PDA

View Full Version : смяна на потенциометър на педала на газта

stiko
22-06-2011, 20:46
Колеги предстои ми смяна на потенциометъра на педала за газта Някой сменял ли го е и как става най лесно защото е невероятно заврян Благодаря предварително

Bobo
22-06-2011, 23:35
Колеги предстои ми смяна на потенциометъра на педала за газта Някой сменял ли го е и как става най лесно защото е невероятно заврян Благодаря предварително

Търпение и гъвкав гръбнак и китки ;)

Linkestis
23-06-2011, 15:40
Моите съболезнования.Само гледай да си на сянка

mian4o
24-06-2011, 10:11
За знаещите може да е тъп въпрос ама освен ТПС на дроселовата клапа има и още нещо подобно при педалите под таблото ли?

stiko
07-07-2011, 17:49
Здравейте днес започнах смяната на потенциометъра но не постигнах нищо та въпроса ми е трябва ли да свалям пеалите Благодаря предварително

BO
08-07-2011, 12:36
Не трябва.
Беше ти отговорено по-горе, гъвкавост, търпение и помощ от барбарон:yes:

oem
08-07-2011, 12:40
С подходящи гъвкави рамена за тресчотка, както казаха гъвкави китки и гръбнак, наричане на майката, бащата и ще стане :)

kolev
08-07-2011, 12:47
За знаещите може да е тъп въпрос ама освен ТПС на дроселовата клапа има и още нещо подобно при педалите под таблото ли?

имаш 2 варианта. в единия случай към педала ти е вързано жило което отваря дроселовата клапа и ТПС на дроселовата клапа която следи колко е отворен дросела.
при по-новите ТС имаш drive by wire. имаш ТПС на педала на газта. еку-то взима сигнал от него и управлява моторче което ти отваря дроселовата клапа. просто нямаш механична връзка между педала на газта и дроселовата клапа.

mian4o
10-07-2011, 20:08
имаш 2 варианта. в единия случай към педала ти е вързано жило което отваря дроселовата клапа и ТПС на дроселовата клапа която следи колко е отворен дросела.
при по-новите ТС имаш drive by wire. имаш ТПС на педала на газта. еку-то взима сигнал от него и управлява моторче което ти отваря дроселовата клапа. просто нямаш механична връзка между педала на газта и дроселовата клапа.

Благодаря за инфото. Никога не е излищно.

ACEHOB
12-07-2011, 15:33
Най лесно е с махаме на педала на съединителя. Внимава се с помпата. След това няма чупене на китки и т.н.
След смяната разликата в латенцията е изумителна.