PDA

View Full Version : Въздушни възглавници

vodafona
20-06-2011, 21:58
Здравейте, онзи ден ме удариха странично на градско, отклони ме от правия път и се натресох на бордюра. От цялата работа имам счупен носач, амортисйори и сгънат преден калник. Трябва ли при подобен удар да се отворят въздушните възглавници, защото не се отвориха и колата ми е 2ра употреба и под боята на бронята прозира друг цвят. Също така заслужава ли си да я оправям или да си взимам друга? :)

kolev
21-06-2011, 10:51
нямаш странични възглавници, така че няма какво да се отваря. за другото сам си направи сметката.

_power_
21-06-2011, 11:56
Здравейте, онзи ден ме удариха странично на градско, отклони ме от правия път и се натресох на бордюра. От цялата работа имам счупен носач, амортисйори и сгънат преден калник. Трябва ли при подобен удар да се отворят въздушните възглавници, защото не се отвориха и колата ми е 2ра употреба и под боята на бронята прозира друг цвят. Също така заслужава ли си да я оправям или да си взимам друга? :)

Качи няколко снимки на удъра и най вече отдолу ако можеш. Така по разказ как очакваш някой да ти даде съвет:shocking:

Adolf
01-07-2011, 00:40
Не знам аз не съм виждал отворен еърбек на тия кошници!поне 5 ударени съм виждал.Аз се ударих с 110 колата се помля цялата и пак не се отвори

Satanism
05-07-2011, 08:16
Кефи се, че не се е отворил...сега щеше и разбит нос да лекуваш....

Mury
06-07-2011, 17:09
Кефи се, че не се е отворил...сега щеше и разбит нос да лекуваш....
Особено ако се возиш до шофъра,там е направо страшно :hehe::hehe::hehe::hehe:

Staikov
06-07-2011, 18:32
Airbag-а не може да се отвори ако не си сложил предпазния колан.Ако ще и с 230 да се удариш челно пак няма да се отвори много са редки случаите на отовен Bag с незакопчан предпазен колан.Пистолетите които задеистват Airbaga се намират в долната част на коланите кадето са закрепени за пода.За това ,че ако не си бил с колана няма как да се отворят ;)

kolev
07-07-2011, 10:42
Airbag-а не може да се отвори ако не си сложил предпазния колан.Ако ще и с 230 да се удариш челно пак няма да се отвори много са редки случаите на отовен Bag с незакопчан предпазен колан.Пистолетите които задеистват Airbaga се намират в долната част на коланите кадето са закрепени за пода.За това ,че ако не си бил с колана няма как да се отворят ;)

на 145/146 няма такова нещо колега. само на последните произведени бройки има кантар на пасажерската седалка, който изключва пасажерския бег ако няма никой седнал.

badmadafaka
07-07-2011, 11:35
Кантара е друго, колегата говори за датчик в закопчалката на колана (един вид по-първобитния вариант на кантара)... Вярно е обаче, че на тези модели доколкото аз знам няма такива филми - лесно се проверява като се огледаш под седалките дали има някакви букси със жълти кабели :surrender:

b_angelov
07-07-2011, 14:35
Ще има букса със жълт кабел най-много заради пиропатрона, който не дава обратна връзка на централата дали е закопчан колана, или не. При нашите по-стари коли, трябва да се отворят всички (макс. 2) еърбега и да гръмнат всички (макс. 2) пиропатрона в случай на сблъсък (задействане на инерционния датчик в централата).

badmadafaka
07-07-2011, 14:37
Не е задължително пиропатрона да има каквато и да било връзка с еърбега (освен косвена, че и двете трябва да "гръмнат" в една и съща ситуация) :kissy:

b_angelov
07-07-2011, 15:43
Не е задължително пиропатрона да има каквато и да било връзка с еърбега (освен косвена, че и двете трябва да "гръмнат" в една и съща ситуация) :kissy:
E така де. И аз това имах в предвид. Малко ме е напекло слънцето днес обаче.
Иначе датчик за сложен колан няма, така че гърми всичко наведнъж, без значение има ли хора или гълъби в колата.