PDA

View Full Version : Доволен, Тунинг/Рацинг препоръка

ne0
05-07-2011, 22:00
За пореден път направих забележка за тунинг раздела, по точно към модераторите с цел градивност и нямам представа как, но откликнаха бързо. ЕВАЛА!!!

Това обаче не означава, че всичко е наред.

Супер е да има важни теми, но да се поддържат живи. И все си мисля, че нищо не коства на модовете ако имат желание да го правят. И помощ ще получат. ТЕМИ С ФАКТИ И РЕЗУЛТАТИ!!!

Пример за три теми:

1. Времена на 402 метра. Ами супер е ама на такава тема първия пост трябва да е класиране и някой да го направи. Супер ще е.

2. Времена на писти. Тука бих помогнал

3. Дино графики. Тука много хора могат да помагат.

Идеята ми е ДА СЕ ИЗПОЛЗВАТ ФАКТИ и да са важни първите мнения. Демек да се видят резултатите аджеба от тия ми ти тунинг неща... А пък как е постигнато да се търси из раздела ... има перфектно работеща търсачка.

mitaka_cs
06-07-2011, 14:27
И трите предложения за важни теми ми харесват, но или ще станат на каталози или ще заприличат на тази тема (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=46122&page=6), като и двата варианта не са това, което искаме.
Така ги виждам аз нещата.
Трябват ми няколко идеи как точно да изглежда съдържанието на тези теми, за да са максимално полезни за всички.
Чакам конкретни предложения, които да обсъдим с Дригата;)

ne0
06-07-2011, 18:39
И трите предложения за важни теми ми харесват, но или ще станат на каталози или ще заприличат на тази тема (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=46122&page=6), като и двата варианта не са това, което искаме.
Така ги виждам аз нещата.
Трябват ми няколко идеи как точно да изглежда съдържанието на тези теми, за да са максимално полезни за всички.
Чакам конкретни предложения, които да обсъдим с Дригата;)

Ами ето:

1. Времена на 402 метра.
Прави се класиране на времената от форума замервани с техника на писта. Всеки си пише времето... ако трябва се сверява и така. Мнения с времена може да има много, но в първия пос т да са обобщени и примерно да се въвеждат времена под 18 сек или 17 сек няма значение

2. Времена на писти.
На около има две трасета Серес и Калояново. Казваме примерно че на калояново пишем времена по 1мин и 10 сек и на серес под 1мин и 50 сек и всеки си пише времето и в първия пост класиране. Тука мога да помогна.

3. Дино графики.
На пърчия пост се почва с класиране с постигнатите реултати и и срещу всеки резултат се пише къде е измерено и ако има графика линк към графиката.
Като правило може да се приеме че се пише чистия резултат от диното без разни там проценти загуби ит.н. за да няма спорове.

Мисля че по-полезно няма как да бъде. И вече ако някой го интересува как се постига даден резултат, примерно как колата на Пух е 270 коня... почваш да търсиш в търсачката и т.н....

даже мисля че тези три теми и тази за КАРБ и раздела са достатъчни за важни, другите като има интерес се качват на горе

mitaka_cs
06-07-2011, 19:39
Това ми трябваше:th_up: Аз съм ЗА и съм готов да действам веднага след като и Дригата каже какво мисли по въпроса.
Разбира се, колегите с по-различни идеи, на които не им харесва предложението да не си мълчат;)

digitalundgrd
06-07-2011, 20:11
Идеята е добра! С две ръце съм ЗА!

morfius
06-07-2011, 20:31
Колкото по-информативно, толкова по-добре :)
Например като споменахте Пух, интересно е и не само как е 270 к.с., а и как ги слага на пътя, що за съединител, скорости и трансмисия трябват за да издържат.
Или какъв сетъп трябва на кола 1.6 ТС да даде такова време на пистата.
И т.н.

Alfa User
07-07-2011, 02:52
С двете ръце подкрепям !
Мисля, че на всички ще е интересно всичко относно бързите коли във форума :)

mitaka_cs
07-07-2011, 19:30
Важните теми ще трябва да почакат малко, защото към момента при местенето на мнения с прикачени снимки (дино графики в случая) и малкото останали такива след профилактиката изчезват. Отделен въпрос е, че не става и редактирането на стари мнения (отново след профилактиката), което не позволява темите да изглеждат нормално:stumm:

ne0
07-07-2011, 20:18
Евала за ентусиазма, но според мен може спокойно да оставиш хората на ново да пуснат по едно мнение сами и така ти само да обобщаваш резултатите в първия пост. Ще ти отнеме много време сам да се блъскаш.

mitaka_cs
07-07-2011, 22:22
Така де, но знаеш, че за дино резИлтатите си е от дино до дино,
а и не вярвам да се събере всичката информация покрай всяка графика,
за да се направи реална съпоставка между отделните автомобили
та да пиша в първия пост едно под друго
ник/име - марка - модел - двг - к.с./об.мин. - N.m/об.мин. - дино стенд

П.П: Колегите с графики в оспамената тема имат ЛС с молба;)

За другите важни теми Дригата ми даде жокери, но ще ги мислим още, защото както стана ясно, има проблем с местене и редактиране на мнения.

Satanism
08-07-2011, 00:29
Invalid Thread specified. If you followed a valid link, please notify the administrator

Тва е за линкчето от лс-то към новата тема...старата си седи, картинките си се отварят...

mitaka_cs
08-07-2011, 00:43
Invalid Thread specified. If you followed a valid link, please notify the administrator

Тва е за линкчето от лс-то към новата тема...старата си седи, картинките си се отварят...

Мдаа, лудницата е пълна. Оказва се, че линкът към новата тема (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=61624) от ЛС-то го отваряме само админи и модове:new_Eyecrazy:
Satanism, на 5-та страница в старата тема (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=46122&page=5) не виждам снимките които си прикачил.
Дано проблемът е в моя "телевизор, а не във всички:new_Eyecrazy:

Satanism
08-07-2011, 00:54
да, моите снимки не излизат, но на Соф-бг от по-предните страници се отварят...също и на други колеги....

mitaka_cs
08-07-2011, 01:06
Техните Дригата успя да ги пренесе и в момента са и в двете теми с отварящи се снимки...друг въпрос е, че едната тема все едно я няма:-?

ne0
14-07-2011, 11:20
какво става или и Вие сте от сериозните... една тема се изгради... другите си седят и нови няма....

drigata
14-07-2011, 14:52
какво става или и Вие сте от сериозните... една тема се изгради... другите си седят и нови няма....

Зор ли имаш???????

Митака е отговорил,като се оправят бъговете в форума ще местим.

ne0
14-07-2011, 21:01
Зор ли имаш???????

Митака е отговорил,като се оправят бъговете в форума ще местим.

Играя го наблюдателен ;)

Откъде да знам, че тоз форум още е счупен....

Тогава :) КОГА ЩЕ ОТРЕМОНТИРАТЕ ФОРУМА????

alfatras
15-07-2011, 00:35
Играя го наблюдателен ;)

Откъде да знам, че тоз форум още е счупен....

Тогава :) КОГА ЩЕ ОТРЕМОНТИРАТЕ ФОРУМА????

Тия дни:drinking:

ne0
16-07-2011, 23:51
За съжаление се получи нищо подобно на това което предложих:

1. Времена на 402 метра. - ЕДИН ПОСТ С ВРЕМЕНА и после се допълва от инфото от новите мнения.....
Прави се класиране на времената от форума замервани с техника на писта. Всеки си пише времето... ако трябва се сверява и така. Мнения с времена може да има много, но в първия пос т да са обобщени и примерно да се въвеждат времена под 18 сек или 17 сек няма значение

2. Времена на писти - ЕДИН ПОСТ С ВРЕМЕНА и после се допълва от инфото от новите мнения.....
На около има две трасета Серес и Калояново. Казваме примерно че на калояново пишем времена по 1мин и 10 сек и на серес под 1мин и 50 сек и всеки си пише времето и в първия пост класиране. Тука мога да помогна.

3. Дино графики. и после се допълва от инфото от новите мнения.....
На първия пост се почва с класиране с постигнатите реултати и и срещу всеки резултат се пише къде е измерено и ако има графика линк към графиката. Като правило може да се приеме че се пише чистия резултат от диното без разни там проценти загуби ит.н. за да няма спорове.

МНОГО ВРЕМЕ, ТРУД ПО ОРГАНИЗИРАНЕ, УЧАСТИЕ, ОТРАЗЯВАНЕ и събиране на информация от МНОГО ХОРА е на вятъра....

Satanism
17-07-2011, 04:54
за дино темата, може би все пак е по-добре gain-а, да определя класирането, а не абсолютни стойности?

Gh0stRider
19-07-2011, 13:56
Днеска се опитвам да намеря темата за последния тракдей - гледам всяко каране на писта, независимо къде, през последните години събрано в 1 "паница" с над 100 страници със все спам и т.н... до сега беше ясно като влезнеш в една тема че е за конкретно събитие. В момента е....:stumm: Не знам дали всичко тва е по повод предложението на Нено за тема с времената, но ако е така то едното няма нищо общо с другото.

vegatta
20-07-2011, 11:37
И аз тва щех да питам! Кой уризили темите за Трак дните?

drigata
20-07-2011, 12:04
И аз тва щех да питам! Кой уризили темите за Трак дните?

Аз ,що?????

alfatras
20-07-2011, 14:08
И що така стана?

vegatta
20-07-2011, 14:11
Аз ,що?????

ми питам да знам...

А ще ги оправиш ли?

tokata_pz_flex
20-07-2011, 15:33
Да , наистина е много разбъркано така . Ако има как да се оправят и да са както преди , като че ли ще е най-добре .

toki4a
20-07-2011, 20:08
Аз ,що?????

:bravo:.., я кажи сега на аудиторията..,а кой беше ти !!??

май доста промени трябва да се направят у този форум!

drigata
20-07-2011, 21:17
:bravo:.., я кажи сега на аудиторията..,а кой беше ти !!??

май доста промени трябва да се направят у този форум!

В най скоро време, и ти ще си първият!!!!!!!!!!!!!!

А ти за аудитория ли се имаш,виждам ,че почивката ти се е отразила добре,научил си и нови думички,похвално.

toki4a
20-07-2011, 21:29

А ти за аудитория ли се имаш,виждам ,че почивката ти се е отразила добре,научил си и нови думички,похвално.

хахаха............. първият за какво!!!открехни ме !!
а ти се научи как да се отнасяш с колегите тии!!.. А ГЛЕДАМ И КАМ КОЛЕЖКИ се отнасяш със същия тапизам!!! брао мен кефиш ма!

господин модераАААтор:th_up:

nightroller
20-07-2011, 22:23

Моля модераторите да се въздържат от преки заяжданици - знаете че съм сериозен форумен хейтър и ако продължавате така с отношението (особено към мои приятели) ще има сеир тука :):) ама така ще го разиграя, че ще стане весело :):) нищо лошо и нищо лично :):)

thecleaner
20-07-2011, 22:54
Моля модераторите да се въздържат от преки заяжданици - знаете че съм сериозен форумен хейтър и ако продължавате така с отношението (особено към мои приятели) ще има сеир тука :):) ама така ще го разиграя, че ще стане весело :):) нищо лошо и нищо лично :):)

Викаш двама кат си мерат п..те си завираш д..то без да ти мигне окото :)

Аз не съм хейтър буахахаха.

spe4elist
20-07-2011, 22:56

Хайде и аз да помоля - потребителите, членовете и модераторите, в този безсмислен словопоток, да се успокоят, да пият по една студена бира ... Да не превръщаме форума в поле за изясняване на личностни несъответствия ...

Наздраве, пичове! :cheers:

nightroller
20-07-2011, 22:59
Викаш двама кат си мерат п..те си завираш д..то без да ти мигне окото :)

Аз не съм хейтър буахахаха.

Батка, оня ден отивам в един кенеф и от съседния писоар се обажда неккъф и вика - абе ти да не си мутра бре? и аз - бааа, е що бре, и оня - ми ква е тая бухалка дето я държиш ;)

---------- Post added at 22:59 ---------- Previous post was at 22:57 ----------

Хайде и аз да помоля - потребителите, членовете и модераторите, в този безсмислен словопоток, да се успокоят, да пият по една студена бира ... Да не превръщаме форума в поле за изясняване на личностни несъответствия ...

Наздраве, пичове! :cheers:

Съгласен напълно - дори за да изразя по максимално елегантен стил моята позиция, както и да разсея напрежението по темата - разказах виц :):) в който аз се поставих като действащо лице като вложих и присъщата ми самоирония :):)

spe4elist
20-07-2011, 22:59
Айде стига вече, викам аз ...