View Full Version : Проблем с имобилайзера
astronoma
22-06-2011, 23:56
Здр колеги ,искам да попитам когато свети на таблото кода с ключето ,колата трябва ли да запали или не,и този имобилаизер кое спира :ток помпа за гориво или дюзи!!!!!!!!!!
забравих да спомена колата е АР 146 1.4т.с 2000г с газ.инжекцион ако това има някакво значение!!!!!!
Благодаря ви предварително.......
Моята не искаше въобще да запали като ми светна ключа.
Няма да запали докато свети ключа. Виж под волана зад бушонното табло има една жълта или зелена кутийка. В нея влизат две букси. Извади ги, напръскай с контактен спрей. Пристегни пиновете и трябва да се оправи. Ако не се оправи си за ремонт на имото. Но точно какво му се е случило може само да се гадае.
astronoma
23-06-2011, 23:07
днес си поиграх и забелязах ,че като дам на контакт едно реле (жълто ,при акомолатора)пуска ток към бобините и след 2-3секунди спира тока на бобините....също така забелязах че дюзите не работят,не достига ток до тях и при въртене!!!!!!!!!!
Е да де. Какво се чудиш? От имото е. Щом свети и кода изобщо защо тръгваш да търсиш проблема другаде?
astronoma
24-06-2011, 22:07
а само да питам дали има някакво значение,колата се кара с резервните ключове ако сложа оригиналния дали ще се оправи??????????
при мен имаше нещо подобно.. оправи се като свалих акумулатора за няколко минути поизчистих около клиемите и нямаше проблем запалих, а щом свети ключа колкото и да мъчиш няма да запали и няма да има ток на дюзите дори мисля че и помпата не работи пробвай с акумулатора ако не стане диагностика и там ще ти кажат ;) успех
Провери си бушона на ЕКУ-то.:priest::priest::priest:ако е здрав проблема е във връзките на имото,или вътре в самото имо:waving::waving::waving: