Log in

View Full Version : Сбогом на QV-то и ЕВАЛА на истинските пичове!

badmadafaka
13-07-2011, 22:40
...

Perdaha
13-07-2011, 22:46
ехх да му е..а майката,той със доста голяма скорост те е ударил сякаш че като гледам наистина си е сериозен удара,то в тоя случай кой каквото и да каже......важното е ти да си жив и здрав пари се вадят ама живот-кола се купува ама живот не продават,иначе колега може да ползваш мотора сякаш не е засегнат?

digitalundgrd
13-07-2011, 22:49
Ужас :( Тоя шишо бакшишо на червено ли е минал?

Наистина важното е, че ти си ОК...

D.Istatkov
13-07-2011, 22:53
деа..ба и таксисата му езък за якото куве беше много яко добре го оледах на драга,важното е че си жив ще се опрайш и ще вземеш още по добро куве

от мен по бързо възтановяване!!!

миро
13-07-2011, 22:55
Със сигурност те е яд, но не се нервирай. Важното е че си жив и здрав!!! Ще си купиш по-хубава!

Satanism
13-07-2011, 22:59
да си жив и здрав, да си купиш ново...крака не се купуват, обаче...пални еедна свещица и пий едно...пък другото-майната му...утре ще ти е по-добре :)

Чисто от любопиство някой бег да се обади?

Satanism
13-07-2011, 23:03
е, 10 годинки...принципно...
Ма моя уж беше до 2009та , пък 2008ма си пита х*я дали да се отвори....
после реши да гръмне в ръцете ми, докато си разнасях волана насам-натам....

morfius
13-07-2011, 23:04
Важното е да се оправиш, коли се купуват.

pr_00f
13-07-2011, 23:04
Жалко, за съжаление се случват такива неща.
Важното е да няма пострадали.

А ти с колко караше ?

bager
13-07-2011, 23:08
Най-важното е, че ти си жив и здрав! Човек не си дава сметка за това и се ядосва за глупости, но майната им на колите- има нови, майната им на парите- изкарват се!
Оня отгоре те е пазил, това е!

п.п. А винаги е хубаво да имаш приятели, които са готови да ти помогнат в нужда. Евалата, момци! Наздраве!

Bobo
13-07-2011, 23:10
E.....си да &^*^&*&%&^$%$#$%# Мойте съболезнования брат, важното наистина е ти да си добре! Търси читаво купе и дерзай ;) Гражданската ще покрие щетите не се ядосвай ;) Следващата да я направиш с още по-голям мерак.

pr_00f
13-07-2011, 23:55
На кръстовището до къщи ако се мине седмица в която да има само 1 катастрофа при същата ситуация със съседите правим банкет.

KoRny
14-07-2011, 00:19
Братле главата горе и тва е...И аз март месец си купих мечтаната от 2 години 156 2.4 140 к.с. и април един бърз форд по същия начин ме нацепи,само че аз излизах от малка уличка наляво и почти изправих колата в мойто платно на главния и в същият момент гледам срещу мен как се влачи 50метра един форд ескорт,изпреварващ рейс и кола при ограничение 50км...Та ако бях мръднал 1 метър напред ме удряше и мен във вратата.Роговете ги изправихме,нов калник,кулер,фар,спасихме бронята а форда беше по-зле и от тва такси.
Всичко ще се нареди,такива случки и докато си пишем стават,важното е да сме здрави :)

Ramsezsh
14-07-2011, 00:34
Много неприятна случка!
Важното е че няма пострадали.
Предишната ми колата беше така размазана от пияна лелка, дето не ме видя на околовръстното , че се движа пред нея.

oem
14-07-2011, 09:33
Моите съболезнования колега за колата, дано си намериш по-хубава. Ти да си жив и здрав. И сега не знам дали ти е до това, но относно еърбеците ще е добре да провериш дали е имало сигнал към тях. На диагностика така от чисто любопитство ще е интересно да се знае дали централата е подала сигнал или си е замълчала.

syfer
14-07-2011, 09:48
Колега съжелявам за ситуацията и ти пожелавам бързо оздравяване.Само да ти кажа, че мен предното лято ми размазаха буквално Фиат Брава, която толкова много си харесвах и глезих....е добре, че имаше колежката която ме удари гражданска, че от нейната гражданска ми покриха всички щети апък аз колата я продадох блъсната и долу горе дойде на пазарна цена.....за съжаление пазарна...нещата които си вложил остават за теб но пак е нещо...но пък ако не ме бяха ударили нямаше да си купя настоящата, така че всичко си има положителни и отрицателни черти...гледай да търсиш само положителните, а те не са малко и скорошно оздравяване.

п.с. с какво точно ти помогнаха колегите които си изредил в поста от начало-пичовете :) Ако не е тайна де ?

chico
14-07-2011, 10:03
Съболезнования... Минавам ежедневно през това кръстовище и почти всеки път има оптимисти (като този бакшиш), които се опитват да се шмугнат пред насрещно движещите се - ей така за пробата, да спестят 30 секунди изчакване...

morfius
14-07-2011, 10:11
Най-лошото е, че сутринта едвам станах от болки в ключицата (лекарката ми ме предупреди още снощи, че най-вероятно е счупена, но ще го усетя чак на сутринта) :death:

Най-вероятно?
Не те ли пратиха на рентген бре, до там ли са запуснати нещата... какво е това, най-вероятно.
Изобщо помисли си за друг лекар и друга болница, но да те прегледат обстойно и да се вземат мерки за лечение, това не е шега работа.

_power_
14-07-2011, 10:27
Дано ти няма съвсем нищо и си само с натъртване, е*и тенекията! За реване на всеки му се реве като му пре*ат колата но се преживява
Мойте съболезнования но пакповтарям най важното е да си жив и здрав! Много карачи се навъдиха в София все тарикати все ''професионалисти + дебили мотористи :torch:

digitalundgrd
14-07-2011, 11:17
.
п.с. с какво точно ти помогнаха колегите които си изредил в поста от начало-пичовете :) Ако не е тайна де ?

Не съм бил там, но от това което чух - добре че са отишли...Не е хубаво да седиш в такъв момент сам срещу n-на брой таксиджии, които са нагли и се държат все едно Алфата е виновна за удара...

Това едно на ръка, друго е да знаеш, че има около тебе някакви познати, които да ти помогнат е така да звъннат на пътна помощ, да помогнат да качат колата, да те питат как си ок ли си що си, да те успокоят малко или много...

Хубаво е, че сме задружни и в тежките моменти сме заедно и откликваме, а не само като стане дума да се сяда около маса ;)

-Bobby-
14-07-2011, 11:50
Егати тъпнята... сравнително редовно ми се случва да минавам оттам и кръстовището си е малко смотано, ама тоя бакши е пълен кретен! За всеки, нагледал се на катастрофи и удари е ясно, че това, дето си бил "карал с 200", е пълна глупост. Класическо отнемане на предимство от негова страна. Дано му отрежат главата катаджиите, лошото е, че това няма да ти върне всичкия мерак, вложен в колицата... :(

morfius
14-07-2011, 11:53
Не съм бил там, но от това което чух - добре че са отишли...Не е хубаво да седиш в такъв момент сам срещу n-на брой таксиджии, които са нагли и се държат все едно Алфата е виновна за удара...

Това едно на ръка, друго е да знаеш, че има около тебе някакви познати, които да ти помогнат е така да звъннат на пътна помощ, да помогнат да качат колата, да те питат как си ок ли си що си, да те успокоят малко или много...

Хубаво е, че сме задружни и в тежките моменти сме заедно и откликваме, а не само като стане дума да се сяда около маса ;)

Да, има го това... ония са задружни и нагли.
Евала на колегите, че са съдействали.

Satanism
14-07-2011, 12:19
То и с 300 да си карал, това не ти отнема предимството...

morfius
14-07-2011, 12:41
То и с 300 да си карал, това не ти отнема предимството...

Не ти го отнема, но променя преценките.
Едно е да приближаваш на 100 метра с 50, друго с 150... в първия случай мога да мина спокойно, във втория ще си ме натресъл по точно същия начин.
И тогава и двамата отнасяме актовете... ако сме оживели след такъв удар.

Satanism
14-07-2011, 12:56
Ами никакъв акт не отнасяш, защото няма начин да се определи точно скоростта, с която бадмадафаката е навлязал в кръстовището...тоест няма основания за съставяне на подобен акт и автоматично отпада в съда....

Ако отнемеш предимство, онзи може и с 3000 да е летял, няма никакво значение, отнасяш го само ти...грешната преценка си е твой проблем....

156
14-07-2011, 12:59
Ех, колега, много неприятно.
Надявам се всичко с теб да е наред и да се оправиш максимално бързо. МД, къде ти направиха преглед?

morfius
14-07-2011, 13:05
Офф...
Спирачен път, поражения по ламарините и хората (включително травмата от колана)... начини има, друг е въпроса колко някои ще се занимава у нас.
Защото по тая логика някой може да мине и с 300 наистина (макар и малко но има такива коли и у нас) през кръстовище на което ограничението е 50.
Ти няма да го видиш изобщо че идва, той ще е на 250 - 450 метра от кръстовището ... иди му осигурявай предимство.
/Офф

-Bobby-
14-07-2011, 13:12
Стига сте спорили излишно. Почти страничния удар на Алфата и почти изцяло челния на таксито, са били с не повече от 40 в момента на удара. Количеството смачкани ламарини и потрошляк свидетелстват за това. Ако някой има съмнения - отваря клипчета в нета и гледа какво се случва при удар с 64 - размазването е доста по-сериозно.
Така че скапания бакшиш да ходи да се снима... ако пък въобще има някакво съмнения, че колегата ни алфист е летял с голяма скорост, и съответно е успял много да намали до момента на удара - то ще има спирачен път по асфалта, който ще приключи спора. Ако няма или е съвсем къс - бакши да ляга на гилотината... толкоз.

morfius
14-07-2011, 13:17
Стига сте спорили излишно. Почти страничния удар на Алфата и почти изцяло челния на таксито, са били с не повече от 40 в момента на удара. Количеството смачкани ламарини и потрошляк свидетелстват за това. Ако някой има съмнения - отваря клипчета в нета и гледа какво се случва при удар с 64 - размазването е доста по-сериозно.
Така че скапания бакшиш да ходи да се снима... ако пък въобще има някакво съмнения, че колегата ни алфист е летял с голяма скорост, и съответно е успял много да намали до момента на удара - то ще има спирачен път по асфалта, който ще приключи спора. Ако няма или е съвсем къс - бакши да ляга на гилотината... толкоз.

Аз изобщо не казвам, че колегата е летял и е виновен.
Просто уточнявам, че предимството не отменя необходимостта да се спазват другите норми.

Satanism
14-07-2011, 13:33
Офф...
Спирачен път, поражения по ламарините и хората (включително травмата от колана)... начини има, друг е въпроса колко някои ще се занимава у нас.
Защото по тая логика някой може да мине и с 300 наистина (макар и малко но има такива коли и у нас) през кръстовище на което ограничението е 50.
Ти няма да го видиш изобщо че идва, той ще е на 250 - 450 метра от кръстовището ... иди му осигурявай предимство.
/Офф

Нито едно от изброените не може да даде резултати, с нужната точност в такъв случай...всичко е в сфертата на предположенията...точно-само с радар...тъй като няма радар, акт за превишена скорост не могат да ти съставят...могат за несъобразена да ти съставят...което е съвсем друго нещо...

Alexanderbb
14-07-2011, 14:58
Е няма такъв тъп бакшиш. Аз на това кръстовище когато завивам на ляво гледам да не се задават никакви коли защото няма никаква гаранция че от някъде няма да изникне любезен пешеходец и да те остави баш на средата на кръстовището

brazen
14-07-2011, 15:05
Горе главата и да се оправяш!!!!
Съжалявам за колицата...

Walker
14-07-2011, 15:25
Съжалявам за меко казано неприятната случка :(

D.Istatkov
14-07-2011, 15:52
колега имах по силен удар от теб,знам калко ти е гадно дори аз сега като пиша незнам каде се намирам,това ми беше първата кола лично докарана от мен и най любимата ми кола охх колко си е обичАХ, ПТП ТО беше подобно на твойто аз карам по нанадолнище с скорост мн голяма пред мен има крастовище от отва крастовеще излиза пасат(мамка му) и човека не се оглежда че идва кола и решава да тръгне и продалжава кам берковица 20 метра по натам има др кръстовище съшия пасат решава че пак няма се огледа и дори на огедалото и и завива НА ЛЯВО а аз КАДЕ ДА ИМА МАМА МУ трагва да го изпреварвам и тои не дава мигач че ще завие аз оспявам някаквида го избегна и му чупя огледалото,от там около 30 метра прехваргане по предница.таван настрани и как ли още не .....

накрая акт на мен за НЕСЪОБРАЗЕНА скорост а не него за ОТНЕМАНЕ НА ПРЕДИМСТВО след едно дело и екзпертиза се доказа че аз съм невинен и акт нямах доказа се и пишеше как пасата отнема предимството на алфата без да се огледа!!!!

ЗА него САМО 6 месеца без книжка,лишаване от свобода НО ОСЛОВНО и край !!! Но аз после си отидох при неговия застраховател и ми изплатиха колата и мойте щети да не казвам какво ми бешееее че пак почвам да осещам болки

Ще направя графика как стана птп то!!

-762667626776268762697627076271

slik4eto
14-07-2011, 16:26
Всъщност колегата се удари пред очите ми.Сигурен съм ,че не караше бързо може би с 50 ,но там съм виждал да минават и много по бързо (аз работя там и съм почти по цял ден на окръжна) след удара не очаквах изобщо да са толко смачкани колите даже колегата веднага излезна от алфата и отиде при таксито очаквах счупен фар изкривен калник , но не и това .... цялата случка стана много нелепо :( алфа беше много красива дано се оправиш бързо и си намериш още по хубава

infernus
14-07-2011, 19:21
Е кофти така пич, надявам се ти да си наред и жив и здрав, ламарините се правят или купуват. Боли знам, но е на заден план.

Имах подобна случка като бях млад шофьор нахлузих една тройка, че не спази стоп и застана на средата на пътя и спря... при което имаше същите възражения "ама той кораше със 100", полицая искрено му каза "и с 200 да е карал ти имаш знак СТОП" и драмата преключи, а аз тотално се бях покъкал беше ми първата катострофа и бях на 18 години, и книжката ми беше в КАТ а не в мене за издаване.

CrazyElement
14-07-2011, 19:53
Колега дано всичко да е ОК при тебе , а колата ще вземиш нова , знам , че няма да е същото и какво е да вложиш толкова в 1 кола , ама важното е да си жив и здрав. Иначе продължавам да се чудя на всички , които като кажат НЯМА СПИРАЧЕН ПЪТ, ми хубу бе бакшишо първо ти защо трябва да набиваш спирачки при условие , че той трябва да спре и няма как да знаеш , че ще мине и когато го прави е прекалено късно за всякаква реакция? 2ро какъв спирачен път с АБС??!?!? Мен вече ме е страх да карам, а тук в мойто село Хасково , да не говоря какво е положението , ако някой гледа ляво огледало е късмет , а за дясно то просто не е нужно, колко пъти ме засичат днеска пак, си карам лява лента и 1 камион без мигач без нищо мина в ляво... Незнам и аз , за такива ситуации трябва да се вземат книжки за повече време и по-големи наказания. А това за скороста изобщо не е факт , градовете са малки растоянията в кръстовищата също , просто е смешно докато идват коли ти да си пробваш късмета да минаваш. Наскоро така и мене щяха да ме засекът карах с 60 км/ч по нанадолнище и 1 гледа ме гледа ме и изкочи на 20 метра пред мен и то не с мръсна газ да се изтегли ами най-бавно и нагло при което благодарих още 1 път на силните спирачки на алфата и му намалих на няколко санта от бронята му ...

mik mik
14-07-2011, 20:40
Много неприятна случка колега, моите съболезнования за алфата...Това да знаеш обаче, че е само една предпоставка за да си купиш още по-хубава кола, така че горе главата ;) За карането с 200 и дума не може да става защото даже и с 70 да си карал едва ли колата ти щеше да е на мястото на което е на снимката.
Евала на всичко които са ти помогнали- това се казват истински алфисти и приятели!!!
Още веднъж горе главата и не мисли сега алфата ами си гледай здравето, другото ще стане така или иначе. От това което си писал за ключицата предполагам, че е натъртено от колана- което си боли доста, но не е страшно, дано не е нищо сериозно.
Оправяй се и горе главата!

TS
14-07-2011, 21:00
Заеби,Най-важното е,че си Жив и Здрав. Другото ще се оправи.

morfius
14-07-2011, 21:16
Благодаря на всички за подкрепата (дори и задклавиатурна)... И много благодаря за пожеланията да си намеря още по-хубава... Дано и пари да намеря за още по-хубава :)

По отношение на скоростта - това, което всъщност другия участник изказа в подкрепа на твърдението си, че съм карал с 200 беше, че колата ми не е оставила спирачен път (това за него беше доказателство, че съм карал с 200..?!?) - има ли нужда да се обяснявам повече за скоростта..?! Ще ви бъда благодарен ако въпреки фактите и разказите на очевидците спрете да загатвате, че аз съм карал с преишена скорост - съвсем леко дразнещо е!

А това за щетите - както се вижда от снимките, колата е тоталка - не може да се е сгънал покрива и да се е откъртил калника, който е противоположен на ударената страна и от това да става нещо... Лошото е, че ако ще и на тоталка да ми я изплатят (което ще е някакъв процент от пазарната и цена), пак няма нищо общо с парите (и нервите), вложени в тази кола... Тя към момента само с обслужване и подобрения вече беше надминала трикратно (и отгоре) покупната си цена... :(

Още по-лошото е, че ей сега се прибирам от обикаляне по доктори и ситуацията за момента е леко притеснителна, но детайли няма да пиша, нека първо всичко се изясни и тогава... :?

@morfius: Лекарката, която ми каза, че ключицата ми най-вероятно е строшена не ме е преглеждала. Понеже ми е лична приятелка и се обадих по телефона да ме посъветва какво да правя и и обясних ситуацията доколкото успях. Както и да е, след няколко снимки днес се оказа, че ключицата е здрава, ако има проблем, той е на друго място :(

ПС: утре е огледа на колата и се пуска за части :neutral:

Дано проблема със здравето се оправи и то по-скоро.
Другото, абе другото все ще си го нагласиш.

Stoyan Georgiev
14-07-2011, 21:38
важното е че си жив и здрав и си видял и намерил подкрепа във важния момент !

сигурно нещо си натъртил или прискрипал някой нерв, щом не си счупен - дето се вика нишо ти нема ! :knock:

alex052
14-07-2011, 22:19
Важно е че не си се наранил сериозно а колите......те се правят,купуват сменят и т.н. Здравето е най важно всичко друго пак ще си го направиш.Дано отнемат лиценза на бакшиша

kokless
14-07-2011, 22:26
Според мен сделката си заслужава.Тенекиите на една кола срещу това на кои хора можеш да разчиташ.Да си жив и здрав,да спечелиш пари и да си купиш 8C ти пожелавам.Но според мен най-доброто нещо в тази ситуация е, че знаеш на кого можеш да разчиташ и че си здрав.:smile:

HACCP
14-07-2011, 22:48
Съболезнования за Колата! Но здрав да Си другото идва от пазара а пари се вадят!

Linkestis
14-07-2011, 22:54
Малко черен хумор:
тоя стотинкаджия да те бе ударил от другата страна,а не от прага за които се пекохме един час на слънце.Разпънката как е :)
Това всъщност след като прави прага ли е станало?

viki
15-07-2011, 10:55
О,много съжалявам за случката:(
Важното е ти да се възстановиш бързо!Кола ще си имаш по-хубава !:)
Gligan, souze, Васил Петров, thecleaner, Rubig, gigi..браво момчета!Страхотни сте !

Васил Петров
15-07-2011, 19:37
Както ти казахме: ГОРЕ ГЛАВАТА.... Другото само ще се нареди.Пари за бегачки се изкарват.

thecleaner
15-07-2011, 19:42
:respect:

@Linkestis: между другото и аз си го помислих това за прага веднага след удара :(
Разпънката е в точно същото състояние като преди удара... Абсолютен шедьовър и произведение на изкуството... Ако има мераклия да казва :)

Сега обаче да продължа с лошите новини (за тенекията, не за здравето):
Това е описа след първия оглед на застрахователя (за справка снимките ми са на страница 2 от темата):
- броня
- преден капак
- калник ляв
- фар ляв
- мигач ляв
- калник десен
- таван купе
- кутия въздушен филтър
- врата лява
- джанта
- праг
- греда над радиатора
Това е. Можело да се направи допълнителен оглед след като я разглобя да се види кое ОЩЕ е счупено... :(
Някой мераклия да помага за разглабяне през седмицата (след 18 часа), че от тоя списък я взема 200 лева, я не..?

Нормално е това сега разглабяш и ги викаш за втори оглед. Няма как да напишат неща които не могат да снимат ;)

mordohy
15-07-2011, 19:57
Не се коси, че ти мине!
Абе баш няма, ама си гледай за сега твоите кокали!
Баси и гадорията!
Едит: гледай да откриете някакво усукване на купето или поне на някоя носеща греда!

fred
15-07-2011, 21:10
Е какво да се правии, жив и здрав щом си, това е най важното и едно наум за в бъдеще все пак

dilian alfa gtv
15-07-2011, 22:16
Купето със сигурност е усукано и след като я разглобите когато дойдат на оглед все пак им помагайте за описването,но като цяло тази кола ще я платят на 99% тотал.

dilian alfa gtv
15-07-2011, 23:43
Дано. Но дори и така, ще вземат предвид пазарната цена на един раздрънкан кенеф с гръмкото има "Алфа Ромео 145" (демек по-малко от 2 хиляди лева) и като прихванат "здравите" останали части като процент от стойността, пак ще съм тотално в.г.з. от гледна точка парите които аз съм похарчил за нея :(

Искам да ти кажа че до последно няма да я пишат тотал и то по гражданска отговорност,но накрая като цяло описа по щетата ще излезе пак толкова просто няма как при такъв удар.За твоите подобрения по колата които не са малко няма как да бъдеш обезщетен просто,но ако беше обикновенна 145-ца щеше да вземеш пари за 2бр.

Имал съм доста щети и съм си вземал добри пари от застрахователите,пример със ГТВ за предна броня която можеше даже да се направи но аз и помогнах и ми я писаха за смяна и дясно огледало ми платиха 1500лв ,а частите купих за 250лв..!?
Какво да ти кажа със две думи много неприятна история защото тъкмо си направил колата със желание и бакшиша за малко да остави на място,и от тази гледна точка си е жив късмет от положителна гледна точка,затова забрави и се радвай че си добре.

Bonev
16-07-2011, 03:48
Важното е, че си жив и здрав! Следващата ти Alfa Romeo ще е още по-готина и с нея ще се гордееш още повече!!!

nhg
16-07-2011, 04:14
Според мен сделката си заслужава.Тенекиите на една кола срещу това на кои хора можеш да разчиташ.Да си жив и здрав,да спечелиш пари и да си купиш 8C ти пожелавам.Но според мен най-доброто нещо в тази ситуация е, че знаеш на кого можеш да разчиташ и че си здрав.:smile:

Ето това е!
Няма как да не те е яд, колега - но просто съм сигурен, знаеш, че има и по-важни неща от купчина ламарини (па макар и със сърце между тях...)

ludkanar
16-07-2011, 19:22
Кофти колега за случката,надявам се само ти да си добре и да се въстановиш бързо...

vaklinator
17-07-2011, 11:30
Най-вероятно?
Не те ли пратиха на рентген бре, до там ли са запуснати нещата... какво е това, най-вероятно.
Изобщо помисли си за друг лекар и друга болница, но да те прегледат обстойно и да се вземат мерки за лечение, това не е шега работа.

Така е вече! Сегашните лекари хвърлят боб и гледат на кафе. Да им го надетелинча у маргаритката!!
Иначе сорри за инцидента. Ще се оправиш и всичко пак ще е наред. Гледай само напред!

nako7
17-07-2011, 12:03
Ами никакъв акт не отнасяш, защото няма начин да се определи точно скоростта, с която бадмадафаката е навлязал в кръстовището...тоест няма основания за съставяне на подобен акт и автоматично отпада в съда....

Ако отнемеш предимство, онзи може и с 3000 да е летял, няма никакво значение, отнасяш го само ти...грешната преценка си е твой проблем....

Не си прав. Преди години като си купих първата кола (BMW E30 320i) реших да се правя на голямата работа и на едно кръстовище минах с над 80 (не помня точно колко, може и повече да е било) и един леко ме забърса, чакайки за ляв завой. Просто не е очаквал човека да долетя толкова бързо.
И като дойдоха полицаите писаха на него акт за отнемане на предимство, а на мен- за несъобразена скорост и после пред съда бяхме със "съвина" и трябваше да му плащам малко обезщетение допълнително.

Това няма нищо общо със случката на колегата, само споменаванм, иначе ти пожелавам бързо оздравяване, а колата не я мисли, ще си намериш дори по-хубава ;)
Само гледай да се оправиш и вече като видиш такси, минавай с 10, защото явно за тях 50 е твърде високата скорост.

Gligan
17-07-2011, 22:59
Колега Бадмадафака, ако имаш още нужда от помощ за разглобяването, свиркай. Имаш ми телефона. Жалко за колата, но най-важното е, че не се случи непоправимото. Надявам се да си добре.

Satanism
18-07-2011, 00:16
Не си прав. Преди години като си купих първата кола (BMW E30 320i) реших да се правя на голямата работа и на едно кръстовище минах с над 80 (не помня точно колко, може и повече да е било) и един леко ме забърса, чакайки за ляв завой. Просто не е очаквал човека да долетя толкова бързо.
И като дойдоха полицаите писаха на него акт за отнемане на предимство, а на мен- за несъобразена скорост и после пред съда бяхме със "съвина" и трябваше да му плащам малко обезщетение допълнително.

Това няма нищо общо със случката на колегата, само споменаванм, иначе ти пожелавам бързо оздравяване, а колата не я мисли, ще си намериш дори по-хубава ;)
Само гледай да се оправиш и вече като видиш такси, минавай с 10, защото явно за тях 50 е твърде високата скорост.

Както съм написал по-горе, между превишена и несъобразена скорост има разлика...несъобразена скорост може и 5км/ч да е...

fred
18-07-2011, 00:19
Да това често пъти се бърка-несъобразена и превишена, но като цяло у нас масово се кара като улав-хем превишено, отделно пък това - да е съобразено, хаха....Не го пиша за колегата в случая, а изобщо.

ФЕРАРИСТ
18-07-2011, 09:40
писаха на него акт за отнемане на предимство, а на мен- за несъобразена скорост и после пред съда бяхме със "съвина" и трябваше да му плащам малко обезщетение допълнително.
Ей заради такива произволни тълкувания на тоя скапан закон, и заради практиката на катажиичетата да определят вина не възоснова на точно определени и установени факти, а както им кефне, съм им ?+"%=:/_№
Щото без да им мигне окото могат да пишат несъобразена скорост и върви доказвай.....то така всеки който леко отпусне съединителя на първа и вече е за акт....

кучето
18-07-2011, 10:32
Благодаря още веднъж на всички за моралната подкрепа - честно казано очаквах да се намерят поне няколко човека да ми обяснят, че не съм бил прав или, че аз съм си виновен и т.н.... От писанията в темата съм приятно изненадан...

Ето я темата ако все пак някой се интересува от частите, останали здрави от колата (благодаря на модераторите за светкавичното одобрение):
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=61851
Дано да се оправиш по-бързо,другото-майната му...Като си здрав,сам ще си го нагласиш,той мерака не се губи,той си идва отвътре!
Още веднъж-оздравявай бързо!

Mod edit: Хайде по-полека колега...

Walker
18-07-2011, 17:20
Някой може ли да ми обясни как се доказва, че купето е осукано (т.е. щетата е тотална)..?

Трябва да се замери на стенд мисля.

Gligan
18-07-2011, 21:24
Някой може ли да ми обясни как се доказва, че купето е осукано (т.е. щетата е тотална)..?

Като се сложи на стенд. Щетата е тотална, когато стойността на ремонта, независимо дали е усукана колата или не надвишава пазарната и стойност.

mordohy
18-07-2011, 22:52
Скъсаната гредичка пред ботуша говори точно за тоталка!:sex:
Само гледай , втория път като пишат, да пишат всичко!

vaklinator
19-07-2011, 15:37
Казаха, че трябва да им разглобя скоростната кутия, за да потвърдят, че е прецакан диференциала... Колата вдигната на крик от двете страни и на скорост, не може да и се врътнат колелата (или по-точно се въртят ама на засечки и със спирания и се чува зверско хрупане)... :bored:

Кажи им, че това разглобяване струва 50 лева и да си го поемат, щом така искат.

infernus
24-07-2011, 00:02
От един разговор на ЛС преди малко се сетих един "интересен" факт около тази катастрофа: Докато колегата Gligan ме возеше към къщи потрошен (повече психически отколкото физически), ми сподели, че точно на същата дата една наша многоуважавана колежка преди години е направила тоталка на кувето си, после на следващия ден (другата година) друг колега и после трети 1-2 дена около същата дата... Все с кувета... :Suicide: :stumm:

Ей за тва си карам боксера ;)
Не че петъка на една не и "прошепнах на уше" как може да и спукам главата като замалко не ме отнесе...

Иначе ти да си жив и здрав друга бегачка ще си намериш :)

Jivko7777
24-07-2011, 17:34
Иначе ти да си жив и здрав друга бегачка ще си намериш :)

Е че той си има GTV :razz:

Jivko7777
26-07-2011, 13:02
Каско поне имаше ли?

Jivko7777
26-07-2011, 21:30
Застраховките нямат почти никакво значение за съжаление - за да "избия" парите, вложени в тази кола трябва да ми изплатят точно 3 тоталки :cry:

Тццц чак да ти кажа и на мене ми стана гадно като я видях, защото точно тая кола вече официално след драга се доказа и където се вика си оправда вложените пари...и сега изведнъж :Suicide:
Дано бързо се отърсиш и до някъде забравиш, макар такава кола трудно се забрави изцяло! И все пак успех от мен живота и здраве да е както се казва!

Ранобудниче
01-08-2011, 13:51
Ужас..

Радвам се, че с теб (лично) нещата са наред!

Ранобудниче
01-08-2011, 16:24
Доколкото разбрах с теб на точно една и съща дата трябва да "празнуваме" QV-тата си... :spoko:

Е моята не баш, но.. 11-ти юли?

aav
01-08-2011, 21:08
Защо нямаш въздушна възглавница отворена??? А фарове имаше ли включени?

Ранобудниче
01-08-2011, 23:30
При мен също нямаше отворена въздушна възглавка.
Но и челен удар не е имало.
Просто кацнах на таван.
Нек`си.

Значи е време да полеем.

Радо ми я извози през нощта на 11 с/у 12-ти.
Хубавото в цялата ситуация беше, че така се запознах с един от най-читавите хора в този форум.

_power_
04-08-2011, 17:11
КуВе-то е оценено на ТОТАЛНА ЩЕТА и сумата, която ще ми изплатят е 1600 лева :frown: :frown: :frown:

Горе-долу 4-5 такива "тотални щети" и избивах вложените средства... :frown:
Ще ти оставят ли колата?

Jivko7777
04-08-2011, 18:07
КуВе-то е оценено на ТОТАЛНА ЩЕТА и сумата, която ще ми изплатят е 1600 лева :frown: :frown: :frown:

Това от каско ли бе ? че на колко е оценена колата?

Ранобудниче
04-08-2011, 18:46

Не е истина в каква кочина живеем :(

rubig
04-08-2011, 20:14

Иво като гледам цената ми се струва че си изклатен и то много
На Дани(Sapper) по спомен говоря ,му изплатиха кам 2300 а неговата кола си я виждал тоталка и не беше по различна от твоята

За съжаление дори не мога да те успокоя че не си единствен прецакан защото неговата зас. компания се представи на ниво докато при теб е точно обратното

_power_
04-08-2011, 20:15
@_power_: то оставаше и да ми я вземат след като ми платят тези "пари"... Трябва само да я дерегистрирам в КАТ за да ги взема... :frown:

@Jivko7777: каско-маско, тоталната щета на стара кола винаги е прецакване - същата случка ми се случва за втори път - когато е тоталка, застрахователната стойност няма никакво значение - застрахователя "оценява" пазарната стойност към момента на една такава кола и подважда (като процент) според него "здравите" части... :frown:

@Ранобудниче: С две думи "Да", с една дума "Не'ам думи"... :frown:
В кат поне бързо се минава:spoko:
И да за съжаление все по зле изпащат застрахователите... но пък за 1600лв можеш да си купиш купе с регистрация и само да прехвърлиш нещата...ще има и за бира:gayfight:

digitalundgrd
04-08-2011, 22:35
Батка тия пари ти ги изплащат по Гражданска Отговорност нали (до колкото си спомням нямаш каско) ?

Jivko7777
05-08-2011, 01:29
Ако е по гражданска добре, но за каско нещо ме съмнява, все си е оценена на някаква стойност и когато стане нещо тотал или я откраднат ти дават точно тази сума!

me4o4ko
05-08-2011, 09:12
За тази кола парите са по ГО, но абсолютно същата случка с абсолютно същите цифрички вече ми се е случвала и с каско преди година и половина за един фиат браво... Това, което написах, че застрахователя при тотал гледа пазарната стойност към момента и сумата, за която е застрахована колата няма никакво значение си важи 100% (само дето много ясно, че никой не ти го казва като си правиш застраховката) :biggrin:

Не е точно така.Нали в крайна сметка плащаш таксата на каското на база на застрахователната премия,на която е оценена колата,процент от нея.Плюс това сумата,на която е оценена колата я пише в полицата,която представлява договор между теб и компанията.Пазарната цена към момента на инцидента не е от значение...:smoke:

_power_
05-08-2011, 11:01
И аз така си мислех, ама колко от вас са имали разправия със застрахователи за кола, която е тотална щета..?
Хрумвало ли ти е да заведеш иск към този който ти супи колата? В иска се упоменава колко са ти платили по Г.О. и ти го съдиш за остатъка...примерно още толкова:smoke:

Az4o
05-08-2011, 18:34
И аз така си мислех, ама колко от вас са имали разправия със застрахователи за кола, която е тотална щета..?

Можеш ли да ми кажеш кой е застрахователят и малко повече подробности за това какви документи си дал / са ти искали досега?

Имам нещо в предвид :whip:

Може и на лично ..