Log in

View Full Version : Проблем при студен двигател...

ODPleven
05-06-2011, 09:55
Здравейте,
Проблема при колата от подписа е че когато е студен двигателя при подаване на гас падат оборотите...Ако тръгна се дави,киха и т.н.
Свещите бяха за смяна, смених ги но проблема си остана...
Интересното е че като загрее малко и си върви без никакви проблеми...
От къде да започна?!? (Дебитомер,катализатор...)

Perdaha
05-06-2011, 09:58
бих се насочил към това да ти измерят налягането на бензина т.е.на самата помпа и в рейката и най-вече почистване на дюзи!
Според мен там е някъде проблема!

ODPleven
05-06-2011, 10:11
Ако е от това, нормално ли е след като загрее да се оправя?:dunno:

Abar7h
05-06-2011, 10:14
Супер често срещан проблем, но решението му засега все идва по различен начин - най-лесното: смени бензиностанцията. Ако не помогне, чисти дебитомер (във форума има писано как става). Провери как са лулите и бобините... За друго не се сещам засега. Свещите като са сменени, регулирани ли са?

ODPleven
05-06-2011, 10:26
Супер често срещан проблем, но решението му засега все идва по различен начин - най-лесното: смени бензиностанцията. Ако не помогне, чисти дебитомер (във форума има писано как става). Провери как са лулите и бобините... За друго не се сещам засега. Свещите като са сменени, регулирани ли са?
Да,регулирани са...
Четох някъде и за някакъв датчик за студен старт ама така и не разбрах къде се намира...
Днес ще бъде ремонтен ден...
Замислям се и за бензиновата помпа как и е налягането?

markoff
05-06-2011, 12:23
Здравей, колега. Имах същия проблем(макар и с боксер двигател).
Съвевам те, да потърсиш датчик за водата (така се води) и да го смениш.
Преди някой пишман майстор да ти регулира всякакви неща (налягане, д*зи и т. н.) и накрая да се чудиш, що ти се дига разхода и от къде.
При мен така стана.
http://axm-auto.com/index2.php?brand=3&model=45&modif=180&cat=33&subcat=101&prod=6172&numenkl=1&show=1
Не твардя, че е така.
Споделям опит.

gogo79
05-06-2011, 12:55
Здравейте,
Проблема при колата от подписа е че когато е студен двигателя при подаване на гас падат оборотите...Ако тръгна се дави,киха и т.н.
Свещите бяха за смяна, смених ги но проблема си остана...
Интересното е че като загрее малко и си върви без никакви проблеми...
От къде да започна?!? (Дебитомер,катализатор...)
Дебитомер!:grandpa:

ODPleven
12-06-2011, 17:58
Здравей, колега. Имах същия проблем(макар и с боксер двигател).
Съвевам те, да потърсиш датчик за водата (така се води) и да го смениш.
Преди някой пишман майстор да ти регулира всякакви неща (налягане, д*зи и т. н.) и накрая да се чудиш, що ти се дига разхода и от къде.
При мен така стана.
http://axm-auto.com/index2.php?brand=3&model=45&modif=180&cat=33&subcat=101&prod=6172&numenkl=1&show=1
Не твардя, че е така.
Споделям опит.
Взех го, но не го намирам за да го сменя :oops:
Помогнете моля...

BillyBoy`
13-06-2011, 19:07
Взех го, но не го намирам за да го сменя :oops:
Помогнете моля...На термостата е няма какво да търсиш.

ODPleven
15-06-2011, 11:19
Оказа се дебитомер....Сменен е и вече си върви идеално...

На позналите--->> ЧЕСТИТО:drunk::drunk::drunk:

kostov_sl
16-06-2011, 10:33
Имам същия проблем с моята Алфа и един познат ми препоръча някакъв спрей за дебитомера. Помня, че неговата откачаше докато загрее, но след като използва въпросния спрей си върви вече доста време без да прави проблеми. Та мисълта ми е има ли смисъл от подобно третиране, или то просто ще поотложи повторното появяване на проблема?

Nyte
16-06-2011, 11:03
И аз имам същия проблем. Имам 3 дебитомера в арсенала си и все ми се струва, че и с трите се държи по един и същи начин, а ми се струва малка вероятността и трите да са заминали. ODPleven, колко ти излзе дебитомера за 1.4?

ODPleven
16-06-2011, 13:04
Дебитомера е Марели и ми струваше 145 лв. със солидна отстъпка от много мой човек...

lokara
22-06-2011, 17:25
и моят 2.0тс го прави тоя проблем 1:1 а имам почти нов дибетомер,но не съм пробвал,но до колко съм чувал с хубав бензин се оправят нещата

oem
23-06-2011, 09:16
Този проблем се оправя лесно по принцип. Първата стъпка е почистване на дросела и адаптиране. 2-рата е ходене на качествена диагностика. През ден, през два имам правя такива коли с такъв проблем. Не е срашно. Решимо е :)

Perdaha
23-06-2011, 10:55
Ако е от това, нормално ли е след като загрее да се оправя?:dunno:

Нормално е колега аз имах същия проблем със моята 145-ца,докато е студена притока на бензин е повечко и ако неможе да го достави и под нужното налягане се получава това глъхнене,забиване при мен при изключване от скорост докато е студена първо падаха много оборотите едва ли не иска да гасне и после се нормализираха,разбирасе всичко е много общо казано !