PDA

View Full Version : За използването на мигачите при престрояване...



badmadafaka
09-05-2011, 10:41
...

mim
09-05-2011, 10:47
еее мигачът дава предимство, явно простакът знае, че не е с предимство и се прережда с наглеене :censored:

Perdaha
09-05-2011, 10:49
мдаа определено съм съгласен-макар аз самия да не го пускам понякога но по преценка както се казва когато съм си цар на пътя-т.е. няма кой да уведомя за нещо и трябва дет се вика ротинно да го пусна но в други случай е хубаво определено,но с простащината няма оправия винаги ще ги има онези Малки Тарикати дет все си мислят че са преебали някой по някакъв начин-истината че таковат единствено себе си :)!
Лека и успешна седмица на всички съфорумци!

Alfa User
09-05-2011, 15:59
Преди време с Милена пуснахме една такава тема - жестоко афектирани заради "шоферлъка" на някакво келеменце (за съжаление с Алфа), но ни обвиниха и определиха като хейтъри задето, видите ли, сме били така нагли да искаме всички да спазват правилата за движение по пътищата ...
Много добре знам какво има в предвид автора на темата, но за съжаление спазването на ред и дисциплина на пътя напоследък явно се смята за бабешко или педалско поведение...

PEPI-2ALFA
09-05-2011, 16:26
... обаче какво ти пречи да натиснеш ръчката отляво на волана бе "шафиоре"..?! Хората са го мислили и са ти го направили на такова място, че да ти е почти естествено да го побутнеш преди да тръгнеш да въртиш волана...
Ааа не не, не си прав. Ти знаеш ли колко е трудно, когато си се излегнал на дясна кълка на седалката (защо ли така я наричат), облегнал си се на подлакътника с телефон в ръка, главата ти е точно отстрани до подглавника, разтегнал си се с лявата ръка да хванеш волана на 12ч., да си я преместиш до лостчето с мигачите. Много. И то защо? Да знаел някой си пред теб или зад теб какви са ти намеренията. От къде на къде, да не е от ДАНС. Само защото е на един път с теб, да да.
:dunno:

Max
09-05-2011, 16:29
Абсолютно подкрепям!!! Мигачите са направени, за да се използват, не да стоят за украшение!
Лично аз ги ползвам винаги - престрояване, завиване, дори по разни подземни гаражи на молове и т.н., защото смятам че така е редно!

Jivko7777
09-05-2011, 16:47
Не знам аз направо като съм в София и карам там каквото и да използвам все тая, отделно някой от най-вляво завива надясно на сфетофара и обратно, карат по тротоари, по забранени, абе всеки си прави каквото си иска...Та се научих да си стоя в средната летна и да съм спокоен :) Като по чудо никой не ме е шибнал :tooth: С една дума при Вас е джунгла :)

Max
09-05-2011, 17:20
Да ти кажа това е само на пръв поглед - много по-опасно е според мен в малките градове, където предимство има тоя, който гледа по-лошо, но това е друга тема...
А пък и щом съм пуснал темата и хора пишат в нея, значи има и такива, дето не им е "все тая" ;)

Да ти кажа крайно време е да станат повече тези, на които не им е "все тая", защото само това е начинът да се подобри движението - ако всеки започне да шофира по-отговорно. :-)

haljscho
09-05-2011, 18:36
Преди време с Милена пуснахме една такава тема - жестоко афектирани заради "шоферлъка" на някакво келеменце (за съжаление с Алфа), но ни обвиниха и определиха като хейтъри задето, видите ли, сме били така нагли да искаме всички да спазват правилата за движение по пътищата ...
Много добре знам какво има в предвид автора на темата, но за съжаление спазването на ред и дисциплина на пътя напоследък явно се смята за бабешко или педалско поведение...
А беееее, не беше точно така за вашата тема, но по принцип сте прави............

Иначе по темата, не е грешка, че не си пуснал мигач в дадена ситуация, човешко е и на всеки се случва......
НО поне този който е виновен в случая да вдигне ръка и да се извини на другия водач.........
А не както е в повечето ситуации, ВИНОВНИЯ ДА ЗАПОЧНЕ ДА ПСУВА НЕВИННИЯ............

Тва в повечето случаи е запазена марка на таксиджиите..........
Аз ни казвам просто.
Колега не ти свети мигача...........
И те са опулват и ма гледат кат някво изкопаемо.......
Беееее, да няма лоши работи и инциденти на пътя, пък другото е хабене на нерви...........

fred
09-05-2011, 20:18
Простака не се съобразява с правила, даже смята, че са създадени да се нарушават.Като отиде, както казвам често в нормална държава бързо влиза в крак с изискванията, ма като няма кой да изисква..

alfa_erazor
09-05-2011, 20:23
То това с мигачите е толкова масово, че на мен вече ми прави впечатление (добро) когато някой си пусне мигача, иначе ако тръгна да се нервя за всеки дето не е пуснал мигач, трябва на хапчета да мина.

fred
09-05-2011, 20:28
или на червено /вино имам предвид/

Ichkin
09-05-2011, 20:34
еее мигачът дава предимство
:book:

lordliness
09-05-2011, 20:34
Вчера като си пътувах в дъжда към Пловдив си включвам мигача,че искам да изпреваря,ама разни педали си карат със 70 (защото вали и ги е страх с 90)по осовата линия -пътя е широк три коли се разминават спокойно(защото отстрани има малко локви,може би са прави ?!) и въобще не ме отразяват, не се преместват дори със сантиметар надясно,направо ми скъсаха нервите(а аз съм спокоен,много спокоен).Все едно всички се бяха наговорили да ми правят напук,незнам колата ли не харесваха,що ли?Никой не ми отстъпи ,а мигачите си мигаха ли мигаха.Мъже ,жени никой- още съм бесен .Когато някой подаде мигач винаги му правя място и не се чувствам засегнат, че ме изпреварва,това си е негово право,нали?

Оги
09-05-2011, 20:47
Абе те на червено минават по светофарите вие за едни мигачи кусури им търсите.Не са виновни тея дето не спазват законите , виновни са тея дето не прилагат законите.

old alfist
09-05-2011, 20:56
Неизползването на пътепоказалеца си е жива простотия в действие - някои хора не могат да разберат, че обозначаването на своята бъдеща траектория е от голямо значение за всички участниците в движението.
А, баща ми милия го забелязвам понякога, че така се е вманиячил с тези мигачи, че понякога при завой на междуградски път го използва.

Krasko_Si
09-05-2011, 20:57
На мене пък ми се случи следният номер карам си и съм лепнал лепенката за националният събор на ПЕЖО. Карах по Иск.Дефиле и както си карах по едно време зад мене едно БМВ-некфо лошо настига ме и ме изпреварва на правата съответно малко забавих скоростта да го улесня,и както и да е после малко се увлякох и пуснах бензин на колата защото газта ми придърпа и ми свърши,и някаде около Реброво настигам лошото бмв със номера <СО> и правя опит да го изпреваря защото имах възможност и идеална видимост и той кво направи зави рязко към мене и даде газ.Викам си тоя пиян ли е кво ли е намалих и карах доста зад него и по едно време цъка аварийките и си давам МИГАЧ да ги мина,минавам пред него и тоя отзад къси/дълги+клаксон и на 50см зад мене малко се притесних щот БМВ е яка кола ако ме излупа отзад ще се въртя като чук без дръжка.Вече малко притеснен и ядосан отбивам и го гледам и тоя отбива слизам и викам кво правиме що така по тоя начин.?
Тоя ми вика мене нема некфо кирливо ПЕЖО да ме изпреварва с някакви измислени номера,аз му викам еми извинявай ма нямам много време да си играя на руска ролетка с тебе не те знам къв си.Теглихме си една и тоя вика е са ше ти е*а майката... обаче не видя кво пише отзад на колата 306 S16 и така не ми е*ба............
За това пазете се от такива като тоя.... не си заслужава да се утрепете...:rosso_spider:

Linkestis
09-05-2011, 21:07
.Все едно всички се бяха наговорили да ми правят напук,незнам колата ли не харесваха,що ли?Никой не ми отстъпи ,а мигачите си мигаха ли мигаха.Мъже ,жени никой- още съм бесен .Когато някой подаде мигач винаги му правя място и не се чувствам засегнат, че ме изпреварва,това си е негово право,нали?

То 166-те не ги бройкат много за това не правят място.Ама като видят баварецо и мерджано ще се потрошат в банкета.Просто не са те видели :cheers:


,,,,.Теглихме си една и тоя вика е са ше ти е*а майката... обаче не видя кво пише отзад на колата 306 S16 и така не ми е*ба............
За това пазете се от такива като тоя.... не си заслужава да се утрепете...:rosso_spider:

А ти що слизаш от колата неподготвен???
То такива диваци ако слизаш трябва да си с едно на ум че трябва да го боксираш докато почне да се протяга за дръжката на вратата!

-------------------
Другия вариант при фосмажорни обстоятелства е :дигаш ръчица и продължаваш/ако е стоянка или са поне трима/

lordliness
09-05-2011, 21:13
Това сигурно е практика някаква ,преди време и аз тръгнах да изпреварвам един и той като твоето БМВ сви рязко към мен ,щеше да ме удари замалко и настъпи,не знам за колко велики се мислят-сигурно за много.

---------- Post added at 21:13 ---------- Previous post was at 21:08 ----------


То 166-те не ги бройкат много за това не правят място.Ама като видят баварецо и мерджано ще се потрошат в банкета.Просто не са те видели :cheers: :cheers:Никога не бих карал от тези коли,да караш мерцедес е все едно по цял ден да ходиш с костюм и вратовръзка.Падам си по по- разкрепостено облекло :-D.А може да не са ме и видели-малки фарове, малки мигачи сигурно е от това :) :handshake:

Krasko_Si
09-05-2011, 21:18
Еми и аз нз що съм слезнал неподготвен когато го минах, го загледах и видях един гаден ман*ал с ланец и слънчеви очила.Е за това се повече и повече почвам да ги мразя...
Ама като кара БМВ само на правата настъпва ма що по завоите не можеше да ме настигне и ме караше да преминавам закона за моя сметка,защото иначе щял да ми е*е майката сега даже се ядосах повече,за това повече на мангал път нема да дал и ше го правя луд когато имам възможност и не застрашавам никой.:ranting:

Flame
09-05-2011, 22:18
Аз от опит мога да споделя че повечето хора които карат по-стари БМВ-та са комплексари(без да се обижда някой).Аз почти винаги пускам мигач,само когато няма коли по пътя вечер не смятам за необходимо.

lordliness
09-05-2011, 22:55
А какво ще кажете за тарикатите които карат в лявата лента и когато стигнат светофара дават мигач и се бутат в средната?Не е много редно и приятно май, въпреки мигача нали?

Max
09-05-2011, 23:12
А какво ще кажете за тарикатите които карат в лявата лента и когато стигнат светофара дават мигач и се бутат в средната?Не е много редно и приятно май, въпреки мигача нали?

Никак даже не е приятно.
Редовно минавам през кръстовището на бул. България и Черни връх, там постоянно правят другия номер - от най-дясна се бутат за ляв завой, обикновено засичайки всички...

mordohy
09-05-2011, 23:47
От гореописаното ми идва отвътре, да си намеря една стара Волга или Варшва и да я тунинговам в стил Офроуд.
Па да ги видя подобни тиквеници, без мигачи и нека ми се престрояват неправилно.
Желателно на верев пред мене.
Те тия старите нямат много добри спирачки, но броните им са яки:bash:

koolio
09-05-2011, 23:54
Недейте, че ми е болна тема. Много се вбесявам на разни кретени, които тръгват да изпреварват със 100-120по магистралата, но въобще не се сещат да сигнализират. После като го натреса отзад аз ще съм виновен ... Недаването на мигач при сменяне посока на движение е признак на най-ниска култура на пътя.

Flame
09-05-2011, 23:57
Аз от известно време се замислям за една яка джипка,нещо от сорта на стар Нисан Патрол и въобще няма да ми дреме кой ме засича и защо,цялата газ и в него:mr-t:

old alfist
10-05-2011, 00:46
В тази тема всички са много културни, но никой не спомена дава ли десен мигач след изпреварването на движещо се МПС при прибиране в нормалната лента за движение - едно време това беше нещо нормално.

Max
10-05-2011, 00:50
В тази тема всички са много културни, но никой не спомена дава ли десен мигач след изпреварването на движещо се МПС при прибиране в нормалната лента за движение - едно време това беше нещо нормално.

Винаги давам десен мигач при прибиране. :-)

Flame
10-05-2011, 00:51
Аз все още давам и десен мигач.Особено когато карам бързо през деня,и ляв и десен,иначе е грозна картина:bash:

koolio
10-05-2011, 01:00
В тази тема всички са много културни, но никой не спомена дава ли десен мигач след изпреварването на движещо се МПС при прибиране в нормалната лента за движение - едно време това беше нещо нормално.

Винаги го правя.

old alfist
10-05-2011, 01:03
Винаги го правя.
За мен това е уважение към изпреварваният.

Krasko_Si
10-05-2011, 09:11
Смисъл и аз давам десен мигач когато изпреварвам културно под културно имам на идея,че колата е набрала инерция и с лекото се изпреварва,а имало е случаи когато за кратко разстояние трябва да изпреваря и после не винаги пускам десният мигач.
Дано колегите не са го смятали за обида.:meeting:

Satanism
10-05-2011, 09:14
Mигача си е навик...или го даваш и в най-малко необходимите ситуации без да мислиш много или гледаш ръчката, като пожарогасител-за краен случай....

Satanism
10-05-2011, 09:25
Ем за тва, ако имаш възможност, като се размига някой и го пускаш....така за всички става по-лесно :)

Satanism
10-05-2011, 10:24
Тва е една от причините хич да не ми се прибира в България...не ми действа добре, изнервям се много :)

Ramsezsh
10-05-2011, 10:38
За съжаление малоумния начин на каране се превърна в стандарт. Освен мигачите, все по-често ми се случва да видя разни дебили дето за предимство не са чували или пък смятат, че са над тези неща. За последната седмица поне 5-6 пъти ме засекоха някакви дебили, та отново почвам да се замислям за москвич с ролбари:chair:.

Satanism
10-05-2011, 10:42
За съжаление малоумния начин на каране се превърна в стандарт. Освен мигачите, все по-често ми се случва да видя разни дебили дето за предимство не са чували или пък смятат, че са над тези неща. За последната седмица поне 5-6 пъти ме засекоха някакви дебили, та отново почвам да се замислям за москвич с ролбари:chair:.

Ти нали беше съсед...там на кафето в новия блок, в Павлово, на онова широкото кръстовище вече ме псуват като опитам, да си ползвам предимството....

old alfist
10-05-2011, 14:28
Аз пак ще продължа с мигащите сигнали и по-точно включване на аварийни светлини за поздрав, когато някой изпреварен преди това е дал десен мигач в знак, че указва възможност да бъде изпреварен.
Едно време този поздрав беше със звуков сигнал в момента когато се изравнят двате превозни средства.
Едно предупреждение към по-младите колеги - не се доверявайте напълно на десния мигач от изпреварвания, защото неговата преценка може да не е точна.

Rider_alfa155
10-05-2011, 14:53
от първата страница прочетох един пост в който се споменава че мигача дава предимство!!!! Към автора на този пост: "Колега вземи отвори правилника и си припомни нещата!!! Ако караш с тази нагласа си потенциален убиец/самоубиец." по темата, аз винаги си ползвам мигачите, няма да хвана мускулна треска от това а ще съм далеч по спокоен в движението си, имах един случай докато карах шофьорския курс и другото момче кара изпита и нито дава мигачи нито кара си нашия, и изпитващия му вика абе момче тези мигачи няма ли да ги ползваш най накрая, а онзи отговори " Хаааа за кво? Че всички да ме знаят кво искам да направя!" След 3 месеца същото това момче уби момиче и момче на спирка в града изпреварвайки от дясно без мигач кола която се прибира от ляво в дясно платно... сещайте се за кво иде реч....

mim
10-05-2011, 14:57
това с "Предимството" как па се намери някой, да го вземе на сериозно
ама вие Сериозно ли? :devil: :bouncing_smiley:

Max
10-05-2011, 14:58
от първата страница прочетох един пост в който се споменава че мигача дава предимство!!!! Към автора на този пост: "Колега вземи отвори правилника и си припомни нещата!!! Ако караш с тази нагласа си потенциален убиец/самоубиец." по темата, аз винаги си ползвам мигачите, няма да хвана мускулна треска от това а ще съм далеч по спокоен в движението си, имах един случай докато карах шофьорския курс и другото момче кара изпита и нито дава мигачи нито кара си нашия, и изпитващия му вика абе момче тези мигачи няма ли да ги ползваш най накрая, а онзи отговори " Хаааа за кво? Че всички да ме знаят кво искам да направя!" След 3 месеца същото това момче уби момиче и момче на спирка в града изпреварвайки от дясно без мигач кола която се прибира от ляво в дясно платно... сещайте се за кво иде реч....

Това лошо, но ми е интересно как са го пуснали да вземе книжка...

Mirela
10-05-2011, 14:58
това с "Предимството" как па се намери някой, да го вземе на сериозно
ама вие Сериозно ли? :devil: :bouncing_smiley:

Тъкмо това пишех и аз :))))))

Rider_alfa155
10-05-2011, 15:04
това с "Предимството" как па се намери някой, да го вземе на сериозно
ама вие Сериозно ли? :devil: :bouncing_smiley:
Амиии извинявай колежке ама е доста обедителен поста.... :hi_temerature: човек остава с впечатлението, че си сигурна в думите си

---------- Post added at 12:04 ---------- Previous post was at 12:01 ----------


Това лошо, но ми е интересно как са го пуснали да вземе книжка...
ооо колега при нас имаш ли парички всико е възможно, ама то май не е само при нас ти например колко пъти видя бай мангаууу да кара шофьорски курс??? аз не съм щото а всеки 2-ри кара кола как ли става това?? още повече че изискват поне основно образование за тази цел

Rider_alfa155
10-05-2011, 15:35
Този пример който казах си е доста показателен за даването на мигачи и ползата от тях, в крайна сметка загубеняците по пътищата ги има и винаги ще ги има, и в европеиските страни го има този проблем, карал съм в полша, чехия словаки унгария гърция навсякъде е все едно и също който е културен шофьор дава мигачи, осигурява дистанция дава път и така на татък .. който е "Джигит" ако ще и марсианец да е си остава джигит и едва ли нещо ще успее някога да промени това... верно е тези страни имат закони и ние имаме но както тук не се спазват така и там има си достатъчно клипове качени в нета и сами можете да го видите и сте го виждали

Извинявам се за офф-а и дългия пост от безсмислени глупости :chair::chair::chair:

old alfist
10-05-2011, 15:44
Този пример който казах си е доста показателен за даването на мигачи и ползата от тях, в крайна сметка загубеняците по пътищата ги има и винаги ще ги има, и в европеиските страни го има този проблем, карал съм в полша, чехия словаки унгария гърция навсякъде е все едно и също който е културен шофьор дава мигачи, осигурява дистанция дава път и така на татък .. който е "Джигит" ако ще и марсианец да е си остава джигит и едва ли нещо ще успее някога да промени това... верно е тези страни имат закони и ние имаме но както тук не се спазват така и там има си достатъчно клипове качени в нета и сами можете да го видите и сте го виждали

Извинявам се за офф-а и дългия пост от безсмислени глупости :chair::chair::chair:
Изобщо не ти е безмислен поста - някои хора не могат да разберат голямото значение на подаването на тези сигнали и, че от тях зависи живота на хора, включително и техният.

PEPI-2ALFA
10-05-2011, 16:55
...и по-точно включване на аварийни светлини за поздрав, когато някой изпреварен преди това е дал десен мигач в знак, че указва възможност да бъде изпреварен.
Едно време този поздрав беше със звуков сигнал в момента когато се изравнят двате превозни средства.
..
Тук с първото изречение не съм съгласен. Аварийни светлини се използват само в аварийна ситуация. Аз продължавам да го правя с клаксона, или с махане с ръка (с всички пръсти :) ).
П.П. Един маршруткаджийски маниер наблюдавам от известно време, дори и тук в Сандански, където никога не е имало маршрутки. Пускане на аварийни при спиране до тротоара за качване или слизане на пътник. По закон, по логика, по подразбиране, и по всичко, това се прави с десен мигач. (имам предвид точка) :)

morfius
10-05-2011, 17:06
Тук с първото изречение не съм съгласен. Аварийни светлини се използват само в аварийна ситуация. Аз продължавам да го правя с клаксона, или с махане с ръка (с всички пръсти :) ).
П.П. Един маршруткаджийски маниер наблюдавам от известно време, дори и тук в Сандански, където никога не е имало маршрутки. Пускане на аварийни при спиране до тротоара за качване или слизане на пътник. По закон, по логика, по подразбиране, и по всичко, това се прави с десен мигач. (имам предвид точка) :)

То и мигач се ползва при маневра или завиване, но коректните шофьори както стана дума го ползват и за указване на възможност за изпреварване :)
Аварийните могат също да се ползват за сигнализация на екстремно спиране - често съм виждал да ги пускат ако цялата колона спира рязко поради проблем.

Изобщо колкото по-коректно се държим на пътя, толкова по-добре :)

Max
10-05-2011, 17:46
То и мигач се ползва при маневра или завиване, но коректните шофьори както стана дума го ползват и за указване на възможност за изпреварване :)
Аварийните могат също да се ползват за сигнализация на екстремно спиране - често съм виждал да ги пускат ако цялата колона спира рязко поради проблем.

Изобщо колкото по-коректно се държим на пътя, толкова по-добре :)

Ако става въпрос доста нови (а и не толкова нови) автомобили при много рязко спиране сами си включват аварийните.

morfius
10-05-2011, 17:55
За новите знам, но явно тази екстра има и образователен характер защото съм го виждал и от не толкова нови :)

PEPI-2ALFA
10-05-2011, 18:15
То и мигач се ползва при маневра или завиване, но коректните шофьори както стана дума го ползват и за указване на възможност за изпреварване :)
Аварийните могат също да се ползват за сигнализация на екстремно спиране - често съм виждал да ги пускат ако цялата колона спира рязко поради проблем.

Изобщо колкото по-коректно се държим на пътя, толкова по-добре :)
Абсолютно съгласен.

Rider_alfa155
10-05-2011, 18:46
Абе факта си е факт... тарикатите по улиците са достатъчно много, и това се дължи на факта че в мозъците ни от край време е насадено беззаконието.. всеки е карал кола на две три бири, или чашка две концентрат, всеки се изтърва да натиска газта, всеки прави рискови изпреварвания и това благодарение на максимата "това на мен не може да ми се случи" и поради простата причина че срещу двайсетачка чичко полицай си затваря очите, има един клип във бокс-а немска полиция в действие, там спират колите на магистралата за неподаден мигач глобата 200 евро, спират и за бавно каране по средата 80 км/h глоба 50 евро за затруднение на движението... изобщо примерите са много но факта че нашите полицаи продължават да са подкупни спомага за беззаконието и за това всеки да кара както му е кеф.... това няма да се оправи при средна заплата на патрулиращ полицаи от 700 лева, който има да плаща апартамент и да изглежда едно а не дай си боже две деца... корупция ще има попитайте колко взема служител на реда в Англия, Белгия Германия, Франция изобщо развитите европейски страни и после се чудете защо там тези нарушения ги няма, в Швеция за 21км над ограничението оставаш без книжка... до живот нямаш право на нова, при 20 км глоба 800 евро и лишаване за 9 месеца, а при алкохол........ хах затвор това е
пак много се разписах извинявам се за което

Flame
10-05-2011, 19:00
Е то пък тия в Швеция преиграват доста.То по-добре да не караш кола направо,за непускане на мигач има ли глоба?

VFTI
10-05-2011, 19:21
Да ти кажа това е само на пръв поглед - много по-опасно е според мен в малките градове, където предимство има тоя, който гледа по-лошо, но това е друга тема...
А пък и щом съм пуснал темата и хора пишат в нея, значи има и такива, дето не им е "все тая" ;)

Прав си... Вече карането в София ми е много по-спокойно отколкото в Севлиево. Баща ми и той е на същото мнение. За това като карам в Севлиево се придържам към една приказка на баща ми : "Не гледай мигачи и т.н. винаги ги гледай право в очите и гледай на къде ще хукнат" :tooth: :tooth: :tooth:

Ако трябва да съм сериозен...Вече дори не се ядосвам на мигачи, престроявания, клаксони и т.н..все тая...

Rider_alfa155
10-05-2011, 20:26
Е то пък тия в Швеция преиграват доста.То по-добре да не караш кола направо,за непускане на мигач има ли глоба?
Мислиш ли колега че ако и при нас го има този модел на глоби няма да е далеч по спокоино шофирането???? Като искаш да се правиш на Шумахер има писти за това, но употребата на алкохол е престъпление във всяка една страна, аз съм за метода на Шведските полицай, пък кой каквото ще да ми говори, аз карам както трябва и никога не се муся когато ме спре полицай ако съм виновен виновен съм ако не лек ден и толкова това им е работата

Flame
11-05-2011, 00:00
За алкохола-да,но книжка никога повече-това е прекалено според мен,няма начин да не ти се случи поне веднъж в живота да бързаш за някъде и да превишиш ограниченията.Просто преиграват,но това е друга тема.

Rider_alfa155
11-05-2011, 00:19
За алкохола-да,но книжка никога повече-това е прекалено според мен,няма начин да не ти се случи поне веднъж в живота да бързаш за някъде и да превишиш ограниченията.Просто преиграват,но това е друга тема.
не е задължително да те хванат всеки път но, да аз подкрепям този тип наказания.... ако толкова много бързаш тръгни 1 час по рано.. ама не всеки обича да се излежава
спирам се с офф-а че много избягахме от темата :crazy:

old alfist
11-05-2011, 01:29
Тук с първото изречение не съм съгласен. Аварийни светлини се използват само в аварийна ситуация.
Аварийните светлини се използват за заостряне на вниманието, а тълкуването им остава за останалите участници в движението.

pikli4ka
11-05-2011, 10:29
е как не сте разбрал до сега, че мигачи се пускат само по Коледа... за настроение :wierdo:

Stoyan Georgiev
11-05-2011, 11:36
мигакакво ?

old alfist
11-05-2011, 12:38
е как не сте разбрал до сега, че мигачи се пускат само по Коледа... за настроение :wierdo:
Еми, то май така става напоследък - мигачите ги ползват за разнообразие, когато им е скучно.

pinkmousy
11-05-2011, 14:04
Е, аз ги пускам когато си трябва :) Пък ако ще да ми се смеят околните.
А за бързаците от СО и другите села - за всеки такъв си има по едно дърво/стълб и дано да го улучи преди да е убил някой друг... че ми писна вече да ми вдигат кръвното от сутринта разни идиоти - кой без фарове в тъмното, кой без мигачи... тока е скъп

Rider_alfa155
11-05-2011, 15:42
Само ей такива изказвания не подхождат на един интелигентен човек... Освен ако според теб наистина всички от "СО" са селяндури, всички от "РК" са голфаджии (и селяндури), всички не-шопи говорят мЙеко (и съответно са селяндури) и т.н... :wink:
Това с разграничаването по регистрации (СО, РК, РЗ, РВ и т.н.) и аз не го подкрепям, защото тя селянията не е нещо, което може да се причисли на даден регион. Верно в София има много но това поради факта, че града е голям и с много население. Ако Разград примерно беше 2 милиона и отгоре и там щеше да е същото. Селянията е "Болестно състояние" за което все още не е открит лек. Честно казано замислил съм се дали да не си махна мигачите на колата и на мотора. То тук и без тва никой не им обръща внимание, каквото с тях такова и без...... За жалост, ако го направя това с мотора много бързо ще мина в графата "Донори" а аз нямам такова желание :saint:

old alfist
11-05-2011, 18:40
Много си личи, че водача на някакво МПС не е местно лице, независимо от регистрацията, защото регистрации всякакви - така, че много отворените софийски дрвайвъри да не се правят на голяма работа, защото са дотолкова безпомощни в други населени места, колкото и водачите от дълбоката провинция в София.

Sm0k
16-05-2011, 12:34
П.П. Един маршруткаджийски маниер наблюдавам от известно време, дори и тук в Сандански, където никога не е имало маршрутки. Пускане на аварийни при спиране до тротоара за качване или слизане на пътник. По закон, по логика, по подразбиране, и по всичко, това се прави с десен мигач. (имам предвид точка) :)

Ей тва вече е най-абсурдното. Аз като го видя се чудя кое е по-добре - да тръгне в дясно без мигач или да ме "информира" със сигнала "завивам навсякъде". А най-абсурдното е че на него самия му е по-лесно да цъкне лостчето на мигача, което му е на по-удобно място, отколкото да се пресяга за аврийните, ама той като твърдо е решил да не спази правилника е готов на всичко ;)

Иначе работата с мигачите е много проста според мене. Ако си свикнал да даваш мигач го правиш абсолютно несъзнателно без значение от маневрата - дали се престрояваш, дали завиваш, дали ще изпреварваш, дали ше спираш вдясно - просто при всяка смяна на посоката цъкваш лостчето без да мислиш. Ако се замисляш над мигачите, значи най-вероятно не ги пускаш винаги когато трябва :)
А пък е навик, който се придобива толкова лесно, колкото да навика че когато искаш да завиеш трябва да завъртиш волана... не случайно лостчето е сложено там :) Ама кво да правиш, някои хора просто не искат да се научат да живеят нормално в среда с други хора. Просто не могат да схванат, че освен за другите и за тях ще е по-добре (това не важи само за мигачите) ;)

koolio
16-05-2011, 12:53
Иначе работата с мигачите е много проста според мене. Ако си свикнал да даваш мигач го правиш абсолютно несъзнателно без значение от маневрата - дали се престрояваш, дали завиваш, дали ще изпреварваш, дали ше спираш вдясно - просто при всяка смяна на посоката цъкваш лостчето без да мислиш. Ако се замисляш над мигачите, значи най-вероятно не ги пускаш винаги когато трябва :)
А пък е навик, който се придобива толкова лесно, колкото да навика че когато искаш да завиеш трябва да завъртиш волана... не случайно лостчето е сложено там :) Ама кво да правиш, някои хора просто не искат да се научат да живеят нормално в среда с други хора. Просто не могат да схванат, че освен за другите и за тях ще е по-добре (това не важи само за мигачите) ;)
Мноооого точно казано! Някои ми се смеят, че давам мигач и като завивам на паркинга.

pinkmousy
16-05-2011, 13:33
Само ей такива изказвания не подхождат на един интелигентен човек... Освен ако според теб наистина всички от "СО" са селяндури, всички от "РК" са голфаджии (и селяндури), всички не-шопи говорят мЙеко (и съответно са селяндури) и т.н... :wink:


Това с разграничаването по регистрации (СО, РК, РЗ, РВ и т.н.) и аз не го подкрепям, защото тя селянията не е нещо, което може да се причисли на даден регион. Верно в София има много

Това в резултат на наблюдения, чиста статистика. За "софиянци" изобщо не си струва да се коментира, по простата причина, че те 3/4 са само по адресна регистрация такива.
Да си призная, в петък така добре се омотах в Сандански, че щях да вляза в еднопосочна улица, добре, че човека насреща ми показа знака :) но аз не го напсувах, а му благодарих за упътването :)
Та не съм искала да обидя никого с това разделение, навсякъде има простаци, просто в София вече не им се впечатлявам толкова - твърде много са

Orm
18-05-2011, 15:18
Абе колеги не знаете ли че мигачите и спирачките са за страхливците, а да си сложиш колана е лоша поличба.

HACCP
19-05-2011, 13:31
Според мен колеги мигачите са като всички други уреди и инсталации в купето на един автомобил! Също както е педала на съединителя, педала на газта, спирачката, фаровете, волана и др. всичко си има предназначение и цел! Когато се бърза никой не сменя скоростите без съединител защото бърза или не използва фарове вечер защото пак бърза! Така е и с мигачите трябва да се използват защото останалите участници в движението не могат да знаят следващата ти маневра или да се опитат да я отгатнат! Така че аз съм за мигачите!

valio 323
22-05-2011, 13:26
Смисъл и аз давам десен мигач когато изпреварвам културно под културно имам на идея,че колата е набрала инерция и с лекото се изпреварва,а имало е случаи когато за кратко разстояние трябва да изпреваря и после не винаги пускам десният мигач.
Дано колегите не са го смятали за обида.:meeting:

Аз пък пускам ляв....когато изпреварвам...но пък много ама много се дразня когато някои спира изведнъж без да пусне мигач или поне авариики.Решава си цървула и си отбива леко без да го интересува задният.Много често това важи за Маршрутките

Bella
22-05-2011, 14:36
Пускането на мигач НЕ бива да става по преценка,а по НАВИК !

Смятам,че един мигач е способен да спаси живот и за това не пестя от мигачите без значение на какъв път се намирам ... дори паркирайки пред дома си преди да кача гумите на тротоара по навик пускам мигач.
Смятам също така,че е редно мигача да се пусне на време,а не непосредствено преди маневра за да има време шофоьора отзад да отреагира адекватно.

Всъщност работата с мигача е много проста и който не я разбрал не ми се мисли какво остава до други далеч по-сложни неща :bored:

---------- Post added at 11:36 ---------- Previous post was at 11:33 ----------


Аз пък пускам ляв....когато изпреварвам...но пък много ама много се дразня когато някои спира изведнъж без да пусне мигач или поне авариики.Решава си цървула и си отбива леко без да го интересува задният.Много често това важи за Маршрутките

Не знам до колко е правилно,но преди да предприема изпреварване пускам ляв мигач и когато реша да се прибера в своето платно пускам десен ... поне така се шофира в Германия и това ми се е загнездило в съзнанието от годините в които дори не съм била шофьор.
Може да не е по правилата,но смятам,че подавайки максимална информация за маневрите които извършваш даваш възможност на останалите да преценят максимално ситуацията и да не се стига до нелепи ситуации.

mihail_mladenov
23-05-2011, 09:47
Когато катастрофирах през Април месец, тоя дето караше пред мен в последният момент даде ляв мигач, че ще завива. А и вече бях започнал да се изравнявам със задницата на неговия автомобил и добре, че видях страничния мигач да мига и успях да намала скоростта до около 30-40км. Но и аз като шофирам винаги давам ляв мигач и след това десен като се прибирам в лентата си. И много се дразна от такива дето не ползват мигачите въобще.

gogo79
23-05-2011, 21:14
Всичко е въпрос на навик и култура,като шофьори! Аз дори и на село и/или по черни пътища си цъкам по навик мигач.:th_up:
п.п.Преди,като бях шофьор на разносна търговия на бира,безалкохолни и алкохол,всеки ден съм имал проблем с такива шоферчета,който мигачите ги нямат за нищо.:ranting:

PEPI-2ALFA
24-05-2011, 00:41
...тоя дето караше пред мен в последният момент даде ляв мигач, че ще завива. А и вече бях започнал да се изравнявам със задницата на неговия автомобил и ...
Аз също щях да се пребия при такава ситуация на междуградски път. НО :calc: и аз и ти сме си виновни сами - преди и в кръстовище не се изпреварва :unsure:
Аз си завърших изпреварването, но добре, че имаше оширение на пътя, иначе баничарката щеше да стане на баница. И добре, че не шибнах отзад предната кола.