View Full Version : Пробка на картер
Здравейте колеги!Някой може ли да ме насочи къде в Пловдив мога да намеря такова чудо за 145-цата.На хиляди места питах, никъде нямат.
Аз си направих на стугар,мисля,че е удачен варянт.
starata alfa
26-05-2011, 15:08
http://axm-auto.com/index2.php?brand=3&model=45&modif=180&cat=14&subcat=111&prod=7332&numenkl=1&show=1
заповядай
ако ти капе масло може и от дифтунгата да е. нагряваш я яко и е готова.
BillyBoy`
26-05-2011, 16:00
Здравейте колеги!Някой може ли да ме насочи къде в Пловдив мога да намеря такова чудо за 145-цата.На хиляди места питах, никъде нямат.Картера ли спука или просто ти трябва пробка?Ако е само пробка ще се разровя из гаража да видя дали на стария ми картер стои пробката и ако е на место да ти я донеса на някоя сбирка примерно.
Ми време е да сменям маслото, а старата пробка няма сваляне.И ми казаха да търся направо нова да се слага.Колега ще съм ти много благодарна ако изровиш нещо от резервите.
Вчера ходих в един сервиз и като по чудо имаха пробка за моята колица.Колега недей да търсиш.Вече всичко е ок.Благодаря на отзовалите се.
badmadafaka
27-05-2011, 14:36
Аз така и не разбрах защо е била за смяна... Освен ако не е пренавивана няма причина да я сменяш (а тогава се слага друг размер)... Като не може да се отвие какво ще я правиш, ще я разпробиваш ли..? Все някак трябва да се отвърти, което едва ли ще я повреди :hmm:
ами сигурно дупката за шестограма се е размазала.
ами сигурно дупката за шестограма се е размазала.
Точно това е причината,отвора за шестограма се прецаква,това разбирасе незначи че пробката няма махане,в АХМ има пробки чисто нови за по 5лв
Колеги,пробката беше с ключ 17(не е оригиналната),нямаше развиване поради това,че беше заоблена много главата на болта.Сега всичко е ОК. с нова пробка.:Yeeeehaaa:
BillyBoy`
27-05-2011, 18:21
Тъкмо ви намерих оригинална пробка във перфектно състояние;-).Здраве да е:).
Благодарим колега,всичко е ок.
Majed_146
29-05-2011, 23:30
Колеги,пробката беше с ключ 17(не е оригиналната),нямаше развиване поради това,че беше заоблена много главата на болта.Сега всичко е ОК. с нова пробка.:Yeeeehaaa:
Колеги здравейте, миналата година есента реших една събота да си сменя маслото. Всичко по учебник.. Източих маслото от долу от към пробката- беше трета или 4-та смяна на Маслото от когато я купих, нов филтър. Тръгнах да затягам пробката с нова дифтонга ... затягам а тя превъртя.:angry1: Какво се оказа! Тази пробка не е за този картер.!:crazy: Още при стария собственик в някакъв сервиз по В.Търново са му подменили старата оригиналната с някаква по голяма като не са и направили резба - още първия път, когато сменях маслото ми направи впечатление че пробката е с глава като на болт за ключ "17", но си казах може би този модел са така, много трудно се развиваше и се завиваше, но внимателно съм манипулирал то този момент. Последния път се оказа фатален.:angry1: Наложи се смъкване на картера, раз-пробиха отвора на пробката допълнително за да може да му се завари подходяща втулка, при стругар ми изработиха една втулка с чело с вътрешна резба подходяща за оригиналната пробка - от "дурал"- и заварка на втулката към картера с Аргон. Сега всичко е ток и жица. Пробката се затяга на ръка и държи! Грам масло не тече :big_flowers:.