Log in

View Full Version : Жабка-дразнещ проблем.

bobaka01
14-06-2011, 01:13
Колеги,имам един малък но много дразнещ проблем! Жабката почна много често да ми се отваря при неравности по пътя или при по-екстремно каране.Някой имал ли е същия проблем,и ако да как го е решил?:neutral:

Alfa User
14-06-2011, 07:24
Износват се жлебовете, в които се законтрят зъбчетата на ключалката ... Надявам се ме разбра :)
Варианта да се оправи това е да се удължат леко тия зъбчета, а аз пък с помощта на един познат ремонтирах износените ръбове на отворите като закрепихме на предната страна по една пластмасова планка. Получи се съвсем дискретно, а върши супер работа. Дано си ме разбрал какво имам в предвид - тва е най-лесния вариант според мен.

endeavour
14-06-2011, 08:19
Износват се жлебовете, в които се законтрят зъбчетата на ключалката ... Надявам се ме разбра :)
Варианта да се оправи това е да се удължат леко тия зъбчета, а аз пък с помощта на един познат ремонтирах износените ръбове на отворите като закрепихме на предната страна по една пластмасова планка. Получи се съвсем дискретно, а върши супер работа. Дано си ме разбрал какво имам в предвид - тва е най-лесния вариант според мен.
Подкрепям абсолютно - със същия ремонт при мен не се е обаждала с години:th_up:

MUROMAN
14-06-2011, 09:09

Проблема при мен е доста осезаем и мега дразнеш.
Алекс приготвяй планки за ремонт на Срещата ни<бирата е от мен>.:flirt:

kendo
14-06-2011, 09:23
Съвета ми е първо да провериш болтчетата на пантите.Моята от там се беше изместила надолу.Надигни вратичката на горе и стягай здраво.Ако не стане,процедурата е описана по-горе.И още нещо.Махни от жабката всички ненужни неща,които просто си стоят там.Успех

Alexanderbb
14-06-2011, 09:24
Не разваляйте хубавия дупкомер.
степен 1. - Всичко се тресе и дрънчи ужасно
степен 2. - Отваря се жабката
степен 3. - Пада панела на CD-то

TRENDi
14-06-2011, 10:39
Оправя се точно, както Алекс го е написал. Правят се планки, които да покрият износеното на снимката:
http://trendi.snimka.bg/tuning/jabka.242947.5754219

Съвета на kendo също го вземи под внимание, че при мен бяха и 2-те неща.

MUROMAN
14-06-2011, 15:56
Оправя се точно, както Алекс го е написал. Правят се планки, които да покрият износеното на снимката:
http://trendi.snimka.bg/tuning/jabka.242947.5754219

Съвета на kendo също го вземи под внимание, че при мен бяха и 2-те неща.

Тренди или аз съм недоскив или не се ориентирах по снимките,но освен уплътнението за прозорци дето си залепил друго не видях.:Suicide:
Спести да кажеш,че копчето в жабката е за Нитрото. :p

PE4E
14-06-2011, 16:41
Аз на еда от моите 155-ци се отваряше по същия начин и я направих с две рапитки-пантите бяха леко провиснали от гравитацията,а горе при механизма трудно може да се износи! :knock:

TRENDi
14-06-2011, 17:22
Тренди или аз съм недоскив или не се ориентирах по снимките,но освен уплътнението за прозорци дето си залепил друго не видях.:Suicide:
Спести да кажеш,че копчето в жабката е за Нитрото. :p

2-ри опит хахах :mrgreen::
п.с. По-късно, ако слизам до хибрида може да снимам и самоделните планки...

bobaka01
14-06-2011, 20:08
Мерси а отговорите колеги,тези дни като имам повечко време ще се опитам да отсраня този дразнещ проблем.Много ме изнервя! А и неловко ще се получи жабката да удари някоя девоика по краката. :-D

Alfa User
14-06-2011, 20:20
Еее, ти пък - тъкмо ще имаш повод да разтриеш удареното място ... па после кой знае ... :)
Майтапа настрана - две правоъгълни парчета пластмаса (дебели около 2мм) и 8 рапидки ще свършат работа. Успех !

MUROMAN
14-06-2011, 21:07
Мерси а отговорите колеги,тези дни като имам повечко време ще се опитам да отсраня този дразнещ проблем.Много ме изнервя! А и неловко ще се получи жабката да удари някоя девоика по краката. :-D

Знам за какво им говориш.:mrgreen:

vaklinator
14-06-2011, 22:28
Стига сте плювали по убавиците бе. Падала жабката , незнам си какво... абе че коя друга кола ще я юркате поне 3-ма собственици 20 години и нищо няа да и има бе? Много сте интересни значи... то и ладите се преебаваха навремето още в гаранция

Alexandrov70
14-06-2011, 22:29
Еее, ти пък - тъкмо ще имаш повод да разтриеш удареното място ... па после кой знае ... :)
Майтапа настрана - две правоъгълни парчета пластмаса (дебели около 2мм) и 8 рапидки ще свършат работа. Успех !
и една рапидка би свършила работа - завива се на здраво място през жабката в таблото.единственото неудобство е , че ценностите от общ характер трябва да стоят по дясната седалка.
Майтап!

Alfa User
19-06-2011, 11:44
Днес направих опит да илюстрирам как се отстранява проблема с жабката - снимките са от телефон, ще трябва да се примирите с кофти качество ... Смело мога да твърдя,че този метод е добър - поне три коли вече са така направени, и няма никакви проблеми. Единственото досадно нещо е, че трябва при затваряне на жабката да дръпнете ключалката (все едно я отваряте), за да могат да минат свободно зъбчетата. Разбира се, става и с по-силен удар, но така след неопределено време се връщате в изходно положение ...

vaklinator
19-06-2011, 12:14
Днес направих опит да илюстрирам как се отстранява проблема с жабката - снимките са от телефон, ще трябва да се примирите с кофти качество ... Смело мога да твърдя,че този метод е добър - поне три коли вече са така направени, и няма никакви проблеми. Единственото досадно нещо е, че трябва при затваряне на жабката да дръпнете ключалката (все едно я отваряте), за да могат да минат свободно зъбчетата. Разбира се, става и с по-силен удар, но така след неопределено време се връщате в изходно положение ...

Не ми изглежда много професионално. Пък то нашите са едни жабки...
Преди време имах Крайслер-жабката му беше като куфар! Е то и това е лошо - приличаше на женска дамска чанта, в която винаги няма място за нищо, тежи като 62 ампера акомулатор, а вътре е пълно с ....

Alfa User
19-06-2011, 12:23
А ти какво по-професионално решение предлагаш, освен изолирането на жабката ???

endeavour
19-06-2011, 17:31
Аз го направих малко по-различно - поиграх си и направих пластмасовата планка П-образна,така че да обхваща отвора за езичето отпред и отстрани. Предния ръб го скосих на 45 градуса и жабката се затваря без да трябва да дърпаш ръчката .

MUROMAN
19-06-2011, 19:26
Аз го направих малко по-различно - поиграх си и направих пластмасовата планка П-образна,така че да обхваща отвора за езичето отпред и отстрани. Предния ръб го скосих на 45 градуса и жабката се затваря без да трябва да дърпаш ръчката .

Ти-почни да пускаш снимки.8-)

mimouzunov
20-06-2011, 12:10

Ще пусна снимка аз... Без планки без нищо... Стегнато като в деня на зглабянето и :butt:

TRENDi
21-06-2011, 13:57
Със самоделките при мен как е:

endeavour
22-06-2011, 08:51
Тренди го е показал - моето е същото, с по-дебели планки и скосен преден ръб8-)