View Full Version : оборотомер
помагаите колеги оборотомера ми спря както си карах и си показваше 3000об. спря падна долу и краи всичко друго по таблото работи всички бушони са здрави колата е 155 1,8 8в туин спарк.В такива моменти си казвам тва може да стане само с една алфа приемам всякакви идеи благодаря.
Alfa User
08-05-2011, 22:21
В голяма грешка си - това може да ти се случи с коя да е друга кола също !!!
Провери си таблото за начало...
не се ядосваи де знам че може да се случи с всяка кола просто се базикам
Rider_alfa155
15-05-2011, 10:39
имам една провери си датчика на коляновия вал който е за оборотомера... може да се е откачил кабела примерно, или да се е претрил самия кабел някъде из коша няма кво друго да му стане
и от мен една идея......удари таблото с ръка отгоре и виж какво ще стане.....при мен така изведнъж спря оборотомера, чудих се от какво може да е и реших да го ударя с ръка и взе че проработи:tooth:.....опитай и ти ....... явно при мен е била хлабава някоя връзка по таблото и така се оправи! Успех!
nicola 59
15-05-2011, 14:00
Eдин съвет и от мен .Сваляш таблото ,затягаш малките гайки отзад и би трябвало да проработи
don_pepone
16-05-2011, 11:52
Eдин съвет и от мен .Сваляш таблото ,затягаш малките гайки отзад и би трябвало да проработи
:th_up: и буксите поразмърдай
с удара не стана пробвах многократно утре ще разглобявам да видиме кво ще стане мерси за съветите до тук
колеги пробвах всичко но още не работи но съм сигурен че таблото работи пробвах го на друга продалжаваи те с идеите от каде взима сигнал не е от датчика на вала и тои работи.
Точно от датчика на вала започват нещата, но щом той работи давай натам по веригата\снадки и кабели\: д-к - ЕКУ\пин 74 - кафяво-бял кабел\- табло.