PDA

View Full Version : Разлика в данните

Alexandra
27-04-2011, 19:52
Вече и аз като горда собственичка си имам кабел за диагностика и дето се вика "барабар Петко с мъжете" закачвам си количката днес за компа.Обаче ми направи впечатление следното - километрите по табло 144 000,данни от FiatEcuScan - 138 000км;Температура на таблото 90,по програмата 104.Кое е верното и има ли някакъв проблем при условие,няма грешки ,а се получават подобни разлики в стойностите?С безплатната версия съм на FiatEcuScan и гледам има опция за адаптация - възможна ли е или не с фрий версията,защото има help секция ,която обеснява как се прави.

myato
27-04-2011, 21:22
Би трябвало това,което го четеш от ECU-то да са реалните стойности,но за температурата е от значение и състоянието на датчика,а за показанието на километрите,не се знае какво е пипано по колата.Може и таблото да е сменяно,а може и компа да е омагьосван.Ако не си и първи собственик,може само да се гадае.Най-лесно може да се види дали е точно показанието на температурата като се свери с един инфрачервен термометър. Дори и да са 100 градуса вместо 90,не е проблем.Важното е да не отиват над 110,а да не пуска перките на радиатора.

leshoiad
29-04-2011, 00:11
Съвсем нормално е всичко. И при мен беше така като вземах моята и човечеца ми обясни, че разликите в показанията на таблото и ЕКУ-то са нормално явление. Спомена някакви проценти, но не си спомням..........

pr_00f
02-05-2011, 13:27
3-5% отклонение между показанията на километрите по табло и по ЕКУ са съвсем нормални.

Christweil
03-05-2011, 00:14
за температура е нормално. пишеше някаде че между 80 и 100 градоса, стрелката винаги ще покаже 90.
защо? еми след като по време на работа, инстинска температура постояно играе а ни стой точно на 90 град, то дали да не се шашнат шофиори или по друга техническа причина винаги забиват темпа на 90 град. т.е. реално ще се качи над 90 само ако стигнеш над 110 примено.
така че през ОБД четеш инстинската темперстура, таблото го забрави.

oriono
03-05-2011, 18:12
Колега там, като четеш пише разлика 5% в самата програма.

Alexandra
04-05-2011, 17:02
Мерси за отговорите.Колата я имам от нова така ,че няма кой да е омагьосвал компа.Иначе за адаптацията не казахте нищо?

Bobo
04-05-2011, 19:59
Мерси за отговорите.Колата я имам от нова така ,че няма кой да е омагьосвал компа.Иначе за адаптацията не казахте нищо?

Трябва ти регистрирана версия за адаптация ;)

Alexandra
04-05-2011, 20:41
Мерси,Bobo!И да питам пак защото ми се струва ,че май има нещо сбъркано:Свалих и Unidiag ,качих и дефинициите за алфите.Обаче има някакво разминаване.Когато използвам Fiat Ecu Scan при сканирането ми дава,че съм с тази версия - Bosh Motronic M1.5.5 Injection TS98.Oпитвам с дефинициите на този двигател в Unidiag ,но ми дава грешка и не иска да се свърже програмата.Опитвам с другия Bosh Motronic ME 7.3.1 EOBD Injection и програмата се свързва и прочита всички данни без проблем.Пробвам с последния двигател ME 7.3.1 във Fiat Ecu Scan ,програмата се свързва,но ми изписва невалиден ISO код и ме пита желая ли да продължа.Продължавам и програмата прочита пак всичко и пак показва стойности.И в крайна сметка коя е вярната програма и с коя версия съм ?И със Unidiag възможна ли е адаптацията?

Bobo
04-05-2011, 22:28
Мерси,Bobo!И да питам пак защото ми се струва ,че май има нещо сбъркано:Свалих и Unidiag ,качих и дефинициите за алфите.Обаче има някакво разминаване.Когато използвам Fiat Ecu Scan при сканирането ми дава,че съм с тази версия - Bosh Motronic M1.5.5 Injection TS98.Oпитвам с дефинициите на този двигател в Unidiag ,но ми дава грешка и не иска да се свърже програмата.Опитвам с другия Bosh Motronic ME 7.3.1 EOBD Injection и програмата се свързва и прочита всички данни без проблем.Пробвам с последния двигател ME 7.3.1 във Fiat Ecu Scan ,програмата се свързва,но ми изписва невалиден ISO код и ме пита желая ли да продължа.Продължавам и програмата прочита пак всичко и пак показва стойности.И в крайна сметка коя е вярната програма и с коя версия съм ?И със Unidiag възможна ли е адаптацията?

Кажи коя година ти е колата и ще ти кажа до 2001 година колите с ръчни скорости са с М1.5.5. След 2001 са МЕ7.3.1. При автоматите е друга бира ;) Когато ти дава грешен ISO код почти сигурно е че си в грешното ЕКУ. Ако екускана не ти дава грешен исо на м1.5.5 значи това е твоето ;)

Alexandra
04-05-2011, 22:38
99 година е.Значи е 1.5.5.А защо Unidiag казва друго и с него може ли адаптация?

Bobo
04-05-2011, 22:39
99 година е.Значи е 1.5.5.А защо Unidiag казва друго и с него може ли адаптация?

Всичко което е уни-фицирано и всичко което е мулти-функционално за мен е неприемливо и нямам опит с такива;)

Zarius
06-05-2011, 17:19
А от къде може да се вземе такъв кабел?

Tasho
13-05-2011, 22:09
А от къде може да се вземе такъв кабел?

От www.ebay.co.uk

Излиза наполовина отколкото да го вземеш от тук,колега.