PDA

View Full Version : Полицейски радари

SSG
28-04-2011, 22:51
Как се представя на екрана на полицейският радар скоростта с която са те засекли? Досега са ме спирали 3 пъти и виждам все един прибор (поне наглед) в колите им. Последните два пъти ми показват надписи които включват цифри с въображаемата ми скорост които според мен означават нещо друго ,но не зная какво.
Най пресният случай : Засякал ме с 69км/ч при 50. Питам къде се вижда и ми показва в долният десен ъгъл надпис "А 069". В другите 3 ъгъла на екрана имаше други надписи. След двукратно твърдение 69км/ч от тяхна срана и 50км/ч от моя ми давали шанс този път, и да си "гледаш повече скоростомера". Не мога да повярвам в тази доброта. По предишният случай при по високи скорости също ми показаха някъкви дребни цифрички и бяха видимо озлобени "то има коли с камери те ще те оправят".

lordliness
28-04-2011, 23:04
И на мен ми показват разни такива цифри,но когато ги попитам това точно за моята кола ли е ми показват и часовник,и като им кажа ,че при този трафик за 1 мин.минават 10 коли се отказват,или ги питам тази скорост преди знака ли е или след знака засечена.

DJ Vladic
28-04-2011, 23:19
Нека използвам темата. В Русе ( може би и другите градове, нямам поглед) много сериозна офанзива има от няколко патрулки с радари+камери. Движейки се, си снимат на воля. Бъдете внимателни.

SSG
28-04-2011, 23:34
И на мен ми показват разни такива цифри,но когато ги попитам това точно за моята кола ли е ми показват и часовник,и като им кажа ,че при този трафик за 1 мин.минават 10 коли се отказват,или ги питам тази скорост преди знака ли е или след знака засечена.

Все ми се струва ,че засеченият резултат трябва да е показан с големи цифри и по един безспорен начин да бъде показано на неразбиращият от техния уред нарушител. Можи би при тези случай блъфират. Който се поддаде все е от полза.

---------- Post added at 20:34 ---------- Previous post was at 20:24 ----------

Нека използвам темата. В Русе ( може би и другите градове, нямам поглед) много сериозна офанзива има от няколко патрулки с радари+камери. Движейки се, си снимат на воля. Бъдете внимателни.

След случаят в който ме плашиха с такива коли си взех един Wistler pro... Мисля че това ще е полезна играчка за такива случай.

BatVas
29-04-2011, 09:29
Я раздуйте нещо за тия коли с камерите. Цивилни ли са или са си монтирани в патрулки с надписи, радарите на какви честоти работят, могат ли да карат да речем зад мен и да ме засичат или трябва да са спрели и т.н.т

tanatos
29-04-2011, 17:56
Когато ви засекат с радар и ви покажат някаква скорост винаги изисквайте да ви покажат часа !!

nasty
29-04-2011, 18:07
На Волуяк патрулката е с радар камера и в Костинброд ще е с такава скоро... :х

ФЕРАРИСТ
29-04-2011, 20:00
на какви честоти работят, могат ли да карат да речем зад мен и да ме засичат или трябва да са спрели и т.н.т
К банда, могат и в движение......

SSG
30-04-2011, 15:19
Една отвращаваща страница в нета.
http://vnews.bg/news/25211

Alfaro76
30-04-2011, 15:38
Баааа тоя с Бавареца ги е разбил...
"Един от най-фрапиращите случаи е бил на водач на БМВ, който при ограничение 90 е бил хванат да кара със 173 км в час."....и накрая си платил :humpx:
Файда йок...щото той ше продължи да си кара така,
а такива като него трепят хора...

DJ Vladic
30-04-2011, 18:23
Аз преполагам, че нашите ще са както Немските. По DW съм гледал как цивилна кола си пътува и засича наоколо скороста на няколко автомобила. На дисплея изписва скороста на 'патрула' и скорста на автомобила. След това си го щтракват и му пращат честитка. В районното го викат и му показват целия запис. Умиране има, оттърване няма. Тези които са малко по-наблюдателни много лесно могат да видят радара заедно с камерата на предното табло. В Русе са класическият полицейски радар ТР4 и една камера залепена до него. Тя е цилиндрична, характерна като охранителните камери с диоди отстрани покрай обектива. Всичко си върви и снима постоянно. Всички Cobra си ги засичат. Така, че тези които имат са облагодетелствани. Дано не се случва на никой наш колега. Пък това с такситата е много коварно и мръсно от страна на МВР, само че целта е да се санкционират джигитите на пътя. Мисля че сред хората в този форум има много малко такива.

Alfa User
01-05-2011, 20:56
Една отвращаваща страница в нета.
http://vnews.bg/news/25211

И кое точно е отвращаващото ???
Това, че трябва да има ред на пътя ли ???
Аман вече от хора, неспазващи закона и в същото време ревящи срещу мерките на КАТ !
Аз пък подкрепям идеите, стига да не се използват средствата подмолно (както често се случва). Иначе на българина докато не му бръкнат дълбоко в джоба, няма да се научи на ред и закон.

ФЕРАРИСТ
01-05-2011, 22:40
„Много по-лесно ни е примерно с такава кола да спрем на една бензиностанция, където знаeм, че нощем се събират мотористи и правят гонки и да снимаме. Радарите ни правят отлични снимки и нощем, разясни инспектор Мичев.
Те щот трева пасът и няма хич да ги надушат......

Derry
02-05-2011, 01:00
... Всички Cobra си ги засичат...

X банд ли?

По принцип и аз съм за спазване на закона щото много народ кара безобразно, само няма да е лошо ако може да се вдигне скоростта извънградско на 110 ограничение не, че повечето ни пътища го позволяват, а за по комфортно движение, градското ми се вижда добре.

---------- Post added at 01:00 ---------- Previous post was at 00:54 ----------

И кое точно е отвращаващото ???
Това, че трябва да има ред на пътя ли ???
Аман вече от хора, неспазващи закона и в същото време ревящи срещу мерките на КАТ !
Аз пък подкрепям идеите, стига да не се използват средствата подмолно (както често се случва). Иначе на българина докато не му бръкнат дълбоко в джоба, няма да се научи на ред и закон.

Почвам да си мисля, че сме неспасяем случай, не е само движението по пътищата, няма пари, няма счупени глави, една част от нас, струва ми се по-голямата, не се влияе от нищо.

BatVas
02-05-2011, 09:41
Тия "новите" ТР радар оборудван с камера се засъчат също и странното е че засичам освен "Х" и "Ка" - банд с Ескорт 9500ix

ФЕРАРИСТ
02-05-2011, 15:30
Ка банда го забрави, в БГ няма нищо заплашително на него......К банд само са тия по фешън камерите, лошото е и че автоматичните врати бачкат там.....

BatVas
03-05-2011, 12:59
Ка банда го забрави, в БГ няма нищо заплашително на него......К банд само са тия по фешън камерите, лошото е и че автоматичните врати бачкат там.....

Знам , че няма на Ка нищо заплашително, то заплашителното е на "Х" ама е странно , че близо до патрулката дава "Х" и "Ка" предполагам даже е на една и съща патрулка защото приблизително в един район я засичам , а когато я няма не засичам никакъв сигнал - та явно нещо от нея.

Alfa User
03-05-2011, 16:47
Ka-band радарите са последно поколение - появяват се след 1989г в САЩ, а масово навлизат в употреба пак там след 1992г, когато е променен и обхвата им - 33.4 ~ 36 GHz.
Характерното за тях е, че в лошо време (разбирай мъгла и дъжд) страшно се скъсява дистанцията за сигурно засичане на скоростта на МПС. Друга характерна черта е много по-тесния лъч на радара, с което се гарантира, че засечената скорост е на даденото МПС (което без камера си е много спорен въпрос).
Така че си имайте едно наум не само за K, но и за Ku и Kа радарите - не е невъзможно да ги има и у нас. Друг е въпроса дали тези устройства са преминали стандартизационната процедура на Комитета по метрология и стандартизация...