Log in

View Full Version : Въпрос за марката - кои са новите модели със задно

oTBpaTuTko
09-06-2011, 16:21
Знам, че по-стари модели от марката има със задно предаване. Да попитам кои са новите модели със задно, ако има такива и за вбъдеще мисли ли се по този въпрос. Според мен това й липсва на една Алфа!

kokless
09-06-2011, 16:53
8C Competizione.

morfius
09-06-2011, 16:55
От новите модели само 8С е със задно.
Сега чакаме и 4С де :)

Инак има и 4х4 модели на 159/Брера, 156 СВ фейслифт май също има рядка емисия и Кросвагон.
Всичко останало - предно.

vladev
09-06-2011, 17:18
Последната масова Алфа със задно е 75-цата (тя е и последната преди ФИАТ да придобият Алфа). Другото morfius го е написал.

митака-пловдив
09-06-2011, 18:23
Знам, че по-стари модели от марката има със задно предаване. Да попитам кои са новите модели със задно, ако има такива и за вбъдеще мисли ли се по този въпрос. Според мен това й липсва на една Алфа!

На Алфата и липсва двигател!!Не задвижване!

От 2 месеца почнах да се оглеждам за още една алфа (за жената) и от 10-ина дни вече сме с две 155-ци!Ми то нямаш избор!156-единствено v6 исках да вземем,ама то няма ни една читава.След 155 и то преди фейса,всичко е страхотен качамак!

33,75,90,155,164.....8c,tz 3 stradale,те това са колите!

oTBpaTuTko
10-06-2011, 00:56
Не мисля, че 147, 146 са лоши коли. Разглеждах бъдещи проекти и се ентусиезирах като прочетох, че имало шансове бъдещите платформи да са със задно предаване. По-старите коли всички са със задно предаване. Предното е навлязло преди 20години масово. Но за много хора е за предпочитане като се има впредвид, че АЛФА е спортна марка да е със задно.

koko156
10-06-2011, 10:07
Бих предночел 4х4,особено кросвагона,така му се точа ама пусти бюджет.

bager
10-06-2011, 17:01
На Алфата и липсва двигател!!Не задвижване!

От 2 месеца почнах да се оглеждам за още една алфа (за жената) и от 10-ина дни вече сме с две 155-ци!Ми то нямаш избор!156-единствено v6 исках да вземем,ама то няма ни една читава.След 155 и то преди фейса,всичко е страхотен качамак!

33,75,90,155,164.....8c,tz 3 stradale,те това са колите!

Ако беше добавил "за мен", всичко щеше да е наред!
Не знам защо всички си мислите, че 155 е "повече Алфа" от 156?
На Алфа 156 V6 2.5, или 156 GTA кое точно не и е Алфа?
Дизайна ли, двигателите или окачването?
Щото на 155 окачването си е Фиат-ско. Тя си е Темпра!
16V двигателя започва да се слага точно на 155!
Или 155 TD е повече Алфа от 156 JTD ???
Излагаме се вече, като гоуфаджии се излагаме!
Всички знаем какво караме, нека не си го натякваме постоянно!

А относно прословутото задно предаване, еми няма го и като(ако) се появи, ми е чудно точно колко човека от форума ще си купят нова Алфа със задно?

И съм абсолютно съгласен за липсата на Алфов двигател в момента! Но май няма изгледи да има такъв въобще!

oTBpaTuTko
10-06-2011, 17:45
И фиатските не са лоши :D Стават, тамън има повече игра под и над колата.
Аз биг си купил нова алфа, изглеждат обещаващо, но след 5години като видя, коя най-малко се е скапала за този срок. И ще е нещо 4х4 или със RWD с голям мотор ;] да се надяваме да изкарвам по-добри пари или ще си сложа гаозов :)

barkas_06
10-06-2011, 19:48

А относно прословутото задно предаване, еми няма го и като(ако) се появи, ми е чудно точно колко човека от форума ще си купят нова Алфа със задно?

И съм абсолютно съгласен за липсата на Алфов двигател в момента! Но май няма изгледи да има такъв въобще!
Абсолютно съответства на моето мнение, само че по-добре "словоподредено"! Имам 156 и 155-ца. Предпочитам първата, не че не ги обичам и двете! Не мога да кажа че едната е по-добра от другата - за всекиго по вкуса му...

митака-пловдив
10-06-2011, 23:43

Aми аз написах че шестака е един истински (еднствения) алфа двигател :pokey: . И също май написах че след фейса на 155 развалят нещата.

А и аз няма да доказвам дали 155 или 156 е по-истинската алфа.Времето ще свърши тази работа. :afro:

Което пък незначи че се заяждам с някой.

Само да попитам,като се заговори за рали шампионати WRC,DTM, - за какви модели италиански коли се сещате? :balloon:

morfius
10-06-2011, 23:49
Хайде стига се дърлили бре... задното е доста по-скъпо за производство, това му е проблема.
И ако ще влачиш кардани поне слагай 4х4 - да можеш да оправдаеш по-високата цена пред клиента :)

Като сме бюджетна марка в пазар който се радва на 1.2 двигатели... това ще е положението, освен ако американския пазар не даде тласък, че там без голям мотор и задно/4х4 е несериозно някак.

thecleaner
11-06-2011, 00:18
Aми аз написах че шестака е един истински (еднствения) алфа двигател :pokey: . И също май написах че след фейса на 155 развалят нещата.

А и аз няма да доказвам дали 155 или 156 е по-истинската алфа.Времето ще свърши тази работа. :afro:

Което пък незначи че се заяждам с някой.

Само да попитам,като се заговори за рали шампионати WRC,DTM, - за какви модели италиански коли се сещате? :balloon:

156 май има повече успехи от 155 или бъркам ;)

bager
11-06-2011, 04:45
156 май има повече успехи от 155 или бъркам ;)

* 1998 Italian Super Touring Car Championship - Alfa Romeo 156 D2, Fabrizio Giovanardi
* 1999 Italian Super Touring Car Championship - Alfa Romeo 156 D2, Fabrizio Giovanardi
* 2000 European Super Touring Car Cup Winner - Alfa Romeo 156 D2, Fabrizio Giovanardi
* 2001 FIA European Touring Car Championship - Alfa Romeo 156 D2, Fabrizio Giovanardi
* 2002 FIA European Touring Car Championship - Alfa Romeo 156 GTA Super 2000, Fabrizio Giovanardi
* 2003 FIA European Touring Car Championship – Alfa Romeo 156 Super 2000, Gabriele Tarquini

1992 Italian Super Touring Car Championship - 155 GTA
1994 The British Touring Car Championship - Gabriele Tarquini Alfa Romeo 155.
1993, the DTM (Deutsche Tourenwagen Meisterschaft) series Nicola Larini with Alfa Romeo 155 V6 TI

Някой да допълва, но без нерви, а само за спорта :) !

п.п. Отклоняваме се от темата, но да го приемм като допълнение към нея :) .

п.п.п. Малкият е с гнойна ангина и това обяснява часът на коментара ми. :hi_temerature:

infernus
11-06-2011, 12:41
Единствено някаква кръстоска ако се получи между Крайслер и Алфа за Джулия е вариант за задно, защото Джулия е мислят за американския пазар... И това както разбрахме няма да е скоро.

oTBpaTuTko
11-08-2011, 15:32
Да и аз точно за такава информация питах. И аз това си мисля и до колкото съм прочел съм на това мнения. Но на АЛФА й трябва един голям REFRESH и не в дизайна, те винаги са 3,4 години пред другите. Ем цена, окачване, двигатели нещо да се направи, че VW яко продават.... :whip:

Коки
11-08-2011, 16:07
...на АЛФА й трябва един голям REFRESH и не в дизайна, те винаги са 3,4 години пред другите. Ем цена, окачване, двигатели нещо да се направи, че VW яко продават.... :whip:

Само да попитам: VW яко продават, защото...? ... са със задно ли??? Миграцията към предно предаване (най-вече в компактния клас и надолу) е световна тенденция. Освен Мерцедес и БМВ, които не се целят в тези класове, колко други марки продават модели със задно в Европа?

Ако направят новите алфи със задно, отсега ви казвам, че няма да си купя такава. И не само аз.

И какво му е на окачването на 159 например?

И какво предлагаш да се направи с цената? Такова нещо като "високо качество на ниски цени" не съществува. А и теб какво те бърка цената - да не си се засилил да си купуваш нова алфа от магазина? На вторичния пазар не са ли достатъчно евтини алфите?

sa6o_roman
14-08-2011, 20:08
Коки, лексус (марка която произлиза от марка заложила вече на предното) са със задно, хюндай също изкараха новото купе със задно (вместо с предно като предишните). Ягуар и те (като изключим x type). Добре ще е да има някои друг модел със задно за марката.

Alexandrov70
14-08-2011, 21:09
Освен Мерцедес и БМВ, които не се целят в тези класове, колко други марки продават модели със задно в Европа?

А-класата стана и първият автомобил на компанията с над 100-годишна история с предно предаване.

А скоро прочетох и за е-клас със предно.

п.п.Аз също харесвам задното предаване ,говорим за тенденции.

Bobi_33
15-08-2011, 11:01
Освен Мерцедес и БМВ, които не се целят в тези класове, колко други марки продават модели със задно в Европа?

А-класата стана и първият автомобил на компанията с над 100-годишна история с предно предаване.

А скоро прочетох и за е-клас със предно.

п.п.Аз също харесвам задното предаване ,говорим за тенденции.

Автомобилите с предно са по-евтини за производство, затова повечето производители са заложили на предно. А отделно на предно трудно се карат коли с повече от 250 к.с., високите мощности са за коли със задно или 4х4 а повечето производители не надскачат тази стойност. Тези ,които я надскачат правят задвижване на 4-те колела. Е Алфа към днешна дата няма с над 260 к.с. и съответно не и трябва задно.

През 90-те много от американските коли минаха на предно, но сега пак се връщат към задното.

bouncer
15-08-2011, 11:35
Коки, лексус (марка която произлиза от марка заложила вече на предното) са със задно, хюндай също изкараха новото купе със задно (вместо с предно като предишните). Ягуар и те (като изключим x type). Добре ще е да има някои друг модел със задно за марката.

Лексус е дъщерна на Тойота компания, която произвежда автомобили за американския пазар, Хюндай направиха Гженезис купе главно, за същия този пазар. Ягуар е премиум марка от както е създадена, за която S type и X type са най-големия срам в историята им. Впрочем екс тайпа е форд мондео. Ама наистина е форд мондео на 100%.

Отново ще повторя нещо, което казвам от поне 2 години. Алфа Ромео се продава ЕДИНСТВЕНО в Европа за момента. Тук в тези класове, в които имаме модели не се търси задно. Традиционно колите са с предно.

До колко това е правилната политика за Алфа Ромео, обаче, е съвсем друга тема.

tanatos
15-08-2011, 20:06
С моделите в гамата задно на Алфа не им трябва задно.Имат кола от последните години със задно, дето е с карантия на Мазерати, табло на 159, клч от 156 или 147 не съм сигурен кое точно, каруца с разбити колела вози по добре от нея. И на всичкото отгоре с цена на хеликоптер. Така, че Алфа Ромео ще продължи да си крета както и досега, докато в един слънчев ден не решат да я закрият..

sa6o_roman
15-08-2011, 22:50
Лексус е дъщерна на Тойота компания, която произвежда автомобили за американския пазар, Хюндай направиха Гженезис купе главно, за същия този пазар. Ягуар е премиум марка от както е създадена, за която S type и X type са най-големия срам в историята им. Впрочем екс тайпа е форд мондео. Ама наистина е форд мондео на 100%.

Отново ще повторя нещо, което казвам от поне 2 години. Алфа Ромео се продава ЕДИНСТВЕНО в Европа за момента. Тук в тези класове, в които имаме модели не се търси задно. Традиционно колите са с предно.

До колко това е правилната политика за Алфа Ромео, обаче, е съвсем друга тема.

Така е, колега. Тва за лексуса го намекнах в скоби, а за ягуар го описах в другата тема

http://clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=924645&postcount=778

Помните ли кво стана като мазда, нисан и хонда изкараха RX8, z350 и s2000 - три спортни модела със задно, конкурентни на cayman. Освен че се продаваха бая в щатите имат сериозно присъствие и в Европа, да не говорим за Япония...

Бмв също продадоха цял куп 1ци. Вярно, развяваше се няква статистика, че незнам си колко процента от собствениците и не знаели. че е с задно, обаче ето че не са се отказали колата (а тя все пак е от класа на 147 и жулиета). Идеята ми е, че ако алфа вземе та пусне модел със задно, едва ли ще загуби от това, но пък може да се завърне някой друг изгубен клиент.

Не съм някой побъркан фен на задното предаване като цяло, даже напротив винаги ще предпочета кола с двойно задвижване. И все пак смятам, че за алфа е най-добре да върнат задното, щото се е видяло че дори с 4х4 моделите не направиха чудеса, заради странни маркетингови грешки.

ldv6
15-08-2011, 23:14
Колеги, преди Алфа да пуснат GTA приказките бяха, че предно предаване с над 200 коня не можело. Сега гледам има корекция - над 250 не можело значи.
Само че в Autodelta май не са се консултирали с някои наши колеги от форума и не знаят, че така не може, и са се объркали с модел 400 конски сили на предно - Autodelta 147 GTA AM Super се казва. :bowdown:

На мен лично задно не ми е нужно - Q2 да има ми стига.

А и да пуснат 4С (със задно) скоро, при 45 000? начална цена и нормална загуба на стойност шанса да я имам преди пенсионирането ми е нулев точно - колкото и да ми се иска...

rossenvn
16-08-2011, 07:28
В малките класове е безсмислено и скъпо да се слага задно. За по-големите могат да помислят. Още повече, че американския партньор има голям опит. И изобщо тия митове, че Алфа не се продава защото няма задно, ми се струват леко преувеличени. Като си оправят качеството и цените някой може да започне да ги купува. Хайде пак да дам пример с омраза ВАГ. Както се писа вече на една платформа правят почти 7 млн. автомобила годишно, но ние сме аристократи и искаме отделна платформа не само за всяка марка в Фиат, ами и за всеки модел. А и въобще не смятам, че един дизайн, пък бил и той доста спорен, е способен да направи марката продаваема. Хората искат безлични коли. Вижте голф, всичките тойоти! Абсолютно безлични автомобили, които не предизвикват емоция, но пък се харесват на много широк кръг от хора, а и още нещо - нямат задно. Аз бих предпочел Алфа да прилича на Ягуар и Лотус и да не се пускат 500 и Пунто като Алфи, но никой не ме пита .

bouncer
16-08-2011, 11:45
Колеги, преди Алфа да пуснат GTA приказките бяха, че предно предаване с над 200 коня не можело. Сега гледам има корекция - над 250 не можело значи.
Само че в Autodelta май не са се консултирали с някои наши колеги от форума и не знаят, че така не може, и са се объркали с модел 400 конски сили на предно - Autodelta 147 GTA AM Super се казва. :bowdown:

На мен лично задно не ми е нужно - Q2 да има ми стига.

А и да пуснат 4С (със задно) скоро, при 45 000? начална цена и нормална загуба на стойност шанса да я имам преди пенсионирането ми е нулев точно - колкото и да ми се иска...

Колега когато са пускали ГТА технологията все още не е позволявала над 200 коня на предно. И въпреки това колата е 240. В момента Фокус РС е 300 коня на предно, но има извънземен диф, който му го позволява. Ти лично карал ли си кола над 200 коня на предно? Щото аз карам всеки ден и мога смело да кажа, че независимо от виско шпера ако подам газ в завой го изправям.

ПС - не си прав за 4Ц. При нормално за Алфа обвезценяване до 10 години ще е безумно евтин автомобил. В момента има 159-ки за по 15 000 - 20 000, които преди 3-4 години са стрували 60 000 лв

oTBpaTuTko
16-08-2011, 12:43
Марката като цяло не трябва да се харесва на широк кръг от хора. За това е алфа ромео, специален автомобил, поне за мен. А колегата дето ме пита "Какво те интересува колко струват Алфите, нали ги купуваш ефтино втора ръка."
Да му кажа, че ме интересува бъдещето на марката, не да свалят от качество а да го подобряват и след 10 години като стана Татко да си купя една хубава голяма Джулия със задно предаване и 250коня дизел :D
И по-спокойно колеги... :boxing:

Коки
17-08-2011, 16:40
...Да му кажа, че ме интересува бъдещето на марката, не да свалят от качество а да го подобряват и след 10 години като стана Татко да си купя една хубава голяма Джулия със задно предаване и 250коня дизел :D

След 10 години ще дадеш 50 хиляди лева за такава Джулия при положение, че на пазара има предложения за 30 хиляди? Ей, така, щото си фен? И ще има още много такива фенове, дето да плащат скъпо за качеството и за емблемата вместо да си вземат някое корейче за половината пари?

Не е нужно да ми отговаряш.

bouncer
17-08-2011, 17:24
След 10 години ще дадеш 50 хиляди лева за такава Джулия при положение, че на пазара има предложения за 30 хиляди? Ей, така, щото си фен? И ще има още много такива фенове, дето да плащат скъпо за качеството и за емблемата вместо да си вземат някое корейче за половината пари?

Не е нужно да ми отговаряш.

О, да. Аз лично ПАК ще ги дам.

ne0
17-08-2011, 19:55
как да Ви обясня, че Алфа Ромео към момента със спирането на 159 е просто една емблема.... нито заводите, нито хората нито идеята съществува.

Много е тъпо като съм писал 1000 пъти по въпроса какво има алфа в момента.....

Сигурен съм, че никой не обръща внимание на писаното от мен... аджеба къде се произвеждат "алфите" и от кого..

В интерес на истината последните Алфа Ромео модели са 156/166/159...... които вече тотално ги няма... тва е...

Багер, отностно инфото 156 WTCC може да се сравнява само със 155 BTCC .... много различни епоxи и правилници.. но е ФАКТ че и състезателните 155 и 156 са подготвяни от ФИАТ - АБАРТ..... ... а яките в Сетимо Миланезе... ходил съм лично в ХАЛЕТАТА НА СЕТИОМО МИЛАНЕЗЕ.... проивеждаха дограма.... :)

sa6o_roman
23-08-2011, 00:23
http://spisanie.mobile.bg/avtomobili/sporten-sedan-sys-zadno-prednavane-ot-kia.html

И Кия вадят модел със задно...

Някои се чудят как така те ще изкарат такъв, а БМВ ще произвеждат модели с предно. Кво ли има за чудене, искат да разширяват асортимента от предлагани модели.

Fear
24-08-2011, 12:54
BMW също имат планове за FWD модели, Mercedes отдавна си имат, така че...
Що се отнася до Alfa Romeo, според мен, да имат модел със задно предаване си е въпрос на престиж и според мен е необходимо.
Говоря за по-масов тип автомобил, не 8/4C. :)
Бъдещето ще покаже, няма смисъл да се караме сега, още по-малко пък, да се обиждаме, кой карал "истинска" Alfa, кой карал полуFIAT или цял такъв... ;)

oTBpaTuTko
25-08-2011, 20:59
BMW също имат планове за FWD модели, Mercedes отдавна си имат, така че...
Що се отнася до Alfa Romeo, според мен, да имат модел със задно предаване си е въпрос на престиж и според мен е необходимо.
Говоря за по-масов тип автомобил, не 8/4C. :)
Бъдещето ще покаже, няма смисъл да се караме сега, още по-малко пък, да се обиждаме, кой карал "истинска" Alfa, кой карал полуFIAT или цял такъв... ;)

Съгласен съм с теб, дрази ме това деление на 8в, 16в, дизел незнам си кво. Нали сме от една тайфа... :ritter:
Хората уважават Алфа Ромео. Винаги са искали да карат Алфа Ромео, и когато имат възможност го правят. Мога да ви отговоря как и от къде знам, който го интересува да пита просто знам. И мнението ми не е от 1 човек а професионално.
А дали след 10години ще си купя корейче или италиански автомобил не мога да ти отговоря, но няма да е корейче 100%. Японче, италианче, американче - да но.... корейче не.
Хората винаги са плащали за марка!!! :big_flowers:

Коки
29-08-2011, 11:45
...Бъдещето ще покаже, няма смисъл да се караме сега...

Бъдещето ще покаже, че политиката на концерна се определя от пазарните реалности, а не от мечтите на шепа фенове.

---------- Post added at 11:45 ---------- Previous post was at 11:26 ----------

...А дали след 10години ще си купя корейче или италиански автомобил не мога да ти отговоря, но няма да е корейче 100%. Японче, италианче, американче - да но.... корейче не....

Колега, не само че не можеш да ми кажеш какъв автомобил ще си купиш след 10 г., ами и изобщо не можеш да предвидиш къде ще бъдеш след 10 г. Дългият период от време не означава, че ще си цъфнал и вързал. След 10 г. може да си по-богат (дай боже), но може и да не си. Повечето българи не могат да си купят нова кола от магазина и след 10 г. пак няма да могат. А малцината, които могат, все пак си правят сметката, защото за да си купиш двойно по-скъпа кола са необходими двойно повече пари.

Като нямаш 100 бона е много лесно да приказваш какво ще направиш ако ги имаш, но ако някога наистина ги имаш, почваш да мислиш по съвсем друг начин.

nightroller
29-08-2011, 12:13
Бъдещето ще покаже, че политиката на концерна се определя от пазарните реалности, а не от мечтите на шепа фенове.

---------- Post added at 11:45 ---------- Previous post was at 11:26 ----------

Колега, не само че не можеш да ми кажеш какъв автомобил ще си купиш след 10 г., ами и изобщо не можеш да предвидиш къде ще бъдеш след 10 г. Дългият период от време не означава, че ще си цъфнал и вързал. След 10 г. може да си по-богат (дай боже), но може и да не си. Повечето българи не могат да си купят нова кола от магазина и след 10 г. пак няма да могат. А малцината, които могат, все пак си правят сметката, защото за да си купиш двойно по-скъпа кола са необходими двойно повече пари.

Като нямаш 100 бона е много лесно да приказваш какво ще направиш ако ги имаш, но ако някога наистина ги имаш, почваш да мислиш по съвсем друг начин.

Коки, много си прав и това, което казваш е абсолютно така.
Напоследък обаче манията за задно предаване се разпростря и яко изпростя понеже е много ефектно да се пилят гуми ;)
Аз не харесвам задното предаване поради ред причини като най-важната е че комбинирано с мощен двигател е неадекватно за разумно каране, както повечето от нас карат ;) примерно :):)
Иначе колегата може да си мечтае за след 10г. каквото иска - негово право е :)

Обаче скоро темичката май ще излезе от рамката на моето виждане за тема в този раздел и ще я заметна нанекъде ;)

Коки
29-08-2011, 12:27
...Аз не харесвам задното предаване поради ред причини като най-важната е че комбинирано с мощен двигател е неадекватно за разумно каране, както повечето от нас карат ;) примерно :)

Даже не говоря дали ми харесва или не. Концернът си взема решения без да се допитва до мен, теб или до друг участник във форума. А бъдещето на марката се определя от въпросните решения на въпросния концерн, които пък зависят от множество фактори, но не и от нашите лични блянове.

nightroller
29-08-2011, 12:33
Даже не говоря дали ми харесва или не. Концернът си взема решения без да се допитва до мен, теб или до друг участник във форума. А бъдещето на марката се определя от въпросните решения на въпросния концерн, които пък зависят от множество фактори, но не и от нашите лични блянове.

даммм... и както се каза в един от първите постове, а и доколкото аз знам, освен суперспортните и хай-левъл модели на АР за други задно предаване не се предвижда.

Още не са ясни концептите със задвижване от Крайслер (Даймлер-Бенц) или поне информацията е твърде разнопосочна, така че :)

Това обаче не предполага какъвто и да било негативизъм спрямо АР и т.н.
И както казах ако се появи дори сянка от подобен негативизьм към марката Алфа Ромео тук този негативизъм ще бъде редуциран и трансформиран лично от мен :)

sa6o_roman
29-08-2011, 17:02
[QUOTE=Коки;931481]Бъдещето ще покаже, че политиката на концерна се определя от пазарните реалности, а не от мечтите на шепа фенове.[COLOR="Silver"]

Така е, но нека помислим какви са тия пазарни реалности. Преди 20г М3 и 190 Evolution са имали четрицилиндрови двигатели, а Алфа 75 - V6. Днес М3 и C63 AMG имат осемцилиндрови двигатели, а 159 пак си остава с V6... Значи другите могат да израснат, ама Алфа нека си прави семейни малолитражки.

Добре, нека... обаче преди 20г конкурентите на 33 не са вадили 90 коня от 1.3 литра, ами по 55-60. Тва е най-простото сравнение, да не говорим за окачване и други елементи от крайния продукт наречен автомобил, които сега са под средното ниво, а не на върха.

Задното предаване (липсата му) е частица от нещата, които са ненаред при Алфа в момента. Как може най-спортната марка в Европа да няма един изразено спортен автомобил(без значение с предно, задно или 4х4/ 100, 200 или 500 коня)? Не говорим за 8ц, защото тя е почти концепция. Хиляди хора биха си я купили, обаче те ще ми я пускат в ограничена серия от няколко стотин броя.

Айде като/ако искарат 4ц ще се стане неоснователен въпроса ми. Един подходящ модел решат да изкарат и веднага се зарева, че бил скъп... без да се замислят че ще "върви" колкото два пъти по-скъпи коли.

П.п. Пазаната реалност за марката е, че пепеляшка живее в семейството на злата мащеха фиат

rossenvn
29-08-2011, 18:02
Дали не е по-добре да се сложи един ключ на темата, поне докато се появят новите модели със задно, че наистина е досадно да се чете постоянно колко са некадърни от Фиат. Те може и да са, но вече се поизтърка....

nightroller
29-08-2011, 18:11
Темата изчерпа своя опознавателен и дискусионен характер - всичко което може да се каже е казано а негативизма към марката не се приема добре - повече информация за моделите със задно, предно и т.н. задвижвания очаквайте скоро :)