PDA

View Full Version : Помощ при избора на дизелова 166-ца

vesak
05-07-2011, 22:47
Здравейте!!! След като преди няколко дни колегите от форума ме убедиха с коментарите си да заменя Шавролета който който карам в момента със 166 - ца сега на дневен ред идва и вапроса с какъв мотор да е колата ми. Спрял съм се на дизел, но въпросът ми е с какъв мотор да е колата: 136, 140 или 150 конски сили и каква е разликата между трите мотора. Кой е по здрав и имали разлика в цената на подръжката на трите мотора?

Linkestis
05-07-2011, 23:11
.............

old alfist
06-07-2011, 01:33
Може да се замислиш малко пък и за бензинова, щом си се решил на 166.

Linkestis
06-07-2011, 01:40
..................

thecleaner
06-07-2011, 02:09
Дали е правилният избор?
без да спорим бензин или дизел

Всеки си хвали кот си има Мариане. На 166 най-сполучливия тип двигател е дизеловия за мен, освен ако не си си купил 3,2 и да те боли шмайзера за разхода на колата. Така че колегата се е ориентирал правилно. Най-важното е да купи читав екземпляр.
Лично моето предпочитание е 150 JTD със сите шукарии.

Alexanderbb
06-07-2011, 09:11
Зависи колко пари си взел за Шевролета. Все пак има и фейслифт със 175 коня

gigi
06-07-2011, 09:27
Аз подкрепям Linkestis, което значи да търсиш 2002 2003 година, така ще ти останат и някакви парички от шевролета което е хубаво тъй като в последствие ще се обади нещо и е хубаво да си подготвен. Бензина не е опция.

danchev63
06-07-2011, 11:47
Здравейте!!! След като преди няколко дни колегите от форума ме убедиха с коментарите си да заменя Шавролета който който карам в момента със 166 - ца сега на дневен ред идва и вапроса с какъв мотор да е колата ми. Спрял съм се на дизел, но въпросът ми е с какъв мотор да е колата: 136, 140 или 150 конски сили и каква е разликата между трите мотора. Кой е по здрав и имали разлика в цената на подръжката на трите мотора?

Щом се насочваш към дизел, колегите правилно те съветват 150 коня от 2003 и нагоре до където имаш възможност. Важно е да е читав. Трябва да заделиш и някой лев за първоначално обслужване и за някой непредвиден чарк. Мисля че съществена разлика в поддръжката няма - порядъка е един и същ за изброените модификации. Щом са читави двигателите и трите модификации са здрави, ако са издухани или скапани само ядове и наливане на пари. От форума и доста ровене в нета разбрах едно има доста дребни на пръв поглед дефектчета проявяващи се на 136к.с. , които на 140,150к.с. са изчистени фабрично и съответно помалко ядове за собственика.
Успех със намирането на читав екземпляр и закупуването му.

Dob4i
06-07-2011, 17:09
Е вие пък изкарахте 136 коньовите като супер дефектни и несполучливи...
Какви са проблемите на 166/136кс/ ? Аз се сещам за 2 неща - тракането на веригата намаслената помпа(което въобще не е проблем) и евентуално ако се наложи да се смени турбото, че турбото не подлежи на ремонт, но разбира се може да се сложи друго...
Моето мнение е вземай най-запазената, твърде голяма разлика м/у 3те модела няма, като която и да избереш знай, че ще има какво да й се прави, така че задели си пари и за това.
Успех дано намериш читава....

Gelew
06-07-2011, 17:17
Баща ми кара 166 136к.с. вече 6 месеца я спуква от каране и има за смяна само една хидравлична помпа нещо почна да вие.Нисък разход добър вървеж с чип е неговата може да има малко значение, но като цяло е много доволен.Аз сега съм със 156 2.4 136 к.с. вече 2 седмица я карам и само хвалби така че ако случиш на добър екземпляр деиствай без значение от кой тип двигател е.

Linkestis
06-07-2011, 19:36
....................

code
06-07-2011, 20:38
Абе за каква верига говорите, че не мога да вдяна?

Jivko7777
06-07-2011, 20:51
140 и 150 са силно препоръчителни.Не говорим за фейса..Стига да не намериш изключително мега запазен екземпляр на 136к.с. със сменено турбо и верига и фул екстри.С това се изчерпва темата за избор!

Точно, ясно и кратко казано...

---------- Post added at 20:51 ---------- Previous post was at 20:49 ----------

Абе за каква верига говорите, че не мога да вдяна?

На маслената помпа :)

nightroller
06-07-2011, 23:12

естествено че трябва да е дизел :) 150 к.с. 2003 или 175 к.с. 2004 (не фейслифт) ;) последния модел ако го намериш си късметлия, аз съм обратното - фейслифт със 150 к.с. ама когато я купувах имаше акциз някъде около 5000 лева, така че я търсих доста време - има един дефект кабела към кутията с бушоните и релетата е с метална оплетка за пртотектор от вибрациите на мотора тази оплетка се накъсва и пука иначе здравия маркуч на турбината от интеркулера към цилиндрите...
Иначе всички други детски болести при фейслифта са излекувани с изключение на вадещите се при голяма скорост предни подкалници :(
При огледа гледай за всичко и най-вече за счупени пружини отпред - лесно се забелязват - шлауха на първата навивка е накъсан и виси - абе, гледай всичко!!!

andro88
07-07-2011, 01:02
140 и 150 са силно препоръчителни.Не говорим за фейса..Стига да не намериш изключително мега запазен екземпляр на 136к.с. със сменено турбо и верига и фул екстри.С това се изчерпва темата за избор!

Много на място. Ама е и логично колкото по -нова е толкова повече дефекти са изчистени освен ако колата не е била на някой сфетофарен състезател и не я е спукал от изнасилване.
Колкото до 136- коньовата... не е чак такава кошара. Верно тропа като тракторна редосеялка като позагрее, ноооо мисля ,че на който и от 3-тр варианта да попадне ако е читав ще и се радва дълго. Мен ако питаш-фейслифт - Най-добре:lsabre:

lordliness
07-07-2011, 06:24
Относно шумовете и траканията-имат перфекта шумоизолация на купето,ако не отваряш прозорците нищо няма да те притеснява,ако хората се обръщат след колата или много я харесват или нещо много дрънчи,или скърца -все едно е пред разпад.:)Иначе сериозно- моята си я харесвам-перфектна ,защото е добре поддържана, всичко което се поддържа е хубаво.

syfer
07-07-2011, 09:41
Колега аз карам 156 140 к.с.
Ако имаш три 166-ци с трите различни двигателя и трите в добро състояние...за да поставим наравно нещата а без състояние и т.н., бих ти препоръчал двигателите 140 или 150....:) естествено , че ако можеш да си позволиш и е в добро състояние 175.

Двигателят 140/150 к.с. има чувствителна разлика в поведението, динамиката и шума .особено при изпреварванията се усеща драстично.Говоря напълно сток без чип.Ако имаш читав 136 и читав 140/150 покарай и ще усетиш голямата разлика.Разхода на мен при 140-ка ми е като по каталог-извънградско-5.5 ( засичано пълно пълно на една и съща бензиностанция) при каране 120-140 тя колата няма нужда от ръчкане сама си върви :) .Градско-8.5.

п.с.Разхода не си го измислям :) колата не си я продавам :)

Коки
19-07-2011, 16:34
Е вие пък изкарахте 136 коньовите като супер дефектни и несполучливи.....

Баща ми кара 166 136к.с. вече 6 месеца я спуква от каране и има за смяна само една хидравлична помпа нещо почна да вие.Нисък разход добър вървеж с чип е неговата може да има малко значение, но като цяло е много доволен.Аз сега съм със 156 2.4 136 к.с. вече 2 седмица я карам и само хвалби така че ако случиш на добър екземпляр деиствай без значение от кой тип двигател е.

Какво скочихте да се защитавате като че ли някой иска да ви обиди? Има ли 136 коньова на по-малко от 10 г.? Като ми искат препоръка, естествено, че ще препоръчам кола на по-малко години, независимо от марката и модела.

И като е "само" турбото и "слагаш ново и - готово", защо не осветлиш човека колко ще му струва тази операция? Тия пари биха му стигнали да си купи по-нова кола.

И това с тракането - не било проблем. Ами за тебе не е, ама за мене е. Някои хора искат да се наслаждават на комфортно возене без излишни шумове.

@ vesak: Linkestis ти е отговорил най-точно. Послушай го, защото знае за какво говори.

Dob4i
19-07-2011, 17:15
Не искам да навлизам в спорове, но не е ли по-добре една запазена 166 136кс отколкото една изтормозена 150-ка, затова съм му казал, че няма твърде голямо значение коя ще избере. Каквато и да взема все ще има да се прави. Всичко е въпрос на много късмет. Преди да купя моята 136кс. имаше една 140 2001г г/д същите пари. Избрах по запазената !
Къде ти избягва комфорта ?!? Моята също трака ама не е нещо фрапантно дори с отворени прозорци, а пък и като гониш комфорт едва ли ще си отворил прозорците, пък знаеш като затвориш и се отделяш от околния свят...

Коки
21-07-2011, 11:47
Не искам да навлизам в спорове, но не е ли по-добре една запазена 166 136кс отколкото една изтормозена 150-ка, затова съм му казал, че няма твърде голямо значение коя ще избере....

136 к.с. по-млада от 10 г. НЕ можеш да намериш, а 140 или 150 к.с. запазена - МОжеш. Това е тънката разлика. Не съм казвал да взима "изтормозена 150-ка".

BlackP
21-07-2011, 13:01
Всичко зависи от човека какъв е примерно аз толко много исках да си купя 166 дизелова, че въопще не съм гледал в какво състояние на пръв поглед всичко изглеждаше, че е ок , но не е досега съм дал за нея 4000 и не ми дреме че съм ги дал защото е невероятна кола няма значение според мен дали ще е бензин или дизел аз единственно се замислям само за 2.5 или 3.0 имам едни познат който е с 3.0 и ми предлга бартер за моята с доплащане от моя страна от сорта на 500 лв и много сериозно се замислям, защото искам да се кача на 225 коня

nightroller
21-07-2011, 15:24
... само за 2.5 или 3.0 имам едни познат който е с 3.0 и ми предлга бартер за моята с доплащане от моя страна от сорта на 500 лв и много сериозно се замислям, защото искам да се кача на 225 коня

искаш да се качиш на 225 яда ти :):) казвам го с хумор - не е въпроса в колата а в постановката ;)
Въобще тази кола е доста особена - но ще кажа само едно, което непрекъснато се върти в този раздел - ако си правите сметката за първоначалната цена на колата - забравете да си правите сметката за поддръжката защото двете неща се компенсират - зависи изцяло от вас какъв път ще изберете :):)

BlackP
21-07-2011, 22:18
много си прав по добре да не се прави сметка кое колко толко