View Full Version : Лампа аирбег
Алфист11
16-04-2011, 11:40
Колеги,днес запалих колата и я подкарах,но лампичката за аварирал аирбег не престава да свети.Като уточнение казвам,че колата е в мен от 3 г и за пръв път ми прави този проблем.Не съм я удрял,всичко друго по електрониката си е изрядно.Предполагам,че това е някаква грешка,защото не съм я карал цяла зима и днес я подкарах за пръв път от декември.Дайте идеи.Благодаря предварително.
val_mcrae
16-04-2011, 12:08
Колеги,днес запалих колата и я подкарах,но лампичката за аварирал аирбег не престава да свети.Като уточнение казвам,че колата е в мен от 3 г и за пръв път ми прави този проблем.Не съм я удрял,всичко друго по електрониката си е изрядно.Предполагам,че това е някаква грешка,защото не съм я карал цяла зима и днес я подкарах за пръв път от декември.Дайте идеи.Благодаря предварително.
Отиди на дигагностика и да ти изчистят грешката. Най вероятно нещо от седенето на колата или вероятно от датчика под пасажерската седалка.
Колега моята също светва от време на време зависи как сяда пасажера и после сама изгасва и когато отида на диагфностика никога не свети :prescription: и немога да хвана от каде идва проблема !
Алфист11
16-04-2011, 13:01
Значи за момента мога да карам и така без да се притеснявам....
endeavour
16-04-2011, 14:03
Значи за момента мога да карам и така без да се притеснявам....
Като я купих,не работеше километража и смених целия прибор.Като свалих оригиналния,видях че пред светодиода на тая лампа имаше сериозна лепенка:shutup:. С другото табло светна лампата за еърбег и макар че чистих грешка 2-3 пъти,си свети и досега. Казаха ми,че е заминал датчика под пасажерската седалка,ама ми оферираха няква суперцена и се отказах.
Алфист11
16-04-2011, 14:06
Благодаря ви за инфото.Ще ида да изчистят грешката по нататък,но ако проблема се повтори няма да се кахъря много,нека си свети:)))))
---------- Post added at 13:06 ---------- Previous post was at 13:06 ----------
Само да попитам къде точно се намира този датчик под седалката и леснодостъпен ли е,как изглежда?
Колега,да не си сложил нещо на седалката на пасажера ,че аз като взех колата и отивам до магазина да взема почерпка и съм оставил торбата на седалката и лампата не престана да свети.И викам баси ,тя не изчака да я платя и ..а проблема бил в една торба :bouncing_smiley:
Колега моята също светва от време на време зависи как сяда пасажера и после сама изгасва и когато отида на диагфностика никога не свети :prescription: и немога да хвана от каде идва проблема !
Това че е изгаснала не значи че на диагностиката не се вижда напротив вижда се от какво е светила;)
Освен това твоята кола е след 2002г. и затова гасне сама по старите не могат да гаснат сами ;)
А докато свети индикацията и съответно има записана грешка, при евентуален удар дали ще сработят възглавниците?
А докато свети индикацията и съответно има записана грешка, при евентуален удар дали ще сработят възглавниците?
Да;)
Алфист11
16-04-2011, 23:39
Колега,нищо няма на седалките.
Това че е изгаснала не значи че на диагностиката не се вижда напротив вижда се от какво е светила;)
Освен това твоята кола е след 2002г. и затова гасне сама по старите не могат да гаснат сами ;)
Ами значи скоро я очаквай :) да видим от какво е :)