Log in

View Full Version : Въпрос за игри и видео

Stefan Caromov
29-05-2011, 21:42
Да попитам по-знаещите
защо понякога игри ,оито трябва да вървят перфектно на лаптопа ми ,насичат ..

Правя проверка в Can you run it ? и ми казва от там ,че покривам всичко ,но инсталирам играта и.... сече примерно . Някакви съвети

BaiJedi
29-05-2011, 22:28
С каква ос си? И Каква е машината?

Stefan Caromov
29-05-2011, 23:50
С каква ос си? И Каква е машината?

ХП СП3 ,машината е лаптоп асус

rossenvn
30-05-2011, 14:21
Колега, Асуси има много:-). Дай повече информация. Процесор, видео, рам? Кои са игрите? Така на първо четене и на боб е недостатъчно памет - рам. Може и видеокартата да идва слаба, но първо да видим дали ти стига паметта:-)

bouncer
30-05-2011, 14:23
драйвърите на видео картата и DirectX-a
после ще черпуваш :)

Stefan Caromov
30-05-2011, 16:15
драйвърите на видео картата и DirectX-a
после ще черпуваш :)

Амииии,драйвъра ми е последния от сайта на нвидиа. ДиректХ ми е 9 ... и пак не става .

До колегата горе ... писал съм модела , така че колкото и милиони да са асусите ,модела е един и съм го написал

bouncer ,DirectX ми е последния от замундата

stefoo
30-05-2011, 16:35
Някои игри искат видеокартата да поддържа pixel shader 2.0 или 3.0.Твоята поддържа ли ги

Stefan Caromov
30-05-2011, 16:46
Някои игри искат видеокартата да поддържа pixel shader 2.0 или 3.0.Твоята поддържа ли ги

nVidia 8200MG ми е видеото .... не знам поддържа ли ги а и не знам как да проверя

TRENDi
30-05-2011, 16:58
nVidia 8200MG ми е видеото .... не знам поддържа ли ги а и не знам как да проверя

С тази карта - само игри излезли до 2006-07 година, по възможност по-лекички\и на средни и ниски настройки на графиката\.

Az4o
30-05-2011, 16:59
http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html

На този линк виждаме, че въпросната видео карта е на 268-мо място от общо 348 мобилни видео карти евър, което ще рече че е доста под средното ниво като възможности.

В този ред на мисли ако игрите, които искаш да подкараш са сравнително нови, то е резонно да насичат ..

Опитай да ги играеш с по-ниска разделителна (примерно 800х600), би трябвало да е една идея по-добре 8-)

Stefan Caromov
30-05-2011, 17:21
С тази карта - само игри излезли до 2006-07 година, по възможност по-лекички\и на средни и ниски настройки на графиката\.

Добре де ,защо в този сайт - Can you run it ? ми дава ,че играта трябва да върви , там нали си прави справка с това какъв ми е лаптопа,а играта не върви както трябва ,има го и обратния момент, има игри ,при които ми дава фейл ,пък играта върви перфектно .
Отделно от това , Test Drive , Dirt, ми вървят перфектно на макс . А те си имат бая изисквания ... NFS Hot Pursuit ми сече , NFS Undercover ,Pro Street също вървят перфектно на макс

rossenvn
30-05-2011, 17:53
До колегата горе ... писал съм модела , така че колкото и милиони да са асусите ,модела е един и съм го написал

Явно аз недовиждам, както и да е, опитах се да помогна.

Добре де ,защо в този сайт - Can you run it ? ми дава ,че играта трябва да върви , там нали си прави справка с това какъв ми е лаптопа,а играта не върви както трябва ,има го и обратния момент, има игри ,при които ми дава фейл ,пък играта върви перфектно .
Отделно от това , Test Drive , Dirt, ми вървят перфектно на макс . А те си имат бая изисквания ... NFS Hot Pursuit ми сече , NFS Undercover ,Pro Street също вървят перфектно на макс

Знам, че не се шегуваш, но всичките игри съм ги играл на видеокарта, която е десетки пъти по-производителна и изобщо не можеше дори да се помисли за макс. Успех!

Stefan Caromov
30-05-2011, 17:57
Явно аз недовиждам, както и да е, опитах се да помогна.

Знам, че не се шегуваш, но всичките игри съм ги играл на видеокарта, която е десетки пъти по-производителна и изобщо не можеше дори да се помисли за макс. Успех!

Не знам как се прави клип ,ако ми обясниш ,ще направя клипове на всички и ще ги постна някъде ,за да видиш. Само тест драйв не е на макс ами е на 1024 на 780 мисля .
Точно това ми е много чудно -игри ,които са тежки вървят ,а други с по-леки изисквания не

rossenvn
30-05-2011, 18:03
Ето една програма, с която можеш да провериш с колко кадъра в секунда ти вървят игрите. С нея може и да се запише и видео - не е сложно изобщо: http://www.fraps.com/

Под макс на игра по принцип се разбира най-голямата възможна резолюция и всички настройки също, включително и филтрации, например 8АА 16AF.

Stefan Caromov
30-05-2011, 18:54
Ето една програма, с която можеш да провериш с колко кадъра в секунда ти вървят игрите. С нея може и да се запише и видео - не е сложно изобщо: http://www.fraps.com/

Под макс на игра по принцип се разбира най-голямата възможна резолюция и всички настройки също, включително и филтрации, например 8АА 16AF.

Не мога да се оправя с тая програма ,прави ми записи по 1 секунда ,не мога да я настроя да работи както трябва ....

Alfa User
30-05-2011, 20:59
Имам подобен проблем с един HP Compaq 6715s - държи се странно на игри. Имам в предвид, че игри, които би следвало да го тормозят - вървят що-годе добре, а такива дето трябва да ги яде за закуска - секат или едва-едва вървят.
Лаптопа беше със ХР, сега е със 7 (32 битов) - все си е тая ... Вдигнал съм ръце вече, писна ми да се занимавам. Някакви идеи ?

Stefan Caromov
30-05-2011, 22:54
http://www.youtube.com/watch?v=Xhy5GHYqIwU

http://www.youtube.com/watch?v=Hwnl4rFmZdQ

http://www.youtube.com/watch?v=KVaAR933pUg

ето как ми вървят игрите ...

rossenvn
31-05-2011, 08:09
Трябваше да оставиш да се виждат кадрите в секунда по време на клипчетата:-). В папката на фрапс има един файл - FRAPSLOG.TXT. В него се записват мин, средни и макс кадри ако си правил бенчмарк с Ф11. От клипчетата, които си постнал и от другите, които гледах в нета за твоята видеокарта ми се струва напълно нормално да насича така. Сега поне знам, че не е от недостатъчно рам:-). Процесорът не е най-добрия за тези игри също, но това не е от значение, защото видеокартата се предава много преди него. Не знам дали слагаш всички графични настройки на ка макс или караш както ти ги даде играта. Пробвай да ги намалиш на минимум. Лаптопът не е лош въобще, дори видях клипче с Крайзис, с твоята видеокарта, но се влачеше и накъсваше ужасно - просто толкова може. Този сайт за игри, който ползваш, не е нещо на което да се вярва безрезервно. Той е само за ориентир и е напълно в реда на нещата да послъгва, особено когато става дума за лаптопи. Понякога тези, които пишат игрите не упоменават в изискванията лаптопските карти, не се поддържат драйверите им и т.н. За съжаление е проба грешка. Не мисля, че имаш някакъв проблем. Просто намали още графичните настройки и/или резолюцията, ако не си го направил вече:-). Но това вече се каза в темата.

StanG
31-05-2011, 08:57
Ами след като в "Can i run it?" покриваш минимума, а не рекомендед, това ти гарантира, че играта просто ще тръгне, нищо повече.Нищо чудно, че насича...

trouble
31-05-2011, 12:32
Със Geforce 8200 забрави за нови игри. Че тя 8400 си е слабичка и може да подкара тук таме някоя игра. Много хубав сайт е нотбукчек, даден е по нагоре в темата. Гледаш класа на картата и определяш добре ли е не е ли. Това е. остави какво казат там на Can it run it ли какво беше. истината е в кораво видео. Твоето, а и моето не са такива :)

rossenvn
31-05-2011, 12:35
То дори и рикомендед означава, че играта ще вървърви с настройки около средните, за максимум си трябва сериозно желязо;-)

viki
31-05-2011, 14:26
Купи си един Play station 3/Xbox / или Nintendo Wii и всички игри ще ти вървят :crazy:

Stefan Caromov
31-05-2011, 14:41
Трябваше да оставиш да се виждат кадрите в секунда по време на клипчетата:-). В папката на фрапс има един файл - FRAPSLOG.TXT. В него се записват мин, средни и макс кадри ако си правил бенчмарк с Ф11. От клипчетата, които си постнал и от другите, които гледах в нета за твоята видеокарта ми се струва напълно нормално да насича така. Сега поне знам, че не е от недостатъчно рам:-). Процесорът не е най-добрия за тези игри също, но това не е от значение, защото видеокартата се предава много преди него. Не знам дали слагаш всички графични настройки на ка макс или караш както ти ги даде играта. Пробвай да ги намалиш на минимум. Лаптопът не е лош въобще, дори видях клипче с Крайзис, с твоята видеокарта, но се влачеше и накъсваше ужасно - просто толкова може. Този сайт за игри, който ползваш, не е нещо на което да се вярва безрезервно. Той е само за ориентир и е напълно в реда на нещата да послъгва, особено когато става дума за лаптопи. Понякога тези, които пишат игрите не упоменават в изискванията лаптопските карти, не се поддържат драйверите им и т.н. За съжаление е проба грешка. Не мисля, че имаш някакъв проблем. Просто намали още графичните настройки и/или резолюцията, ако не си го направил вече:-). Но това вече се каза в темата.

Ами не знам ,не насичат ,докато играя. Клипчетата и аз ги гледах и леко насичат ,но в действителност няма такова нещо..... Аз и принципно затова го продавам тоя лаптоп ..... да си взема настолен за игри. Но съгласи се ,игри като тези вървят , а такива ,които би трябвало да летят насичат невероятно .... е затова ми е мъка и не знам що е така

rossenvn
31-05-2011, 17:47
Понякога това се получава защото повечето от игрите са конзолни портове - я от ПС3, а от Хбокс. И понеже са "кадърно" портнати игри, които не би трябвало да имат проблем да вървят, правят такива номера дори на много по мощни компютри. Аз за игри имам настолен. Хем по евтино вземаш хубави компоненти, хем можеш да им помогнеш с клок. Иначе конзола си е доста добър вариант. Поне 5-6 години не се налага да ъпгрейдваш и да се чудиш дали ще ти вървят игрите. Лошото там, че се занимаваш с хакове или със скъпи игри. Иначе клипчетата, които си направил се вижда, че се мъчиш. Рейсинг игрите колкото повече кадри, толкова по-лесно ги биеш - иначе си е мъка - личен опит. То това си важи за всички игри.

Derry
31-05-2011, 18:36
Като за начало виж да не би да няма нужда от почистване, може да е събрал доста прах в него и от там да загрява и да занижава честотата на процесора и видеокартата.

---------- Post added at 18:36 ---------- Previous post was at 18:32 ----------

Пък това конзолата ми се струва загубена работа, от много акъл 2 пс3 си купих за периода от както излезе и така и не ми хареса, Wii-то си е доста развлекателно, но ако не си сам, за парти игра е супер особенно след като се понапием. Между другото продавам едно такова :). Като цяло конзолите не са ми по вкуса.

Stefan Caromov
31-05-2011, 19:01
Като за начало виж да не би да няма нужда от почистване, може да е събрал доста прах в него и от там да загрява и да занижава честотата на процесора и видеокартата.

---------- Post added at 18:36 ---------- Previous post was at 18:32 ----------

Пък това конзолата ми се струва загубена работа, от много акъл 2 пс3 си купих за периода от както излезе и така и не ми хареса, Wii-то си е доста развлекателно, но ако не си сам, за парти игра е супер особенно след като се понапием. Между другото продавам едно такова :). Като цяло конзолите не са ми по вкуса.

Не може да е това.Беше гаранционно на ремонт за чистене и пастиране и там каквото трябва. Чудното си остава ,защо такива тежки игри си ми вървят както трябва ,а по-стари и леки секат .... майната му вдигам ръце вече. Относно конзолите и аз не си падам ..още 2007 като излезе пс3 ми изпадна един в старата работа ама не ме радва

Stefan Caromov
10-06-2011, 01:18
Да не отварям нова тема ,и да питам тукс ... тази конфигурация колко би струвала втора употреба и до колко е добра за игри

DualCore AMD Athlon 64 X2 6000+
дъното: ASRock AM2NF6G-VSTA (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 1 HDMR, 4 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN)
4096 MB DDR2
NVIDIA GeForce GT 220 (512МВ)
два HDD:
1. 250 GB
2. 160 GB

morfius
10-06-2011, 10:47
С това Нвидиа 220 е минала покрай игрите... това си е леко препипано 9400 - за игри поне 240 (340/440/540), за сериозни игри 350/450/550 8)

Инак цени не знам, не съм купувал скоро желязо 2 ра ръка.

rossenvn
10-06-2011, 14:06
Ако искаш поне известно време да можеш да играеш актуални игри бих препоръчал 550, 460, 560 или ати 5750, 5770 или дори 6850 - цените са им м/у 200 и 300 лв. Също така този процесор си е направо архаичен и ще му трябва огромен клок за да може да не спъва особено много видеокартата и пак някой игри ще се влачат въпреки доброто видео. Най-добре си определи някакъв бюджет и погледни тук: http://hardwarebg.com/forum/forumdisplay.php/29-Често-задавани-въпроси...
Имат си и раздел за Далавери, но ако нямаш 120 поста не ти показва Продава.

Stefan Caromov
10-06-2011, 14:26
Благодаря ,значи направо отказвам тази конфигурация ...
А какво ще кажете за тази :

Дъно: Asus Striker Extreme
Процесор: intel Core2Duo E6750 2.66 GHz
Видео: XFX 7900 GS 256MB/256bit
Хард: Hitachi 500 GB
Рам:2x2 GB PQI 800 MHz
Записвачка: DVD

Наистина нищо не разбирам от настолни машини и марки ,модели

rossenvn
10-06-2011, 17:15
Доста по-добра от предната. Процесора не е лош. ще върши работа, а пък ако има кой да го клокне малко ще е супер. Видеото е малко старичко - излезе някъде 2006 г. Тогава си беше добро - висок среден клас. Игрите от това време ще ги мачка, за днешните не чак толкова:-).

Stefan Caromov
10-06-2011, 17:18
Доста по-добра от предната. Процесора не е лош. ще върши работа, а пък ако има кой да го клокне малко ще е супер. Видеото е малко старичко - излезе някъде 2006 г. Тогава си беше добро - висок среден клас. Игрите от това време ще ги мачка, за днешните не чак толкова:-).

Мерси , питам така ,защото никак н езнам за какво става въпрос с настолните .
Понеже ми предлагат разни бартери за лаптопа , затова.... искам бартера да е равностоен ,не да ме прецакат тотално ::))

morfius
10-06-2011, 18:23
И 2 то видео е архаизъм... останалото е ОК.
Мисли за купуване на видео карта после... а да и монитор ще ти трябва ако сменяш лаптоп за десктоп.

Гледам спомената 5 серия Ати - забравете я... ако ще се дават пари за нова карта, купувайте направо 6 та, ако я приеме дъното.
Ей сега пак се забавлявах да гледам как 6 серия е по-скъпа от еквивалента и в 5 а, харчи почти 35% по-малко ток и т.н.

rossenvn
10-06-2011, 21:18
Дъното най-вероятно ще приеме и 5 и 6-та серия. Предполагам, че поддържа PCI Express 2.0 каквито са и повечето модерни карти. Не знам дали има вече и на 3.0, но това няма значение, защото и на слот 1.1 може да се сложи карта с 2.0, почти без загуба на производителност. Дори това дъно поддържа и SLI - могат да се сложат две еднакви карти на Нвидиа. Относно видеокартата дали да е 5 -6-та серия няма голямо занчение. Зависи какви пари са отделени, дали ще е втора употреба или нова. Предимството на по-новите карти /става дума само за карти на АМД/ е по-добрата теселация на 6-та серия спрямо 5-та.

Stefan Caromov
10-06-2011, 21:23
мале мале , ни що не разбирам и стоя и чета като първолак .
Питам ,но трябва и да кажа ,че се съобразявам с факта ,че цената на конфигурацията трябва да е не повече от 1000 в магазина и 600 лв втора употреба.
Бартеросвам си лаптопа за такава и ми е ясно ,че за тия пари не бих могъл да намеря най най ....Но не знам цените ,тоест не мога да се опиентирам в цените затова поствам конфигурациите тук ....

morfius
10-06-2011, 21:24
Относно видеокартата дали да е 5 -6-та серия няма голямо занчение. Зависи какви пари са отделени, дали ще е втора употреба или нова. Предимството на по-новите карти /става дума само за карти на АМД/ е по-добрата теселация на 6-та серия спрямо 5-та.

От гледна точка захранване значението е огромно понякога.
Едно хубаво зарядно струва колкото картата все пак.

rossenvn
10-06-2011, 21:39
Питам ,но трябва и да кажа ,че се съобразявам с факта ,че цената на конфигурацията трябва да е не повече от 1000 в магазина и 600 лв втора употреба.

1000 с или без монитор, защото има значение:BIGsmile:
Във всеки добър магазин за компютри могат да направят балансирана конфигурация според парите на човек. Е понякога си пробутват залежали неща или други боклуци. Тези преди време пращаха и на email http://iskampc.com/index.php?target=news&news_id=9&page=1#9

От гледна точка захранване значението е огромно понякога.
Едно хубаво зарядно струва колкото картата все пак.

Захранването си е доста важно. В него е добре да се инвестират и повечко пари, за да няма проблеми при бъдещи ъпгрейди. Навремето си взех Чийфтек 650 Ват и сега съм спокоен - тогава беше към 150 лв. Все пак една видеокарта среден клас е поне 250-350 лв.

п.п. Такава карта ще тръгне и на по-скромно захранване. 20-30 Вата не би трябвало да съборят системата. Само да не е някой жълтур естествено:-)

Stefan Caromov
10-06-2011, 22:41
1000 с или без монитор, защото има значение:BIGsmile:
Във всеки добър магазин за компютри могат да направят балансирана конфигурация според парите на човек. Е понякога си пробутват залежали неща или други боклуци. Тези преди време пращаха и на email http://iskampc.com/index.php?target=news&news_id=9&page=1#9

Захранването си е доста важно. В него е добре да се инвестират и повечко пари, за да няма проблеми при бъдещи ъпгрейди. Навремето си взех Чийфтек 650 Ват и сега съм спокоен - тогава беше към 150 лв. Все пак една видеокарта среден клас е поне 250-350 лв.

п.п. Такава карта ще тръгне и на по-скромно захранване. 20-30 Вата не би трябвало да съборят системата. Само да не е някой жълтур естествено:-)

Ами на мен лаптопа ми струва в момента 1000 лв в магазина .(без доработките -ФЕС , джойстика)с тях 1200 .....Втора употреба ,както го намериш . Искам равностойна замяна с настолен компютър ,предлагат ми разни конфигурации,които пиша тук за съвет . С монитор естествено ,но един монитор втора употреба е 80-100 лв така че ,той не е от кой знае какво значение . Ако си заслужава конфигурацията ,може и без монитор ,ще си ползвам телевизора. Въпросът е ,че грам не разбирам и търся от по знаещите съвети ::))

morfius
10-06-2011, 23:33
Добре де, взе ли компютър или не, че в 2 теми различни неща чета?
За 1000 лв. може да се сглоби прилична нова техника, ако внимаваш какво правиш.

Stefan Caromov
11-06-2011, 02:19
Добре де, взе ли компютър или не, че в 2 теми различни неща чета?
За 1000 лв. може да се сглоби прилична нова техника, ако внимаваш какво правиш.

Взех ,но ми трябва още един .

Stefan Caromov
13-06-2011, 22:56
Хайде сега ново двайсет ::)) Нещо май май прецаках сам . Смениха ми дисковото у-во ,докато беше в гаранция лаптопа . Естествено ,като се прибрах вкъщи ,веднага пробвах и нямах проблеми 10 от 10 диска се четяха. Днес , за пръв път ми се наложи да пусна диск и 3 часа проблеми . Не чете нито един диск . Нито двд ,нито обикновенно цд. Малко си бях играл с драйвърите ,но само на видеото ,не съм пипал цд-двд то . Не е експлоатирано ,какво може да му е ? Интересното е ,че като цъкна в дивайс менажера ,ми излизат две устройства ,или аз нещо не разбирам . Прилагам скриин. В момента ,не знам нито какви драйвъри са ми нужни ,нито какви имам. Интересното е ,че от десетина диска днес ,разчете само един - цд с уиндоус на него . Проверих в нета за тези две у-ва ,които излизат в дивайс менажера ,едниния номер не го открих .
Някакви съвети ? Пусках Driver Checker ,както и Driver Genius Professional Edition и двете програми не откриха по-нови драйвъри ,от тези ,които имам.
Устройството ,се опитва да чете нещо ,когато вкарам диск ,но не успява . Освен това ,вкарам ли диск и се бъгва нещо системата ,защото ,опитам ли се да отворя my computer зацикля

Още по-интересно ми става ..... Сега пробвах още 5 диска.
Единия оригинален с музика - разчете го мн бързо
Втория с филм (AVI Записван от мен) - гореописания проблем -зацикли ми
Трети уиндоус (записван от мен ) - тръгна без проблем
Четвърти с мп3 (записвавна от мен) - прочете диска като ПРАЗЕН ?!?!?
Пети филм двд (записвано от мен) - прочете диска като празен

прочетох това : отваряш си дивайс мениджъра
отиваш на IDE ATA/ATAPI Controllers и триеш смело примари и секондари чанелс
ще ти иска рестарт и си готов

Какви са тия опции ? Д не прецакам още повече нещо

Намерих последния фирмуеър на цд то ,инсталирах ,рестартирах и пак нищо .....
сега чете всички дискове като празни ,дори и уиндоуса

Оправих го ... с преинстал