 3-ка но след като вече кара Алфата май си промени мнението :D

Venci
31-08-2006, 22:23
Колега, martzaro, ама изобщо не им обръщай внимание на заблудените души :idea: Ще ти кажа нещо на теб и на тези, които не ме познават добре. Аз моята кола я имам от 2 години. Купих я с блокирал мотор и от тогава в такива приключения съм се видял. И въпреки, че парите които съм вложил в нея ще бъдат равни на парите за възможно най-перфектната 155-ца например (скоро и за GTV :stumm: ). Аз не съжалявам за нито един лев :!: Не съжалявам за нито една вечер, в която не съм излязал с приятели, а съм прекарал в гаража :!: За нито един път когато съм си дал и последните пари за "мръсницата" и после съм нямал дори за билетче. Всички тези перипети и капиталовложения, ОБАЧЕ НЕ СА защото колата е Алфа и се чупи много. Ще ти кажа, че колата ми е от 1982 година и още е с оригиналните шарнири :!: :!: :!: Кой друг курник, може да се похвали с такова нещо :?: А колата е карана и то много. Кой друг курник на 24 ГОДИНИ са му здрави праговете, а? Опел, ли Голф? Аре да не споменавам марки и модели... Няма друг автомобил, друга марка, която да предоставя такова удоволствие от шофирането, от "диалога", който провеждам с Алфата докато я управлявам. Не мога да кажа на черното бяло. Има и отрицателни страни, но те само ме карат да си обичам колата все повече и повече. Какво по-голямо удоволствие след като съм си ровчил цял ден по колата и след това привечер да се разходя до някой голям, прашен и пуст площад :?: Именно точно поради тази причина алфите не са коли за всеки :!: Има хора, които харесват алфите. Има и такива, които е все едно да накараш прасе да яде с прибори за хранене - по-добре и да не се опитваш, че ако успееш ще съжаляваш цял живот :hehehm: . Алфа Ромео се купува със сърце не със разум и това е :!: Който не е успял да проумее от веднъж тази философия, просто по-добре да не се мъчим да му отваряме очите, защото само ще си загубим времето.

wrc
31-08-2006, 22:30
АМИН.Браво колега,мисля че повече няма какво да разискваме по тая тема.АЛФА РОМЕО НЕ Е ЗА ВСЕКИ

arieca155
01-09-2006, 22:39
и аз иска да кажа...
АМИН!

kris11
09-09-2006, 21:13
стигнахме до извода специално за 155, че е едно от най-изгодните варианти за бг. Бърза, комфортна, размери, части, екстри, дизайн и всичко това за 4-5 бона, баси :D :

Остроугольная Alfa 155 появилась в 1992 году - время расцвета биодизайна. И если бы тогда машину рубленых форм представила, скажем, Toyota, то не избежала бы язвительной критики. Но Alfa Romeo никто не посмел даже упрекнуть - настолько высок престиж этой марки и авторитет итальянского дизайна. Через год 155-я заставила говорить о себе весь автомобильный мир, выиграв немецкий кузовной чемпионат - DTM. Чемпионом 1993 года стал Никола Ларини, по совместительству тест-пилот Scuderia Ferrari. На Alfa Romeo 155 V6 Т1 он не оставил "конюшням" Mercedes-Benz и BMW на их трассах никаких шансов…
Во внешнем облике машины - сама агрессия. Увидишь такую в зеркале заднего вида - сразу уступишь дорогу…..

Любить Alfa 155 можно по двум причинам: за красоту и за мощь. Alfa покоряет. Но нужно быть очень смелым человеком, чтобы купить такую машину. Alfa Romeo 155 рассчитана на фанатика, не обращающего внимание на ее недостатки и способного часами рассуждать о ее достоинствах…

А пока я грезил, гонщики команды "Miller Пилот" увели у меня Alfa Romeo. Да, когда "угонщик" - вице-чемпион России, гнаться за ним пустое дело. "В небе над нами пролетел самолет" - вспомнил я, когда услышал ушераздирающий гул. Посмотрел в небо. Пусто. Оглянулся и увидел мчащуюся свише150, не меньше, Alfa 155. Своей "квадратной" аэродинамикой автомобиль буквально сотрясал воздушные массы. Выглядит машина очень агрессивно и в статике, а на хорошей скорости превращается в некое подобие Cу-27.

Ето затова я харесвам. И други я оценяват добре.

virusalfa
10-09-2006, 19:47
В България се превръща в ходене по мъките-няма части,а тия дето се предлагат са боклуци.Следващата кола съм сигурен,че няма да е италианска само заради вносители-травестити :idea:

kris11
10-09-2006, 21:58
В България се превръща в ходене по мъките-няма части,а тия дето се предлагат са боклуци.Следващата кола съм сигурен,че няма да е италианска само заради вносители-травестити :idea:

Колега да не си мислиш, че частите за Опел или VW са оригинални???
Всичко де е резервна част е ментак и боклук , ако ще и да е за Мерцедес или Понтиак.
Имам и Голф 3 АЕЕ и имам наблюдения за частите - все е същата история- все са оргиналдъ.Само от моргите оригинална част , ама само "много малко "амортизирана.

virusalfa
11-09-2006, 13:17

Колега да не си мислиш, че частите за Опел или VW са оригинални???
Всичко де е резервна част е ментак и боклук , ако ще и да е за Мерцедес или Понтиак.
Имам и Голф 3 АЕЕ и имам наблюдения за частите - все е същата история- все са оргиналдъ.Само от моргите оригинална част , ама само "много малко "амортизирана.Абе при други марки автомобили мога да си позволя да си взема различни части-от термостати Бер,през амортисьори Боге и то на поносими цени за разлика от на тия наште ,като вземеш предвид помпи Пиербург или Сименс-ВДО,и накладки Текстар примерно.А за италианските коли можеш да си вземеш консумативи и части-дърво "италиански" :idea: Е натам бия. :idea:И накрая да обобщя-притежанието на такава кола си е жива екзотика,затова те гледат като прецицало маче в сервизите :idea:

nkn66
11-09-2006, 20:26
Всички мои приятели и познати съвсем лигично си смениха мнението за АЛФА РОМЕО . Те просто не бяха виждали отблизо АЛФА .Сега тези, които ми се смееха, най-искрено ми завиждат! Това е- хората на които държа, сега имат друго мнение за марката, а за останалите не ми пука!
Карай си колата със здраве и да не ти дреме! :wink:

При мен се получи същата работа, даже тия дето псуваха италянките вече карат 156 и 145 8) Ма какво да им кажеш на селтаците те си знаят немски кошер и тва е друго за тех НЕМА :!:

nkn66
11-09-2006, 20:30
Аз като исках да си купа 156, се чудех дали 156 или 320 2001г. Всички ми викаха " Копеле ти луд ли си? То се знае кое е автомобил, италянците не могат да прават коли, само св..ки и такива други глупости :cry: е да ама сега всички имат 156 на бекграунд на телефона и 320 некъде по папките :gayfight:

Yon
14-09-2006, 11:04
Общо взето навсякъде можеш да се появиш с Алфа независимо от повода а и според мен е много по представителна заради откритата екзотика и прикритата агресивност.......

п.с.
Ама че философ се извъдих :roll:

kris11
14-09-2006, 22:40
заради откритата екзотика и прикритата агресивност.......
:

Да бе прикрита . Като я погледнеш в огледалото и ти казва дай ми път.
И както си я карам виждам зависливи или много любопитни погледи, също и в огледалото виждм заглеждане въпреки, че е стар дизаин.
Ама едно боксерче да мине покрай теб каква наслада за ушите.Невероятен звук.

Hristo_156
20-09-2006, 22:58
Абе пичове, май никой не спомена Гунди каква кола е карал, преди оня идиот със зила да му препречи пътя на Витиня :evil: .
Гордея се, че карам същата марка кола като неговата.

Бог да прости и Гунди и Котков! Това са били сърцати мъже.

yo
07-03-2007, 18:19
Ох, незнам, кво да кажа ама Алфата си е супер, нищо друго вече освен Алфа неискам да карам. А колко хора съм зарибил да си купят след 2-3 возенета. Досега не е имало човек, качил се в колата ми и да не похвали било то звука на мотора или дизайна или каквото и да било, но въпреки всичко ми викат ДА АМА АЛФА. Просто настъпвам Боксера до дупка и вече не се чуваме в купето или човека се замисля колко варви тая пущина или просто Стига, Стига, намали, еи вървяла тая кошница мама и да еба. Ей тва са мойте впечатления и на неуките.

deks777
07-03-2007, 20:33
Тъй като отскоро имам алфата, още ми е смешно как като споменах на колегите в работа, че ще купувам Алфа и всички ме изгледаха като анатемосан. :shock:

Цитирам първия: "Ти луд ли сииии. Земиси едно голфче двойка дизел та да ти е мирна главата. Части има, гори малко, Айде да не е двойка, тройка да е. От немското по здраво няма" :D

Цитирам втория: "Мани ги тия боксери бе. Едва ли е 140 коня колкото пише /тогава щях да взема една 33-ка 16V/. Не само че се чупят двигателите постоянно, но и майстори няма в България, само ще съжаляваш" /подобни изказвания са коментирани много пъти във форума :lol: / А тия хора даже нямаха коли...

А днес само цъкат с език и зяпат. Даже и един колега спечелих за каузата - 146 TS. :D Много е впечатлен от колата. Ама и тя си е хубава....

Карал съм страшно много коли, имам и пежо 306, '97 пак със всички екстри без кожа, 1,6 мотор .......без коментар

Дори и приятелката която е абсолютен аматьор но е карала повечето от моито коли е страшен фен на колата / а като се сетя че без малко да взема форд ескорт '97 :priest: /

Следващата /дай боже повечко пари/ ще е пак от марката Алфа- само ще сменя модела. И го казвам абсолютно непредубедено.

georgyg
08-03-2007, 13:16
Споко аз мобилизирах една колежка и един колега от работата за 147 (каквато вероятно ще ми е следващата) и очаквам до 1-2 месеца колегата да смени Корсата с 147.
Абе Алфата се кара с мерак и се купува със сърце :oops:

Разума клони към други категории коли :twisted:

lyuli
08-03-2007, 15:03
Споко аз мобилизирах една колежка и един колега от работата за 147 (каквато вероятно ще ми е следващата) и очаквам до 1-2 месеца колегата да смени Корсата с 147.

като видя моята красавица и ве4е неможеш да спиш ;) хихи

georgyg
09-03-2007, 10:05

Не ме дразни, че ще ти предложа БАРТЕР :twisted: и без това ми се кара JTD :!:

trustworthy
09-03-2007, 10:08
...Не ме дразни, че ще ти предложа БАРТЕР :twisted: и без това ми се кара JTD :!:

Накрая да не останат само Насо и Тиното с бензинки в тоя форум 8)

A M D
09-03-2007, 10:11
И мене коко са ме бъзикали за Италянските коли не му се вижда края.Умния мълчи Глупавите продължават да ръсят бисери след бисери.И така общо взето.Трябва и да има такива хора та да се посмеем на сърце.
:wink: :lol:

lyuli
09-03-2007, 10:28

Не ме дразни, че ще ти предложа БАРТЕР :twisted: и без това ми се кара JTD :!:

ти си предлагай...... но няма кои да ти се върже ;) хихих :smoke: :lol: :lol:

Neokill
09-03-2007, 12:13
И мене коко са ме бъзикали за Италянските коли не му се вижда края.Умния мълчи Глупавите продължават да ръсят бисери след бисери.И така общо взето.Трябва и да има такива хора та да се посмеем на сърце.
:wink: :lol:

Както казва един приятел монтьор - Нека хората си къпуват немски бангии хем цените на италианките по-ниски, хем повече работа за мен :!:

cvetelin
16-04-2007, 16:10
нека да кажа и аз една смешка.
преди някъде около месец може и повече, когато вече беше станало времето да ходя до германия и стекли се обстоятелства трябваше да купя кола за да докарам багаж към България, след голямо пулене в тва мобиле.де стигнах до извода, че ще взема най-евтината запазена и хуквам към България. Да обаче през цялото гледане на мобилето тайничко си мечтаех да си взема алфа ромео. Гледах гледах коли и когато стигнах до 156 и се спрях. Спрях да гледам други автомобили. И малко преди да тръгна споделям с приятели, че така и така ще вземам алфа ромео и те почват, ти луд ли си акъл имаш ли знаеш ли колко са скъпи частите и всичко онова което всеки един от нас е чул по адрес на Красавицата. Единя ми вика земай голф 3 части на моргата бол .. вземаш сменяш и караш другия вика земай тва ... абе всеки дава акъл. И така отидах в Германия .. не ми стигнах парите за 156 ама взеха 146. Няма да ви кажа с какъв кеф карах към България. Такова хубаво пътуване никога не съм имал. Когато се прибрах тук всички пак почнаха мнения и т.н. Преди 2 дни дадох около 700 лева за ремонт по нея. И те пак почнаха ако беше голф това онова. Да ама не е голф, а е АЛФА :) Обичам си я много и не ми пука колко пари съм хвърлил по нея ;)

Подкрепям напълно мнението на колегите : Италиянска кола се купува със сърце ... немска със акъл.

Алфа Ромео :big_bow_down:

koolio
16-04-2007, 18:24
Подкрепям напълно мнението на колегите : Италиянска кола се купува със сърце ... немска със акъл.

Е това не мога да го разбера- каква е гаранцията, че като купиш Голф или Опел на старо, няма да се чупи? :screwy: Така или иначе караме стари коли-по-добре даизбереш такава, която да ти допада и да се молиш да имаш късмет, отколкото да купиш някаква кошница само защото някъде си прочел,чее много здрава. По-го разбирам ако купуваш нова, да се съобразиш с оферта, лизинг и т.н.и да направиш компромис с личните си предпочитания, защото там вече става въпрос за много пари. Но като избираш за 4 бона примерно и да ги дадеш за гол като пушка, грозен и тесен Голф,а не за удобна и красива кола- това вече не мога да го нарека разумен избор.

RoMeO_156_GTA
16-04-2007, 19:14
И аз като чуя някой комплексарски коментар за италианките направо .. :Silent: Каруци били :shock: - та то голфа какво трябва да е :shock: :evil: Най-хубавото било Лада Нива 4х4 - ходи и на луната :mrgreen: :mrgreen: Части на кило ,и както казва един приятел - "Караш джип ,поддържаш лада" :lol: Че нали ладите са тръгнали от италианките :roll: Или пък хлОпел - вземаш две кила кит + шкурка и си цар :mrgreen: Пък ГоУфа - то това ракета за избранници 8)
Чудя се кога ще им дойде на повечето акъла :roll:

Hristo_156
17-04-2007, 00:43
...
Чудя се кога ще им дойде на повечето акъла :roll:
...по-добре да не им идва :wink:

tipo1960
17-04-2007, 15:17
Само че вече на много хора им увря мозъка и започнаха да си копуват истинските коли.Показател е че и цените им се изравниха с тези на "здравите" немски лагерни колички.90 година си купих ТИПО с всички екстри с счупен фар и леко ужулен калник на почти половин цена от тази на Голф 2 гол и красив като циганска чехла.Ееее беше си хубаво да караш истинска кола на половин цена.И черно белия телевизор е по здрав и по малко се чупи от цветния. :idea2: :idea2: :idea2:

mim
17-04-2007, 16:10
е аз се возих в 1 155ца
карах на Кекс-а 156цата
гледах още 1 умряла от разсипия 156ца
и следващата я купих
мда, чиста лудост си е :hehe:

Ma7e4k0
16-04-2009, 23:33
Само да вметна, понеже продавам един опел на части и днеска идва един човек с здаравата убава кола "ОПЕЛ АСТРА 1.6 МОНО ИНЖЕКЦИЯ", да взима една част, кво стана обаче нещо нямам подходящия инструмент, човека вика няма проблем се пак карам опел нося си 2 чанти с инструменти! После каза, много ме дразни тая кола, преди 2 години я взех а вече изгни, чудя се как да я продам.....това говори много!

Bonev
17-04-2009, 08:37
И екзотика и екстравагантност и лудост е Alfa Romeo!!!!! А също така и нелечимо болестно състояние!:prescription: Вирусът Алфа винаги остава в теб.....

zdravio
17-04-2009, 10:16
И екзотика и екстравагантност и лудост е Alfa Romeo!!!!! А също така и нелечимо болестно състояние!:prescription: Вирусът Алфа винаги остава в теб.....
Така е но не само Алфа, ИТАЛИАНСКОТО остава в теб! Мен Фиат-а ме запали и вкара в Итал сектата!

Lqnkata
17-04-2009, 10:23
Алфата, която имам ми е първата италианка в гаража ми. Преди да си я взема на толкова много критики се наслушах, че започнах да гледам и за други коли... Няма да повтарям всичките глупости за Алфа ромео, които се носят от уста на уста. Тук хората знаем истината. Ще ви споделя наблюдението ми върху няколко хора, на които и аз съм се чудел как е възможно:
Един човек в града има вървежно заведение точно на центъра. Още преди години жена му въртеше един SL 2003-2004 год. (Mercedes). От известно време гледам я с по-новичкия модел. Брей тоя мъж к'ви коли взима на жена си. Още когато караше "стария" мерцедес се чудех коя от всичките наточени коли на паркинга пред кафето е неговата. Глядах S класи, ML АMGта, BMWта и А8ци с 4.2 двигатели... но никоя от тези не беше неговата. Докато един ден не видях от каква кола слезна. Тогава ми направи впечатление, че тази кола винаги е била пред заведението, но никога не съм си и помислял, че ще е на Собственика... Алфа Ромео 156 2.0 ТС. Човекът продължава да си я кара.
В един от хлебозаводите в Пз, управителя му е пловдивчанин. Всеки ден този човек пътува от Пл до Пз с колата си. Преди караше какви ли не "лъскарки". Благородно му завиждах с какви коли идва на работа и колко често ги сменя. От няколко години обаче започна да идва с 156 2.0 Селеспийд. и не я смени.
Мъжът на сестра ми имаше 155 2.0 155к.с Невероятна кола! Вярно е че беше на малко години тогава. Продаде я на човек, който в момента има AMG 55 Sкласа. Преди това имаше Е класа. Като го видя все го питам какво става с вече старичката 155чка, "Върви ли още? Или я продаде?" Той така ме изгледа... " Как ще я продам...?" на мен чак ми стана неудобно, че го попитах.
Нима тези хора нямат възможност да си вземат нещо друго... Факт е че каквото и да могат да си вземат Алфата си я оставят. Всеки да си направи извода, аз моя си го направих.

digitalundgrd
17-04-2009, 10:40
Браво колега, много добре разказано...чак настръхнах накрая на поста ти :)

Bonev
17-04-2009, 11:19
Така е но не само Алфа, ИТАЛИАНСКОТО остава в теб! Мен Фиат-а ме запали и вкара в Итал сектата!

Така е колега, благодаря че ме допълни. Аз винаги съм бил луд фен на Алфа Ромео. През 1994 г. реших да си купя Алфа 155 от Германия. Да обаче имах само 10 000 марки. Не можах да намеря Алфа на тази цена и направих компромис. Купих си Ланча Тема 2.0, 88 г. Колата наистина те кара да се влюбиш в нея, но в сърцето ми седеше АЛФА. Карах я до май месец миналата година. Е тази кола до ден днешен е кукла и живее в ръцете на баща ми, който е тотален разбивач на коли. Вива Италия!!!!!!

146_JTD
17-04-2009, 11:23
Браво колега, много добре разказано...чак настръхнах накрая на поста ти :)

:cry: алфата си е алфа. само собствениците на този автомобил знаем за какво става дума. много ме дразнят някои мои познати като ми кажат: м, абе кола като кола, кво толкова. и скъпи части, чупи се и т.н."
...абе карай си голфа и тва е :) :) :)

146_JTD
17-04-2009, 11:24
Така е колега, благодаря че ме допълни. Аз винаги съм бил луд фен на Алфа Ромео. През 1994 г. реших да си купя Алфа 155 от Германия. Да обаче имах само 10 000 марки. Не можах да намеря Алфа на тази цена и направих компромис. Купих си Ланча Тема 2.0, 88 г. Колата наистина те кара да се влюбиш в нея, но в сърцето ми седеше АЛФА. Карах я до май месец миналата година. Е тази кола до ден днешен е кукла и живее в ръцете на баща ми, който е тотален разбивач на коли. Вива Италия!!!!!!

как си се прежалил да му я предоставиш :)

Bonev
17-04-2009, 11:35
как си се прежалил да му я предоставиш :)

Не ме питай......
Ама по-добре е да се кара, отколкото да ми виси в гаража. Миналата година като му я подарих му казах да смени ремъци, ролки и т.н. защото им е време. По-миналата седмица скъса ремък и направи белята. Ремонтира я и сега си я глези.....:kissy:

t-1000
17-04-2009, 11:53
Моята страст към Алфа Ромео е още от мутренските години когато една мутряга в града съм го виждал с кви ли не коли като вземем корвети, джипове, 600СЛ и други 12 цилиндрови чудовища, но неговата лична бе Алфа 164 3.0 V6 много и се кефех на външен вид но един ден я докара в на баща ми гаража за смяна двигател после след смяната двигателя(сменяше го защото някои си му бил казал ще тоя е по хубав от неговия аве.....)ме повози с 250 и после край аз вече бях заразен.Прадължението е че след няколко години един съсед си купи Алфа 155 2.0 ТС и наля бензин в огъня

andro88
17-04-2009, 17:31
Ей ,колеги радвам се ,че на тоя свят има и други дето мислят досущ като мен.Писна ми на ... да обяснявам секи път на идиотите дето разпраат "таа кошница,тая талига,как мое да хи расесваш и се смеят"Писна ми хора.Обяснявам им,че и прахосмукачки да почнат да праат ,пак 6те съм фен Алфа Ромео,ама те не,та не.Един ми разпраа,дето кара Деу Нексия,че алфата е барака.Викам си ,Божееееее,Божееее.Неговата е сглобявана по корабите некаде,а алфата е барака.Неам думи.Момчета да сме живи и здрави да си харесваме алфите и това.:Bolt:

andro88
17-04-2009, 17:42
е братле и аз всеки ден съм до Пазарджик и май се сещам кое и кафето.Фактът,че такива хора карат Алфа,трее да говори на идиотите дето ни хулят ,че сме луди,че алфата е кола за разбирачи

koolio
17-04-2009, 18:24
Аз вече не влизам в спорове. Като почне някой да ми обяснява какви кошници са алфите, само викам добре добре. В крайна сметка - след като има хора, които твърдят, че Азис е по-голям певец от Фреди Меркюри, защо да няма и такива, които твърдят, че Опел е по-добра марка от Алфа Ромео.

StarChild
17-04-2009, 22:36
Сектантска работа е вашата еиии;) ама кво ви пука караите си автомобилите и тва е! Щом по моята 145-ца дето вече е над 10год. и като видя, че хората още се обръщат след нея за кво си говорим :rosso_spider: cooolllll

Lqnkata
18-04-2009, 01:40
е братле и аз всеки ден съм до Пазарджик и май се сещам кое и кафето.Фактът,че такива хора карат Алфа,трее да говори на идиотите дето ни хулят ,че сме луди,че алфата е кола за разбирачи

Фактите са си факти!

spe4elist
18-04-2009, 19:00
Alfa e credo!

vodolaz1
19-04-2009, 00:27
аз лично никога не бях мислел за алфа, но когато се чудех каква кола да си вземам ( тя ми е 1-вата) един приятел ми каза - Аз имам две алфи 33 1,3 боксер 2-ва карбуратора и 155 1,8 т.с. ,ако искаш мога да ти продам 33-та и така сега той кара 156-ца 1.6 т.с (не е продал старата) а моя милост ( надявам се ) след като си дойда в БГ 166 2,4 jtd 2000g.

алфа 33 1,3 боксер 2-карбуратора (няма да я продавам )

andro88
19-04-2009, 02:06
Ух и аз мечтая за една 166 jtd.Колеги толко съм се сбаркал,че я санувах Алфата.Една черна с оригиналните джанти тия с 5 кръга,а вътре на централната конзола-некфо филмче върви,кожа ,абе всичко как си му е реда.Ще се поболея........:bored:

zilala
19-04-2009, 09:33
ми и аз си зех 33 на шега за 300 лева уж да си хода на ликции с него но ,няма и един месец и 33то се оборудва с нова генерация оправяне ня ръжда и промазвани сменяне на косумативи и така от дума на дума станаха 1000 иии лева :) но е перфект и моторчето пеее

vodolaz1
19-04-2009, 11:56
33-та си е доста добра, но аз лично съм решил да и сменям мотора с 1,7
4 -карбуратора (няма да я карам всеки ден,но като и се метна изкам да осетя трапка) ако някой има за продаване нека ми пише
тарся предни седалки и дражките на вратите

33 1,3 boxer

valentino
19-04-2009, 12:32
та колеги и аз за 16 години се убедих какво е да караш 33ка/първата серия/ мога смело да заява че за толкова време не ме е напуснала тръпката докарах си навремето от италия 155ца страхотна кола но някак си....продадох я и сега продължавам си карам 33ката и да настрахвам от звука на боксера

Ma7e4k0
19-04-2009, 14:20
та колеги и аз за 16 години се убедих какво е да караш 33ка/първата серия/ мога смело да заява че за толкова време не ме е напуснала тръпката докарах си навремето от италия 155ца страхотна кола но някак си....продадох я и сега продължавам си карам 33ката и да настрахвам от звука на боксера

Макина нервоза :bowdown:

sa6o_roman
19-04-2009, 15:22
ми и аз си зех 33 на шега за 300 лева уж да си хода на ликции с него но ,няма и един месец и 33то се оборудва с нова генерация оправяне ня ръжда и промазвани сменяне на косумативи и така от дума на дума станаха 1000 иии лева :) но е перфект и моторчето пеее

случайно да си от ТУ или околните университети? Мяркал съм една къдрава мацка със същата 33ка като тази от аватара ти. 1.3 боксер.

за да не съм офф ще спомена че отново се разискват митове и легенди. Италянските коли не са най-бързите, немските не са най-здравите, френските не са най-комфортни и тн. Факт е че най-много италианските производители имат резултати в спортните автомобили, както и че немските имат успехи в качеството. Но вече всичко е размито!
Пасат дава повече ядове от 159, ама и 159 е с двг 1.8 от опел. За жалост, вече нищо не е въпрос на традиции, а на маркетинг.

Bon_Vi
19-04-2009, 17:51
Не става брато ша доде някой с голф 2 и тогава на тебе ше ти изпадат зъбите като видиш цялата предница за 50-60лв :idea:

да купена от еврото и след 2-3 седмици пак ще я сменя :native::native::native:

Jivko7777
19-04-2009, 19:19
Охххх и на мене ми е писнало да повтарям едно и също за Алфа...Само знам че като я карам всеки я гледа и и се възхищава...:clapping: Просто на хората и то най-вече на нежния пол им е омръзнало да гледат тея Бмв, Мерцедеси и Аудита...Веднаж като видят моята Глезанка и забравят за всичко останало :spiteful::spiteful::spiteful: И кой каквото и да каже Алфа си е Алфа, просто има нещо в тези автомобили...И аз винаги казвам едно "За да си купиш кола, ти трябват пари, но за да си купиш Алфа Ромео, ти трябва СЪРЦЕ !!!:wub::wub::wub:

StarChild
05-05-2009, 22:12
Именно ама дето казва един много добър френд:) "абе аз сърце имам ама пак не мога да си купя" :respect:

Mury
06-05-2009, 09:39
Именно ама дето казва един много добър френд:) "абе аз сърце имам ама пак не мога да си купя" :respect:

шото е тиква,определено покупката на Алфа си е лудост:director::director::director::director:

code
06-05-2009, 10:56
Айде да се изкажа и аз по темата - Alfa Romeo е кола за разбирачи и ценители :Lkingsmiley: Не може да се обясни на някой с Q&Q защо си си купил Tissot - вършат все едно.

StarChild
22-05-2009, 20:26
шото е тиква,определено покупката на Алфа си е лудост:director::director::director::director:

Имах предвид, че човекът си харесва нашта марка но пак няма възможносто да си я купи. Било то финансова.

Gran_Turismo
24-05-2009, 20:17
:Silent:

А ве не ме карай да полудявам ве! Какво правиш ти в тоя Форум след като покупката на Алфа Ромео е лудост. Аре скрий се и напусни форума. Значи и аз съм луд, че смятам след време да си купя чисто нова Алфа Ромео така ли? Един познат случайно се бях запознал с него няма да ти казвам какво работи преди 8 години някъде и още е кара си купи чисто нова Алфа Ромео 156 с кожен салон и почти всички екстри за 55 000 - 56 000 лева и вика, че като разбрали какво е направил ей такива малоумници като теб почнали да му разправят, че бил луд, не добре бил. Един ден го видях с колата вика върви машината нищо и няма вече 7 - 8 година е карам никакви оплаквания и е кара тук все във България той и тука си живее. Но предимно колата се кара у нас дори и да е излизал някъде на вънка с нея. Така, че момченце си затваряй плювалника щото имам чуство, че слушам някой насран баварец лайнарец!

:Silent::Silent::Silent::Silent::Silent::Silent::S ilent::Silent::Silent::Silent::Silent::Silent::Sil ent::Silent::Silent::Silent::Silent::Silent::Silen t::Silent::Silent::Silent:

koolio
24-05-2009, 21:05
:Silent:

А ве не ме карай да полудявам ве! Какво правиш ти в тоя Форум след като покупката на Алфа Ромео е лудост. Аре скрий се и напусни форума. Значи и аз съм луд, че смятам след време да си купя чисто нова Алфа Ромео така ли? Един познат случайно се бях запознал с него няма да ти казвам какво работи преди 8 години някъде и още е кара си купи чисто нова Алфа Ромео 156 с кожен салон и почти всички екстри за 55 000 - 56 000 лева и вика, че като разбрали какво е направил ей такива малоумници като теб почнали да му разправят, че бил луд, не добре бил. Един ден го видях с колата вика върви машината нищо и няма вече 7 - 8 година е карам никакви оплаквания и е кара тук все във България той и тука си живее. Но предимно колата се кара у нас дори и да е излизал някъде на вънка с нея. Така, че момченце си затваряй плювалника щото имам чуство, че слушам някой насран баварец лайнарец!

:Silent::Silent::Silent::Silent::Silent::Silent::S ilent::Silent::Silent::Silent::Silent::Silent::Sil ent::Silent::Silent::Silent::Silent::Silent::Silen t::Silent::Silent::Silent:

Първо, подобен език и отношение са недопустими в този форум.
Второ, цитираният от теб колега е имал 3-4 Алфи и използва думата лудост в положителен смисъл.

Gran_Turismo
25-05-2009, 01:23
Първо, подобен език и отношение са недопустими в този форум.
Второ, цитираният от теб колега е имал 3-4 Алфи и използва думата лудост в положителен смисъл.

Отвреме на време трябва да има и малко емоции за разтоварване, но определено не ми хареса тона му "тиква" "покупка на нова алфа ромео лудост"! Както и да е. Че реагирах бурно и емоционално си е така признавам си. Ама аз съм си такъв и по харктер де! Не му се разбира, обаче на този Кольо къде в думите му е положителния смисъл. За мен да си купи човек чисто нова Алфа Ромео не е лудост напротив! Трябва наистина да син фен на марката, привърженик, разбирач, ентусиаст още какво да кажа. Наистина една чисто нова Алфа е кола за хора с по-различни, по-особени разбирания към автомобилите. Така, че да си купиш чисто нова Алфа Ромео това за мен е екзотика и астравагантност!

Tie
25-05-2009, 10:52
И ти как го нахрани колегата Mury - а е един от печените и истински Алфисти, и изобщо от болните фенове на Италянките! А ако зачетеш малко по-спокойно ще вникнеш че е имал в предвид смисъла на последния ти пост - а именно че трябва да си "луд по цялата глава" за да си истински притежател на Алфа!!!

koleff
25-05-2009, 10:55
какво да кажа освен 4е форума малко се .....да не напиша някоя тапотия !!!
ама уж е замислен за хубаво все 4ета разни злобни изказваниа !!!
ААА ште ме откажете да 4ета и да пиша тук много барзо !!!
ЛИ4НО МОЕ МНЕНИЕ Е ТОВА :big_heat:

MrX
25-05-2009, 11:32
И ти как го нахрани колегата Mury - а е един от печените и истински Алфисти, и изобщо от болните фенове на Италянките! А ако зачетеш малко по-спокойно ще вникнеш че е имал в предвид смисъла на последния ти пост - а именно че трябва да си "луд по цялата глава" за да си истински притежател на Алфа!!!

А, почетен, голфаджия долен :pokey:

Tie
25-05-2009, 12:38
Шшшшт тихо - това не е било вярно:tooth: В интерес на истината защитих колегата защото имам само положителни впечатления от него, а и не е в сектата от скоро :afro:

zdravio
25-05-2009, 19:51
Че е лудост, лудост е Мъро е прав - скъпи части, капризна, като пoчти всяка италианка. НО коя друга кола дава такова удоволствие от шофирането, такава лекота зад волана и има такъв спортен дух, както ИТАЛИАНСКАТА? (не визирам само Алфа) А това кой колко мнения във форума въобще не е от значение колко си на ти с това под капака на колата, който познава Мъро знае за какъв човек става дума, Gran_Turismo.

koolio
26-05-2009, 09:36
Абе то ако погледнем "разумно" всяка кола по-скъпа от Дачия Логан е лудост - ако приемем, че удоволствието и комфорта са лудост. То и да живееш в къща 200 квадрата вместо в панелна гарсониера е лудост, и да носиш дрехи от 60 лева вместо от 20 е лудост...

SFINKS
26-05-2009, 10:29
специално за България стара Алфа не е никаква лудост , екстравагантност или нещо такова . Просто от италинските коли ,включително и Алфа по-евтино няма
За нова ,виж трябва да си доста болен .

koolio
26-05-2009, 10:39
специално за България стара Алфа не е никаква лудост , екстравагантност или нещо такова . Просто от италинските коли ,включително и Алфа по-евтино няма

Ти за пореден път се изхвърли като ч...я на мокър пясък.:bravo:
Викаш, Вектра или Мондео от 99-та е по-скъпо от 156-ца същата година?:pig:

SFINKS
26-05-2009, 11:28
Ти за пореден път се изхвърли като ч...я на мокър пясък.:bravo:
Викаш, Вектра или Мондео от 99-та е по-скъпо от 156-ца същата година?:pig:

ами ако сравняваш 156 с опел вектра или форд мондео може и да си прав , хахахахах

gigi
26-05-2009, 12:02
ами ако сравняваш 156 с опел вектра или форд мондео може и да си прав , хахахахах

И с Тойота Авенсис да сравниш цените на 156 са същите. Даже в Германия има много по скъпи 156-ци от авенсиси тъй като кои тунингова авенсис:lupe: Пък и при авенсиса всичко свършва на 150кс:haha:

koolio
26-05-2009, 12:18

Аз не, ти твърдиш, че човек може да си купи Алфа само защото е евтина.

SFINKS
26-05-2009, 12:40
където и в Европа да провериш , при еднакво състояние , километри, двигатели , трансмисия и екстри Алфата ще е по-евтината кола от почти всички немски и японски коли .

SFINKS
26-05-2009, 12:44
И с Тойота Авенсис да сравниш цените на 156 са същите. Даже в Германия има много по скъпи 156-ци от авенсиси тъй като кои тунингова авенсис:lupe: Пък и при авенсиса всичко свършва на 150кс:haha:

Тойота, по-скоро с моделите на Фиат я сравнявай
За по-горен сегмент Японците са си направили Лексус
Там сравнениято е крайно безмислено ,щото Лексъс са много много над Алфа :book:

koolio
26-05-2009, 14:38
Сфинкс, ти си някакъв неспасяем случай. Досега орева орталъка, че Тойота е супер-дупер по-добра кола от Алфата, сега трябвало с Фиат да я сравняват. Не знам що ти се връзвам, явно си нямам работа.:on_da_beach:
Предлагам никой да не отговаря на постовете на този потребителя СФИНКС, все едно не съществуват. Човекът явно е жаден за внимание и търси за какво да се дрънка.

SFINKS
26-05-2009, 14:51
виж ,аз не съм виновен че Алфите са на дъното по надеждност и качество ,и затова цената на автомобилите втора употреба също е на дъното :thumbdown:

това е факт , не коментар

Kris
26-05-2009, 15:25
Ми така е - не са водещи с надежност алфите и не държат цени на пазара. Друг е въпроса, че сфинкс използва фактите да се дразни, защото явно се нуждае от внимание в иначе скучното му ежедневие със сиви Тойоти:coolio:

gigi
26-05-2009, 15:50
Тойота, по-скоро с моделите на Фиат я сравнявай
За по-горен сегмент Японците са си направили Лексус
Там сравнениято е крайно безмислено ,щото Лексъс са много много над Алфа :book:

Е ся каза най-големия виц и ще ти се посмеем дружно.
Постоянно си противоречиш. Мойто заключение от твойте думи е следното - присмиваш се на форд и опел, но фиат е в техният сегмент а според теб и тойота, значи може да се каже че тойота е евтина непрестижна кола. Алфата на която също се присмиваш се оказва далеч по добра от Тойота щом е в по горен клас.:coolio:
А за лексус незнам, но те талянците си имат Ферари и Мазерати и лексуса малко издиша........:moon:
Аз подочух че Тойота били на загуба а ФИАТ на печалба, баси мазохистите дет купват щайги.:cheers:

SFINKS
26-05-2009, 16:31
Е ся каза най-големия виц и ще ти се посмеем дружно.
Постоянно си противоречиш. Мойто заключение от твойте думи е следното - присмиваш се на форд и опел, но фиат е в техният сегмент а според теб и тойота, значи може да се каже че тойота е евтина непрестижна кола. Алфата на която също се присмиваш се оказва далеч по добра от Тойота щом е в по горен клас.:coolio:
А за лексус незнам, но те талянците си имат Ферари и Мазерати и лексуса малко издиша........:moon:
Аз подочух че Тойота били на загуба а ФИАТ на печалба, баси мазохистите дет купват щайги.:cheers:

Е ТИ ОТКРИ ТОПЛАТА ВОДА
Нова Тойота е по-евтина кола от Алфа Ромео , тва винаги е било така.Ти сега ли го откри ?????
Както и Алфа Ромео е по-евтина от Мерцедес или БМВ .

Най-голямата смешка е че една нова Тойота ,е по-евтина от нова Алфа , но след 5-10 години е точно обратното . Излиза че Алфа продават нови лъскави коли за много пари които са пълен ташак като качество .Да се посмеем дружно викаш ......

а за Лексъсите малко проучи въпроса с гамата им и после слагай там Мазерати
Лексъс е пряк и директен конкурент на БМВ , МЕРЦЕДЕС , АУДИ
хич не им и дреме за Мазерати ...

dilian alfa gtv
26-05-2009, 17:13
виж ,аз не съм виновен че Алфите са на дъното по надеждност и качество ,и затова цената на автомобилите втора употреба също е на дъното :thumbdown:

колега чувал ли си за японския москвич-тойота.:coolio:

SFINKS
26-05-2009, 17:59
мда , даже си купих два :th_up:

code
26-05-2009, 20:33
Най-голямата смешка е че една нова Тойота ,е по-евтина от нова Алфа , но след 5-10 години е точно обратното . Излиза че Алфа продават нови лъскави коли за много пари които са пълен ташак като качество .Да се посмеем дружно викаш ......
Пазара втора употреба го тълкуваш много еднозначно. Замисли се защо 10г Омега струва колкото 10г Корса, въпреки че като нова е струвала двойно?!?! :idea2:

SFINKS
26-05-2009, 21:18
знам даже без да се замислям , ти също би трябвало да знаеш след като караш и подържаш 166 :guillotine:

qpwo
26-05-2009, 22:09
знам даже без да се замислям , ти също би трябвало да знаеш след като караш и подържаш 166 :guillotine:
Именно затова една тоиотка се разминава с алфата в цената на старо. Не всеки може да си позволи лукса да поддържа алфа..... Но и ти добре знаеш манията, усещането тръпката да имаш алфа.... А сега какво- караш необезценяваща се кола... ... Аз мисля че в бъдеще ще караш - фолцваген, форд , бмв или опел и ще плюеш по тоиота... ..

JJJ
26-05-2009, 22:40

Ще те разочаровам, това не е факт, а твое твърдение.
Ако знаеше, какво всъщност означават качество и надеждност и как се определят, щеше да знаеш защо! :grandpa:

koolio
27-05-2009, 09:48
Аз обаче бях учуден като забелязах, че Алфа Ромео 159 около 2006-та държи по-високи цени от ФВ Пасат от същата година.

gigi
27-05-2009, 11:36
Аз обаче бях учуден като забелязах, че Алфа Ромео 159 около 2006-та държи по-високи цени от ФВ Пасат от същата година.

Даа тя и от Авенсиса държи по високи цени незнам колегата SFINKS какво се е объркал, и незнам хората на кои се смеят ама маи не е на мене.:mrgreen: а ти SFINKS кога си карал нова Алфа че да знаеш какво качество са. Аз пак ти казвам заповядай когато пожелаеш да сравниме мойта стара 166-ца с твойта королла. Ти сравняваш старата ти 145 боксер с чисто нова тойота е нема как Алфата да е по добре.
И браво сам стигна до извода че няма как да се сравняват лексус със мазерати.
На италянците сегментацията им е леко оплескана и не е като на масовите коли. Те никога не са гледали да се конкурират с някой както лексуса се пъне да е мерцедес или бмв само дет неможе.:tv:

georgyg
27-05-2009, 11:50
Ти сравняваш старата ти 145 боксер с чисто нова тойота е нема как Алфата да е по добре.

Защо да не я сравнява, то има разлика само 10-12 години и 10-12 пъти в цената. То си е съпоставимо :rtfm:.

А за Авенсис-а просто не разбирам, как за няма 2 години се продава от официалния представител на цена 22-23к.

А за съжаление вече Тойота не е на това равнище, на което беше 90-те години и като гледам няма и да се подобри (това се отнася и за другите марки де).

SFINKS
27-05-2009, 14:38
първо, явно не сте се научили как функционира mobile.de за да пишете подобни смешки
второ , лично за мен, трябва да си изключително заблуден за да си купиш нова 159, при положение че на подобна цена има C class , BMW 3 ,Аudi 4, Honda Accord , Mazda 6 и тн .......... За старите Алфи е ясна работата , след 5 години 159 ще са по-масови от голфовете щото ще са без пари както вече се случи с 145,156,166 ....
и трето/ всеки да кара каквото си иска ама недейте да пишете глупости

Stoyan Georgiev
27-05-2009, 14:53
първо, явно не сте се научили как функционира mobile.de за да пишете подобни смешки
второ , лично за мен, трябва да си изключително заблуден за да си купиш нова 159, при положение че на подобна цена има C class , BMW 3 ,Аudi 4, Honda Accord , Mazda 6 и тн .......... За старите Алфи е ясна работата , след 5 години 159 ще са по-масови от голфовете щото ще са без пари както вече се случи с 145,156,166 ....

от тези дето изброи единствено мазда 6 ме накара да се замисля и то защото беше по-евтина

тройката е смешна, мерцедеса не заслужава да носи емблемата и името си, аудито е НЕВЕРОЯТНО НАДЦЕНЕНО, акорда е ... хонда...

а лексус... пхххх, еквивалентния лексус новия е толкова жалко изпълнение... на втория месец двигателя трака като трактор, за думата комфорт не са чували (не че 159ката не вози като без гуми) и е грязеееееееееен..........

да, поскърцват ми вратите, да харчи като за 3.0 дизел, да може и да се обезценява бързо... е и ?!

везми спри наистина, просто вече стана НЕВЕРОЯТНО СКУЧЕН И ПРЕДВИДИМ, карай си тойотата, лексусите и мерцедесите, гледай си кефа и т.н.

бях ти писал преди доста време на лично да се видим да се опиташ да ми продадеш лексус, не ми отговори, може да не си прочел, офертата още стои ;)

а и ти предлагам да пробваш тройка и ц класа в мокрото да видиш колко са "забавни" с допотопното си окачване, особено на по-базовите модели

koolio
27-05-2009, 15:12
Аз пак препоръчвам потребителят СФИНКС да бъде просто игнориран - все едно, че няма постове от него. Той по правило не прави разлика между личните вкусове и фактите и винаги отговаря на едното с другото. Няма смисъл да се хаби човек

Stoyan Georgiev
27-05-2009, 15:16
Аз пак препоръчвам потребителят СФИНКС да бъде просто игнориран - все едно, че няма постове от него. Той по правило не прави разлика между личните вкусове и фактите и винаги отговаря на едното с другото. Няма смисъл да се хаби човек

аз пирнципно се забавлявам с неговите постове, чета и се смея , и веднъж на 30-40-50 глупости дето е писал му пиша нещо :) и доста често игнорира това какво му пиша аз, ама сега като види това и веднага ще ме цитира и ще напише нещо в стил ти нищо не разбираш или заблуждаваш се... абе нещо, което ще го накара да се чуства по-добре вътрешно (ЗДРАВЕЙ СВИНКИ)

знаем се с него

освен това съм му във фен-клуба :)

SFINKS
27-05-2009, 19:20
тия дни имам работа на Аерогарата, и съм се зарекъл да направя тест драйв на 159 дизел . Обещавам да дам съвсем обективно мнение за колата .Да няма ревове после .

п.с. Стоенчо обещавам да кажа на тия с Мерцедесите и Бемветата да не излизат да карат като вали ,че си ебало майката:bouncing_smiley:

Stoyan Georgiev
27-05-2009, 19:26
п.с. Стоенчо обещавам да кажа на тия с Мерцедесите и Бемветата да не излизат да карат като вали ,че си ебало майката:bouncing_smiley:

а така, така ще има место да караме нормално, не само да им светкам къси дълги да правят път :bg:

qpwo
27-05-2009, 23:11
....ААА сега всичко ми стана ясно... КОлегата просто продава тоиоти.... Успех с бизнеса колега, но нека ние си знаем кои са наи-добрите...(АР) ... ...:metal::metal:

code
28-05-2009, 08:58
....ААА сега всичко ми стана ясно... КОлегата просто продава тоиоти.... Успех с бизнеса колега, но нека ние си знаем кои са наи-добрите...(АР) ... ...:metal::metal:

Може да продава Тойоти, ама това не му пречи да е много обективен :roll2: то си е отделно :roll2:

Kostadin`
28-05-2009, 17:32
Ето ви точен отговор на въпроса:

За мене Alfa Romeo е начин на мислене и изразяване. Всеки модел носи чара си и неслучайно като видиш Алфа веднага се откроява от всеобщия сив, еднообразен автопарк. В крайна сметка ми прави впечатление, че вече колите почнаха да ги правят по 2 за лев като консуматив, особено средния клас. И на този фон да има Брера и 159, направо кърти отвсякъде. И това мисля е само началото

benji_gb
28-05-2009, 23:43
Колегата boian се е изказал много точно. Българския автопарк е много еднообразен. Всички сте шофьори и предполагам сте се заглеждали какви коли се движат по пътищата родни на България.

koolio
29-05-2009, 09:35
Паркът вече не е толкова еднообразен, но в никоя друга кола не си влизам като вкъщи както в три модела на Алфа Ромео - 155, 166 и 159.

digitalundgrd
29-05-2009, 09:49
еххехе особено в 159 нали :)

JK
29-05-2009, 09:52

Или пишеш глупости или си доста неинформиран. Става въпрос за цените на колите на 5 години. Реших да си направя една справка в мобиле.де и резултатите са следните - цъквам търсене на алфа 156 след 2004 и на бмв 3 след 2004, избирам на 10-та страница - за да не са от първите, които може да се предполага, че нещо им има. Резултатите - алфите са на цени около 11 000 евро, бмв - 9000. Пуснам и линковете, пък всеки да си прави изводите

алфа (http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/searchresults.html?pageNumber=10&__lp=21&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=900&makeModelVariant1.modelId=9&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&minFirstRegistrationDate=2004-01-01&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString=&lang=de)

бмв (http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/searchresults.html?pageNumber=10&__lp=1217&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=7%2C8%2C9%2C10%2C11%2C12 %2C13%2C14%2C15%2C56&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&minFirstRegistrationDate=2004-01-01&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString=&lang=de)

SFINKS
29-05-2009, 10:18
Еее не , не мога повече
точно това имах предвид като написах по нагоре че НЕ ЗНАЕТЕ как да боравите с mobile de

примера ти е меко казано идиотски пич :brickwall:
да ти прави впечатление че Алфите на страница 10 са м/у 50 000 и 100 000 км пробег а БМВ на 10 страница са м/у 150 000 и 250 000 км пробег ..... :brickwall:

научете се бе , сравняват се коли с еднакви показатели , години, двигатели , скоростни кутии, екстри , пробег,състояние и тн

JK
29-05-2009, 10:59
Еее не , не мога повече
точно това имах предвид като написах по нагоре че НЕ ЗНАЕТЕ как да боравите с mobile de

примера ти е меко казано идиотски пич :brickwall:
да ти прави впечатление че Алфите на страница 10 са м/у 50 000 и 100 000 км пробег а БМВ на 10 страница са м/у 150 000 и 250 000 км пробег ..... :brickwall:

научете се бе , сравняват се коли с еднакви показатели , години, двигатели , скоростни кутии, екстри , пробег,състояние и тн

от посочените страници:

алфа (http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=33519130&__lp=21&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=900&makeModelVariant1.modelId=9&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&minFirstRegistrationDate=2004-01-01&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString=&lang=de&pageNumber=10)

бмв (http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=114771688&__lp=1217&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=7%2C8%2C9%2C10%2C11%2C12 %2C13%2C14%2C15%2C56&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&minFirstRegistrationDate=2004-01-01&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString=&lang=de&pageNumber=10)

алфа (http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=73677129&__lp=21&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=900&makeModelVariant1.modelId=9&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&minFirstRegistrationDate=2004-01-01&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString=&lang=de&pageNumber=10)

бмв (http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=113052243&__lp=1217&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=7%2C8%2C9%2C10%2C11%2C12 %2C13%2C14%2C15%2C56&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&minFirstRegistrationDate=2004-01-01&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString=&lang=de&pageNumber=10)

Чакаме следващото тъпо оправдание от твоя страна :)

koleff
29-05-2009, 11:39
цените на нова тоиота не са никак по евтини от алфа за сайаление

тоуота аурис клас на 147цата цени --- 3врати 1.6 16 419 евро нова
тоуота дисел 5 врати 90 коня ---- 16 410 евра

алфа 147ца 5 жрати 1.6 15 776 евра
алфа 147ца 5 врати дизел 8в 15 289 евра

аз да ви река драги колеги не ги намирам за по евтини тоиотите
и др. на возиа и на каране не са по зле
таи като сам правил тест драивове и стях
е и те са 4удесни !!!!
да не говорим 4е разхът им е осезатлно по малък аааа дееее
ама фенът на АЛфа си е фен до края

gigi
29-05-2009, 12:18
Глейте ся първо сме се събрали адските тъпаци и да боравиме с мобиле.де ни е много сложно, за това треа да имаш поне две висши. Второ Алфа 159 вътре е пълен кенеф знаете ли какви материали се използат в тойота тва полирано дърво, телешки бокс, и т.н сглобяват се ръчно за да са със страхотно качество. трето 159 си остава пълен кенеф нищо че е най добра в класа си относно стабилност а вози по добре от Ауди А4 и горе долу като БМВ3. Аз други коли не съм карал и немога да сравна, предполагам че са правени от извънземни и даже може да се телепортират.
Ооооо Велики Фараоне.........:smartass:

SFINKS
29-05-2009, 13:08
Чакаме следващото тъпо оправдание от твоя страна :)

какво да ти кажа освен че си аматъор

2005 година е фейслифта на 156 спортвагон / 1.9 дизел и най , най скъпите коли са около 11 к , а средната цена е около 8 к

2005 година излиза новият модел на 320 туринг/2.0 дизел където скъпите цените са около 19 к , а средната цена е колко 15 к !!!!

ако обичаш не ми пиши повече за коли цени и т.н.

ако не знаеш и ти и останалите да ти кажа защо Алфа никога няма да е на нивото на останалите . По две основни причини , Алфа продават един модел 10 години и второ качеството им е ниско . Тези две неща са много много основни в света на продажбите на автомобил .

nblagoev
29-05-2009, 13:08
:spam:

Мдааа, понеже и аз съм адски тъп, за да боравя с мобиле.де, поразрових мобиле.бг:

http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?topmenu=2&leftmenu=1&act=11241713290516439

http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?topmenu=2&leftmenu=1&act=11233480984694191

Една и съща година, почти еднакви километри, един клас, с почти еднакви екстри...
...то в Германия може и по-различно да е, ама още не съм изучил, че да гледам там как е... :respect:

JK
29-05-2009, 14:04
2005 година е фейслифта на 156 спортвагон / 1.9 дизел и най , най скъпите коли са около 11 к , а средната цена е около 8 к

Alfa Romeo Alfa 156 Sportwagon 1.9 JTD 16V Distinctive - 18.900 EUR (http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=114791521&__lp=7&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=900&makeModelVariant1.modelId=9&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&minFirstRegistrationDate=2005-01-01&maxFirstRegistrationDate=2005-12-31&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString=&categories=EstateCar&lang=de&pageNumber=7)

има малка разлика от 11 к ми се струва, но може и да греша, защото не мога да боравя с мобиле.де :P :D

Stoyan Georgiev
29-05-2009, 16:25
свинки, просто замлъкни, излагаш се :)

SFINKS
29-05-2009, 16:48
много хубаво че си намерил най-скъпата 156 от 2005
а дали провери колко е най-къпата 320 d touring от 2005 :lol_sign:

28.000 EUR

и ко прайм сега :rotfl:

INTEGRALE
29-05-2009, 17:13
свинки, просто замлъкни, излагаш се :)
Той не може да замълчи. Просто човека има някакви психични проблеми и се опитва да ги реши тук.
До сега само четях и гледах докъде може да стигне Свинксчето, но вече ще взема и аз да напиша нещо. Въпреки, че при неги няма много смисъл да му се пише каквото и да е.
Свинкс, обясни ни каква ти е целта да пишеш тук, след като очевидно не харесваш и не смяташ за добри коли Алфите? Не те кефи, имаш си мнение, караш си Тойотите и толкова. Но не е така при теб. Опитваш се да ни убедиш колко сме заагубени ли? Някаква мисия ли е за теб? Интересно ми е да разбера защо го правиш, защото си умираш да спориш и да дразниш. Така си ги нагласяш нещата в твоя полза, че не е истина. Отговаряш само на въпросите, които ти харесват. Не те познавам, не знам на колко си години, но се държиш като дебил. Защо ти е толкова трудно да разбереш, че хората имат различно мнение и виждания за нещата /за автомобилите, които харесват/ и не знам защо се опитваш да накараш всички да са съгласни с теб. Или по-скоро избиваш няккакви комплекси, като си вечно в опозиция /бях чел, че и в другите форуми пак си така срещу всички останали/ ей така да се различаваш сред "заблудените".
Ти никой в нищо няма да убедиш и най-вече няма за какво да го правиш.
Съветвам те да потърсиш компетентна помощ /въобще не се шегувам/ и да намериш начин, който няма да дразни други хора за да се изявяваш.
ПС: Знам, че няма да ме разбереш /по-скоро няма да искаш да го направиш, защото не осъзнаваш колко си сбъркан/, но все пак се опитай!

SFINKS
29-05-2009, 17:21
май някой друг има проблеми с нервите :on_da_beach:

споко бе пич , тва е интернет форум

Kostadin`
29-05-2009, 17:23
От доста време само чета тази тема,ама нещо взе да ми идва нанагорнище.Интересно ми е за какво спорите и имам един въпрос:Кое е по-важно:емоцията да караш нещо диво и различно или да караш нещо скъпо?И кво от тва като Алфите не държали цена?/не съм разглеждал цените,а и не ме интересува кой знае колко/ важното е колата да ти доставя удоволствие,поне аз така мисля.Голям прас колко струва БМВ-то и колко струва 156-цата.Ми добре като искате купете си едно БМВ за еди колко си,например 28,000евро,аз ще си взема една 33-ка `92-ра за има-няма 500евро и ко ще стане?Като имаш скъпа кола повече човек ли си или кво?Да не би да си хванал Господ за шлифера?Тойотата държала цена,еми не ми дреме,не искам да обиждам другите марки,ама ако ми подарат Тойота веднага я връщам.Не знам си с кво била по-дбра от Алфата,еми дреме ми на к**а.Докато има Алфи аз ще съм фен на тази марка,квото и да ми се разправя не ме интересува.Не случайно ви цитирах колегата boian. Е тва е в основата на всичко:ЕМОЦИЯТА НА ПЪТЯ.Не като отиваш при колата си да викаш:Бах тоя таралясник,а като отиваш да си мислиш:Най-накрая...На който не му харесва АЛфа Ромео-то да си кара прехвалените марки и да радва,ама не да ме убеждава като идползва цени и глупости,че Алфите не струват.Не били надежни - ОК.Алфа Ромео е кола със сърце и душа.Това е кола с характер.Кола която сама решава какво иска и го прави.Май го избих на сектанство.Може да съм нямал лично Алфа Ромео,обаче съм разполагал с Алфа,е мога да ви кажа,че в тази кола се чувствам като у дома си.Още първия път като се качих в 33-ка си помислих:Някой ден ща карам такава кола!Любов от пръв поглед.

INTEGRALE
29-05-2009, 17:24
май някой има проблеми с нервите :on_da_beach:
Не, нямам. Съвсем спокоен съм си :smile:
Пак казвам ти си този с проблемите:evilsmiley:

SFINKS
29-05-2009, 17:30
като ше си говорим за болестни състояния на душата
е дали аз съм този, дето изпада в амок ,някой като напише че видиш ли имало и други коли освен Алфа
извинявай ама тва да си биеш челото в земята и да повтаряш Алфа е номер едно, Алфа са най великите ,Алфа , Алфа - тва си е болест пич , и доста в тоя форм са болни ама наистина ;)

morfius
29-05-2009, 17:42
@Сфинкс

Само се чудя едно, от кога вкуса е болест?
Ми то и Пайнер продават най-добре у нас - да не искаш да ми кажеш, че продават най-стойностната музика.

Опитвайки се да ни убеждаваш, колко велики са Тойота/БМВ/Ауди и т.н. все едно на метъл сбирка обясняваш, че са болни понеже не си падат по Ивана и Преслава.

Тъпо, по-тъпо, най-тъпо, твоите мнения...

Kostadin`
29-05-2009, 17:42
е дали аз съм този, дето изпада в амок ,някой като напише че видиш ли имало и други коли освен Алфа
извинявай ама тва да си биеш челото в земята и да повтаряш Алфа е номер едно, Алфа са най великите ,Алфа , Алфа - тва си е болест пич , и доста в тоя форм са болни ама наистина ;)
Еми пич извинявай обаче никой тук не твърди,че Алфа са най-великите.Амин.Поне един човек разбра какво ми е на душата.Без Алфа не мога да дишам.Лягам и ставам с нея.Алфа е №1 Алфа е №1 Алфа е №1 ........ Алфа е №1 Алфа е №1 Алфа е №1 ...... Алфа е №1 Алфа е №1 Алфа е №1.......Алфа е №1 Алфа е №1 Алфа е №1. :butt:

JK
29-05-2009, 17:50

Не виждам нищо ненормално за някой фен на нещо, нещото да е най-хубаво и ценно :) В случая сме във форума на Алфа Ромео, кадето се предполага, че повечето потребители са фенове на марката и следователно за тях тя е най-добрата, най-великата и т.н. Хората споделят собственото си субективно мнение, а не мнение на автомобилни специалисти, анализатори на здравината на колите, обезценяването им и т.н.

А отностно по-горният пост за цената на алфата - ти казваш, че най-скъпите били по 11к, а аз ти демонстрирам, че има и по-скъпи. Явно трябва да ти се обеснява по-подробно, че иначе си тълкуваш нещата както си искаш :)

SFINKS
29-05-2009, 17:53

само да напомня на всички , че това по-горе беше първият ми смятам съвсем умерен и нормален пост по темата .
Така ли е ?
После куцо , къораво и съкато почнаха да се пънат и сравняват Алфа с другите марки и стана шит .
Харесвайте си Алфа , Ок , нямам нищо против , въпрос на вкус е.
Ама като се стигне до цифри се вижда много ясно че Алфа не са номер 1
Не съм го измислил аз , просто си е така

old alfist
29-05-2009, 17:56
Смятам, че няма смисъл да си търкаме повече клавиатурите - безмислено е да се спори със Свикса. Има къде по-добри занимания, отколкото диалог с него.

nightroller
29-05-2009, 18:17
Смятам, че няма смисъл да си търкаме повече клавиатурите - безмислено е да се спори със Свикса. Има къде по-добри занимания, отколкото диалог с него.

няма разбира се :) Сфинкса всъщност е модератор на този форум и доста добре си върши работата :)

morfius
29-05-2009, 18:18
@Сфинкс

Последно и повече нямам намерение да си протърквам буквите по клавиатурата заради теб.
Да кажеш на някого, че е болен защото си купува нова кола от определена марка чупи всякакви тъпомери!

gigi
29-05-2009, 18:41
Няма закачате Свинкса той е мои човек. Има лек проблем че е решил да си купи нова бюджетна колица на изплащане и сега 2 год по късно тя е на половин цена, и сега го е яд че тогава не си е взел 2 годишна 159-ка, която е два пъти по автомобил от королата и сега щеше да е много по малко назад а щеше си джитка с кеф и наслада Алфата, която като мине от някъде и всички заглеждат и разпитват каква е с какъв мотор и т.н.
Направи ли теста или Алфата се счупи:alien:
Най ме кефи кат тръгна за Боровец и разни талиги се опитват да карат с мене а то всичко било ясно.......Поздрав
http://www.youtube.com/watch?v=zON4bWsl2Ek
:throw:
Кажи кога ше пиеме по бира че ми е интересно защо си такъв негативист спрмо Алфите

qpwo
29-05-2009, 19:09
Гати, Королата и яриса са наи-скапаните коли, да неговорим модели на тоиота... Да беше зел някъв авенсис че да имаш очи да се кефиш на нашите алфи ...пък то корола и ярис... ари моля ти се - смееех....:brickwall:

dilian alfa gtv
29-05-2009, 20:08
наистина то не стига че безлична и безхаректерна тойота дето има по път и надпът служебни каручки но това майната му това е харесал колегата това кара...!?но какво толкова е намразил алфа че прави какви ли не глупави сравнения по цени и т.н.
съотношение алфа-цена няма има алфа и кеф другото майната му може и 500лв да струва алфата ама човека си го кефи и си я кара тва е.
:big_beer:
наздраве

nblagoev
29-05-2009, 21:07
...е дали аз съм този, дето изпада в амок ,някой като напише че видиш ли имало и други коли освен Алфа

Ами не е така, колега!
Поне за мен, а и предполагам за още много хора от форума!

Аз имам и друга кола, освен Алфа-та.
С повече екстри е, по-голяма е, вози по-добре, и като цяло ми харесва, не го отричам!
А има и много по-дорби коли!

Ама Алфа-та, колкото и твърдо да вози, колкото и по-тясна да е и каквото и друго да се сетиш като недостатък, си ме кефи повече!
Като седна в нея и се чувствам добре!

И други коли съм карал, но съм избрал за себе си какво искам и какво ми харесва!

И като имам и друга кола не съм седнал тук да обяснявам на всички какви са и предимствата, дали е по-хубава от Алфа-та и с какво? На никой не съм казал, че Алфа Ромео е лоша кола! И не съм седнал да обяснявам във форума на Мерцедес, че видиш ли, Алфа много ми харесва, а Мерцедес имат недостатъци!

П.С. Сега като се замисля, не съм карал Тойота, и може и това да е причината да си харесвам колата, за да не я сменя с Тойота. :gruebel: :dunno:

code
29-05-2009, 21:21
Аз съм карал нова Тойота, ама нищо не си спомням от нея . . .:sleep::spell:

dilian alfa gtv
29-05-2009, 21:38
Аз съм карал нова Тойота, ама нищо не си спомням от нея . . .:sleep::spell:
е и аз имам възможност да карам нова мазда но и аз не помня така да го кажа а и нямам особено желание да я карам-скука.
п.п. е как да помниш като няма тръпка:butt:
нали за тва алфата е с характер

INTEGRALE
30-05-2009, 15:48
Харесвайте си Алфа , Ок , нямам нищо против , въпрос на вкус е.

Дали го осъзнаваш, като го пишеш. Защото от писанията ти досега не го показваш.
Уважавай мнението на хората!
Колегите за пореден път добре са се опитали да ти обяснят и се надявам най-накрая да си разбрал идеята.
Нищо лично колега /не знам дали е подходящо като обръщение точно към теб/ , просто бъди по-толерантен :smile:

toki4a
30-05-2009, 16:13
:clap:
Дали го осъзнаваш, като го пишеш. Защото от писанията ти досега не го показваш.
Уважавай мнението на хората!
Колегите за пореден път добре са се опитали да ти обяснят и се надявам най-накрая да си разбрал идеята.
Нищо лично колега /не знам дали е подходящо като обръщение точно към теб/ , просто бъди по-толерантен :smile:

:clap:като ли , че и ас мислия така

virusalfa
01-06-2009, 14:57
Защо веднага всички се палят като някой си изразява мнението,много ми е интересно?И защо винаги влизате в спорове и се подигравате на колегите от БМВ форума?И те като нас четат и другите форуми.Бъдете по-толерантни малко.А колегата Сфинкс не знам дали е карал японска Тойота.Тойота с БОШ части по нея не е Тойота!Имам един приятел с японска Селика 2,0 16в ,нема връзка:wierdo:

Galeano
01-06-2009, 15:28
Аз пък докарах, новото кемри от САЩ за дядото. И мнението ми е , че колата е ПЪЛЕН ПРЪТ меко казано.

k1lcone
01-06-2009, 22:18
баси кво ви става. гледайте реално на нещата. бмв 320 дизел 99-та е 12000 лева, голф 4 1.4 99-та му са 700 лева ролки и ремъци. мойта алфа е 6000 лева + 3000 лева неща по нея не щото беше развалена ми щото исках да си и смена сичко което си бях наумил. алфата е по евтина и по готина и няма база за сравнения. зад блока където си спирам алфата на тротоара спира една жена бмвто 325 xi дето незнам ква година е ама е е46. и бмвто изглежда по ново сякаш от мойта и секи гледа него повече от колкото алфата ама извинявай тва бмв вътре интериора не е по различен от на бмв 89-та баси и которника.

Ma7e4k0
01-06-2009, 23:43
баси кво ви става. гледайте реално на нещата. бмв 320 дизел 99-та е 12000 лева, голф 4 1.4 99-та му са 700 лева ролки и ремъци. мойта алфа е 6000 лева + 3000 лева неща по нея не щото беше развалена ми щото исках да си и смена сичко което си бях наумил. алфата е по евтина и по готина и няма база за сравнения. зад блока където си спирам алфата на тротоара спира една жена бмвто 325 xi дето незнам ква година е ама е е46. и бмвто изглежда по ново сякаш от мойта и секи гледа него повече от колкото алфата ама извинявай тва бмв вътре интериора не е по различен от на бмв 89-та баси и которника.

Не изглежда по ново, просто тея бмвта не си свикнал да ги гледаш по пътищата както стана с е36

Ivo Skoklev
02-06-2009, 12:25
баси кво ви става. гледайте реално на нещата. бмв 320 дизел 99-та е 12000 лева, голф 4 1.4 99-та му са 700 лева ролки и ремъци. мойта алфа е 6000 лева + 3000 лева неща по нея не щото беше развалена ми щото исках да си и смена сичко което си бях наумил. алфата е по евтина и по готина и няма база за сравнения.
Не съм много съгласен за потдръжката и цената на 4астите.Няма да казвам колко съм налял до тук за какво ли не по мотора и купето,цената е като на нова кола.ама нямаше да е алфа,ами да4иия или шкода(ако правилно ги произнасям,не съм ги 4увал:sleep:),ама и нямаше да си правя кефа като се кача в нея.Колкото до тея дето само плюнчат алфите-всеки си има право на мнение,и нашите коли си имат недостатъци,но все пак и те са правени от хора.А за зависта няма да говорим,на 2-та седмица след боята ве4е ми я бяха минали с ключ.Просто наистина държавата ни е за голт3 и орел астра:ritter:-балканска му работа

undy
02-06-2009, 12:37
аз се влюбих в алфата само като я покарах 2 км,а беше с разбита предница,кво да говоря повече.сега нямам думи.

kolev
02-06-2009, 13:28
чакаме сфинксъ да продаде тойотите и да се регне в тойота форума да им обясни кви идиоти са че са си купили такива коптори........ ако преди това не се гътне от скука докато ги кара :tooth:

k1lcone
02-06-2009, 14:06
Не съм много съгласен за потдръжката и цената на 4астите.Няма да казвам колко съм налял до тук за какво ли не по мотора и купето,цената е като на нова кола.ама нямаше да е алфа,ами да4иия или шкода(ако правилно ги произнасям,не съм ги 4увал:sleep:),ама и нямаше да си правя кефа като се кача в нея.Колкото до тея дето само плюнчат алфите-всеки си има право на мнение,и нашите коли си имат недостатъци,но все пак и те са правени от хора.А за зависта няма да говорим,на 2-та седмица след боята ве4е ми я бяха минали с ключ.Просто наистина държавата ни е за голт3 и орел астра:ritter:-балканска му работа
еми що зимаш кола с развален двигател. и не си карайте колите като душмани щото ще се развали квато и кола да е. и мойта като е зех беше за смяна на носачи и возише екстра. щот един колега смени тампони на опел вектра и още кво смени и вика преди да ги смени колата возила кат каруца и се накланяла много. и аз смених тампон на амортисиора ама не е имало такова каруцарско возене. ако си е запазена алфата не гълта пари. имам приятели дет са живи доказателства. едно момиче с такава алфа 156 1.9 като мойта е сменила само един термостат за една година. друг приятел има таква от 2003-та до ден днешен си е кара и ще е смени само и единствено за чисто нова 159-ка. така че вижте първо подръжката на голф 4 и после си помислете хубава ли е или не алфата :)

Jivko7777
02-06-2009, 14:15
еми що зимаш кола с развален двигател. и не си карайте колите като душмани щото ще се развали квато и кола да е. и мойта като е зех беше за смяна на носачи и возише екстра. щот един колега смени тампони на опел вектра и още кво смени и вика преди да ги смени колата возила кат каруца и се накланяла много. и аз смених тампон на амортисиора ама не е имало такова каруцарско возене. ако си е запазена алфата не гълта пари. имам приятели дет са живи доказателства. едно момиче с такава алфа 156 1.9 като мойта е сменила само един термостат за една година. друг приятел има таква от 2003-та до ден днешен си е кара и ще е смени само и единствено за чисто нова 159-ка. така че вижте първо подръжката на голф 4 и после си помислете хубава ли е или не алфата :)

мдаммм прав си...ако си я пазиш нямаш никакви проблими...и аз се влюбих от първия път в тази кола...

Ivo Skoklev
02-06-2009, 14:30
Двигателят не беше развален,мой човек:no:
Просто сме едни трошлювци цялата махала...
PS:А и колите са за да се карат,не да се гледат

Lqnkata
02-06-2009, 16:51
мдаммм прав си...ако си я пазиш нямаш никакви проблими...и аз се влюбих от първия път в тази кола...
Аз моята Алфа не я паза всеки път ;) Имало е моменти, където съм се държал така с нея, както само с чуждо момиче бих драмяскал и да "чукна" на дърво не е предала. 8)

k1lcone
02-06-2009, 18:30
и аз съм доста лош с нея понякога ама тя ми прощава. не сериозно карайте си ги нежно и няма да са развалят