Log in

View Full Version : Почистване на кожена седалка

val_mcrae
16-04-2011, 21:14
Кажете ми някакъв препарат, който да почиства светла кожа и по точно белези от "тръкнат" кожен колан от панталон? Дали успях да обясня...?
Ето за това става дума:

http://media.snimka.bg/8411/023076866.jpg?r=0

Опивал съм с най разпространените и доста търкане , поизбеляха малко но все още стоят...

http://media.snimka.bg/8411/023076868.jpg?r=0

rusiq86
16-04-2011, 21:25
Пробвай много внимателно с спирт...много внимателно!! Обезмаслител би помогнал...дори циф би помогнал. внимателно да не направиш беля!
Мн хубав салон :)

old alfist
16-04-2011, 21:46
Малко вероятно е тотално да го заличиш - съмнявам се, че е попило в структурата на кожата или просто е одрало боята, която е трудно да възстановиш без видими последствия.
Тази тапицерия е направена за маниаци, но ще знаеш при следващата ти кола да си купуваш с тъмна груба кожа, както при мен - просто няма проблеми с такива подробности.

valjo
16-04-2011, 23:42
пробвай с кърпички за махане на грим

аз постигнах доста успехи с тях точно на много светъл салон :)

не съм много сигурен, че ги продават по стандартните места, където би отишъл един правоверен алфист, но жените знаят къде има такива :)

digitalundgrd
17-04-2011, 12:29
В Аптеките, където има и козметика, може да се купят тези кърпички ;)

old alfist
17-04-2011, 13:11
С тоалетно мляко за бебета ще има същия ефект, макар, че в една друга тема преди време бяха доста саркастични, когато им казах, че с това си подържам кожата на седалките.

valjo
17-04-2011, 13:59
мисля, че тоалетното мляко за бебета е много "gentle" и за поддръжка е супер, но за чистене не съм сигурен

докато тия за грим имат някакъв агресивен компонент (явно за да могат все пак да свалят от нечия муцуна пластове грунт:clown:) и в същото време и хидратират, та така... :) пробване му е майката :)

old alfist
17-04-2011, 14:10
мисля, че тоалетното мляко за бебета е много "gentle" и за поддръжка е супер, но за чистене не съм сигурен

докато тия за грим имат някакъв агресивен компонент (явно за да могат все пак да свалят от нечия муцуна пластове грунт:clown:) и в същото време и хидратират, та така... :) пробване му е майката :)
Може и както казваш ти да е, но и за почистване на наакани дупета е нужно нещо по-сериозно.

val_mcrae
17-04-2011, 17:45
Колеги благодаря за съветите утре ще пробвам няколко от вариантите. Днес не ми остана време след ретро ралито на Калояново.

pinko
18-04-2011, 02:46
Колеги благодаря за съветите утре ще пробвам няколко от вариантите. Днес не ми остана време след ретро ралито на Калояново.

Петна по естествена кожа (особено такива от разни метали, които оставят следи, синкави следи от дънки по светла кожа и т.н.) се чистят перфектно с амоняк. Мнооо гадно смърди (но се измирисва бързо), обаче чисти перфектно. Направо не е за вярване.

А после задължително мажеш с Нивеа и става като бебешко дупе:mrgreen:

Bobo
19-04-2011, 00:26
Са ще ви кажа още една женска тайна - възелин момчета възелина чисти грим перфектно и чисти и естественна кожа перфектно, а на всичкото отгоре я и предпазва ;)

Max
19-04-2011, 00:39

Малко офф: твоето Порше ли се продава в мобил.бг? :-)

val_mcrae
19-04-2011, 18:15
Малко офф: твоето Порше ли се продава в мобил.бг? :-)

Да, продава се.

Linkestis
21-04-2011, 14:01
Са ще ви кажа още една женска тайна - възелин момчета възелина чисти грим перфектно и чисти и естественна кожа перфектно, а на всичкото отгоре я и предпазва ;)

Мноого вярно!
Ако пък и оставиш вазелина да престои една нощ,след това леко забърши с мек памучен парцал,става перфектно

BatVas
21-04-2011, 15:12
Имам въпросче , дано не се счита за оф.
Aз имам по серьозен проблем с кожа (слава богу не е в колата) Изгорено от цигара - светла кожа на дивана ми, някакви съвети как да го поправя ?

Mind_Control
21-04-2011, 15:32
Искам и аз да попитам- като намажете кожата с вазелин или крем нивеа после не ви ли цапа дрехите?

Принципно някой ще препоръча ли специализиран препарат за поддръжка на кожена тапицерия?

Jivko7777
21-04-2011, 17:37
Искам и аз да попитам- като намажете кожата с вазелин или крем нивеа после не ви ли цапа дрехите?

Принципно някой ще препоръча ли специализиран препарат за поддръжка на кожена тапицерия?

Е по горе е обяснено да я оставиш цял ден на слънце със затворени прозорци! После останалото се забърсва :)

_power_
21-04-2011, 17:40

Аз си взех на ARMORALL препарат (прилича на шишенце за миене на стъкла от ОМВ и кожата стана мека и еластична + извади мръсотийката:drive:

rusiq86
22-04-2011, 10:35
ArmorAll, но само от ebay, че срещнах в бг страшно менте...има страхотни препарати, дори за гумите си купух един от тях!
Коелгите говорят за нивея крем...бих пробвал.. за вазелин от близък занимаващ се с кожи ми каза изрично да не позлвам...