Log in

View Full Version : ПРОТЕСТ V - 15 МАЙ, ПЕТИ НАЦИОНАЛЕН И ПЪРВИ ЕВРОПЕЙСКИ

copce
14-05-2011, 12:20
Според анкетата в gorivo.net и общото мнение на мнозинството във фейсбук правим следното: 15 МАЙ 13:00ч. СОФИЯ СБОРЕН ПУНКТ АЛЕКСАНДЪР НЕВСКИ - СМЕСЕНО ШЕСТВИЕ - ПОСОКА ПАРЛАМЕНТА ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ !!! Инфо за начина на протест на място... като миналия път

НЕ НА НИСКИЯ СТАНДАРТ НА ЖИВОТ!!! НЕ НА ЕМИГРАЦИЯ!!!

Нека заедно да заявим, че искаме по-добър живот за нас и децата ни, тук и сега!

НЕ на ниските доходи и високите цени!
НЕ на монопола!
НЕ на потъпкването на правата ни!
НЕ на обслужването на чужди интереси!
НЕ на лошото образование!
НЕ на неадекватната здравна система!
НЕ на корупцията!
НЕ на неефективната държавна администрация!

Гражданско общество на България Ви призовава да кажем
СТИГА!!!
НИЕ ИМАМЕ ПРАВО ДА ЖИВЕЕМ НОРМАЛНО!!!

НЕКА ВСИЧКИ ЗАЕДНО ДА ИЗЛЕЗЕМ НА 15 МАЙ!!!

1.София-Час 13:00 - 16:00 на пл. Ал.Невски
2.РУСЕ-Час 13:00 - 16:00 Русе - площада пред Пантеона
3.ШУМЕН-Час 10:00 - 20:00 пред входа на градската градина (откъм кръговото)
4.БУРГАС-Час 13:00 - 22:00 Площад Тройката до дома Лук Ойл
5.СЛИВЕН-Час 13:00 - 16:00 Градската градина
6.Пловдив-Час 13:30 - 18:00 Пред общината на центъра
7.ПЛЕВЕН-Час 13:00 - 16:00 Мястото все още не е определено
8.СТАРАЗА ЗАГОРА-Час 13:00 - 16:00 Мястото все още не е определено
9.КЮСТЕНДИЛ-Час 13:00 - 16:00 Мястото все още не е определено
10.ЯМБОЛ-Час 13:00 - 16:00 Мястото все още не е определено
11.ПАЗАРДЖИК-Час 11:00 - 19:00 Мястото все още не е определено

За повече информация http://www.gorivo.net

ФЕРАРИСТ
14-05-2011, 19:21
Българина все още не е стигнал дъното както трябва, за да излезе да протестира както трябва.......по мое мнение от "индивидуалните" протести който може да прави, има много по голям ефект, или поне полза за протестиращия.....сега тя е никаква, само се пише, ефективноста е малка.......иначе успех с протеста.......

Linkestis
14-05-2011, 20:32
Българина все още не е стигнал дъното както трябва, за да излезе да протестира както трябва.......по мое мнение от "индивидуалните" протести който може да прави, има много по голям ефект, или поне полза за протестиращия.....сега тя е никаква, само се пише, ефективноста е малка.......иначе успех с протеста.......

Ники,мисля че почна да понамирисва доста на лайна,та може и да сме на финалната права.

Jivko7777
14-05-2011, 21:49
В последните 1-2 седмици нафтата от 2,51 е на 2,38 :flirt: и продължава да пада, интересно защо само тя...за мен всичко е спекулация...

Георги Живков
14-05-2011, 23:24
Нафтата пада,ама газта за 10дни-10ст. на горе.

rossenvn
14-05-2011, 23:44
В последните 1-2 седмици нафтата от 2,51 е на 2,38 :flirt: и продължава да пада, интересно защо само тя...за мен всичко е спекулация...

Някъде бях прочел, че от Брюксел ни готвят нови изненади. Ще вдигат минималните акцизи и дизела може да скочи с 20-30 ст. Уж го правели заради екологията. Да намалят изгорелите газове - по-малко караш, по-малко газове. Яко!

infernus
14-05-2011, 23:52

Вчера обядвах с двама бивши колеги и говорихме точно за протестите, единият сподели че най-голямото перо за приходи на правителството са акцизите и точно заради това опозицията подстрекава протести срещу тях. И че това Биби го е наследил от предишното правителство, като клауза че члентвото ни в ЕУ. Та може и да си прав, но според мен ако стойм в къщи хептен пък нищо няма да постигнем.

Jivko7777
15-05-2011, 00:18
Някъде бях прочел, че от Брюксел ни готвят нови изненади. Ще вдигат минималните акцизи и дизела може да скочи с 20-30 ст. Уж го правели заради екологията. Да намалят изгорелите газове - по-малко караш, по-малко газове. Яко!

Еми честито...

ФЕРАРИСТ
15-05-2011, 15:11
За да се тушира за момента недоволството на превозвачите, щото реално погледнато те могат да направят нещо, тва с протестите на автомобилистите е несериозно......

---------- Post added at 15:11 ---------- Previous post was at 15:07 ----------

Та може и да си прав, но според мен ако стойм в къщи хептен пък нищо няма да постигнем.
Така е, но пък се видя като се плюснат 100 коли на Орлов мост, или пред некви бензиностанции пак нищо не става......но ако се плеснат 200 трактора и автобуса на Кулата или на Дунав мост или пред Лукойла в БС, нещата няма да са такива......ако не друго поне гърците ще си вдигнат мнението за нас че сме се научили да стачкуваме малко по ефективно........
Верно си е тва че българина е силен индивидуално, но не и като стадо.....

Stoyan Georgiev
15-05-2011, 17:59
За да се тушира за момента недоволството на превозвачите, щото реално погледнато те могат да направят нещо, тва с протестите на автомобилистите е несериозно......

---------- Post added at 15:11 ---------- Previous post was at 15:07 ----------

Така е, но пък се видя като се плюснат 100 коли на Орлов мост, или пред некви бензиностанции пак нищо не става......но ако се плеснат 200 трактора и автобуса на Кулата или на Дунав мост или пред Лукойла в БС, нещата няма да са такива......ако не друго поне гърците ще си вдигнат мнението за нас че сме се научили да стачкуваме малко по ефективно........
Верно си е тва че българина е силен индивидуално, но не и като стадо.....

+1 съгласен с нещата, които казваш

fred
15-05-2011, 18:27
Един въпрос де, абе тая Сила според вас що за птица е, според вас?

ФЕРАРИСТ
15-05-2011, 18:30
Ми те мноо станаха, Сила, Гориво.нет, дизел.ком, пауър.орг, върви разбери.....

qpwo
15-05-2011, 20:35
Добре де. Айде стига с този Лук ойл. Да тръгнат те и да се натискат да не са монополисти ли. Да назначат конкурентна фирма ли . Че по всички икономически правила на тях така им е изгодно, още повече в някаква чужда държава. Просто държавата е шибана и на това трябва да се търси сметка. Например аз ако бях монополист щях да направя горивото 10 лв, ... Тогава някви фирми ще започнат да внасят гориво отвън. Ще намаля цените за сметка на техния транспорт и ще Смажа конкуренцията.Така е в шибания вълчи строй за който много бленуваха. Държавата Ни Е Шибана.....

Derry
15-05-2011, 21:54

2,38 и повляците от лукойл почивните дни пускат 7 ст. намаление, смятай дали не печелят. Живи да ги оревеш. Аз и преди съм го казвал: Трябва революция, умните да мислят как и за какво.

---------- Post added at 21:54 ---------- Previous post was at 21:52 ----------

...Така е в шибания вълчи строй за който много бленуваха...

Не, че не съм съгласен, но ми се струва, че по-правилно е - :sheep: строй.

fred
16-05-2011, 08:26
Ми те мноо станаха, Сила, Гориво.нет, дизел.ком, пауър.орг, върви разбери.....

Ама се намеква нещо, че почват да се мъдрят бивши структури от ВИС, платени от Трактора:innocent:

morfius
16-05-2011, 09:55
Ама се намеква нещо, че почват да се мъдрят бивши структури от ВИС, платени от Трактора:innocent:

И какво, стана ТИМ с/у ВИС ? :duel:

fred
16-05-2011, 13:03
Нещо такава :laser:

morfius
16-05-2011, 13:07
И остава въпроса, а сега какво...?
С овчо примирение нищо не се променя, протестите все се намира някой да ги използва... алтернативи?

infernus
16-05-2011, 13:21
И остава въпроса, а сега какво...?
С овчо примирение нищо не се променя, протестите все се намира някой да ги използва... алтернативи?

А кога може да си сигурен че няма политическа сила или интереси зад всичко и че не те манипулират? Както написах по горе с тези протести се удря едно от най силните пера за приходи към бюджета - акцизите. Нито Биби ме кефи нито някой друг, и съм съгласен че не трябва да са толкова високи само че да не се използват интересите на хората като бутаща сила за нечия политическа кариера. Иначе и на мен отдавна ми писна да горя акциз, да пия акциз и да ям акциз.

morfius
16-05-2011, 13:42
А кога може да си сигурен че няма политическа сила или интереси зад всичко и че не те манипулират? Както написах по горе с тези протести се удря едно от най силните пера за приходи към бюджета - акцизите. Нито Биби ме кефи нито някой друг, и съм съгласен че не трябва да са толкова високи само че да не се използват интересите на хората като бутаща сила за нечия политическа кариера. Иначе и на мен отдавна ми писна да горя акциз, да пия акциз и да ям акциз.

Там е проблема, че няма как да си сигурен :)
Ако сега е така, утре може да е инак...
Но това което се опитвам да обяснявам отдавна е, че трябва да се гонят постижими цели, а не популистки... защото използвачите най-обичат популистките, постижимите не са им интересни обикновено.
Няма как държавата да се откаже от акциза в настоящето положение, ще рухне... трябва да се удари по положението, а не по последствията.
Протест ако има за горивата, трябва да е само за 1 - за пълна либерализация на пазара.
А как и защо може да се промени положението вече е една друга тема... както се казва често.

Derry
16-05-2011, 21:19
Струвами се, че хората се интересуват само и единствено от доходите си, никой няма да си мръдне пръста да мърмори камо ли да протестира ако разполагаха с повече пари. За либерализиране на пазара не ми се вяра да хукнат по площадите и да губят времето, протеста се прави за нещо конкретно и с някаква евентуална видима полза.

fred
19-05-2011, 13:32
Проблемът, както и за всички други беди ни е, че нямаме активна гражданска позиция, като общество.Ако има такава, то би имало, какот е по света, граждански организации, които да се занимават и организират активно такива мероприятия.
А че сме си овце, така е, затова съм си турили и тая картинка /аватара/, много ни подожда на всички

Pinky
19-05-2011, 13:51
А що пък се страхувате от подкрепа? Съвсем в реда на нещата е с някакви групи да имаш общи интереси и да си ги тикате заедно, за други интереси да са ви различни мненията и да не се подкрепяте. Съвсем стандартна политика. Какво значение има какъв е човекът зад една идея, ако идеята е добра?

Stoyan Georgiev
19-05-2011, 16:45
и хитлер е имал интересни политики в социалната сфера, но не бих го подкрепял заради останалото ... това е крайно поляризиран пример, но колкото да покаже логиката :)

Pinky
19-05-2011, 18:16
Тук е по-скоро обратното - с Хитлер да подкрепите една и съща социална кауза, а ти да си против работата с евреите.

Highvoltage
19-05-2011, 20:57
Абе, давайте да отиваме,пък да видим какво ще излезе!