Log in

View Full Version : Има ли хора с ГО към "Български имоти"?Греда!

StanG
27-06-2011, 12:45
Сключих ГО февруари месец.Днес случайно проверявам в Комисията за финансов надзор на http://www4.fsc.bg/insn/Results.aspx и кво да видя - нямам валидна ГО!Обаждам се в кол центъра на "Български имоти" за справка и ...ГРЕДА!Въобще не фигурирам.Дадоха ми номера на главната администрация и довечера като се прибера да погледна договора с кой агент е да звънна.И кво?Половин година без ГО ли съм бил?А агента си ми даде и стикери и всичко...има ли колеги с ГО към тая компания?Проверете на адреса, да не станем повече :indian::indian::indian:

Alexanderbb
27-06-2011, 13:32
Не знам защо ама за да ми излезе полицата трябваше да си въведа номера на латиница :-)

ФЕРАРИСТ
27-06-2011, 13:41
Жената поне на 10 такива дела писа некви експертизи.....баси цирка, уж имаш, а после - грънци......

Tedo
27-06-2011, 13:41
Аз миналата година бях към тях и нямаше никакви ядове-заведена си беше към КФН, по-скоро агента ти е "забравил" да я отчете.Сегашната ми (не към Б.И.) беше така първите 1-2 седмици но ги посъветвах да я отчетат за да си нямаме разправии

morfius
27-06-2011, 13:55
Не знам защо ама за да ми излезе полицата трябваше да си въведа номера на латиница :-)

Защото не си чел какво пише на сайта:

Регистрационен Номер
Главни латински букви
без разделител

За да спестят от 10 реда код да конвертира... явно :)

santo_traficante
27-06-2011, 13:55
С полици от кочан се случва:priest:При определени З.К.:stumm:

morfius
27-06-2011, 13:57
Сключих ГО февруари месец.Днес случайно проверявам в Комисията за финансов надзор на http://www4.fsc.bg/insn/Results.aspx и кво да видя - нямам валидна ГО!Обаждам се в кол центъра на "Български имоти" за справка и ...ГРЕДА!Въобще не фигурирам.Дадоха ми номера на главната администрация и довечера като се прибера да погледна договора с кой агент е да звънна.И кво?Половин година без ГО ли съм бил?А агента си ми даде и стикери и всичко...има ли колеги с ГО към тая компания?Проверете на адреса, да не станем повече :indian::indian::indian:

Имах преди 2 години към тях на 146 та... излиза си в сайта.
Брокера си намери... да си каже какво е творил.

StanG
27-06-2011, 14:01
Открих си брокера най-накрая.Всичко е точно със застраховката.Пича ми я направи преди да регистрирам колата в КАТ и не е бил вписал рег. номера и така си е останала...въпреки, че му го казах след регистрацията.А в КФН явно само по рег. номер ги завеждат и затова не я открива.Както и да е, застраховката е валидна.

morfius
27-06-2011, 14:02
Открих си брокера най-накрая.Всичко е точно със застраховката.Пича ми я направи преди да регистрирам колата в КАТ и не е бил вписал рег. номера и така си е останала...въпреки, че му го казах след регистрацията.А в КФН явно само по рег. номер ги завеждат и затова не я открива.Както и да е, застраховката е валидна.

Е по номер на рама не излиза ли... там и такава опция за търсене има.
При смяна на номер трябва анекс май...

brazen
27-06-2011, 14:58
Е по номер на рама не излиза ли... там и такава опция за търсене има.
При смяна на номер трябва анекс май...

Не май, ами със сигурност, иначе излиза че е на неква друга кола. При смяна на собственост - също се прави анекс и то май беше врамките на една две седмици, не си спомням точно.
Когато колата е без регистрация в БГ се прави ГО само с номера на рамата и ДВГто. Не се изисква анекс след регистрация.

Geri_ms
27-06-2011, 15:09
Хах, от интерес влезнах в тоя сайт и на мен ми изкарва невалидна ГО :big_whoops:

Mind_Control
27-06-2011, 15:34
Хах, от интерес влезнах в тоя сайт и на мен ми изкарва невалидна ГО :big_whoops:

Мммм да, и аз нямам според този сайт :)

Geri_ms
27-06-2011, 15:41
Мммм да, и аз нямам според този сайт :)

Да и още 2 коли, които проверих "нямат", което ме навежда на мисълта, че сайта не работи. Не мога да повярвам, че всички полици не са вкарани :?

bager
27-06-2011, 15:43
Да и още 2 коли, които проверих "нямат", което ме навежда на мисълта, че сайта не работи. Не мога да повярвам, че всички полици не са вкарани :?

Работи си сайта! И двете коли ми излизат с редовна "Гражданска отговорност" .

firedragon
27-06-2011, 15:48
И аз проверих,сайта си работи идеално.

morfius
27-06-2011, 15:57
Сайта си работи, излизат ми и на двете Алфи в подписа за последните 4 години.

Липсата на данни или неточните данни за Вашата полица „ГО” на автомобилистите не я правят невалидна и биха могли да се дължат на обстоятелството, че сте въвели символи на кирилица, малки букви или разделител, или, че данните по нея не са подадени незабавно от Вашия застраховател.

Който има съмнения, на телефона на застрахователя, там ще му отговорят.
Че се случват и брокери измамници... рядкост са, но има.

Alfa User
27-06-2011, 19:17
Ако не ви се отваря линка, пробвайте с този :

http://www4.fsc.bg/insn/ (http://www4.fsc.bg/insn/)

Работи перфектно - даже преди време в имаше публикувани проверени данни за автомобили на КАТ :)

Alexanderbb
27-06-2011, 19:19
Защото не си чел какво пише на сайта:

Регистрационен Номер
Главни латински букви
без разделител

За да спестят от 10 реда код да конвертира... явно :)

Вярно не съм прочел ама ми писна в държава в която официалния език е БЪЛГАРСКИ, сайтове на държавни учреждения да ме карат да пиша на латиница.

firedragon
27-06-2011, 20:02
Вярно не съм прочел ама ми писна в държава в която официалния език е БЪЛГАРСКИ, сайтове на държавни учреждения да ме карат да пиша на латиница.

Номерата до колкото помня са на латиница,предполагам това е и причината да е необходимо въвеждане на данните на латиница.

Ladjov
27-06-2011, 21:58
Номерата до колкото помня са на латиница,предполагам това е и причината да е необходимо въвеждане на данните на латиница.

Буквите съдържащи се в регистрационните номера на всички МПС-та регистрирани на територията на България са общите букви между кирилицата и латиницата .

Alfa User
27-06-2011, 23:39
Буквите съдържащи се в регистрационните номера на всички МПС-та регистрирани на територията на България са общите букви между кирилицата и латиницата .

т.е. не би трябвало да има значение ... но явно бюрократите не мислят така ...

morfius
28-06-2011, 01:56
Не бюрократите, компютрите правят разлика м/у С на кирилица и С на латиница.
Знака е същия но кода зад него не е.
Някой дето е писал тъпия сайт е спестил 10 - 20 реда код, да провери дали има несъвместими с приетите за номера символи и да върне грешка, ако няма да приравни всички към една кодова таблица и готов за търсене.

Geri_ms
28-06-2011, 09:15
Добре, не съм го била написала поравилно, но въпреки това сега ми излизат до април 2010 , а последната я няма :|

morfius
28-06-2011, 10:50
В разширено търсене има и други опции, пробва се и там... ако не излезе, брокера, офиса на застрахователя и все някъде ще си покаже защо.

santo_traficante
29-06-2011, 10:53
Споко с новите полици проблема е решен;-)Днес се пуска на другия ден се вижда в надзора:hehehm:НЕма лабаво:hehehm:

RPWWD
29-06-2011, 17:11
Добре, не съм го била написала поравилно, но въпреки това сега ми излизат до април 2010 , а последната я няма :|

Просто не са я отчели и цялата сума е потънала в джоба на брокера или агента, който ти е направил застраховката. Както правилно отбеляза другарят Вучков, с електронната полица тия шмекерии вече не стават :sister3: