PDA

View Full Version : Пак за лаптопа питане

Stefan Caromov
25-04-2011, 15:56
Момчета , бе нещо от седмица ,температурата на лаптопа ми е :
CPU -- около 74 гр
HD -- около 50-59 градуса

това много ли е според вас ?

Че нещо ми се вижда бая на мен

Stoyan Georgiev
25-04-2011, 16:07
не е малко

отиди да ти го почистят, ако не си го чистил скоро, може да са затлачени вентилаторите

Stefan Caromov
25-04-2011, 16:09
не е малко

отиди да ти го почистят, ако не си го чистил скоро, може да са затлачени вентилаторите

Ми той никога не е чистен,на 2 години е вече. Още 15 дни е в гаранция като отида ,какво да им кажа да сменят или правят ?

trouble
25-04-2011, 17:58
Кажи им да го почистят :)

me4o4ko
28-04-2011, 12:38
Какъв е процесора?С какъв софтуер гледаш темп?
Ако е AMD и е в натоварено състояние(игра,видеообработка и т.н) е нормално да вдига временно над 60 градуса.
Охлаждащият вентилатор чува ли се?

Stefan Caromov
28-04-2011, 15:21
Какъв е процесора?С какъв софтуер гледаш темп?
Ако е AMD и е в натоварено състояние(игра,видеообработка и т.н) е нормално да вдига временно над 60 градуса.
Охлаждащият вентилатор чува ли се?

Процесора ми е Intel(R)Core(TM)2 Duo CPU t5800@2.00Ghz
Температурите гледам с една програма - Notebook Hardware control pro edition
Вентилатора така бучи ,че все едно съм на летище ::))

Sunny
28-04-2011, 15:24
Щом още е в гаранция го носи да си го чистят и да сменят вентилатор .

Stefan Caromov
28-04-2011, 15:28
Щом още е в гаранция го носи да си го чистят и да сменят вентилатор .

Ми вдруги ден отивам ...

-Bobby-
28-04-2011, 15:35
Ми той никога не е чистен,на 2 години е вече. Още 15 дни е в гаранция като отида ,какво да им кажа да сменят или правят ?

А чисто информативно - каква марка е лаптопа?
Иначе - отиваш в сервиза с краткото, ясно и точно оплакване "грее". Оттам нататък си знаят. Ако вентилатора се е износил от въртене и е за смяна, дори без да им казваш ще го сменят.
Лаптоп без почистване 2 години си граничи с немарливост. Докато машинката е в гаранция, винаги извършват такава профилактика безплатно и е добре да се прави дори през няколко месеца. Ако редовно сядаш с лаптопа където ти падне пък, и местата често са запрашена среда, дори още по-често е добре да се почиства.
То не е нужно програмка да ползваш, за да разбереш, че грее лаптопа. Духащият на макс обороти вентилатор без да си натоварил ноутбука с кой знае какво, би трябвало да те подсети сам по себе си за това. Тичай, докато още ти тече гаранцията.

Pinky
28-04-2011, 17:09
Ако нещо се ослушват от гаранционния сервиз, ми го докарай на мен, тъкмо и ще ти покажа после как да си го почистваш сам. Ше пием тъкмо по едно, че от 100 години не сме се виждали :)

Stefan Caromov
28-04-2011, 19:12
Ако нещо се ослушват от гаранционния сервиз, ми го докарай на мен, тъкмо и ще ти покажа после как да си го почистваш сам. Ше пием тъкмо по едно, че от 100 години не сме се виждали :)

Задължително ще ти звънна тия дни да пием по едно две....няколко ::)) Още не съм се настроил както трябва с някои неща ,но влизам в час . Ще ти разказвам като се видим.

А иначе лаптопа е Асус- до колегата от горния пост

droidbul
29-04-2011, 12:53
А чисто информативно - каква марка е лаптопа?
Иначе - отиваш в сервиза с краткото, ясно и точно оплакване "грее". Оттам нататък си знаят. Ако вентилатора се е износил от въртене и е за смяна, дори без да им казваш ще го сменят.
Лаптоп без почистване 2 години си граничи с немарливост. Докато машинката е в гаранция, винаги извършват такава профилактика безплатно и е добре да се прави дори през няколко месеца. Ако редовно сядаш с лаптопа където ти падне пък, и местата често са запрашена среда, дори още по-често е добре да се почиства.
То не е нужно програмка да ползваш, за да разбереш, че грее лаптопа. Духащият на макс обороти вентилатор без да си натоварил ноутбука с кой знае какво, би трябвало да те подсети сам по себе си за това. Тичай, докато още ти тече гаранцията.

:thumbup::thumbup::thumbup:
Отивай в сервиза, ще ти махнах прахуляка по реадиаторчетата и ввентилатора, може да ти сложат нова термо паста и ще ти върви като нов

Има един трик - там където са изводите на въздуха от вентилатора си сложи лицето да усетиш колко топла е струята която излиза. Духваш после в процепите с всичка сила няколко пъти (без да хвърляш плюнка :d)... да разбураш малко натрупания прах. После пак слагаш въздушната струя към лицето ти. КАто го направиш ако усетиш че почва да излиза много по-топла струя, отколкото по принцип значи е имало насъбрал прах и топлия въздух не е можело да бъде отведен навън и следователно грее==>работи по-бавно

Linkestis
29-04-2011, 13:56
Нали правите разлика м/у лаптоп и настолен?
Щото лапа е винаги с по-високи показатели от настолния..това принципно :)

Stefan Caromov
29-04-2011, 14:32
На втори отивам да го възродя ,да правят,да сменят ,там каквото искат ,защото освен греенето има и други проблеми..... Буксата за слушалките нещо с е епрецакала,щото като пусна там колони и след това ,колонките на самия лаптоп се бъзикат нещо ,освен това цд то нещо не ме кефи ,а бе асус ....
Подлъгаха ме да си взема асус ,което втори път няма никога да се получи. Бил геймърски там ,бил бърз ,бил това ,бил онова... ама го оправям и го махам .За сетен път се убеждавам ,че от делл по -добро няма (поне в моите очи)