View Full Version : Проблем с мигачите
The Professor
30-08-2006, 12:35
Здравейте колеги,
Някой имал ли е проблем с мигачите (Алфа ромео 33 1.7i.e. )? От известно време имам следните приключения с тях - или светят постоянно (трябва да превлючвам ръчно, за да създавам нещо подобно на мигане) или въобще не работят.
Да сте имали подобни проблеми? Мисля си, че е от мултивибратора, или поне устройството което отговаря за сигнала. До колкото видях в схемите на Manual-a, има едно реле което е свързано със светлините и още един device който също е обозначен като контролиращ светлините.
Идеи?
Поздрави.
Да не би да става така след като си пускал аварийните?
The Professor
30-08-2006, 12:56
Не, не е от аварийните. Поне първоначалният проблем - да светят постоянно, се появи след като една сутрин запалих колата и се оказа, че лампичката на таблото не спираше да свети, а след като проверих се - и самите мигачи светеха постоянно. (само да отбележа - през нощта беше валяло, и на сутринта беше още мокро.)
Аварийните може да са направили някакъв номер, след като ги пусках(опитвах се) 1-2 пъти докато не мигаха самите светлини ами си светеха постоянно.
реле-то не работи, изгорял бушон, откачено копче за аварийките :idea:
не е задължително в този ред;)
The Professor
30-08-2006, 14:57
Ето тази джаджа е проблема -> тук (http://public.fotki.com/17ie/lighting_system/1.html)
Почти 100 % съм сигурен, само трябва да изсъхне и да пробвам дали е от нея.. беше пълна с вода...
Тази джаджа се казва реле :wink: :wink:и най-вероятно е от него проблема :idea:
Вземи да разбереш как релето за мигачите се е сдобило с водна риза :tooth: , за да не стане при следващия дъжд или миене воден удар :pain:
The Professor
31-08-2006, 11:49
Проблемът е точно от това реле. Смених го (даже това което съм сложил в момент-а не е със същите параметри), и сега мигачите си мигат без проблем. Струва 5 лева удоволствието...
Petrakis
18-09-2006, 14:59
Искам да попитам къде точно се намира това реленце защото неуспях да го намеря,след като се водех по цъкането...
The Professor
19-09-2006, 15:05
Здрасти,
Намира се точно под таблото(корите) на кормилната щанга. Трябва да се наведеш под кормилото и от дясната му страна трябва да има един сноп с кабели. При мен това реле не беше закачено никъде и висеше свободно на кабелният си край. Потърси го и ако не го намираш, ще ти направя снимки къде точно е при мен.
Поздрави.
Petrakis
19-09-2006, 21:21
Мерси колега,ще го потърся :)
реле-то не работи, изгорял бушон, откачено копче за аварийките :idea:
не е задължително в този ред;)
Изгорел бушон няма как да е :!: Откачено копче за аварийки също няма как да е :idea: Остава да е или релето на мигачите или релето в алармата за мигачите :wink:
Petrakis
26-09-2006, 16:05
Намерих две реленца,там където ми обясни,но на самите реленца има бушони и мисля че не е нито едното от двете...така че ако можеш качи снимки къде се намира твойто реле... :)
The Professor
29-09-2006, 17:45
Ето тук се намира моето:
Малката черна кутийка с белият надпис (http://public.fotki.com/17ie/lighting_system/pic0009.html).
Ако не си се ориентирал - кажи и ще направя още снимки.
Petrakis
01-10-2006, 21:56
Ок мерси колега ще проверя :)