View Full Version : Без крайно гърне
dilyan123
11-05-2011, 13:23
Здравейте! За парви път пускам тема във форума и искам да ви попитам, ако махна само крайното гарне и сложа тръба, завършваща с накрайник какъв ще е ефекта. Не искам да променям звука със спортни гърнета, защото след 3000 оборота ми харесва. Просто искам да ръмжи повече. Колата е Алфа Ромео 1.4 тс
Това което си намисли е доста безмислено и пърдящо.... сложи си един спортен конусен филтър и колата ще започне да ръмжи от мотора и ще е много по благозвучно отколкото да я направиш пръдлива с премахване на гърнета ;)
badmadafaka
14-05-2011, 08:32
...Не искам да променям звука със спортни гърнета...
Ами тогава не пипай нищо по генерацията... Колегата ти го каза - един по-голям конусен филтър и ефекта който искаш е готов :magic:
MaDHaCkEr
14-05-2011, 14:16
Здравейте! За парви път пускам тема във форума и искам да ви попитам, ако махна само крайното гарне и сложа тръба, завършваща с накрайник какъв ще е ефекта. Не искам да променям звука със спортни гърнета, защото след 3000 оборота ми харесва. Просто искам да ръмжи повече. Колата е Алфа Ромео 1.4 тс
И аз съм на това мнение за спортен филтър. Звукът е доста приятен и със сигурност ще ти хареса повече от спортно гърне.
http://www.youtube.com/watch?v=zF-p6dyMSxs
http://www.youtube.com/watch?v=m7ElQSRhiqk
infernus
14-05-2011, 15:38
Това което си намисли е доста безмислено и пърдящо.... сложи си един спортен конусен филтър и колата ще започне да ръмжи от мотора и ще е много по благозвучно отколкото да я направиш пръдлива с премахване на гърнета ;)
Задължително ли е да е конусен филтъра, предполагам че с него звука ще е най добре, но при мен това означава да си смуча топъл въздух нон стоп. Няма ли "пита" спортен филтър?
dilyan123
14-05-2011, 15:41
Еми така остава, звука пак е приятен. Благодаря за отговорите :bravo:
Jivko7777
14-05-2011, 18:04
И филтъра е вариянт, но друго си е качествена генерация ;) - http://www.youtube.com/watch?v=IeDE-LPtO5k&feature=related
Задължително ли е да е конусен филтъра, предполагам че с него звука ще е най добре, но при мен това означава да си смуча топъл въздух нон стоп. Няма ли "пита" спортен филтър?
Има и реплейсмът филтър който се поставя на мястото на оригиналния но ефекта относно звука не е същия.А и при боксер незнам как седят нещата.
---------- Post added at 17:57 ---------- Previous post was at 17:57 ----------
И филтъра е вариянт, но друго си е качествена генерация ;) - http://www.youtube.com/watch?v=IeDE-LPtO5k&feature=related
Нали,ама на 1.4 какъв е смисъла...
poison1912
17-05-2011, 08:32
ако може да вмъкна един въпрос в темата! Понеже ми го няма катализатора и след 3000 оборота шумът който издава не ми допада особенно,как мога да го заглуша?
badmadafaka
17-05-2011, 08:41
Нали,ама на 1.4 какъв е смисъла...
Според теб на кола 100 коня няма смисъл от генерация..? ;)
@poison1912: ако са ти сложили само една тръба на мястото на катализатора, варианта е да я смениш с правилното резонаторно гърне. Ако си е резонатор, сигурно ще трябва да се примириш с факта, че няма пълно щастие (хем да нямаш катализатор, хем да мърка като малко коте) :grin:
Това няма ли да му вдигне разхода?
Според теб на кола 100 коня няма смисъл от генерация..? ;)
@poison1912: ако са ти сложили само една тръба на мястото на катализатора, варианта е да я смениш с правилното резонаторно гърне. Ако си е резонатор, сигурно ще трябва да се примириш с факта, че няма пълно щастие (хем да нямаш катализатор, хем да мърка като малко коте) :grin:
Ако колата е хобикар и се гони някакъв нисък клас до 1.4 атмосферно,може и да има смисъл иначе за мен като цяло кола 1.4 няма смисъл,било то и турботаборетка :rotfl:
---------- Post added at 14:40 ---------- Previous post was at 14:39 ----------
Това няма ли да му вдигне разхода?
Кое по точно,махане на гърнетата или слагане на спортен филтер?
Ако колата е хобикар и се гони някакъв нисък клас до 1.4 атмосферно,може и да има смисъл иначе за мен като цяло кола 1.4 няма смисъл,било то и турботаборетка :rotfl:
---------- Post added at 14:40 ---------- Previous post was at 14:39 ----------
Моли се да не те набара някъде читаво Пунто ГТ да видиш ти тогава кое има смисъл :tooth:
Слагане на филтър....
vaklinator
18-05-2011, 01:54
Киро е доста компетентен относно как е колата с изпускателна система и без нея - само с кюнци.
Нека да каже как е , върви ли повече, разхода как е, звука и т.н.....
Моли се да не те набара някъде читаво Пунто ГТ да видиш ти тогава кое има смисъл :tooth:
То ясно тва,ама ти много добре знаеш за какво говоря иначе 145-цата що нея направи 1.4ТС Турбо :drinking:
Sergey_gigov
18-05-2011, 15:47
Има един вариянт да смуче студен въздух , но трябва да си склонен на някои компромиси -казанчето за чистачките да се смени с някое подходящо и да отиде на оригиналното място на филтъра , а филтъра да отиде на мястото на казанчето .и ако ти се занимава да резнеш калника с един въздухосъборник се получават нещата .
badmadafaka
18-05-2011, 16:48
Има един вариянт да смуче студен въздух , но трябва да си склонен на някои компромиси -казанчето за чистачките да се смени с някое подходящо и да отиде на оригиналното място на филтъра , а филтъра да отиде на мястото на казанчето .и ако ти се занимава да резнеш калника с един въздухосъборник се получават нещата .
Това за стоков 1.4... :respect:
Sergey_gigov
18-05-2011, 18:49
не колегата питаше за 1.7 бохер - с 1.4 ТС нещата са доста по- лесни -поне не трябва да се мести казанчето за течност на чистачките
infernus
18-05-2011, 19:15
Мерси колега, но чак таквиз копромиси не ми се правят иначе съм виждал коли направени така и доста добре изглеждат отвънка. Според мен и с фабричните въздуховоди (който в момента ми ги няма, както и успокоителната кутия) смуче студено, само с един риплейсмънт мога да мина на филтъра от K&N, ама дали ще промени звука толкова осезаемо....
Sergey_gigov
19-05-2011, 11:25
не - няма да го промени