PDA

View Full Version : Вагабонт

kendo
26-06-2011, 17:22
Пиян водач бяга от полицията и се удря в мантинела

Публикувано на 24.06.2011 (http://www.dnesbg.com/krimi/piyan-vodatch-byaga-ot-politsiyata-i-se-udrya-v-mantinela.html)

Водач се заби в мантинела на ул. “Магистрална” във В. Търново след опит да избяга от полицията. 37-годишният Ю. Л. карал с висока скорост “Алфа Ромео”. Докато преминавал през ул. “В. Левски”, високата скорост направила впечатление на автопатрул на СОД към великотърновската полиция.
Униформените включили сирените и подали звуков сигнал, за да накарат шофьора да спре. Вместо това той подал газ и се опитал да се измъкне. Патрулът го подгонил и след скоростни маневри в централната част на града Л. излязъл на ул. “Магистрална”. Нарушителят се възползвал от дългата права отсечка и успял да се отскубне от преследвачите си. Малко след това обаче загубил контрол над колата и се забил в мантинелата. В резултат на удара са нанесени щети на возилото, но водачът не е пострадал. Пристигналите полицаи му направили тест с дрегер, който е отчел 2,05 промила алкохол в кръвта, което е в пъти над допустимата норма. Ю. Л. е задържан за 24 часа в ареста, а срещу него е образувано бързо производство.
В-к "Янтра Днес"

Jivko7777
26-06-2011, 19:03
Тцтцтцт на правата Туин спарка е направил ластик Хлопела, къде отиват те не ми е ясно, Алфа да гонят :tooth:

fred
26-06-2011, 20:00
И сигурността на алфата е на ниво, водача не е пострадал, въпреки тъпоумието си:depressed:

hunter1989
26-06-2011, 20:15
Не не не не , Алфата е боксер :D

rossenvn
26-06-2011, 20:53
Клипче няма ли?:sex:
Нали така се пуска в рацинг раздела:biggrin:

546
27-06-2011, 06:43
За да немат грижи от МВР-то да купят малко Алфи,иначе ще трябва да разчитат на промилите да им вършат работата.:roll2:

RPWWD
27-06-2011, 06:51
Мани, че ще трябва да им завиждаме... Макар че, бяла 159-ка ще се различава по-лесно като полицейска от масовите астри, които редовно ме шашкат, пък после се оказват разни частни комбита, просто паркирани по тротоара :goodnight:

nhg
27-06-2011, 09:34
За да немат грижи от МВР-то да купят малко Алфи,иначе ще трябва да разчитат на промилите да им вършат работата.:roll2:

Тука преди време шефа на милиционерите се возеше в една 33-ка с номер 1111; после колата стоеше в едно хале в КАТ - кожа, махагон и т.н. глезотийки... Много арна беше!

546
27-06-2011, 10:55
На шеф на полицаите само 166 трябва да е,33 не подхожда на телефона им.:punk:

RoMeO_156_GTA
28-06-2011, 10:55
Алфата е 146 1.6 ТС и на момчето му няма нищо , само охлузено рамо от колана . Даже възглавниците не са се отворили , че е светела лампата от преди това . Добре се е представила Алфата :)

Всъщност причината за катастрофата е друга - спукана гума с 140 км/ч заради дупка , каквито тук има доста :horror:

mim
28-06-2011, 11:28
дупките на служба в КАТ

RoMeO_156_GTA
28-06-2011, 11:34
дупките на служба в КАТ

Ами да ... Защо трябва да се дават пари за легнали полицаи или шипове за пукане на гуми , като могат да наемат един циганин с кирка :grandpa:

kompir
28-06-2011, 12:14
Колега от форума ли е в крайна сметка този "герой" или не го познаваме? :big_bow_down:

rossenvn
28-06-2011, 16:05
Ами да ... Защо трябва да се дават пари за легнали полицаи или шипове за пукане на гуми , като могат да наемат един циганин с кирка :grandpa:

Даааа бе, циган с кирка, че са ни малко дупките по принцип:pp:

BLUE1
28-06-2011, 16:20
А това, че е забранено да се предприемат преследвания на автомобили освен в случаите на тежки криминални престъпления нещо са го пропуснали, още повече пък патрул на СОД. Ами ако водача се беше утрепал или се беше блъснал в друга кола и беше причинил смъртта и на други хора?

RoMeO_156_GTA
28-06-2011, 17:47
Колега от форума ли е в крайна сметка този "герой" или не го познаваме? :big_bow_down:
Не е от форума мисля ... Нашенски герой .

Даааа бе, циган с кирка, че са ни малко дупките по принцип:pp:
:D

А това, че е забранено да се предприемат преследвания на автомобили освен в случаите на тежки криминални престъпления нещо са го пропуснали, още повече пък патрул на СОД. Ами ако водача се беше утрепал или се беше блъснал в друга кола и беше причинил смъртта и на други хора?

После щеше да има разследване за 3 дни , да се вдигне малко шум в пресата и на четвъртия няма да има и помен от проверки и пак ще продължат да си ги преследват . Както когато стане някаква трагедия в нашата родина ... Те и мотори нямат право да гонят , но са гонили в нашия район поне . Добре , че му няма нищо на човека .

BLUE1
28-06-2011, 18:01
Ти ме озадачи, мотора с какво са го гонили? С астричка, моториста разбрал ли е, че го гонят? :rotfl: Майтапа си е майтап, но поне в Пловдив и околието съм обеден, че никой патрул няма да тръгне да гони, щото ще излети от работа точно за три дни. Има си по ефективни методи за справяне с проблема.

barkas_06
28-06-2011, 18:02
Ааааа, са ясно и ПАНЯТНО шо талянските полицаи карат Алфи.....:rotfl:

ФЕРАРИСТ
28-06-2011, 21:05
Стига, бре, тва доколко е така, знаех че има нещо като определение на кога могат и кога ле, ама да е толкова либерално......ина че и на мен ми направи впечатление че 2-3 пъти в рамките на 2 години вечер като дремят на съмнителни места и ми махнат, аз не спирам(не им бягам, просто подминавам) и никой не тръгва да ме гони.....все си мислех че на мързеливи елементи съм попадал.....

BLUE1
28-06-2011, 21:12
Не, не са мързеливи елементи, просто такова нещо като гонене с полицейски коли няма. Прави се единствено ако е извършено тежко криминално престъпление. В полицейската ми практика се е случвало да видя мега арогантни шофьори и просто съм карал след тях докато те спрат някъде и тогава взимам отношение.

WarsteineR
29-06-2011, 03:59
Ми незнам от нашите полицаи ли е, но мен с мотора са ме гонили около 3-4 пъти(безуспешно) Аз също знам, че нямат право, но какво да правя.. омитам се набързо и това е.. Имам приятели (пак с мотори) на които патрул умишлено е сякал път или отварят врата пред мотора с цел да се пребие тоя дето кара..Отделно и с алфата са тръгвали след мен, но се бяха скрили на тъмно извън града, аз бях със около 130 и просто си заминах, но си ме гониха около 2-3км..
П.С. Тоя с алфата го видях тъкмо като го бяха подгонили и правеше неадекватни маневри в моя квартал(около полицията) незнам защо бягаше около полицията ама добре, че не отнесе някой невинен. То не беше в насрещното напред назад и замина към пътния мен ми стана интересно и тръгнах след тях.. пойзгубих ги и гледам в далечината буркани.. Отивам оня се цепнал на правата, ама явно заради спукана гума. Та като стигнах вече си го бяха поутупали, въпреки че надали го е бъркало щото беше на кирка.. цяло чудо че не утрепа някой. Бтв разбрах, че е тръгнал да бяга от тях щото тръгнал с гуми от сеирджииско кафенце и не гледал пътя ми кафето, а срещу него били милициите и щял да ги отнесе хаха...индивид..

morfius
29-06-2011, 09:19
То всичкото хубаво, ама "геройчето" ако не беше се качило насмукано, дали изобщо щеше да се налага да я има тая статия?
Пък после дупките му били виновни, СОД, че го подгонили и сие...

mordohy
29-06-2011, 09:52
То всичкото хубаво, ама "геройчето" ако не беше се качило насмукано, дали изобщо щеше да се налага да я има тая статия?
Пък после дупките му били виновни, СОД, че го подгонили и сие...
И за какво щяхме да си спамим тука!???:pokey:

WarsteineR
29-06-2011, 13:54
А сега, не че някой му е виновен, но аз като ги видях, му бяха на гърба и гаранция са му видели номера. Та, да го оставят да си го издирят по техните методи и да му е.. мамата. Така можеше да пострада някой невинен с оглед на неадекватното му движение из града на пълна газ.. чудя се как не се отпра по-рано някъде... :screwy:

badmadafaka
29-06-2011, 15:19
...Имам приятели (пак с мотори) на които патрул умишлено е сякал път или отварят врата пред мотора с цел да се пребие тоя дето кара...
:new_Eyecrazy: :sickness:

546
07-07-2011, 20:12
http://www.youtube.com/watch?v=FCX8PR3SgsM&feature=related
Правилните полицейски коли.
И вагабонтската също.:-P

r.punto
11-07-2011, 16:39
Търновските полицаи/катаджии са уникални мислят се за яки баТки а точно сод-а са екстра.Само повод да се направя на велики търсят без да мислят.А за гоненето те мене едно време с пунтото са се пробвали та за масовите коли как ще пропуснат

Satanism
11-07-2011, 17:03
Абе да го спукат дано...пияндурника смотан...малко му е, трябваше да се потроши малко..
пък аз да ви кажа, в една нормална държава, ако не спреш на полицията, после ще си имаш големи проблеми...пък вие ми разправяйте тея глупости, за тежките престъпления и преследванията....
И няма изобщо да те преследват, просто 5км надолу ще те чака блокиран пътя с 2 комбита по 250 коня...пък тогава ако не спреш, се почват хеликоптери и преследвания....
маа то и къде ше гони бай Пешо-палката със 100 коньовата Астра и 5те литра тунджа...

Да караш мъртво пиян и да може потенциално камара народ да пребиеш сигурно е леко престъпление?

r.punto
11-07-2011, 21:57
Хаха ...едни познати от магистрална полиция В.Търново ми разказваха как един чичко паричко не им спрял на магистралата и те го подгонили но тяхната астра била 2,0 16в и тои като си мислел че е дръпнал напред и отбил в полето,нива и уж се засекретил ама те го видели видели какви ги върши и след него обаче чиляка заляга в нивата и вади пистолет заплашил ги че ще стреля единия минал отзаде му и станало партито в нивата пича не успял да гърми оправдавал се че ги помисли за фалшиви полицаи хахаха имал надута глава и добро дело после със добри последствия за него
Тоз алфонец пил ще му доиде добре глобата и другите екстри които си е докарал със просташките си деиствия

adv_petrov
12-07-2011, 09:17
Понеже някой споменава гонене и отсвирване (неспиране) на стоп-палка, да ви дам един пример: Преди 5-6г. приятел полицай бърза за работа и в 5 сутринта влиза в Костинброд с около 150, съответно отсвирва колегите, дебнещи на табелата. Не са го гонили, но тия от караулката на влизане в София, са го чакали с постлани шипове в случай че не им спре.
Аз също веднъж отсвирих един патрул тук преди Дружба (там дет' клечат под дърветата) но само 500м по-надолу имаше 2ри, който вече ме принуди да спра. Тогава се оправдах заради очила, ТЕЛК и др.изсмукано от пръстите, но усетих че не е работа да ги пренебрегваш униформените ей така.
Затуй по-полека с алкохола, защото той ви прави безсмъртни и дори тогава да ви обяснява някой да спрете на палка, иди го слушай :metal:

morfius
12-07-2011, 11:24
И пак не разбирам, поради чий трябва да се бяга на патрула?
За дреболии няма нито смисъл нито полза... а за пиянски глупости и сие - просто не ги правете.
Е това ни е проблема, че очевадни идиотизми ги считаме за мъжество и героизъм... а те си остават идиотизми.

RPWWD
13-07-2011, 01:15
Изводът от тази тема е, че ако оня селтик глазгоу не беше спукал гума, полицаите нямаше да го хванат, демек можеше да жертва някой трезвен роднина или авер, и да го санкционират само за неспазване на полицейско разпореждане, а не и за самокатастрофа под влиянието на алкохол. Вторият извод налагащ се от първият е, че е крайно време МВР да смени колите с нещо по-така от Опел Астра Класик с мотори 1,4 или 1,6 бензинови атмосферни мъртъвци ;-) Да вземат пример от няколкото вида италиански полиции :grandpa:

rossenvn
13-07-2011, 07:01
Ти представяш ли си....на всяко кръстовище по една Жужа КуВе с ламби:headbang:

BLUE1
13-07-2011, 11:50
То в МВР всичко е цветя и рози та само колите са проблема. То и сега си има коли за преследване във всяка една дирекция, въпроса е, че законово нещата на са в полза на полицаите в случай на инцидент при преследване.

WarsteineR
13-07-2011, 15:14
Хах, да сега си спомних нещо интересно. Един приятел с мотор го гониха доста из града и най-накрая за да го хванат му сякоха пътя и се блъснаха в една пресечка в бордюра за да няма от къде да мине той. Та хванаха си го, но после на полицая беше съставен акт от по-главен полицай за птп. Помня, понеже познавам и полицая и ни показа акта и каза, че известно време няма да кара патрула :biker:

RPWWD
13-07-2011, 16:04
Ти представяш ли си....на всяко кръстовище по една Жужа КуВе с ламби:headbang:

Може и да направят удар, като поръчат на преференциални цени 159-ки от последните серии на производство. Доколкото знам миналата година купиха определен брой тъмносини Опел Вектра, точно преди да докарат Инсигнията по дилърите на ГМ в България. Даже имаше статистика, че миналата година били продадени 495 Вектри с отстъпка за стар модел.

BLUE1
13-07-2011, 22:08
Първият договор на МВР за доставка на автомобили Опел Астра беше за сумата от 18000 лева на автомобил, нямаха нищо, даже стелки нямаха, впрочем големи боклуци се оказаха.

RPWWD
14-07-2011, 07:48
Първият договор на МВР за доставка на автомобили Опел Астра беше за сумата от 18000 лева на автомобил, нямаха нищо, даже стелки нямаха, впрочем големи боклуци се оказаха.

Когато играят комисионите, такива подробности нямат значение :roll2:

Tedo
14-07-2011, 17:07

Не само че са базови а доколкото знам беше в някъв период на наводнения в Германия и съответно тия коли бяха се понакиснали в някакъв склад затова и толкова евтино ги взеха

BLUE1
15-07-2011, 15:57
Тези коли не дойдоха от Германия, а от Турция. Не знам дали там има завод или са били на склад. Няколко години по-късно след една операция с партньорските служби на Германия, пратиха една Астра подарък от тяхното МВР, уж беше същата 1.6 ама само уж. Пластмасата на таблото беше различна, по-добре вървеше и самата кола и не даде дефектите които дадоха почти всички други астри още на 30000 км. Между другото тогава беше момента в които опел беше зачеркнат от списъка ми за личен автомобил. Карал съм и шефски опел вектра 2.2 директ, малеееееее много зле.....

mordohy
15-07-2011, 19:33
Тези коли не дойдоха от Германия, а от Турция. Не знам дали там има завод или са били на склад. Няколко години по-късно след една операция с партньорските служби на Германия, пратиха една Астра подарък от тяхното МВР, уж беше същата 1.6 ама само уж. Пластмасата на таблото беше различна, по-добре вървеше и самата кола и не даде дефектите които дадоха почти всички други астри още на 30000 км. Между другото тогава беше момента в които опел беше зачеркнат от списъка ми за личен автомобил. Карал съм и шефски опел вектра 2.2 директ, малеееееее много зле.....
Изобщо традицията автопатрулите и районните инспектори да карат най-големите таратайки и боклуци се спазва.
Бас държа, че нито една патрулка няма да издържи дори и на повърхностен технически преглед!
Виж, ако видиш парка на тиловите поделения, там нещата пак по традиция са повече от розови!

ivan_enchev
17-07-2011, 22:09
Ти ме озадачи, мотора с какво са го гонили? С астричка, моториста разбрал ли е, че го гонят? :rotfl: Майтапа си е майтап, но поне в Пловдив и околието съм обеден, че никой патрул няма да тръгне да гони, щото ще излети от работа точно за три дни. Има си по ефективни методи за справяне с проблема.

Колега , мене са ме гонили с Лада 5-ца , а аз бях с Кавазаки 900 кубика ! Спрях им , щото щях да се пребия от смях като видях как тръгват с пушилка и бръъъъъъъъъъмчееееееееж :) .