View Full Version : Градска кола ли е Alfa Romeo 146 ?
Здравейте, колеги! Наското се сдобих с една 146ца,но не съм я карал достатъчно дълго за да си отговоря сам на въпроса става ли за предимно градско каране зверчето ?
Двигателя е 1.6 и е 120 жребеца ... Чакам мненията Ви !
Cheers ! ;]
Определено не е "Магистрална машина" :mrgreen:
Не е особенно маневрена,трябва да се внимава с картера и .т.н
Щом си я взел вече,градска-неградска ще я търкаляш :) важното е да не създава много ядове
а като разход за града как е ?
DerMeister
31-05-2011, 00:32
София - 12л на 100 км, без никакво жалене и пестене.
Колега , става въпрос за бензин , нали ?
DerMeister
31-05-2011, 00:37
Бензин да и то хубав.
Честито колега, колата е перфектна, имам я от 4 години... Премини на газ, аз съм с обикновена уредба- 10извънградско, 13-градско....и не слушай акъли на хора които не са карали на LPG.
badmadafaka
31-05-2011, 10:44
Не знам дали е "градска", но определено туйн спарка с тоя картер на 4 пръста от земята не е "селска" кола (разбирай за каране по неасфалтирани пътища) :yes:
За мен не е, тоест не става за всеки ден каране заради разхода. Щом 156 не е маневрена... тази не вярвам да е по-различна. Поддръжката е по-висока от "градската кола".
Но каквото и да си говорим и пишем, щом я имаш и я караш какво значение има другото :yes:
Като изключим липсата на добра маневреност колата е супер!! Волана се върти с 1 пръст, кара се адски лесно и без никакво усилие. Разхода на бензин с нормално каране ми е 9 или под 9л бензин, цените на частите са нормални, багажника е доста голям, а като паднат задните седалки си става направо малко камионче! :D И с всички тия екстри дето ги има си е направо чук колата! Карай си я и си свиркай! :)
Честита Алфичка много да те радва,и слуша! Колата става за градско шофиране,на мен в Казанлък ми дава 12/13л.газ.Карай си я смело по правите улици на Ст.Загора.:drive:8-)
Благодаря Ви , колеги за пожеланията! Колата много си ме радва и за сега нямам проблеми ... разхода е леко висок както и вие казахте, но ако се кара нормално без здраво натискане си става нормален за града.М исля скоро време да сложа газова уредба... дано всичко бъде наред :saint:
За тоя вървеж, и тия кила разхода е перфектен, споко! Иначе за газовите уредби - ако все пак решиш да го правиш тва нещо, провери добре какво слагаш, можеш да се допиташ в раздела "Алфи на ГАЗ", защото до колкото ми е известно TS 16V моторите не понасят всякакви газификации! :)
Ще го имам в предвид :smile:
Majed_146
31-05-2011, 17:19
За тоя вървеж, и тия кила разхода е перфектен, споко! Иначе за газовите уредби - ако все пак решиш да го правиш тва нещо, провери добре какво слагаш, можеш да се допиташ в раздела "Алфи на ГАЗ", защото до колкото ми е известно TS 16V моторите не понасят всякакви газификации! :)
Колега здравей, честито за колата. Колата става и за градско и извънградско 120 коня не са чак толкова зле. За разхода: 8-9 литра извън градско на "газ" до 3000 оборота без климатик. но може и 14 :laser: зависи как караш :). Градско: не е от най икономичните 12 газ:).
Ако ще я караш по 2000 Км и горница месечно сложи газ, но да е газова инжекция. Примерно: аз съм с "BSM berdolini" газова уредба - беше около 800лв с монтаж, 25л бутилка- доста съм доволен. Проблеми има до момента в, който уредбата не е настроена правилно. Никакви грижи ! Пожелавам ти смело и без аварийно с Алфета и само Газ :new_Eyecrazy:
Majed_146
31-05-2011, 17:44
Не знам дали е "градска", но определено туйн спарка с тоя картер на 4 пръста от земята не е "селска" кола (разбирай за каране по неасфалтирани пътища) :yes:
Колата е по маневрена от 2,0 146 или 156 понеже е с друга Кормилна рейка :). За височината: минавал съм със стандартното окачване на 146 1,6 ТС преди 2 години прохода (Златица - Етрополе) без аварийно! мисля че там е достатъчно ръбесто и е на коловози :( :crybaby: Втори път няма да мина от там, но е факт че минах от там и не е удряна никъде!
Поздрави!
П.С. Махни планката и шпилките, които държат планката за картера :)
Колата е по маневрена от 2,0 146 или 156 понеже е с друга Кормилна рейка :). За височината: минавал съм със стандартното окачване на 146 1,6 ТС преди 2 години прохода (Златица - Етрополе) без аварийно! мисля че там е достатъчно ръбесто и е на коловози :( :crybaby: Втори път няма да мина от там, но е факт че минах от там и не е удряна никъде!
Поздрави!
П.С. Махни планката и шпилките, които държат планката за картера :)
Значи да не се тревожа чак толкова много за гърбиците в Стз ? :???:
Majed_146
31-05-2011, 18:46
Значи да не се тревожа чак толкова много за гърбиците в Стз ? :???:
Ех няма да летиш през тях :), но не е нещо фатално да караш из гърбиците! Махни планката на картера за по сигурно! Тя е най ниската част отдолу. Държи се с 4 гайки. За 10минути на канал я махаш, шпилките също и си по-спокоен. Аз я махнах за пръв път след понижаването на окачването преди 2 месеца, иначе 2 години и половина...40к Км цяла България - Основно северна и по София - няма проблем! Внимавай с високите шахти...По добре с едно колело да се качиш на шахтата отколкото да прекрачваш!... Там спасение няма ! :bounce8: :dance:
Колеги, един бивш "авто-джамбазин" днес се качи на алфичката ми и след кратко завойче ми сподели, че хода на кормилото ми бил доооста късичък... на мен не ми се стори чак толкова ... какво мислите .. ? :calc:
badmadafaka
31-05-2011, 23:48
Рейката на Алфа е една от най-късите стокови рейки (ако не и най-късата) от всички марки автомобили. Твоя приятел "авто-джамбазин" щом не го знае това явно не е толкова "гоУем" колкото си мислиш и със сигурност не е карал много алфи.
ПС: на спортните модели и изпълнения, рейките са още по-къси от твоята. При такива коли на първо място по важност е да може бързо да завива с голяма скорост и чак на второ е да може да маневрира и да се паркира лесно.
Хора, обмислям сериозно да си взема спортен волан... оритиналния ме радва , но като че ли спортния ще ми пълни повече душата .. та това ще ми пречи ли по някакъв начин ако съм предимно в града или ще ме улесни ? :flirt:
badmadafaka
01-06-2011, 08:40
Хора, обмислям сериозно да си взема спортен волан... оритиналния ме радва , но като че ли спортния ще ми пълни повече душата .. та това ще ми пречи ли по някакъв начин ако съм предимно в града или ще ме улесни ? :flirt:
Това ще ти пречи в един-единствен случай, който не го пожелавам на никого - ако се налага да се отваря еърбега. Ако волана ти е без бег, сменяй спокойно, само не слагай някое илиенско мунинг изпълнение. Ако обаче имаш еърбег, това за мен е най-върховната простотия да го махнеш за да си мунинг гъзар (освен ако колата наистина не е пистова бегачка). Като сложиш друг волан, който е по-малък по диаметър от оригиналния, следвайки принципа на лоста (който по мое време се учеше към 6-ти клас по физика), ще стане малко по-трудно да се върти, но той и без това се върти доста лесно в сравнение с на други марки и модели коли, така че едва ли това ще е кой знае каква драма. :smartass:
Ами колата не е пистова бегачка... предимно си се кара в града с нормална скорост... airbag си има оригиналният волан, но е малко захабен волата и за това се чудя... но при положение,че хода му ще се затрудни едва ли ще сменям ... :unsure:
Majed_146
01-06-2011, 10:36
Ами колата не е пистова бегачка... предимно си се кара в града с нормална скорост... airbag си има оригиналният волан, но е малко захабен волата и за това се чудя... но при положение,че хода му ще се затрудни едва ли ще сменям ... :unsure:
Ето ти решение :) :lol_sign:
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Hand-stitched-CAR-STEERING-WHEEL-COVER-String-rope-New-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem335e20bcebQQitemZ22062 2535915QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccesso ries
tonov го монтира и мисля че е доста доволен!
поздрави
badmadafaka
01-06-2011, 11:57
Или пък за цената на един не особено качествен спортен волан -> едно качествено претапициране с естествена кожа на оригиналния волан :smartass:
Ето ти решение :) :lol_sign:
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Hand-stitched-CAR-STEERING-WHEEL-COVER-String-rope-New-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem335e20bcebQQitemZ22062 2535915QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccesso ries
tonov го монтира и мисля че е доста доволен!
поздрави
tonov, имаш ли снимка да видя как се е получило :)
Ако имаш парички за метанова уредба, слагай без да се колебаеш и се радвай на возенето за стотинки :)
Ако имаш парички за метанова уредба, слагай без да се колебаеш и се радвай на возенето за стотинки :)
Принципно е така, но за да е изгодно реално трябва да се сметне за колко време би се избило вложението предвид колко км се минават за година.
Ако минаваш 100-тина км за месец - джиткай на бензин и се кефи.
Ем колеги за около месец към 100 - 120 км ... как мислите ?:calc:
Ем колеги за около месец към 100 - 120 км ... как мислите ?:calc:
мисля че почти не я караш.... и кво му е на това 1,6? чиста малолитражка си е тва... карай смело, разхода ти е смешен също.... ;-)
ако нямаш зъби за бенз-не си земай кола :death:
Еми толкова колега ... за моята възраст мисля, че е нормално ... аз я карам само ако ходя да забирам приятелката и като ходим по моловете в града, освен ако не се налага за нещо по сериозно... иначе повечето ми приятели ми теглят "евалата", тъй като алфичката ми е като нова, с бас касата просто събира погледите на момичетата.. приятелките на гаджето се молят за возене .. доволно а ? :metal::-P
Еми толкова колега ... за моята възраст мисля, че е нормално ... аз я карам само ако ходя да забирам приятелката и като ходим по моловете в града, освен ако не се налага за нещо по сериозно... иначе повечето ми приятели ми теглят "евалата", тъй като алфичката ми е като нова, с бас касата просто събира погледите на момичетата.. приятелките на гаджето се молят за возене .. доволно а ? :metal::-P
м чи кЪ......... бой по пут*ата с черпака... дет' са вика :spam_laser:
алфа 146 + бас каса = "пичеловка".......шЪ умрЪ :crazy:
Ми слагай Газчица и вози по-често приятелките на гаджето,така всички ще са доволни ;)
Що "шъ умираш" е колега ? Толкова ли е лоша комбинацията ? :shocking:
Що "шъ умираш" е колега ? Толкова ли е лоша комбинацията ? :shocking:
Не бе, става и с такси, като знам разстоянията в Зарата, пък и можеш да пиеш някое и друго питие за кеф :bouncing_smiley:
Ae начесахте си езиците, за повече - има си раздел общи приказки ;)