Log in

View Full Version : Осветление на средния панел

Kamen
10-09-2006, 10:05
Искам да попитам как да си сменя крушката на средния панел на копчето на климатроника което регулира къде да духа ( стъкла, краката, напред).

gigi
10-09-2006, 11:18
Новото или старото табло :roll:

Kamen
10-09-2006, 16:19
Новото или старото табло :roll:

Ами новото. Това което е с махагоновата имитация средния панел и с лъскавите гривнички около скоростомера и въздухоотоводите на климатроника.

Alfa Mania4ka
10-09-2006, 19:26
ЕЕееЕ.. и ние го имахме това затруднение,има няколко винта....
започнахме от кората в ляво(която има плат)-махате я.. и.. опа винт.. после и от другата страна същото.Под самия пепелник след като го извадите има също винтове(2),както и в двата края(от страни на пепл.).И като за последно горе на решетката има само един.Това е което си спомням.. дано ви бъде от помощ :D
Успех!

Kamen
10-09-2006, 23:35
ЕЕееЕ.. и ние го имахме това затруднение,има няколко винта....
започнахме от кората в ляво(която има плат)-махате я.. и.. опа винт.. после и от другата страна същото.Под самия пепелник след като го извадите има също винтове(2),както и в двата края(от страни на пепл.).И като за последно горе на решетката има само един.Това е което си спомням.. дано ви бъде от помощ :D
Успех!

Благодаря!!! Не звучи трудно - дано се справя.

Alfa Mania4ka
10-09-2006, 23:42
ааа дам.. дано :wink:
аа.. искам да те попитам лостовете при волана които са.. попринцип светат ли ти??? :?: :?: :?:
защото наще не... и незнам как трябва да са(да светат или не)

gigi
10-09-2006, 23:51
ааа дам.. дано :wink:
аа.. искам да те попитам лостовете при волана които са.. попринцип светат ли ти??? :?: :?: :?:
защото наще не... и незнам как трябва да са(да светат или не)
Аз съм установил че на алфите с новото табло, но старата външност лостовете не светят :? ама твойта май е 2000г там незнам :roll:

Naso
11-09-2006, 00:06
Мойте не светят...... примерно.

valjo
11-09-2006, 00:26
и мойте

Alfa Mania4ka
11-09-2006, 00:27
е щом и твоите не светят.. а гледам,че АЛФИЦАТА ти е от новите 145...
значи.. мое и да не мое да светнат :cry:

Naso
11-09-2006, 00:28
За какво ти е ? Не знаеш какво има на тия лостченца ?

Alfa Mania4ka
11-09-2006, 00:35
ей.ей не толкова подигравателно.Знам че се пак се гледа по друг начин на..."дръгия пол" зад волана.. ама чак пък толкова...
просто попитах,защото до сега на сичките ни италиански коли са светили.. и ми стана любопитно защо при сегашната не светат :roll:

Naso
11-09-2006, 00:37
Никой се не подиграва, бре моме :wink: Просто са сменили тия ръчки и са решили, че е по-лесно да не светят. Кво им е на другия пол ? Ние и такива употребяваме :roll:

Bobo
11-09-2006, 00:39
ей.ей не толкова подигравателно.Знам че се пак се гледа по друг начин на..."дръгия пол" зад волана.. ама чак пък толкова...
просто попитах,защото до сега на сичките ни италиански коли са светили.. и ми стана любопитно защо при сегашната не светат :roll:

Колешке мани ги евала ти правим щом обесни как се маха средната конзола вече съм ти фен :wink: Тоз Насо оня ден гледа как става ма съм сигурен че сам нема се справи :lol:

Naso
11-09-2006, 00:44
Шо бе на мен ше ми падне по-лесно "кората която има плат" :) Поне нема развинтвам болтови :lol:

Alfa Mania4ka
11-09-2006, 01:05

Колешке мани ги евала ти правим щом обесни как се маха средната конзола вече съм ти фен :wink: Тоз Насо оня ден гледа как става ма съм сигурен че сам нема се справи :lol:

еЕЕеЕее... мерси,мерси :oops: но още колко има да уча...,а на фона на това което знам... направо... :info: но за сичко се пак си има време :lol:

gigi
11-09-2006, 01:09

Че е пекана колежката става ясно още от туй че кара Алфа :D Ма дет вика Бобо с туй обяснение направо разби повечето колеги.
А иначе в тия лосчета на новото табло няма вътре крушки та по мое мнение има три вида. С крушки, с диоди и без нито едното. обаче ако сложите лостчета с крушки незнам дали ще светнат. Може да пробваме. :idea:

Naso
11-09-2006, 01:17
То лостчето на чистачките не е ли различно ?

Alfa Mania4ka
11-09-2006, 01:18

Че е пекана колежката става ясно още от туй че кара Алфа :D Ма дет вика Бобо с туй обяснение направо разби повечето колеги.
А иначе в тия лосчета на новото табло няма вътре крушки та по мое мнение има три вида. С крушки, с диоди и без нито едното. обаче ако сложите лостчета с крушки незнам дали ще светнат. Може да пробваме. :idea:

"Кара АЛФА"...МмМммММ супер звучи.. но още си чакам годинките за книжка,и ча тогава да я подкарвам :винк:
Но... се пак се радвам че събрах "фенове" :lol:

DerMeister
08-05-2008, 09:27
Малко по темата за осветлението на врътките за климатроника. Да ви кажа, че италианците са вкарали тайна екстра. :lol: Нали ги знаете тия нощини лампи дето се пускат и спират с потупване. Е на мен ми изгаснаха и 3те врътки. По едно време на дупкити присветна за малко на едната вртъка. И аз направих опитна постановка. Един удар отляво на конзолата и светва лявата част. Два удара, изгасва всичко. Три удара светва всичко. :lol: Естестено по наще пътища скоро ми изгасна лявата врътка, но идеята е, че и на вас може просто от лош контакт да не ви свети и да ударите с пиниз и да се закрепи положението. :wink:

ivan dimitrov
08-05-2008, 09:51
---

SigSauer
08-05-2008, 10:27
Малко по темата за осветлението на врътките за климатроника. Да ви кажа, че италианците са вкарали тайна екстра. :lol: Нали ги знаете тия нощини лампи дето се пускат и спират с потупване. Е на мен ми изгаснаха и 3те врътки. По едно време на дупкити присветна за малко на едната вртъка. И аз направих опитна постановка. Един удар отляво на конзолата и светва лявата част. Два удара, изгасва всичко. Три удара светва всичко. :lol: Естестено по наще пътища скоро ми изгасна лявата врътка, но идеята е, че и на вас може просто от лош контакт да не ви свети и да ударите с пиниз и да се закрепи положението. :wink:

:lol:
Обяснението е много точно и вярно !!!
Ако някой е тръгнал да си прави осветлението - като стигнете до диодчетата / стъклени с 2 телени крачета / преди да ги смените, пробвайте дали са изгорели - ако не са - просто им разширете леко крачетата ище светят още много време. По добър варянт е от смяна с нови, просто не се намират много качествени и по лесно и бързо горят, пък и повечко греят.
Инак Новите са по 0.50 лв.

lgancho
08-05-2008, 16:27
Темата за светещите лостчета на волана е тази:
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=19572

Slide
02-06-2008, 00:35
Айде и аз като нов ентусиаст да се включа тук. Сядам вечерта в колата потеглям и посягам да включа климатика и :shock: нищо не се вижда, а като не съм запомнил кое за какво беше пускам вътрешното осветление. Някъде бях виждал тема със снимки как става разглобяването на конзолата, но сега не я открих и затова ще сложа малко снимки тук, дано на някой да са му полезни. Темата на колегата Viktor_ за лостчетата е изключително добра, Браво :clapping: :bowdown:

Христо_Сираков
02-06-2008, 15:44
моите лостчета също не светеха и понеже разглоих таблото че зеленото ме дразни и си направих и лостчетата да светят ето каксе получи тук има снимки

http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopi ... B%EE%F2%EE (http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=22124&highlight=%EF%F0%EE%EC%E5%ED%E5%ED+%F6%E2%FF%F2+++ %F2%E0%E1%EB%EE%F2%EE)