View Full Version : Разочарование
oTBpaTuTko
05-07-2011, 22:59
За първи път съм измамен от форума! От колегата maikalal, продаде ми дизелова скоростна кутия вместо бензинова. Майстора, който ми прави колата го осъзна на 5тия ден или нещо ткова. Вече цяла седмица ходя по мъките заради него. Нека ти приседнат паричките, приятелю.
Къде мога да се оплача във форума, нека всички да видят.
Избоца ме 230лв., аз кутията ще я напасна, ще стане просто нервите никой няма да ми ги компенсира.
Говореше по телефона и ме лъжеше, че било 1.4 16в 98г. а то се оказа от дизел свален.
Бесен съм малко и съм подпийнал, извинявам се на модераторите, просто искам да знаят други от форума, мен ме прекараха поне за другите да има предупреждение. Благодаря предварително. Поправете ако има някакви нецензурни изрази но оставете смисъла.
Според по-запознати от мен, 146 ТС 98 г. и ТС 2000 г. са с различни кутии.
Та вместо продавача, вземи виж дали вината не е у майстора.
Тегля катанеца...
dilian alfa gtv
05-07-2011, 23:30
За първи път съм измамен от форума! От колегата maikalal, продаде ми дизелова скоростна кутия вместо бензинова. Майстора, който ми прави колата го осъзна на 5тия ден или нещо ткова. Вече цяла седмица ходя по мъките заради него. Нека ти приседнат паричките, приятелю.
Избоца ме 230лв., аз кутията ще я напасна, ще стане просто нервите никой няма да ми ги компенсира.
Говореше по телефона и ме лъжеше, че било 1.4 16в 98г. а то се оказа от дизел свален.
Бесен съм малко и съм подпийнал, извинявам се на модераторите, просто искам да знаят други от форума, мен ме прекараха поне за другите да има предупреждение. Благодаря предварително. Поправете ако има някакви нецензурни изрази но оставете смисъла.
Какво се случи със твоята кутия колега че я сменяш,внимавай малко поинтересувай се има морги дават по 6м гаранция за втора употреба кутия или ако нещо не стане се връща...!
Тази седмица купувах втора употреба кутия за форд галакси автоматик от софия за която платихме 1000лв,но си имахме предварителти уговорки ако нещо не се получи или кутията е скапана,но всичко си пасна и колата се движи.
Аз всъщност не можах да разбера на каква кола се е счупила кутията и каква кутия са ти дали сега.
Иначе по телефона не му ли звънна да му кажеш за какво става въпрос и ако сте се чули, той какво ти отговори?
Закото по принцип има много измамници, но има и малка вероятност за грешка ( ако в тая морга имат 10 ск.кутии за италианки, не е невъзможно да стане грешка)
Поредната ,,приятна" тема за четене.
Поредното блестящо представяне на колега,май всеки е тръгнал печалба да гони и му дреме на к... за другия.
thecleaner
06-07-2011, 02:14
... Майстора, който ми прави колата го осъзна на 5тия ден или нещо ткова.
ГоУем майстор, а как ще я напаснеш да ни обясниш?
oTBpaTuTko
06-07-2011, 07:50
Колата ми е 146 1.4 ТС 2000г. изчезна третата. Колата е рентакар и не мога да я давам така. Реших, че по интернет ще е най-бързо и редовно си пазаря от форума. Той ми я представи за 1.4 ТС 98г. аз мислех, че са еднакви до колкото съм наясно, но се оказа впоследствие, че кутията е от дизелова алфа. И моята кутия има пукнат корпус или нещо такова. Правил там някакви заварки и сега частите от дизеловата кола ще влязат в бензиновата кутия и така. Майстора го прави, аз не разбирам толкова :)
Ще се наредят работите, но просто когато му се обадих той продължаваше да твърди че била 1.4 ТС 97,98 година хич не му пукаше. Каза ми че редовно сдтавали такива неща и нямал да върне кутията. Просто съм от Варна, иначе лошо му се пише. Не си струва да бъхтя 500км, да си прецаквам бизнеса и да правя коктейли и т.н. знаете как става!!! Айде отивам на работа, лека на всички !!
нищо чудно в тебе да е грешката. мисля че 2-те кутии се различават, но знаещите да кажат точно.
едната е с код C.510.5.18.03 другата C.513.5.14.02 , и 2-те са за 1,4тс.
ПП
ето ти тема по въпроса
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=40754&page=2
обърни внимание на тоя пост
Значи на стария ТС скоростната кутия може без проблеми да се захване към новия ТС с тази разлика , че полуоските влизат в скоростната кутия по различен начин ... едните са с вътрешни карета другите влизат в деференциала и се мажат там ... и стартера има различни размери и също има една планка на скоростната кутия ( за тампона задния мисля , че беше ) дето е различна форма
та мисля че не си измамен и няма от какво да си разочарован.
Колегата undy точно това се дразнеше.Въпросната личност има мнения само в раздела продава.Крайно време е някой да се намеси и такива да индивиди да не могат да публикуват в раздела продава.
та мисля че не си измамен и няма от какво да си разочарован.
Аз си мисля, че дори oTBpaTuTko да е допуснал такава грешка, търговецът трябва да приме обрано стоката и да върне парите. Като си купиш тениска без да я пробваш и ти се окаже голяма, обикновено отиваш и я сменяш за друга стока, че даже може и да я върнеш, стига да не си я повредил.
да не прибързваме с тези истории щото после ще почнем да се делим и на такива които пишат само в общи приказки.
освен това колегата е купил кутията от тоя търговец по простата причина че му е дал най-ниска цена, а не щото има постове.
както и да е, мисля че грешката е в него. да си провери номерата на скоростите. друг е въпроса че търговеца не иска да я вземе.
soldier81
06-07-2011, 19:55
Ми да ви кажа честно и аз не бих я взел обратно,каква е гаранцията че купувача не е извадил от моята кутия частите които са му трябвали за неговата и да се пробва да я върне с довода че не става?
Тук не познавам която и да е страна и не защитавам нито една от двете,мисля че ни е доста рано(в БГ)за такива покупки по интернет при положение че единия не знае какво продава,а другия какво купува(както е в много случаи).
Просто ЛИЧНО МНЕНИЕ.
Дано се разберете и тези теми да стават все по-малко.
lordliness
06-07-2011, 20:23
Медала винаги има две странни,не мисля,че търговията трябва да се обвързва с писането,ако търговците и купувачите са коректни, всички ще са доволни,дори Христос не е успял да изгони търговците от храма(разбирай форума).Има решение и всички го знаете- отиваш в спедиторската фирма отваряш поглеждаш и ако ти хареса плащаш.
valio 323
06-07-2011, 20:26
Това е отвратително.Човекът които продава много добре знае какво прави.Наи достоино би било да си вземе кутията обратно.Ако се смята за мъж а не ......
malkia_jiraf
06-07-2011, 21:09
и мен ме прецака друк колега от форума ,продаде ми спукана кутия.Ама се разбрахме да му я върна.И така вече 3 месец.
Linkestis
06-07-2011, 21:25
Пиши ми ника да се прочуе и той.
lordliness
06-07-2011, 22:22
Не знам как живеят тези хора(измамниците),как гледат света и хората,чувстват се безнаказани,ако някой успее да ме измами ще му закача например скоростната кутия на врата и ще потича пред немскта ми овчарка(мисля ,че не е забранено от закона да тичаш със скоростна кутия пред немска овчарка),е може да му подържи и топките между зъбите си (справка филма К9)също не е забранено от закона!Така ,че гонете ги до дупка не ги оставяйте!Защото иначе трябва да си направим тема ''излъганите камилчета''
Чудя се твоя майстор как е разбрал че кутията е от дизелова алфа,дали просто нети е измислил нов ремонт "майстора".Ако ти подмени само някой синхронизатор мисля че няма да има проблем,но смени ли ти и някое зъбно колело недай си боже на всички предавки,това 1.4 ще почине.
И нали разбрахте какъв е извода,пазарувайте от всякакви търгаши от вчера плъзнали по форума без доказано име,понеже ви дава цена 20лв по-надолу.За какво е създадена темата за репутация на продавачи/купувачи??
Чудя се твоя майстор как е разбрал че кутията е от дизелова алфа,дали просто нети е измислил нов ремонт "майстора".Ако ти подмени само някой синхронизатор мисля че няма да има проблем,но смени ли ти и някое зъбно колело недай си боже на всички предавки,това 1.4 ще почине.
И нали разбрахте какъв е извода,пазарувайте от всякакви търгаши от вчера плъзнали по форума без доказано име,понеже ви дава цена 20лв по-надолу.За какво е създадена темата за репутация на продавачи/купувачи??
И в друга тема бях казал че дори и доказаните продавачи с много +++++++.......не са 100% коректни.......всичко е много относително.......
чакайте сега. търговеца продава скорости за 1,4тс 98-ма. купувача купува скорости за 1,4тс 98-ма. негов проблем си е че иска да ги сложи на 1,4 тс 2000.
при положение че няма уговорка , ако кутията не стане, да се върне, е въпрос само на добра воля от страна на продавача да си я вземе.
всеки има глава на раменете, да си я ползва. има и тема с коректните продавачи. тогава за какво са някакви тоталитарни мерки.
да не говорим че не е хубаво да се изказваме така, когато не познаваме ситуацията.
чакайте сега. търговеца продава скорости за 1,4тс 98-ма. купувача купува скорости за 1,4тс 98-ма. негов проблем си е че иска да ги сложи на 1,4 тс 2000.
при положение че няма уговорка , ако кутията не стане, да се върне, е въпрос само на добра воля от страна на продавача да си я вземе.
всеки има глава на раменете, да си я ползва. има и тема с коректните продавачи. тогава за какво са някакви тоталитарни мерки.
да не говорим че не е хубаво да се изказваме така, когато не познаваме ситуацията.
Оооооо леле как недовиждам вече,темата е за ключ!
Към автора на темата... Човека не те е излъгал и кутията не е дизелова,просто 1.4 98год. и 1.4 след 99 год. са с различни кутий,човека не те е излъгал!Той ти е казал че е 1.4 16в 98год. нали??Вместо да го клеветиш по-добре му се извини подобаващо,защото си го наклеветил без никакво право.
И другото което ще те посъветвам,смени майстора!
Оооооо леле как недовиждам вече,темата е за ключ!
Към автора на темата... Човека не те е излъгал и кутията не е дизелова,просто 1.4 98год. и 1.4 след 99 год. са с различни кутий,човека не те е излъгал!Той ти е казал че е 1.4 16в 98год. нали??Вместо да го клеветиш по-добре му се извини подобаващо,защото си го наклеветил без никакво право.
И другото което ще те посъветвам,смени майстора!
Мдам... това и аз не го догледах.
Пък и не съм толкова светнат технически, че да се сетя за тая разлика.
Ще я заключа, а автора наистина е добре да се извини на продавача и да отиде при друг майстор.