Log in

View Full Version : Проблем с имобилайзера

astronoma
22-06-2011, 23:56
Здр колеги ,искам да попитам когато свети на таблото кода с ключето ,колата трябва ли да запали или не,и този имобилаизер кое спира :ток помпа за гориво или дюзи!!!!!!!!!!
забравих да спомена колата е АР 146 1.4т.с 2000г с газ.инжекцион ако това има някакво значение!!!!!!
Благодаря ви предварително.......

morrty
23-06-2011, 08:19
Моята не искаше въобще да запали като ми светна ключа.

oem
23-06-2011, 09:13
Няма да запали докато свети ключа. Виж под волана зад бушонното табло има една жълта или зелена кутийка. В нея влизат две букси. Извади ги, напръскай с контактен спрей. Пристегни пиновете и трябва да се оправи. Ако не се оправи си за ремонт на имото. Но точно какво му се е случило може само да се гадае.

astronoma
23-06-2011, 23:07
днес си поиграх и забелязах ,че като дам на контакт едно реле (жълто ,при акомолатора)пуска ток към бобините и след 2-3секунди спира тока на бобините....също така забелязах че дюзите не работят,не достига ток до тях и при въртене!!!!!!!!!!

oem
24-06-2011, 10:35
Е да де. Какво се чудиш? От имото е. Щом свети и кода изобщо защо тръгваш да търсиш проблема другаде?

astronoma
24-06-2011, 22:07
а само да питам дали има някакво значение,колата се кара с резервните ключове ако сложа оригиналния дали ще се оправи??????????

bobi_kz
24-06-2011, 22:31
при мен имаше нещо подобно.. оправи се като свалих акумулатора за няколко минути поизчистих около клиемите и нямаше проблем запалих, а щом свети ключа колкото и да мъчиш няма да запали и няма да има ток на дюзите дори мисля че и помпата не работи пробвай с акумулатора ако не стане диагностика и там ще ти кажат ;) успех

Mury
27-06-2011, 13:18
Провери си бушона на ЕКУ-то.:priest::priest::priest:ако е здрав проблема е във връзките на имото,или вътре в самото имо:waving::waving::waving: