View Full Version : настройка на задна врата
dido alfa
12-06-2011, 21:23
алфа 146 ,кякой ще ме хелпни ли как да си настроя задната врата ,откаде .Проблема е ,че вратата хлопа дори леко опира в левия стоп.
Отстрани, някъде около горния ръб на калника има едни гумени подложки, на които ляга капака. На самия капак също имаше по спомен. Провери ги в какво състояние са и ако трябва може да им подложиш.
dido alfa
12-06-2011, 21:31
А как да изтегля самата врата със около 1мм.2мм. нагоре
Мисля, че няма лесен начин да се регулира така. Няма тампони като на 145 :( Само игра с тия страничните за които ти писах по-горе.
пп Имай предвид че и от скъсано уплътнение също провисва.
dido alfa
12-06-2011, 21:41
А дали под кората над задната седалка /незнам дали ме разбираш/ тясна е като лайсна, дали там има болтове.
Имаш предвид захващането на пантите може би :roll:
Със сигурност има някъде болтове, ама колко може да се регулира от тях, не знам..
dido alfa
12-06-2011, 22:10
Благодаря Tonov,както винаги си насреща,утре ще поогледам за възможните вариянти.
Satanism
12-06-2011, 22:47
Капака се регулира със сигурност...поне в някаква степен...как, обаче, съм забравил...
badmadafaka
13-06-2011, 18:23
А някой може ли да обясни като за олигофрени как става на 145 (ако може някоя снимка ще е върхЪ)..? Вратата ми стои малко накриво, все едно е леко завъртяна по посока, обратна на часовниковата стрелка... И аз чух, че с някакви гумени неща се регулирало, но единствените гуми които виждам под нея са тампоните на които ляга като се затваря...
ПС: колегата който е пуснал темата ако има нещо против питането ми за другия модел, да ми напише ЛС да си махна мнението :handshake:
dido alfa
13-06-2011, 22:01
Така,предполагам,че и при 145 се регулира от пантите.Днес си махнах внимателно лайсната отзат на тавана широка е около 12-13 см.и е на щипки маха се с финна отверчица,и се откриват болтовете от които си регулирах 5тата врата.Но за сам е голяма игра.:drive:
badmadafaka
13-06-2011, 22:32
на 145 е точно същото ама какво значи, че си ги регулирал - те болтовете на пантите си влизат в едни кръгли дупки и отдолу ги затягаш с гайките... Какъв реглаж можеш да правиш оттам..? :comphits:
Satanism
13-06-2011, 22:50
Ми точно от тея болтове се регулира....нали се сещаш, че там 1мм да мръднеш, в края на вратата тва си е 1см....
аз като си свалях задния капак за фолиране, после от там го регулирах....и си имаше бая движение насам-натам...щом чак на калниците лягаше отначало...
Доколкото помня дупките на капака бяха по-широки и позволяваха движение...
badmadafaka
13-06-2011, 23:05
В мануала на 145 пише, че се регулира от пантата но от двата винта, които се виждат като се отвори багажника, не от това за което говорите и което е всъщност отдолу под пластмасата... :? Както и да е - явно там е верния отговор, ако не е от едното, ще е и от двете места :neutral:
Satanism
13-06-2011, 23:11
Аз също не помня, да съм свалял пластмаси..там, от където се отвърта капака, за да се свали, там се и регулира...
пантите се пипат само в краен случай!!!!!!
badmadafaka
13-06-2011, 23:34
Ами като капак ти е накриво това поне на мен ми изглежда не краен, ми направо критичен случай...
На 146 задната врата се регулира от самата заключалка, която е на купето (не на вратата)
Satanism
15-06-2011, 08:26
На 146 задната врата се регулира от самата заключалка, която е на купето (не на вратата)
Е крайно ми е интересно, как регулираш позицията на вратата от ключалката :D :D :D
dido alfa
15-06-2011, 10:59
Уважаеми съграждани,аз съм си решил проблема и то както съм написал,по горе.Благодаря на всички.:clap2:
infernus
05-08-2011, 21:06
Абе тая врата ми бръкна в нервите :pokey::pokey::pokey: , виси като на баба ми килотите на простора, откачвах едната панта отгоре пробвах с тласаци да мръдне иок, някои регулирал ли е на 145 така врата.
Преди да пипаш пантите пробвай по-простичко - с тампоните долу в ъглите. На 145 си има ;)