PDA

View Full Version : Заводски спортен филтър?

kostov_sl
12-07-2011, 07:04
Здравейте!
Тъй като спортния ми филтър е доста мръсен се чудех дали има мсисъл да поръчвам от комплекта на K&N за почистване или направо да взема един нов филтър (поради съизмеримите разходи). От един сервиз обаче ми казаха, че моя бил заводски и какъвто и друг да сложа ще сбъркам... :gruebel: Аз обаче като го гледам си е най-обикновен конус, няма нито надписи, нито нещо което да ми подсказва за произхода му... Пък и що 145-ци съм гледал и всичките до една си бяха с обикновен въздушен... Та мисълта ми е има ли такова нещо като заводски спортен филтър на 145/6?

DerMeister
12-07-2011, 07:34
Няма заводски. (поне не съм чул дори за такова животно)

Нов истински филтър струва близо 200лв, поне преди 2 години беще толкова. Та, ако сегашния ти е куча марка си вземи нов, ако не е, по-добре да го изпереш и омаслиш както си трябва.

badmadafaka
12-07-2011, 08:38
Ем конус, ем заводски..? Доста силно са се изказали в тоя "сервиз" :yes:
От друга страна са прави - филтъра 100% си е "заводски" (от завода, който произвежда филтрите)...
Ако е К&Н, се огледай някъде по гумата на него - все някъде ще има лого. Няма ли лого значи най-вероятно не е от завода на К&Н :innocent:

infernus
12-07-2011, 09:00
А няма ли вариант да се изпере ?
А това за 1,4 със спортен филтър е малко като лафа на деня :)

DerMeister
12-07-2011, 09:48
Какво като е 1.4... Готин звук, по-дълъг пробег, пране, а не смяна.

marto92
12-07-2011, 12:41
Колега ако искаш го снимай,като го видим ще ти кажем дали си заслужава да го переш или направо да си купиш нов,иначе такова нещо като заводски спортен филтър няма или поне аз за първи път чувам.И аз съм със спортен филтър на 1.4 и си е много добре хем колата се отпушва малко хем звука е уникален ;)

kostov_sl
12-07-2011, 20:41
Както си и мислех... Надпис обаче не виждам, нито лого, нищо. Утре ще кача някоя друга снимка да видим дали някой ще го познае :)

А това за 1,4 със спортен филтър е малко като лафа на деня :-)И кво му е смешното на тва?

infernus
12-07-2011, 23:56
Имах предвиз заводски, още от завода на Алфа. Щото вече има "малкото КуВе", това 1,4 да не стане "най-малкото КуВе". Сорка аз съм обидил някой толкова тежко рано сутрин...

---------- Post added at 20:56 ---------- Previous post was at 20:55 ----------

Какво като е 1.4... Готин звук, по-дълъг пробег, пране, а не смяна.

Да не забравяме че и мотора диша по добре....

kostov_sl
22-07-2011, 17:36
Малко прогрес по темата. Филтъра ми не само, че не е "оригинален", дори и не наподобява нещо различно от китайското, ами и на всичкото отгоре това, дето мислех че е мръсотия се оказа супер тлъст слой ръжда. И тъй като нямам кутията да си сложа обикновен въздушен филтър, някой ще ми препоръча ли някакъв спортен китаец за малко пари, че за обикновен с кутията ми искат 110лв?

Satanism
22-07-2011, 18:01
Ма кви сервизи има само, а.... :D
ше зема и аз да отвора един....
Иначе, приятел, след като за кутия за филтър цената е 110лв, значи не търсиш като хората ;)
намираш 145/6ци за части, има във форума, в мобилето и къде ли не, търсиш някой туинспарк и му крадеш кутията...според мен и за 2-30лв ще се намери...

Васил Петров
22-07-2011, 23:54
Ма кви сервизи има само, а.... :D
ше зема и аз да отвора един....
Иначе, приятел, след като за кутия за филтър цената е 110лв, значи не търсиш като хората ;)
намираш 145/6ци за части, има във форума, в мобилето и къде ли не, търсиш някой туинспарк и му крадеш кутията...според мен и за 2-30лв ще се намери...

Читава кутия е минимум 40-50лв :prescription:

_power_
23-07-2011, 00:19
Читава кутия е минимум 40-50лв :prescription:
Не съм съгласен, има хора на зор бъзат да разпродадат скраба:razz:...вместо да си мисли че ще излезе напред:stumm:
Попаднал съм на цена от 10лв закутия здрава и права!

Васил Петров
23-07-2011, 08:35
Не съм съгласен, има хора на зор бъзат да разпродадат скраба:razz:...вместо да си мисли че ще излезе напред:stumm:
Попаднал съм на цена от 10лв закутия здрава и права!

Да според зависи кой,какво и как.Преди около 2год. бяха по 70-100лв. :)

MUROMAN
23-07-2011, 09:44
Да според зависи кой,какво и как.Преди около 2год. бяха по 70-100лв. :)

Eй спекулант такъв, не вдигайте изкуствено цените.:bangin::bangin::razz:

Васил Петров
23-07-2011, 16:42
Eй спекулант такъв, не вдигайте изкуствено цените.:bangin::bangin::razz:

Батка качеството си има ЦЕНА! Тва с подараците няма как да стане.Ако искаш имам за теб кутия за 10лв ма няма ушета за захващането.Всеки сам си определя цената знаеш много добре.

пп: И внимавай с колелото да те не бутне някой рейс "79"

badmadafaka
23-07-2011, 20:56
Скрапа е по 10 лева, кутиите са, както казва Васил. И не всички разпродават мърляшки поддържан скрап на части - на някои (като мен в момента) понякога им се налага да разпродават на части истинска кола.

Васил Петров
23-07-2011, 21:53
Батка така е ма някакси всеки гледа да мине тънко. :prescription:

Оспамихме темата на момчето.Нека модератора да мине с вълшебната метла. :razz:

kostov_sl
23-07-2011, 22:18
А, никакъв спам няма. По-скоро събиране на информация от различни източници :) Ще видя идната седмица какво мога да заделя като бюджет за евтин спортен или обикновен филтър (с кутията), така че през това време може да пратите някоя оферта на л.с. ;)

_power_
23-07-2011, 22:27
Стига бе, тука говорим за една кутия! Цяла не катастрофирала можеби не в топ здраве 145 (малък мотор) струва 1400-1500лв ако е от по-старите....
Просто много умници искат да удрят кьоравото... и да изкарат от купчина ламарина за претопяване двойно:biggrin1:
Бадмадафака..да не го приемеш лично!

badmadafaka
23-07-2011, 23:20
Естествено, че не го приемам лично - просто приемам, че не говориш за моята :)
Иначе като цяло е така - ама като е дефицит стоката това е положението...
Иначе към автора на темата: проучи дали от някое "браво" няма да стане кутията - там цената със сигурност, ще е по-тънка.

thecleaner
23-07-2011, 23:44
Стига бе, тука говорим за една кутия! Цяла не катастрофирала можеби не в топ здраве 145 (малък мотор) струва 1400-1500лв ако е от по-старите....
Просто много умници искат да удрят кьоравото... и да изкарат от купчина ламарина за претопяване двойно:biggrin1:

Аз помня каква сага беше с твоя избор на кола и то специално на 145/6. Да те цитирам ли или ще се коригираш сам. В последствие си купи ГТВ за което има 1001 теми за това и онова демек ремонти.

П.С. 3-4 месеца чакаме снимки да видиме удара на века и все още ги няма.

Васил Петров
23-07-2011, 23:46

Когато няма части за даден модел и 300лв ще дадеш.Има неща който си държат цена.

А, никакъв спам няма. По-скоро събиране на информация от различни източници :) Ще видя идната седмица какво мога да заделя като бюджет за евтин спортен или обикновен филтър (с кутията), така че през това време може да пратите някоя оферта на л.с. ;)

Никак не ти препоръчвам да си купуваш спортен филтър менте (да няма после колата прекъсва напусна ме дебитомер) другото което е той пропуска доста едри песачинки.Пази си мотора.По добре си вземи за сега един обикновен хартиен филтър а по на там К&Н спортен (панелен-за оргиналната кутия) :drunk:

tonov
24-07-2011, 00:36
Батка така е ма някакси всеки гледа да мине тънко. :prescription:

Оспамихме темата на момчето.Нека модератора да мине с вълшебната метла. :razz:

Aaa, що да е спам, има доста полезна информация.
Нищо няма да трия :pp:

_power_
24-07-2011, 00:46
Аз помня каква сага беше с твоя избор на кола и то специално на 145/6. Да те цитирам ли или ще се коригираш сам. В последствие си купи ГТВ за което има 1001 теми за това и онова демек ремонти.

П.С. 3-4 месеца чакаме снимки да видиме удара на века и все още ги няма.
Ремонти, няма нито един до момента на ГТВ-то ми, само една подмяна на датчик за перката:pp:
Удъра на века???? Това пък какво беше?
Сага не е имало..просто наистина в цената която бях определил не можах да се вместя , даже доста по-скъпи 145-146 ци гледах и не ми харесаха за цената си.
И в крайна сметка какво общо има с кутия за филтър и цената и ? Ако имаш въпроси пиши ми на Л.С.нека не цапаме темата.

thecleaner
24-07-2011, 00:50
Ремонти, няма нито един до момента на ГТВ-то ми, само една подмяна на датчик за перката:pp:
Удъра на века???? Това пък какво беше?
Сага не е имало..просто наистина в цената която бях определил не можах да се вместя , даже доста по-скъпи 145-146 ци гледах и не ми харесаха за цената си.
И в крайна сметка какво общо има с кутия за филтър и цената и ? Ако имаш въпроси пиши ми на Л.С.нека не цапаме темата.

Въпроси нямам, просто си противоречиш:) Евтините беха боклук, сега ги даваш за пример и то не за по 1400-1500лв.

tonov
24-07-2011, 00:53
Моля за малко по-сериозно отношение по темата.

badmadafaka
24-07-2011, 09:20
Сред феновете на всяка марка (без Мазерати, Ферари и по-скъпите), особено в БеГе, винаги ще има два лагера: едните, които се гордеят с това, че са си сменили половината кола с нови части и въпреки, че е на 10+ години тя се държи все едно сега излиза от магазина и втората група, която се гордее с това, че абсолютно нищо не пипа по колата (от Х години) и тя въпреки това върви "прилично"...
За представителите на втората група, тези от първата са балъци и тъпаци, че си дават на някого парите за нищо, а за представителите на първата група, тези от втората са мърлячи и скрапери, които са опасни на пътя.
Има ги и някакви по средата между двете групи, но те обикновено не влизат в такива спорове ;)

_power_
24-07-2011, 15:48
Сред феновете на всяка марка (без Мазерати, Ферари и по-скъпите), особено в БеГе, винаги ще има два лагера: едните, които се гордеят с това, че са си сменили половината кола с нови части и въпреки, че е на 10+ години тя се държи все едно сега излиза от магазина и втората група, която се гордее с това, че абсолютно нищо не пипа по колата (от Х години) и тя въпреки това върви "прилично"...
За представителите на втората група, тези от първата са балъци и тъпаци, че си дават на някого парите за нищо, а за представителите на първата група, тези от втората са мърлячи и скрапери, които са опасни на пътя.
Има ги и някакви по средата между двете групи, но те обикновено не влизад в такива спорове ;)
+1 :mobile: