PDA

View Full Version : Въпрос за фолио

bonevski
19-05-2011, 11:03
Някой пробвалие да ремонтира повреди по боята и лака с фолио - нещо от рода : http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=53&t=159393&hilit=%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B1%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D 0%B2%D0%BE+%D1%84%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%BE

kolev
19-05-2011, 11:11
качествено фолио струва колкото да си боядисаш детайла, но ако основата ти не е равна и с фолиото пак ще си личи.

hunter1989
19-05-2011, 18:38
Фолиото на предният капак не е добра идея , защото бързо се съсипва . В 3М съм питал да ми се направи детайл с фолио , за да не се пребоядисва и ги питах за предният капак . Отговора беше , че от постоянната смяна на температурата (топло студено ) колкото и да е качествено фолиото , то се скапва . А и има камъчета , мухи и други фактори атакуващи фолиото . Но за таван и врати е идеално и даже е по издръжливо от боята , но и не е много евтино . Но мисля че ще издържи 2 ,3 години . Най -добре е да отидеш и на място да ти разяснят как стоят нещата :).
Поздрави

D-I-V-A-K-A
19-05-2011, 18:49
Някой пробвалие да ремонтира повреди по боята и лака с фолио - нещо от рода : http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=53&t=159393&hilit=%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B1%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D 0%B2%D0%BE+%D1%84%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%BE

Колега, стига да нямаш големи язви става, аз започнах с това да се занимавам и на моята съм и направил спойлера и един детайл над стъклото, който на почти всички е заминал, както и на някой колеги съм правил части от таблото и други интериорни детайли ;). Малко по-късно ще кача снимки да видиш как изглежда и ако имаш въпроси на ЛС ще ти обясня ;) Така че по-късно очаквай снимките ;)

CHILIEV
19-05-2011, 21:55
И аз съм се навил да си направя така предния капак. Колега, hunter1989 доста ме разубеди. Защо обаче масово се слагат на предния капак такова фолио?

D-I-V-A-K-A
19-05-2011, 23:24
Ето и обещаните снимки, нямам в момента обаче нито на направеното табло на колегата brazen, както и на капака на detelazurno, че да видите как седят те. Но ето може да видите на моят спойлер и на въпросният детайл ;)

soldier
19-05-2011, 23:30
Аз мога да потвърдя, че капака на detelazurno изглежда много добре, особено за неговия цвят. Имам снимка, ама няма да я качвам, да не се разсърди :Tease:

detelazurno
20-05-2011, 14:18
Аз мога да потвърдя, че капака на detelazurno изглежда много добре, особено за неговия цвят. Имам снимка, ама няма да я качвам, да не се разсърди :Tease:

Хехе. Качвай бре. Няма да се разсърдя (стига да не е била много мръсна когато си я снимал, че напоследък нещо не ми остава време дори да скокна до мивката, а и под дърво паркирам) :) Само не разбрах кога си успял да я снимаш :?:

soldier
20-05-2011, 14:50
Хехе. Качвай бре. Няма да се разсърдя (стига да не е била много мръсна когато си я снимал, че напоследък нещо не ми остава време дори да скокна до мивката, а и под дърво паркирам) :) Само не разбрах кога си успял да я снимаш :?:

Абе нали имаш снимки във фейсбук. Нищо не съм снимал.
Качвам и другите да видят

detelazurno
20-05-2011, 15:15
Абе нали имаш снимки във фейсбук. Нищо не съм снимал.
Качвам и другите да видят

Въйййй, верно :) Ама тука колата е мръсна и не се разкрива пълната красота. Иначе маитапа настрана. На живо изглежда доста по-добре.

П.С.: Аз снимки във фейсбук, не качвам. Всички снимки, които имам там са такива, на които са ме тагвали. Качил съм единствено 2 профилни снимки ;)

soldier
20-05-2011, 15:21
Сега като каза, вярно не си личи - все едно е черен капака, ама толкова съм обърнал внимание. Абе все тая, хубаво е станало.

gogo79
21-05-2011, 18:58
Не е лошо! И аз съм се замислил за фолио-карбоново/черно или тъмно сиво/,НО да питам дали ще се заяждат куките?! И дали ще трябва да се сменя талона,за да се впише допълнителен цвят?

D-I-V-A-K-A
21-05-2011, 19:00
Не е лошо! И аз съм се замислил за фолио-карбоново/черно или тъмно сиво/,НО да питам дали ще се заяждат куките?! И дали ще трябва да се сменя талона,за да се впише допълнителен цвят?

Не за 1 капак не правят проблеми ;) Най-често просто те питат какво, как и защо и ти пускат някой комплимент като бонус ;)

soldier
21-05-2011, 19:16
Да ви споделя какво видях - 166ца с карбоново фолио на предния капак, тавана (ако не се лъжа) и багажника. Отзад изглеждаше добре, човека беше затамнил стоповете. НО отпред фолито беше залепено върху сърцето или поне така изглеждаше и беше доста неприятно за окото.
Така че при такава операцията гледайте да го направите като на detelazurno, не пестете от труд.

reptli
22-05-2011, 00:16
Д-И-В-А-К,дай снимка на цялата кола ;) изглежда доста добре.Детайла над стъклото и без това ми е поизбледнял.. Пиши на ЛС какви парички ще ми излезне :)

Flame
22-05-2011, 21:53
Аз от миналата година съм с такова фолио на тавана и не е мръднало,колата е черна,така че няма контраст.Само отдалече малко изглежда като матово,но отблизо е перфе.:static:

Linkestis
22-05-2011, 22:48
Тоз карбон другари,ще мяза ли на нещо върху сива колица?

soldier
22-05-2011, 23:00
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=49134&d=1275481346
Ето ти една снимка на сива алфа с карбон. По форума сигурно има и други снимки.
Това е на колегата V_A_N_K_A_T_A

Flame
22-05-2011, 23:12
Тоз карбон другари,ще мяза ли на нещо върху сива колица?
Спокойно,има и сив карбон:-P

D-I-V-A-K-A
23-05-2011, 00:49
Спокойно,има и сив карбон:-P

Освен сив има и прозрачен, за да може да ти е в цвета на колата, сега като проект се задава хамелеон-карбон ;)

hunter1989
23-05-2011, 07:27
И аз съм се навил да си направя така предния капак. Колега, hunter1989 доста ме разубеди. Защо обаче масово се слагат на предния капак такова фолио?

Колега , не се притеснявай , аз просто споделям каквото съм чул .

badmadafaka
24-05-2011, 17:59
Това с прозрачния ще е интересно, иначе моето мнение е, че с това карбонено фолио така зловещо се преекспонираха нещата, че почна да ми селянее леко когато колата е облепена с него - всяка втора "бегачка" е "карбонена"...
Надявам се да не обидя някой от изказалите се в темата - на колегата червената 46-ца изглежда супер с карбона, но като цяло стана прекалено масово и е въпрос на (много кратко) време да стане "илиенско"...

Flame
25-05-2011, 00:45
Така е,доста масово стана,мен ми е интересно друго-има едно фолио,което прави колата да изглежда матова-все е едно е лакирана мат,а не гланц-то на коя фирма е,какво е,колко пари е?