View Full Version : Рамена за чистачките
Gogo_san
15-05-2011, 12:48
Колеги ако може да ми кажете,рамена за чистачките на 146-ца от къде мога да си купя,дали трябва специални да търся от някой сервиз или е по-добър вариант от някоя автоморга да си потърся,че ми се строши цялото рамо на едната онзи ден и има ли нещо сложно в смяната или само развинтвам болта,махам,слагам новото и завинтвам?
Развиваш, махаш, слагаш и завиваш.
Посни си тема в купува и все от някъде ще изпаднат. Аз моите ги смених на скоро, че бях със стария тип рамене, където се сменя само перото. Сега съм с нормални, на които се монтира директно чистачка.
Gogo_san
15-05-2011, 13:04
Благодаря за съвета,така ще направя.Моите са същите,каквито казваш от стария вид,много кофти са.Само да изникне от някъде и слагам от тоя другия вид.
П.С. Ти твоите от къде ги намери?
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=58451
Ето моята тема, аз се родих след като ги взех тези рамене. Дано имаш и ти моя късмет :)
Gogo_san
15-05-2011, 13:24
Дано,щото тия ми скъсаха нервите вече,ама трябваше да се счупи за да си потърся нови май :)
Колега soldier я сподели от кои модели и марки автомобили пасват рамената на 146-ца?Твоите от какво са?
Мойте са от 146ца. Мисля, че тези 145/6, които имат вътршен/външен фейслифт са с обикновени рамене. И от типо май стават, ама нямам идея.
от браво,брава, мареа стават.
infernus
16-05-2011, 19:20
от браво,брава, мареа стават.
+1 от мен, аз съм с такива заспаха, само дето се олях сложих 62 сантиметра чистачка за шофьорска :)
JORDANGT
19-05-2011, 00:07
Също така и от 155,Делта и Дедра,но го разбрах чак когато един колега от форума ме измами като ми продаде рамена от 33-ка които пак стават,но ще ти чистят прозореца само до средата.
Искам да попитам някой знае ли с какво може да се замени задното рамо на 146
Искам да попитам някой знае ли с какво може да се замени задното рамо на 146
От 146 фейстлифт трябва да стане. Те май са нормални. Ще провера като видя такава.
и те са същите. и от ланча и фиат не стават.
аз сложих предна от такова
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/ca/Seat_Ibiza_front.JPG
има ги и по другите вагини, ама нещо не ме кефеше как изглежда и срязах оригиналната и и заварих куката от сеатската и малко изправих ъгъла. сега остава да си купя нормална чистачка че тая яко тропа по стъклото.
иначе може да видиш и предни от воксел астра като полицейските. ф ли са какви са. те нали са с десен волан и рамената на чистачките са точно огледални и шлиците май са същите. така можеби ще изглежда най-добре.
Дай снимка как е станало при теб
badmadafaka
19-05-2011, 10:50
А каква е идеята на това да си сменяте рамената, особено пък на задната чистачка...? А предните като има смените перата не чистят ли добре, каква им е драмата на тях..? :-)
Дай снимка как е станало при теб
абе честно да ти кажа не съм особено доволен от резултата и аз се оглеждам за някое рамо от воксел. има и едни пежа на които задната чистачка стои в дясно и са с достатъчно дълго рамо. на око изглеждат като да стават...
А каква е идеята на това да си сменяте рамената, особено пък на задната чистачка...? А предните като има смените перата не чистят ли добре, каква им е драмата на тях..? :-)
1-по евтини са
2-има ги по всички бензиностанции
3-по бързо и по лесно се сменят
4-можеш да сложиш какъвто си искаш размер
5-можеш да сложиш от новите чистачки без рамо
6-по-добре изглеждат.... предните..... поне според мен
7-на оригиналните като им разпуснат пружините, с нови пера пак не чистят
:coolio:
JORDANGT
19-05-2011, 11:41
От 146 фейстлифт трябва да стане. Те май са нормални. Ще провера като видя такава.
Тя моята си е фейслифт и задната е от гадните.Сменях перото три пъти и не чисти както трябва и ме дразни много.Това за англичанките беше добра идея.
moulin_m
19-05-2011, 17:07
Като човек, на който чистачките му излязоха около 120лева Ви съветвам да не си правите експерименти. На 146-та ми от 96г. правих какви ли не комбинации и накрая се оказа, че от оригиналните (заводските) рамене по-хубаво няма! Просто си купих по-скъпи пера и сега чистят добре. Много неприятна история е това с нашите чистачки
е какви експерименти като след фейслифта оригинално са си с обикновени чистачки.
на мен ми излезе 15лв за рамената и още толкова за фешънски чистачки без рамка и чистят идеално без да скърцат и оставят петна вече 2-ра година.
moulin_m
19-05-2011, 17:59
На мен оригиналните рамене са ми от онези целите, които ако реша да сменям или трябва да купя пера или направо целите рамене с пера.
Първо купих от Александър ауто по-евтиния вариант - по 25лв/бр. Чистеха по-лошо от тези, които исках да сменя - пружините им не бяха добри, перата им явно бяха някакви гадни... После взех от Типо рамене, модерни пера, спрей за да ги освежа - пак не стана, колкото и да ги фиксирах, все не чистеха същата площ от прозореца като оригиналните.
Чистаките са си проблем на 146-ците, особено пасажерската е много зле!
На мен оригиналните рамене са ми от онези целите, които ако реша да сменям или трябва да купя пера или направо целите рамене с пера.
Първо купих от Александър ауто по-евтиния вариант - по 25лв/бр. Чистеха по-лошо от тези, които исках да сменя - пружините им не бяха добри, перата им явно бяха някакви гадни... После взех от Типо рамене, модерни пера, спрей за да ги освежа - пак не стана, колкото и да ги фиксирах, все не чистеха същата площ от прозореца като оригиналните.
Чистаките са си проблем на 146-ците, особено пасажерската е много зле!
Истината е, за да ти е мирно - взимаш рамене от 146 фейслифт 15лв. Стъклото е същото, т.р. въпреки че рамото е друго, няма как да има разминаване. След това си взимаш качествени чистачки примерно още 20лв и мъките приключват.
По принцип нашите рамене не са направени да се сменят само перата, направени са, за да се сменя цялото рамо.
За пасажерската съм съгласен, че маже в края, но това е от чистачката. Аз в момента съм с по-къса пасажерска, и площа, която чисти ми е напълно достатъчна.
Преди това с какви ли не пера пробвах, слагам новото перо и още със слагането мажеше.
moulin_m
20-05-2011, 10:24
[QUOTE=soldier;889498]Истината е, за да ти е мирно - взимаш рамене от 146 фейслифт 15лв.
Т.е. рамене за 145/146 след 1997г., нали?
А има ли значение и колко натягам гайката, като поставя рамото? При сегашните пробвах с по-голямо натягане, пробвах и с по-малко, но не намирам разлика.
Уж има значение колко ще завиеш гайката, ама не е хубаво и да се пренатяга. По принцип от пренатягане няма да маже, но е хубаво да не се разбие основата на рамото.
infernus
20-05-2011, 22:13
Значи аз си взех от фиат мареа за 15 лв рамена, за чистачката която е от тези новите без желязно рамо дадох около 25-30 лв 62см Champion, и понякога ми маже в края защото е прекаленно голяма но ще я сменя с 60 см на зима (със сигурност чисти по голяма площ от рамото с пера), а другата е нормален Шампион за 15-18 лв. И градът спи. Смених ги есента все още нямам никакви грижи. Сипваш си читава течност за чистачки зимна/лятна и нямаш грижи. А с пера съм се мъчил близо година, като са се почупили щипките няма как да стане, сега си мисля как да смена само перото на задната врата с перо от обикновен шампион...
Gogo_san
21-05-2011, 13:01
Като гледам коментарите,май 99% от 146 имат проблем с тия пусти чистачки.Наистина тая идея да се сменя цялото рамо или само перото я е измислил някои много брилянтен италянски ум.
moulin_m
25-05-2011, 16:56
Мерси, ще се поразровя за рамене от Мареа или от 146/146 след фейслифта на по-добра цена, че вече не ми се дават пари на вятъра... Успех на всички!