View Full Version : „Буревестниците” (Thunderbirds)
На 25 Юни 2011 за втори път ще посетят България, демонстрационната група на ВВС на САЩ.
За всички авиофенове и за хора, които искат да си запълнят съботата с нещо интерсно, да заповядат на 25.06.2011 (за точния час по нататък ще имам по точна информация) в Авиобаза Граф Игнатиево. Вход свободен! Това нещо не се наблюдава всеки ден и си заслужава да се види.
За снимащите е препоръчително по-дълги обективи и компактни апарати с по голям оптичен зум
копи-пейст от тук (http://photo-cult.com/forum.php?c=2&t=134175)
местните авио фенове да не се скатават
Базата ще отвори врати за посетители в 9.30 часа.
Но всяко представление на Буревестниците започва с наземна церемония (която също е интересно да се види), така че полетните демонстрации ще започнат по-късно.
Alfa User сигурно ще внесе допълнителна яснота..:-)
soldier81
09-06-2011, 15:00
Демонстрационната група на ВВС на САЩ „Буревестниците” (Thunderbirds), летяща на изтребители F-16C/D, ще направи авиошоу в авиобаза Граф Игнатиево на 25 юни 2011 г. Входът за демонстрацията е свободен, а нейното начало е в 14,00 часа. Визитата е по покана на българските ВВС и е част от мероприятията по повод предстоящата 100 годишнина на военната ни авиация.
Шоуто ще се проведе на 25 юни 2011 г. в авиобаза Граф Игнатиево. По традиция то започва с наземна церемония, която представя прецизността в подготовката и съвместните действия между инженерно-технически и летателен състав. Въздушните демонстрации са комбинации от групови и солови изпълнения с елементи и фигури на висшия пилотаж.
Програмата за 25 юни включва още концерт на Ансамбъла на Българската армия и демонстрации на парашутни скокове от групата на Силите за специални операции. Авиобаза Граф Игнатиево ще отвори врати в 09,30 часа на 25 юни 2011 г. „Буревестниците” пристигат на 23 юни с инженерно-техническият си състав и техните самолети F-16C/D block 52. На 24 юни личният състав на групата ще се включи в различни благотворителни прояви. „Буревестниците” посещават България за трети път след 1996 г. и 2007 г. Това им посещение е част от европейското турне, което включва още Турция,Румъния, Италия, Дания, Финландия, Великобритания и Белгия.
Съсипаха ми Драг Дей-а:-?
Alfa User
09-06-2011, 21:53
Мдам, шоуто си струва да се посети, само че "Буревестниците" идват не за втори, а за ТРЕТИ път в БГ ... което няма особено значение в случая.
Аз вече съм наточил апарат и обектив, остава само да сме живи и здрави да посетим събитието. Предния път бях с доста по-несъвършена техника и сега смятам да си наваксам. Ето малко снимчета от предното авиошоу :
Апарат и обектив добре, а сенник имаш ли този път?;-)
Много добра новина. Ще гледам да посетя мероприятието. От нашето село ако има желаещи да направим организация?
И един поздрав
http://vbox7.com/play:a9a2366a
незнам мен пък ми е мъчно идват само разни натовски простотии...
искам да видя Русские Витязи и Стрижи естествено на Фречие Трикульори бих ходил 10 пъти ама тия буревестници... незнам....
Първото ми и най-велико Шоу е по случай юбилея на летище Сарафово, бях дете и никога няма да го забравя... имаше Су-22,25 и Су27
Тогава Видях с очите си и полк. Иван Даев за първи и последен път.
Alfa User
10-06-2011, 07:33
Стрижите и Витязите няма да ги видим скоро в БГ-то - поне не докато подгъзваме така грозно на натовците ...
@ Old Fox - сенник за обектива има, ма за мен дали ще се намери - че като се сетя как изгорях на Тракдея ...
splendor
10-06-2011, 12:40
За Витязи и Стрижи, много ни миришат чорапите. Да се надяваме, тъндърбърдите да направят нещо, щото в Турция не са показали нещо особено а овациите са обрали турския ф-16 пилотиран от Келеш, както и групата от Италия. Все пак за България едно такова шоу като това е напълно задоволително(като се има предвид, че и е без вход) А за хора, които нямат наблюдение за такива неща определено ще е интересно :plane:
Хайде да се въздържаме от пренебрежителни определенийца за пилотажни групи от най-високо ниво и 60 годишна история.
splendor
10-06-2011, 13:02
Хайде да се въздържаме от пренебрежителни определенийца за пилотажни групи от най-високо ниво и 60 годишна история.
Немаш грижи, не съм имал за цел да засегна някой техен фен. Ще се коригирам. Но спрямо руснаците и не само са точно такива. Да не забравим жалкия опит на Сините Ангели в Москва за авиошоу. :tooth::tooth::tooth:
old alfist
13-06-2011, 19:48
За съжаление въпреки, че има доста талантливи копелета и у нас не можем да развием тези умения у тях, а руските асове не можем да видим, поради познати на всички причини - най-бедният партньор в НАТО сме и само можем да гледаме другите като отвреме-навреме си спомняме миналото.
Ха-ха ще развиваме пилотажни групи. С МиГ-21 ли? Или с 4те общо 29ки? И с какви пари? Те гориво да покрият заданията нямат. Фигури от висшия пилотаж не са тренирани с години... Че нямаме демонстрационна група ни е последния проблем в момента
splendor
14-06-2011, 11:54
Ха-ха ще развиваме пилотажни групи. С МиГ-21 ли? Или с 4те общо 29ки? И с какви пари? Те гориво да покрият заданията нямат. Фигури от висшия пилотаж не са трениран с години... Че нямаме демонстрационна група ни е последния проблем в момента
Това от кухнята на ВВС ли го измъкна? :pancake:
Alfa User
14-06-2011, 18:44
Хайде да оставим личните захапки настрани, а ?
Аз лично ще отида да поснимам Буревестниците, макар за последните 15 години да нямат кой-знае каква промяна в програмата си (да не кажа никаква...), и ще се радвам после да споделя впечатления и снимки.
Ако някой от вас ще присъства също - да пише, та да се видим на място :)
Ха-ха ще развиваме пилотажни групи. С МиГ-21 ли? Или с 4те общо 29ки? И с какви пари? Те гориво да покрият заданията нямат. Фигури от висшия пилотаж не са тренирани с години... Че нямаме демонстрационна група ни е последния проблем в момента
29-ките въобще не са 4 на брой...
Отряд 1 и 2 позят суверинитета ни перфектно.
В нашата авиация има пилоти владеещи фигури от висшия пилотаж. (Вярно е, че няма тренирани групови изпълнения)
Поздрави
29-ките въобще не са 4 на брой...
Отряд 1 и 2 позят суверинитета ни перфектно.
В нашата авиация има пилоти владеещи фигури от висшия пилотаж. (Вярно е, че няма тренирани групови изпълнения)
Поздрави
Не се хващай за думата. Знам достатъчно добре колко са, вервай ми.;-) Висш пилотаж в изтребителната авиация не е преподаван/трениран от години. Това нещо не го ли отработваш го губиш. Пазят суверенитета е доста силно определение за "еър полиснга" който осъществяваме в момента. Демек борба с дозвукови, не маневриращи енергично цели. Това сме в момента откъм изтребители - прихващане и работа по пътнически и транспортни самолети. И на мен ми е жалко но толкова.
Alfa_User на 25.06 съм в Трявна. Ще се гледам да "прескоча", тъкмо ще се видим.
old alfist
14-06-2011, 20:21
С една балансирана политика може да си спестим доста разходи откъм летателни апарати и подготвени кадри - интересно ми е ВВС на Швейцария с какъв арсенал разполага и дали изобщо имат ВВС.
splendor
14-06-2011, 23:29
Хайде да оставим личните захапки настрани, а ?
Аз лично ще отида да поснимам Буревестниците, макар за последните 15 години да нямат кой-знае каква промяна в програмата си (да не кажа никаква...), и ще се радвам после да споделя впечатления и снимки.
И аз ще бъда там, нямам нищо напротив да се видим :cheers:
С една балансирана политика може да си спестим доста разходи откъм летателни апарати и подготвени кадри - интересно ми е ВВС на Швейцария с какъв арсенал разполага и дали изобщо имат ВВС.
Над 30 Хорнета на служба, очаква се закупуването на още толкова Супер Хорнета или Грипена...
Също така имат и бая Ф5 от студената война .... много на брой... ;) и един куп други самолети
Батко там има летища в планините !!!!!!
И аз трябва да съм там,ако не ми мине котка път/черна,не мойта си домашната:-P/.Така,че надявам се да се видим:D
Я да питам,къде е точно входа за летището.
splendor
16-06-2011, 09:29
И аз трябва да съм там,ако не ми мине котка път/черна,не мойта си домашната:-P/.Така,че надявам се да се видим:D
Я да питам,къде е точно входа за летището.
Има два входа на летището, единия е за автомобили другия е само за хора. Този за автомобилите е още на входа на селото, първата пресечка в ляво. Другия е точно на жп гарата. Не съм сигурен обаче дали ще се пускат коли в поделението. Иначе на гарата има паркинг.
:cheers:
Alfa User
16-06-2011, 18:26
Посетителите ще се пропускат само от входа срещу ЖП-спирката. Входа за автомобили ще важи само за личния състав от базата.
По принцип място за спиране има доста, но от личен опит от предния път - със сигурност ще се наложи паркиране и нейде из уличките на селото.
Edit : Базата отваря врати в 0930, но реално шоуто започва с наземната церемония в 1300. От 1000 до 1130 има някаква музикална програма и парашутни скокове. Надявам се времето да е хубаво, но не прекалено горещо - 1400 си е кофти час за шоу и снимки, ако е типичното горещо време за сезона ...
Ако искате - да си чукнем някаква среща нейде из района ? Аз лично не смятам да съм там още в 0930, затова не се наемам с точно предложение, но ще се радвам да се видим и запознаем с който не сме се виждали :)
Само да вметна, че на 3 и 4 Септември ще се проведе и БИАФ 2011 - този път на територията на авиобаза Крумово (летище Пловдив). Интересното там ще е оригинален и напълно реставриран Messerschmitt Me-109. От немска страна са обещали самолета да дойде, и то на собствен ход - аз лично потръпвам от шанса да се докосна до този шедьовър ...
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/f3/Me109_G-6_D-FMBB_3.jpg/800px-Me109_G-6_D-FMBB_3.jpg
splendor
16-06-2011, 20:59
Тази година, рекламата на това събитие е още по голяма(визирам фейсбук) спрямо предния път и мисля, че повечето, които са решили да ходят към 13-13,30 ще се озорят с мястото за паркиране. Та определено ще се наложи да си търсят места из уличките на селото :drive:
И аз мисля да намина през Графа тогава да позяпам, поснимам, послушам...
Ще следя темата за евентуална организация примерно за кафе, кола, кюфтета, въпреки че ще съм с моторетката, не с нафтовата печка...
аз за сега се каня да дойда, ама още е малко рано да казвам със сигурност
и да, 9:30 ми е раншко, само за да седим и се почесваме до 13
най-вероятно е да сме с двуколесното, така че все ще се вместим в някой ъгъл за паркиране
Има два входа на летището, единия е за автомобили другия е само за хора. Този за автомобилите е още на входа на селото, първата пресечка в ляво. Другия е точно на жп гарата. Не съм сигурен обаче дали ще се пускат коли в поделението. Иначе на гарата има паркинг.
Благодаря:cheers:
До колкото знам, нашите са с много по-дълга история и като част от бившата авиобаза Габровница, имам база за сравнение!
Все пак , на 25-ти, ще съмна друго място, където ще гледам как летят Алфи!
До колкото знам, нашите са с много по-дълга история и като част от бившата авиобаза Габровница, имам база за сравнение!
Все пак , на 25-ти, ще съмна друго място, където ще гледам как летят Алфи!
Авиобаза Габровница - Дата на създаване - 1964 г.
Thunderbirds - "The Thunderbirds were activated, after 6 months training in an unofficial status, on May 25, 1953 as the 3600th Air Demonstration Team at Luke AFB (http://en.wikipedia.org/wiki/Luke_Air_Force_Base)"
Би ли о6яснил по-подро6но защото не става ясно кои са "нашите"?
За тези които на 25 ти са заети , могат да гледат тренировката предния ден извън района на базата. В самия ден ви съветвам да дойдете по рано заради очертаващия се труден начин за паркиране около базата. Интересно ще е този път ,че хората ще са по близо до полосата и ще има възможност за хубави снимки. Ако някои има въпроси да пита, може и на лични. Преди 10 дена участвахме в статичния показ в Турция и там видяхме пилотажа освен на американците и на всички пилотажни групи от Европа без руснаците. Нищо кой знае какво не беше. Там овациите обра италианския Спартан. Интересно беше как транспортен самолет прави фигури присъщи на изтребителите :).
firedragon
19-06-2011, 12:47
Ще има ли някаква възможност за по-близки срещи "от третия вид" със самолетите или не се предвиждат такива неща. Все още не знам дали ще успея да дойда,защото на 28 имам изпит и трябва да уча,но ще се опитам
Ще има ли някаква възможност за по-близки срещи "от третия вид" със самолетите или не се предвиждат такива неща. Все още не знам дали ще успея да дойда,защото на 28 имам изпит и трябва да уча,но ще се опитам
За сега се предвижда статичен показ на самолети от авиобазата.
splendor
19-06-2011, 16:25
За тези които на 25 ти са заети , могат да гледат тренировката предния ден извън района на базата. В самия ден ви съветвам да дойдете по рано заради очертаващия се труден начин за паркиране около базата. Интересно ще е този път ,че хората ще са по близо до полосата и ще има възможност за хубави снимки. Ако някои има въпроси да пита, може и на лични. Преди 10 дена участвахме в статичния показ в Турция и там видяхме пилотажа освен на американците и на всички пилотажни групи от Европа без руснаците. Нищо кой знае какво не беше. Там овациите обра италианския Спартан. Интересно беше как транспортен самолет прави фигури присъщи на изтребителите :).
Замислям се дали да не дофтасам на 24. Има ли някаква информация кога ще се домъкнат :cheers:
soldier81
19-06-2011, 17:50
Има-на 23ти пристигат.
splendor
20-06-2011, 14:40
По повод 100 години Българска авиация демонстрации на “Буревестниците” в авиобаза Граф Игнатиево /програмата/
http://pan.bg/view_article-1-4941-Po-povod-100-godini-Bylgarska-aviaciq-demonstracii-na-Burevestnicite--v-aviobaza-Graf-Ignatievo.html
ОД МВР – Пловдив обръща внимание на гражданите, пътуващи по направление гр. Пловдив – гр. Карлово, че на 25. 06 2011 г. в периода от 12.00 – 18.00 часа ще бъдат предприети мерки за реорганизация на пътното движение в района на село Граф Игнатиево.
Със знак № Д – 19 “паркинг” ще се обозначат временните паркинги за посетителите на авиошоуто.
След приключване на мероприятието в периода 16.00 – 18.00 часа е възможно отклоняване на пътното движение по направление гр. Карлово – гр. Пловдив по заобиколен маршрут през: с. Царимир, с. Церетелево, с. Неделево, път 606, с. Голям Чардак, с. Малък Чардак, с. Строево, с. Труд.
Гледам мръднали са началото за 13:00. Съвсем няма да успея. Жалко. Да качите сники после:-)
Alfa User
20-06-2011, 17:51
Снимките са гарантирани, стига да не ни мине черна котка път ... Има някакви слухове за разваляне на времето за събота - дано са неверни!
splendor
20-06-2011, 18:02
Аз предпочитам да е облачно, че в 1ч. си е жива гавра за снимки :plane:
Снимките са гарантирани, стига да не ни мине черна котка път ... Има някакви слухове за разваляне на времето за събота - дано са неверни!
Мдаа сега погледнах:
День - Переменная облачность
Местами небольшой дождь. Возможна гроза.
Ще ви стискам палци, но поне няма да е жега.
Alfa User
20-06-2011, 23:03
Оо, жега никой не вярвам да иска - стига ми едно зловещо изгаряне от тракдея вече :choice:
Притесних се да не вали просто ...
old alfist
20-06-2011, 23:40
Ако изобщо има облачност дано поне да е висока, че иначе само ще си връткате главите следейки преминаващите над пистата самолети.
Авиобаза Габровница - Дата на създаване - 1964 г.
Thunderbirds - "The Thunderbirds were activated, after 6 months training in an unofficial status, on May 25, 1953 as the 3600th Air Demonstration Team at Luke AFB (http://en.wikipedia.org/wiki/Luke_Air_Force_Base)"
Би ли о6яснил по-подро6но защото не става ясно кои са "нашите"?
Извинявай за късния отговор, ама сега го видях!
Като казах "нашите" имах впредвид нашите бойни летци!
Защото Буревестниците са просто фигуристи, а нашите да приемем, че са хокеисти!
Нали се сещаш, че самолетите им най-напред са били изкорубени и изтърбушени и съвсем не са бойни самлети!
За мене лично е много по-стойностно минаването на височина 8-10 метра над пистата с "Крокодила Гена" (МиГ-23) с пълно бойно въоръжение по гръб, отколкото добре режисирания балет на буревестниците!
Защото те това не могатда го направят!
Няма да им стиска!:bouncing_smiley:
Иначе всичко опира до пари и ресурси!
Спомни си само, за много рекламираната маршировка на чедата на чичо САМ!
Нашите гвардейци си стегнаха задниците и само за три недели, показаха нещо, с което направо ги засрамиха!:bg:
Дайте им гориво и свобода и ще видите на какво са способни нашите летци!
Ама такава ни е системата!
Те ги правят тия неща само когато отговорните дувари са:tequilla: и не могат да ги видят , какви ги вършат.
Правеха го за нас!
Тия дето си скъсвахме задниците , за да могат те да полетят! Това можеха и това ни даваха!
Шоу, зрелище, сеир или както искаш го наречи, но ни радваше безкрайно!:respect: към нашите летци!
Още някой нещо да се съмнява :paddle:
splendor
21-06-2011, 14:27
Правеха го за нас!
Тия дето си скъсвахме задниците , за да могат те да полетят! Това можеха и това ни даваха!
Шоу, зрелище, сеир или както искаш го наречи, но ни радваше безкрайно!:respect: към нашите летци!
Още някой нещо да се съмнява :paddle:
Много точно казано, но само тези, които са виждали на живо подобни минавания (на един рейс височина), може да разберат за какво точно говориш.
А като се има предвид, че тези фитки са изкорубени отвътре и са фрашкани с навигационни уреди, да се чуди човек за какво им е пилот.
Не случайно, като дойдат на посещение висши делегати и знатни особи и като видят Миг-21, им се надървят косите :)))):cheers::cheers:
splendor
23-06-2011, 17:19
Кацнаха!!!
Та чак и са го документирали
http://pan.bg/view_article-1-4993-THUNDERBIRDS-kacnaha-v-aviobaza-Graf-Ignatievo.html]THUNDERBIRDS
Чудя се дали да не взема апарата и да се домъкна утре :plane:
Много точно казано, но само тези, които са виждали на живо подобни минавания (на един рейс височина), може да разберат за какво точно говориш.
А като се има предвид, че тези фитки са изкорубени отвътре и са фрашкани с навигационни уреди, да се чуди човек за какво им е пилот.
Не случайно, като дойдат на посещение висши делегати и знатни особи и като видят Миг-21, им се надървят косите :)))):cheers::cheers:
Мда!
То и една ескадрила "балалайки" май имаме още в резерва, ама само познавачите ги различават!
Ако не ме лъже паметта и МиГ - 21 и Су-7А ги поглезиха с нова електроника и за това им щръкват косите!:devil:
Едит:Сега се сетих защо! Защото само двата от всички самолети, могат да летят над Мах 2 с пълен боен товар!
Това си е направо за още една наздравица!
Едит:Сега се сетих защо! Защото само двата от всички самолети, могат да летят над Мах 2 с пълен боен товар!
Това си е направо за още една наздравица!
Аз леко се обърках:-) Кои точно два самолета го могат това?
МиГ-21 и Су 7А; Су-7Б и производните им!
В по-късен етап, философията е вече друга. Например: Су-27 носи "само" 2.4 т.
На практика и по-малко!
Серията до 33 са просто хирурзи!
Минават, резват по нещо, чекват и изчезват!
Някъде наоколо чакат добре угоени Мигове, готови да засмучат информацията и да изакат всичко каквото имат!
Обратното е Ф-118 или друг пъргавелко да снеме данните, а после Ф14 или 15; или А-10 да се изходят по въпроса!
Само МиГ-21 и Су-7, могат да направят малък ад самостоятелно!
Не случайно, тия самолети имат най-много въздушни победи след Втората световна война!
Мордохи, нищо вярно не каза човече.
Нито МиГ 21 нито Су -7 могат да си помислят за М2 в пълно натоварване. Максималната и на двата е около 2100км/ч, но не е постижимо при пълно натоварване.
Су-27 носи до 6 000кг при пълно натоварване. Това 2.4 т не знам къде си го видял.
Не знам също така какво е "угоен МиГ" - но идеологията тогава е била лек фронтови изтребител - МиГ 29 и тежък Су-27(и разни негови варианти). Дори слон като МиГ 31, не се доближава до шесте тона на Су27.
Ф18, Ф111 или Ф117 имаш предвид?Щото нали Ф118- тц.
А супата дето си я сготвил по нататък с 3 абцилютно различни и несравними машини, даже не подлежи на коментар.
Не страшно де. Не може да си компетентен по всички въпроси.:-)
Alfa User
24-06-2011, 00:56
Ми наздраве на всички, усетили поне веднъж тътена в стомаха от ниско прелитащата 23-ка ! :cheers:
Аз като малък съм бил свидетел на стократни прелитания над къщата ни на село, защото по една случайност от там минаваше захода за кацане на Габровница. На полето до селото имаше една могила, от върха на която си представях как галя коремите на МиГ-овете по финалната права ... спомени спомениииииииииии ...
На вратата на моята стая на село още стои изрезката от списание Криле - "Габровница - авиобаза на края на света" ... боже колко ми е мъчно като се сещам сега за това време :(
Мордохи, нищо вярно не каза човече.
Нито МиГ 21 нито Су -7 могат да си помислят за М2 в пълно натоварване. Максималната и на двата е около 2100км/ч, но не е постижимо при пълно натоварване.
Су-27 носи до 6 000кг при пълно натоварване. Това 2.4 т не знам къде си го видял.
Не знам също така какво е "угоен МиГ" - но идеологията тогава е била лек фронтови изтребител - МиГ 29 и тежък Су-27(и разни негови варианти). Дори слон като МиГ 31, не се доближава до шесте тона на Су27.
Ф18, Ф111 или Ф117 имаш предвид?Щото нали Ф118- тц.
А супата дето си я сготвил по нататък с 3 абцилютно различни и несравними машини, даже не подлежи на коментар.
Не страшно де. Не може да си компетентен по всички въпроси.:-)
Ми напредвам с гореупоменатата бутилка и аз правя грешки!
Да Су-27 носи 6.8 тона бомби, ама вече не е той!
За това казвам 2.4.
Две ракети въздух-вода!
Колкото до идеологията, тя тогава а и сега е- Су м инава и разучава, а МиГоввте бомбардират
siniqtzmey
24-06-2011, 23:04
На практика и по-малко!
Някъде наоколо чакат добре угоени Мигове, готови да засмучат информацията и да изакат всичко каквото имат!
Обратното е Ф-118 или друг пъргавелко да снеме данните, а после Ф14 или 15; или А-10 да се изходят по въпроса!
Не случайно, тия самолети имат най-много въздушни победи след Втората световна война!
:new_Eyecrazy: време е за смяна на дилъра.
Само МиГ-25 и разбира се МиГ-31 могат да летят продължително време при пълно бойно снаряжение М>2. Максималният боен товар на Су-27 на външно окачване е от 6000 кг е доведен до 8000 кг за последните серии и последващите модификации от семейството му. И Су-7 никога не е бил на въоръжение у нашата армия.
Някой от София ще пътува ли натам?
На практика и по-малко!
По-големи глупости не бях чел скоро, моля като няма какво да пишете не правете така че да ни става за смях форума и хората да си разменят линкове с бисери.
Alfa User
26-06-2011, 14:17
Не се дразнете взаимно, шоуто вчера се провали заради силния дъжд, който се изля точно по средата му ... Не беше невъзможно да се изтегли програмата с още един час напред, защото метео-прогнозата беше ясна още във вторник. Така вместо да гледаме песнички и танци на някакви ансамбли, щяхме да изгледаме цялото шоу на американците... Хората се пускаха в базата още от 0930ч, а по някаква американска логика авиошоуто започна чак в 1300...
От друга страна пък стигането от Пловдив до Граф Игнатиево и после прибирането беше кошмар. Но то и нямаше как иначе да е - при толкова много хора...
едно репортажче по въпроса (http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3913911) - щракате на кличето от Elevation-а .
И как може модерен изтребител да играе ролята на софийска автобусна спирка :) :) :)
http://photo-zona.net/images/user323/album13872/large/1309071353_rwpz9658_avio1.jpg
(с разрешение на автора)
Хихи
Колко човека могат да останат сухи под МиГ-29? Супер снимка.:thumbup:
Жалко че се провалило шоуто, но остава поне БИАФ 2011. Така че до Септември.
Alfa User
26-06-2011, 23:43
Абе то шоу имаше, но наполовина ... докато се измъкна от базата и се кача в колата, дъжда спря и Буревестниците довършиха програмата. Само дето хората вече ги нямаше... Е, все пак на излизане от селото ме изпратиха 4-те F-16 във формация "диамант" - на 200м над пътя, по осовата линия. Явно бяха решили да направят последен реверанс към публиката.
Тъй, ето и малко снимки от мен от вчера :
http://lh3.googleusercontent.com/-nddwxvj7HcE/Tgd6M-U0NJI/AAAAAAAAJw0/u5fqMEvSNwE/s720/DSC_2509%252520%25255B1600x1200%25255D.JPG
http://lh6.googleusercontent.com/-ND2AwACr_qE/Tgd6fIV-ZeI/AAAAAAAAJxo/gvm89EbeSHQ/s912/DSC_2546%252520%25255B1600x1200%25255D.JPG
http://lh4.googleusercontent.com/-9F9Wr54m3XE/Tgd6y4sJJ4I/AAAAAAAAJyg/HZ9UmH3vChU/s912/DSC_2618%252520%25255B1600x1200%25255D.JPG
http://lh3.googleusercontent.com/-jqy6hzDWmSI/Tgd6390ggTI/AAAAAAAAJys/j5PCrg_rWE4/s912/DSC_2633%252520%25255B1600x1200%25255D.JPG
http://lh6.googleusercontent.com/-7yYF4ReGs-I/Tgd6-WI1fcI/AAAAAAAAJzE/den_FP92JpY/s912/DSC_2652%252520%25255B1600x1200%25255D.JPG
http://lh4.googleusercontent.com/-g32n4wYXizg/Tgd7GVbDdgI/AAAAAAAAJzc/v5SEzEZNLhI/s912/DSC_2681%252520%25255B1600x1200%25255D.JPG
http://lh4.googleusercontent.com/-9e0qDYJoWPg/Tgd7NvUeEPI/AAAAAAAAJz0/EgBWR5k6lww/s912/DSC_2705%252520%25255B1600x1200%25255D.JPG
http://lh3.googleusercontent.com/-NTp0QVNatc8/Tgd7PDCjzyI/AAAAAAAAJz4/4fYnNYGONOE/s912/DSC_2707%252520%25255B1600x1200%25255D.JPG
http://lh6.googleusercontent.com/-vYfQ6ihfZrg/Tgd7VYvNo5I/AAAAAAAAJ0M/L9VSgG21A34/s912/DSC_2726%252520%25255B1600x1200%25255D.JPG
http://lh6.googleusercontent.com/-QEYJaqnFwG4/Tgd71lvUwUI/AAAAAAAAJ1k/LkcBEekTmQ0/s912/DSC_2845%252520%25255B1600x1200%25255D.JPG
http://lh4.googleusercontent.com/-8ebgyLauknQ/Tgd727H9u5I/AAAAAAAAJ1o/mivO5gwjVpo/s912/DSC_2861%252520%25255B1600x1200%25255D.JPG
Всичко останало можете да видите на този адрес (http://picasaweb.google.com/slyn4ogled/USAFThunderbirds?feat=directlink).
RUNNING WILD
27-06-2011, 00:15
Габровница ми е село,на 70 метра от гарата сме,преди не можеше да се спи там излитаха на всеки 3 минути май,имахме царевица и съм седял на пистата като дете и съм ги гледал как излитат,от толкова лупинги не знам на кое Врачанско село не помня един слезе и форсира и изпотроши прозорците на хората :) е тва е майсторлък от разстояние да трошиш прозорци :)
мдам, ние с двуколесното като видяхме каква е мътилка в 10 изобщо и не долазихме до гаража
ще чакаме следващия път
splendor
28-06-2011, 23:16
Ще ги дърпаш? :go: :bouncing_smiley:
По-големи глупости не бях чел скоро, моля като няма какво да пишете не правете така че да ни става за смях форума и хората да си разменят линкове с бисери.
Чети, ама както казва др. Сталин, чети внимателно!
И олд фокс се изказа неподготвен!
Посочените от мене данни са истина и никой от дестващите ни военни пилоти не го е опровергал.
А те са поне трима!
:respect:
За разлика от мозина, които само са гледали бойни самолети и са чели или слушали нещо за тях, аз съм бил близо до тях!
Айде една и от мен :pp:
Колега тая снимка може ли в пълен размер, става идеен уолпейпър от нея :)