PDA

View Full Version : Халогени

bobaka01
06-05-2011, 00:45
Здравейте колеги,халогените нещо не ми светят.Не вярвам и двете крушки да са изгорели,другото за което се сещам е бушон ако може да ме ориентирате към кои бушон да се обърна. :) И другото нещо да питам,трябва ли на таблото да свети лаппичка както за задните халогени? Може да има подобна тема но нищо не успях да намеря.

vaklinator
06-05-2011, 08:35
Здравейте колеги,халогените нещо не ми светят.Не вярвам и двете крушки да са изгорели,другото за което се сещам е бушон ако може да ме ориентирате към кои бушон да се обърна. :) И другото нещо да питам,трябва ли на таблото да свети лаппичка както за задните халогени? Може да има подобна тема но нищо не успях да намеря.

Провери си бутончето, от което се пускат. Обикновено то сдава багажа.
Свети лампа .За халогена е под тази за къси.

Alfa User
06-05-2011, 11:11
Трябва да се чува едно храктерно цъкане при натискане на копчето за бушоните при сработване на релето - ако няма такова, проблема е със сигурност в бушон или реле.
Освен това, надявам се не пробваш да ги включиш при изгасени габарити/фарове ...
Схемата на разположение на бушоните и релетата е тази :

https://lh6.googleusercontent.com/_PCxrFCdurrg/TcOsaS_d5OI/AAAAAAAAJQQ/IaU1RPtyBLo/fog-lamps.jpg

За предните халогени трябва да провериш реле I17 и бушон F19. Манюала препоръчва да провериш и правилното функциониране на лостчето за включване на габарити/фарове - в смисъл дали пуска правилните тоци в различните положения.
Успех, пиши за резултата !

bobaka01
06-05-2011, 13:13
Чува се как релето щрака,бушона ми се вижда здрав не е и от крушките.Можеби някои прекъснат кабел знам ли и аз,но пък и на двата да се е прекъснал ...

Alfa User
06-05-2011, 14:22
А кабелите до крушките провери ли ?
Ако си закачал нейде бронята (или предния собственик) може да са откачени. Друг досаден проблем с крушките е, че може да не светят дори и да изглеждат здрави ! (аз съм си патил така)

bobaka01
06-05-2011, 14:25
Кабелите ми се виждат читави,пробвах на друга крушка и пак нищо.Трябва да се провери дали има ток на буксите и тогава ще се поизяснят нещтата.

don_pepone
10-05-2011, 12:20
Вади буксите и натисни копчето на халогените при пуснати фарове,след това вкарай пипките на мултицета в буксата и мери дали има напрежени.

bobaka01
25-05-2011, 20:37
Проблема е решен,светнхаха.Все пак се оказа бушон и букса на единия кабел.