Log in

View Full Version : Чудо, измиха квартала

fred
18-06-2011, 19:02
Днес видях чудо.Откакто съм в Люлин, ще стане 10 години някъде за втори път измиха нашия микрорайон.Последния път беше по времето на Софиянски, беше с предупреждения да се вдигнат колите и по основно, но и сега бива.Идват избори наес :innocent:
Но каквото и да е, не вярвах да видя такова чудо скоро

Mind_Control
18-06-2011, 21:24
Евала.. похарчили са една солидна супа пари, която е отишла в партийната каса, с нулев резултата за нас гражданите. Докато паркират колите по тревата и докато камионите от строежите сипят пръст навсякъде няма никакъв смисъл да се мият улиците, освен за да се крадат пари от обществени поръчки и да се отчита дейност.

fred
18-06-2011, 21:45
Е сигурно е и така, ама поне измиха нещо:).В интерес на истината строежите край нас почти изчезнаха, виж по градниките си има МПС та.То като вземеш цената на боклука, та през каквото и където да минеш у нас е на далавера някаква.

AR147
18-06-2011, 21:55
Нали се сещате че миенето на улиците може да бъде и по други причини........

santo_traficante
18-06-2011, 22:05
За една година моя го мият четри пъти:)До сега не е било тва чудо.

raiders
19-06-2011, 00:03
В Надежда 5 два (2) пъти чистиха около тротоарите земята и боклуците, тревата и аз бях като гръмнат, сега паркираните коли пречеха, но такова нещо не съм виждал от 1994г. от когато живея тук.

Измиха също с водоноски преди 1 месец което не съм виждам от 1989г. или поне не си спомням забутаните квартали извън центъра да се прави.

speеdddddd
19-06-2011, 00:52
Днес видях чудо.Откакто съм в Люлин, ще стане 10 години някъде за втори път измиха нашия микрорайон.Последния път беше по времето на Софиянски, беше с предупреждения да се вдигнат колите и по основно, но и сега бива.Идват избори наес :innocent:
Но каквото и да е, не вярвах да видя такова чудо скоро

Аз пък за първи път виждам из люлин (8 част) да я мият ..... Сега ако някой мине да изкърпи и дупките из междублоковите улички няма да е лошо , поне от 6 години има дупки който всяка година стават все по големи .... Само главните булеварди се кърпят ..... поне на две, три години да влезнат и м/у блоковите пространста :?

DerMeister
19-06-2011, 01:00
Чистят и кърпят, лято е, избори идат...

Само един въпрос: Защо? Защооооо първо се реже и после минават дни преди да се асфалтира? Защооооо...

Tedo
19-06-2011, 01:03
И в Лозенец миха миналата седмица, и за да изпишат повече разходи бяха с водоноски и машини
Едно време ползваха пожарните щрангове за тая цел
А покрай изборите гледам и маркировки правят тия дни на по-големите булеварди

Ramsezsh
19-06-2011, 01:10
И при нас миха в четвъртък срещу петък.
Прибирайки се от таксито реших че освен бира и други неща съм пил та почнаха и такива работи да ми се привиждат. Но се оказа действителност.
Ако може постоянно да сме като преди избори добре би било.

soldier
19-06-2011, 12:56

Пожарните кранове са вързани към нашия водопровод. А да миеш улиците с такава вода е огромно разхищение и престъпление.

morfius
19-06-2011, 15:46
И в Лозенец миха миналата седмица, и за да изпишат повече разходи бяха с водоноски и машини
А покрай изборите гледам и маркировки правят тия дни на по-големите булеварди

Едно време баш с цистерни миеха, много добре си ги спомням, по 2 броя и тумба работници, събират, мият и пак събират ако водата е вдигнала нещо по-едро.

fred
19-06-2011, 18:25
Да така е, едно време, когато се прибирах посреднощ улиците се миеха с водоноски, зил и двата трима работници.Водата се налива от разни алтернативни източници, например такъв има до стадиона на ЦСКА, в началото на горската част на парка, до Веселото село, което пък едно време бе място за велосипеди под наем.
Ма както и да е-това миене трябва да е поне ежемесечно.

DarkKnight
20-06-2011, 13:36
Евала.. похарчили са една солидна супа пари, която е отишла в партийната каса, с нулев резултата за нас гражданите. Докато паркират колите по тревата и докато камионите от строежите сипят пръст навсякъде няма никакъв смисъл да се мият улиците, освен за да се крадат пари от обществени поръчки и да се отчита дейност.

И това че на околовръстното камионите излизат с калта на сфалта и колите като минем къде ли водим тая кал? Да не говорим че предната ми брония и капак са като след престрелка от тия камъчета :wallbash:
В Младост 4 има една дупка с багер при нея от 2 седмици - къде ли отива калта когато завали.
Напълно съм съгласен за това че резултат няма.

sen7
20-06-2011, 16:25
а fred не е за изборите...........от 3-4 месеца вече е редовно това.Даже има и от Титан с метли минават по малките квартални улички и замитат.Странно е , но е от поне 3 месеца така.И друго което съм забелязал е че минават с камионите за едногабаритния отпадък и го събират вече няколко пъти (нищо че това си е задължение на тия дето го изхвърлят).

santo_traficante
20-06-2011, 17:19
Вчера отново измиха улиците и асвалтираха една улица изцяло:bowdown:

fred
20-06-2011, 18:54
Аз пък за първи път виждам из люлин (8 част) да я мият ..... Сега ако някой мине да изкърпи и дупките из междублоковите улички няма да е лошо , поне от 6 години има дупки който всяка година стават все по големи .... Само главните булеварди се кърпят ..... поне на две, три години да влезнат и м/у блоковите пространста :?

Млад си и не помниш :)
Абе дупките ги покърпваха редовно, ма от две години нещо са се ослушват...

---------- Post added at 21:54 ---------- Previous post was at 21:51 ----------

Вчера отново измиха улиците и асвалтираха една улица изцяло:bowdown:

Ти направо банкет трябва да дадеш :beer:

DJ Vladic
20-06-2011, 19:40
Бре, аз съм чувал всякакви митове за софииската мръсотия.В Русе това упражнение си го правят навсякъде пролет и есен. Не мога да повярвам. Разбира се задблоковото пространство е като лунен пейзаж и дори след организираната бригада на живущи от блока пак става същата мръсотия и прахоляк, защото дупките са техният източник. Няма координация на действията.

Stoyan Georgiev
20-06-2011, 22:00
в Бургас се мие почти всеки ден като се стопли :)

затова и колите прашасват по-бавно лятото

Satanism
20-06-2011, 22:00
И при нас миха в четвъртък срещу петък.
Прибирайки се от таксито реших че освен бира и други неща съм пил та почнаха и такива работи да ми се привиждат. Но се оказа действителност.
Ако може постоянно да сме като преди избори добре би било.

Аз реших, че по Котата е избил водопровод... :D

Jivko7777
25-06-2011, 14:08
Тук в Нова Загора в момента все едно сега строят града :roll2:

Това може би най-голямото ремонтиране на улица от както е създаден градът!
Спечелен е Евро проект на стойност над 9 000 000 лв...
Над 15 главни улици (за град като нашия това означава всичко основно) са почнати да се правят по евро стандарт, цялостно изкопаване и сменяне на тръбопроводи, изцяло нов асфалт, жълти плочки на тротоарите, пожарните кранове...центъра изцяло ново всичко, нов площад дори :)
Паркове нови...зелените площи в комплексите са изкопани навсякъде ще бъдат с нови площадки и райграсче :) и още и още чак не е за вярване, но естествено подпомогнати от Европа, ако чакаме на нашата мила държавица...ще си останем с чакането...

ФЕРАРИСТ
25-06-2011, 18:11
Не знам кое от двете неща действа по бързо - появяването на дупки, или запушването им.......

rossenvn
25-06-2011, 23:54
Тук в Нова Загора в момента все едно сега строят града :roll2:

Това може би най-голямото ремонтиране на улица от както е създаден градът!
Спечелен е Евро проект на стойност над 9 000 000 лв...
Над 15 главни улици (за град като нашия това означава всичко основно) са почнати да се правят по евро стандарт, цялостно изкопаване и сменяне на тръбопроводи, изцяло нов асфалт, жълти плочки на тротоарите, пожарните кранове...центъра изцяло ново всичко, нов площад дори :)
Паркове нови...зелените площи в комплексите са изкопани навсякъде ще бъдат с нови площадки и райграсче :) и още и още чак не е за вярване, но естествено подпомогнати от Европа, ако чакаме на нашата мила държавица...ще си останем с чакането...

Няма начин всичко това да струва само 9, да не са 90 милионите?:crazy:

Satanism
25-06-2011, 23:57
хората за 90млн строят магистрали....

nastybg
26-06-2011, 01:13
Само главните булеварди се кърпят ..... поне на две, три години да влезнат и м/у блоковите пространста :?
Малко спам, но за дупките има Столичен инспекторат, един телефон и проблема е решен, пробвано е ...

ЗА ЕДНА ПО-ХУБАВА И ПО-ЧИСТА СОФИЯ.

ВЕЧЕ ИМА НА КОГО ДА СЕ ОПЛАЧЕТЕ.

ЗВЪНЕТЕ ЗА ВСЯКАКВИ ПРОБЛЕМИ, НЕУРЕДИЦИ, ДУПКИ, РАЗБИТИ ШАХТИ, ТРОТОАРИ, ПАВАЖ, ВОДОТТОЦИ, ОСВЕТЛЕНИЕ, КОТКИ, КУЧЕТА, БОКЛУЦИ, НЕПРАВИЛНО ПАРКИРАНЕ НА ТРЕВНИ ПЛОЩИ, БОКЛУЦИ ОТ СТРОЕЖИ И ВСЯКАКВИ АНОМАЛИИ И БЕЗОБРАЗИЯ В СОФИЯ !

НА ТЕЛ. 987-55-55 - СТОЛИЧЕН ИНСПЕКТОРАТ - 24 ЧАСА NON STOP!!!

0887 187 807; 0889 701 785 ДЕНОНОЩНО !

Попълнете следния формуляр, така ще получите входящ номер на вашата молба, жалба, също като всяка

обикновена молба, жалба към общината чрез ВИРТУАЛНО ДЕЛОВОДСТВО.

За всякакви сигнали, ЗА ЖАЛБИ И ПРЕПОРЪКИ, свързани с общината попълнете: www.sofia.bg/virtdelovodstvo.asp

ЗА ДУПКИ в София: dti.signali@abv.bg

ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ НАС ГРАЖДАНИТЕ НА СОФИЯ.

БЕЗПЛАТНО И ДЕНОНОЩНО

987-55-55 - СТОЛИЧЕН ИНСПЕКТОРАТ.

Jivko7777
26-06-2011, 12:05
Няма начин всичко това да струва само 9, да не са 90 милионите?:crazy:

Навсякъде из града има поставени от тия табла белите като на строителните обекти, спечелени по евросъюза 9 000 000 (и нещо си там) и проекта започва един си кога и завършва еди си кога :)

Satanism
26-06-2011, 12:13
При тия пичове във виртуалното деловодство съм подал жалба миналата година Август, че по уличката пред нас се кара много бързо, с искане за изкуствени неравности, документа още не е приключен

fred
26-06-2011, 12:35
И аз съм подавал разни жалби, вярно, че е малко забатачено, както е у нас по принцип де.
Но наистина по добре е да се подават сигнали, да се търси след това отговора, поне това да се прав, отколкото нищо.

sen7
26-06-2011, 17:46
мен пък въпросните ми свършиха работа за отрицателно време.това за легналия полицай - не знам дали има право да се слагат такива навсякъде.Не коментирам за гамените, които карат бързо по малките улички и т.н. , но реално погледнато то на всяка по права и дълга уличка май трябва да има спящ полицай..........или по-вече не спящи..........

Satanism
26-06-2011, 20:42
мен пък въпросните ми свършиха работа за отрицателно време.това за легналия полицай - не знам дали има право да се слагат такива навсякъде.Не коментирам за гамените, които карат бързо по малките улички и т.н. , но реално погледнато то на всяка по права и дълга уличка май трябва да има спящ полицай..........или по-вече не спящи..........

спящи, събудени, абсолютно наложително е на моята улица...хората от съседния блок на съседната улица стигнаха до там, че си ги направиха сами...улицата ми е нова(нова, нова на 5 години), но асфалта е перфектно гладък и няма дупки...и освен това е права....и освен това има простак-сборище на ъгъла, където някакъв типец си отвори кафенце, да си събира приятелчетата селски отрепки и да им слушам чалгиите и маймунските ревове до сутринта.Тоест нон-стоп фучат разни пернишки, врачански и не знам кви още гоУфове....

бтв ония ден и една червена 145/6ца с голям екстрйм стикер беше спряла във въпросното кафенце....

Ramsezsh
26-06-2011, 20:47
Малко спам, но за дупките има Столичен инспекторат, един телефон и проблема е решен, пробвано е ...

Това е много поезно! Утре ще се заиграя да се жалвам, че има улици в квартала, които трудно можеш да минеш без трактор или танк.

Satanism
26-06-2011, 20:54
Това е много поезно! Утре ще се заиграя да се жалвам, че има улици в квартала, които трудно можеш да минеш без трактор или танк.

Мрънкай и за Суворов....там очертаха кратерите и толкова....

Ramsezsh
26-06-2011, 22:15
Именно за Суворов ще мрънкам. На ъгъла с Мур имаа един кратер, който вече над 10 години седи и никой не му обръща внимние.

Satanism
26-06-2011, 22:21
Meжду другото, там вече навигирам без да падна в нито една дупка... :D :D
вече съм като на рали там... :D