View Full Version : Проблем с гърнета
alfonso90
05-07-2011, 21:20
Здравейте колеги.Проблема е че гърнетата ми се скапаха.Смениха ги но се оказа че са ми сложили от FIat Brava 1.6.и майстора пропуснал да ми каже че колата ще започне да върви като 1.6.Но кой да знае.Аз съм си за бой.Мисълта ми е че гърнетата за 155 2.0 16V се оказва че са доста кът/става въпрос за 3-те гърнета след катализатора/.В KRAFT ми обадиха космическа цена от 400-500 лв а в ЕМК33 ми предлагат от 2.0 8V които на зная дали са същите а и колко са читави.Моля дайте съвет!
Благодаря!
Колата е от подписа!
mimouzunov
05-07-2011, 21:49
Здравейте колеги.Проблема е че гърнетата ми се скапаха.Смениха ги но се оказа че са ми сложили от FIat Brava 1.6.и майстора пропуснал да ми каже че колата ще започне да върви като 1.6.Но кой да знае.Аз съм си за бой.Мисълта ми е че гърнетата за 155 2.0 16V се оказва че са доста кът/става въпрос за 3-те гърнета след катализатора/.В KRAFT ми обадиха космическа цена от 400-500 лв а в ЕМК33 ми предлагат от 2.0 8V които на зная дали са същите а и колко са читави.Моля дайте съвет!
Благодаря!
Колата е от подписа!
Мога да взема отношение само за грънците за 8в-то... Аз съм с такива 3-та година... Но според мен са вече на финала си...
Няма пороблем да сложиш и к-т гърнета от 8-винтила...мисля че диаметъра на тръбата е 55мм. като на 16-винтила...важното е да отговаря диаметъра!!!
Има по евтин вариант...изпълнение с резонатори...но става по шумна колата!
К-т от 3-те гърнета не е повеч от 260лв. с монтажа....пазари се и си търси своето особено в ЕМ-комплектт....подават.....и има начин за пазарлък ...там в Павлово са два сервиза почти под едно име...и конкоренцията дава възможности за остъпки...но следи за качеството!!!!....провери в ЕВРО-07 предлагат италиански гърнета...но незнам цената.....
В Косер са към 140...по спомен от отпреди година и половина. Не са идеални...ама за толкова пари...
alfonso90
06-07-2011, 23:31
Благодаря на отзовалите се колеги.Тея грънци голям проблем.За другите мотори колкото искаш а за моя нищо!
Спазвай диаметъра на тръбата....иначе има проблем!!!
п.п. с по малък спъва...с по голям качва разхода...!