View Full Version : Това ли е имобилайзера?
cassillas
05-07-2011, 22:41
Колеги това ли е имобилайзера на 145? Ако е това после имам още няколко въпроса :calc:
http://pics.data.bg/albums/33247/%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8_%D0%BE%D1%82_alfa_r omeo_145/59157a37c7865bd5f649aedb233d011f/01072011855
Това е, да. Всъщност една част от него.
cassillas
05-07-2011, 23:22
Какво още е необходимо за да може да се прехвърли изцяло функциониращ на друга кола? Освен чипа в ключа разбира се.
ЕКУ-то, ключа и тази кутийка :)
cassillas
06-07-2011, 09:58
Значи на практика всяко ЕКУ работи с определен имобилайзер.
Имобилайзера в тази кола има сервизен код и ключ код. Те се различават както помежду им така и ключ кодовете между различните ключове. Сервизния код е записан в софтуера на ЕКУ обикновено в отделен епром и същия код го има и в кутийката. В кутийката има и кодовете на ключовете. Когато кутийката получи верен ключ код подава за сравнение сервизния код към ЕКУ. Щом сихнронизацията е вярна ЕКУ има разрешене за запалване.
Общо взето това е системата.
Кажи какво искаш да правиш и да ти обесня по-точно.
cassillas
06-07-2011, 14:40
Имам разглобена 145 1.6 боксер и искам да продам ЕКУ-то. Съответно който го купи някога да може да си го ползва.
badmadafaka
06-07-2011, 14:48
Невероятно точно обяснение от oem :respect:
Ако целта ти е да продадеш на някого само имобилайзера от ударена кола например, няма да стане без да му дадеш и екуто... Ако случката е такава, по-скоро направи практичен подарък на този, който вземе еку-то, защото пък без имобилайзера, той ще има драми да запали колата и ще трябва да дава още пари за да премахне имобилайзера от екуто... Естествено ще му трябват и ключовете в които са чиповете с кода и патрона за палене поне (това също е преработваемо за различен ключ всъщност)... :handshake:
Демек за максимално улеснение на купувача, заедно с еку му даваш това дето си показал, ключовете и патрона (това дето се пали колата с него) :wierdo:
cassillas
06-07-2011, 14:55
Това ми е идеята. Ако някой реши да купи ЕКУ-то взима целя пакет:ЕКУ,имобилайзер, ключ(то май само чипа от ключа ще трбва иначе ако трябва да вземе всички патрони и да ги сменя става дявол на магаре...)
badmadafaka
06-07-2011, 14:56
Освен ако ключа не е разглобяем (кафявия) свалянето на чипа от него е доста трудна работа... Но пък да караш постоянно с кафявия е малко... Това ако изобщо го имаш де ;)
cassillas
06-07-2011, 15:00
Имам само 1 червен без копчета..
От иммо кутийката може да се извади сервизния код и по него да се направи ключ и да се впише в ключ кодовете.
cassillas
06-07-2011, 15:55
Предполагам изваждането на кода изисква съответната апаратура? Едва ли е написан на етикета ,или бъркам?
С апаратура и то мн. скъпа.
ЕКУ-то, ключа и тази кутийка :)
Абе не е баш така,при код 1 ,може да се сменя само ЕКУ-то,поне при Бош,за другите незнам.Казвам го защото съм го пробвал многократно :cheers::cheers::cheers::cheers::cheers:Колата е 1.6 боксер,има 2 вида инжекциони на тази кола и не съм сигурен,но за Бош от ТС съм сигурен:party::party::party::party:
cassillas
06-07-2011, 21:39
ЕКУ-то е GM не е BOSCH. Не знам дали може да стане така?
И аз не знам :cheers::cheers::cheers: