Log in

View Full Version : Трябва ми "ей това" от твоето мазе.:)

Pages : 1 2 [3]

Trenkata
10-12-2018, 09:46
Реостат се казва,но да ти гори бушон от него малко вероятно,насочи се към вентилатор на парното.

don_pepone
14-12-2018, 18:32
Пичове,
имам 2 прага за 145-155 черни пластмасови (заводския мат дето са) с дребни забележки но са здрави
ако някой ги иска да каже че ще ги хвърля иначе

nikkysix
23-12-2018, 10:20
Подарявам 4 бр. оригинални джанти 14ки за 155. Гумите са за изхвърляне капачката е само една и имат козметични забележки. Има шанс да им намеря и болтовете ако им знаете размера.Предпочитам лично предаване за да може желаещият да си ги прегледа.В София са.
Заминаха.

TS
16-01-2019, 17:25
Здравейте, колеги. Точно след две години реших да изтупам прахта от 55-цата :)

За момента ми е необходимо ляво огледало, по-точно корубата (пластмасата).

mimouzunov
16-01-2019, 23:43
Здравейте, колеги. Точно след две години реших да изтупам прахта от 55-цата :)

За момента ми е необходимо ляво огледало, по-точно корубата (пластмасата).

Ооо.. за много години :thumbup:

Мисля, че трябва да имам някакви чаркове от огледала защото като стягах на полуколегата неговата 155-ца, от 2-3 огледала правихме 1. Несъм сигурен какво има читаво, но утре ще погледна!

BillyBoy`
18-01-2019, 08:16
Подарявам 4 бр. оригинални джанти 14ки за 155. Гумите са за изхвърляне капачката е само една и имат козметични забележки. Има шанс да им намеря и болтовете ако им знаете размера.Предпочитам лично предаване за да може желаещият да си ги прегледа.В София са.Колега от къде си?Имам интерес.Ако не ти е проблем може да ме намериш във фейсбука да се разберем нещо.Името ми е Станко Георгиев.Лесно ще ме познаеш по профилната снимка.Все пак има Алфа на нея :)Оставям и телефон за връзка 0889/733-334

PetarD
28-06-2019, 22:30
Колеги, на някой да му се намират капачките на корите на задните врати, където обикновено стоят врътките за ръчните прозорци? Смених корите на вратите, обаче моята е с ел стъкла отзад, тези новите са от такава с врътки...

mimouzunov
29-06-2019, 22:39
Колеги, на някой да му се намират капачките на корите на задните врати, където обикновено стоят врътките за ръчните прозорци? Смених корите на вратите, обаче моята е с ел стъкла отзад, тези новите са от такава с врътки...

Заводски няма такива тапи/капачки... Или кората си е цяла (ел стъкла) или има отвор за ръчката. Трябва да се пригажда слага нещо от някъде.
Аз също сменях салона и задните ми стъкла също са ел, За да запуша отворите на "новите" кори ползвах помощ "обади се на приятел"
Тренди като си разглабя неговата 155-ца беше свалил от някъде гумени тапи (неиде из купето са били) и станаха със сравнително никакво преправяне и седят приемливо в колата...

PetarD
03-07-2019, 19:56
Ок, благодаря. Значи ще трябва да мисля и аз за някакви такива варианти

dhtj
03-07-2019, 19:58
В Рено 21 и рено 19 има заводски. Черни, сиви и бежови съм виждал. Сигурно и в други модели на рено ги има.

https://static.cargurus.com/images/site/2008/10/05/08/30/1993_renault_19-pic-11400-640x480.jpeg

Най-вероятно ще паснат.
Питай в рено групите.
Аз си сложих на 156-цата кутия за очила на мястото на шофьорската дръжка на тавана от лагуна. :D

markoff
04-07-2019, 07:52
В Рено 21 и рено 19 има заводски. Черни, сиви и бежови съм виждал. Сигурно и в други модели на рено ги има.

https://static.cargurus.com/images/site/2008/10/05/08/30/1993_renault_19-pic-11400-640x480.jpeg

Най-вероятно ще паснат.
Питай в рено групите.
Аз си сложих на 156-цата кутия за очила на мястото на шофьорската дръжка на тавана от лагуна. :D

Това е много яко, пусни една снимка да видим.

kirekchiev
06-07-2019, 16:28

Най-вероятно ще паснат.
Питай в рено групите.

Имах рено 19 с ел. стъкла и нямаше такива капачки, но е възможно да е нямало, защото беше втора фаза. А относо 156цата, от какво взе кутията за очила?

PetarD
29-08-2019, 09:41
Здравейте, някой случайно да има за продаване едно ляво ел. огледало за 155 97ма година? Нови са бая пари и не си заслужава много... Също се чудех дали има вариант да взема някое, което не е ел. и да преместя жиците и останалото, което е вътре от моето?

mimouzunov
29-08-2019, 11:29
Здравейте, някой случайно да има за продаване едно ляво ел. огледало за 155 97ма година? Нови са бая пари и не си заслужава много... Също се чудех дали има вариант да взема някое, което не е ел. и да преместя жиците и останалото, което е вътре от моето?

Какво му е на твоето!?

PetarD
30-08-2019, 20:35
Счупено е там, където се сгъва. Държи се на две рапидки пластмасата с огледалото, опитахме да го правим и за сега се крепи, ама не ми харесва така. Ще го снимам.

Trenkata
06-11-2019, 21:51
Подарявам стопове за 155-ца,резервна гума(патерица) и още куп неща.Питайте стига да го имам го получавате подарък.

Uner
17-11-2019, 09:48
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?99979-%CF%F0%EE%E4%E0%E2%E0%EC-Alfa-155-2-0-16V-Super-%ED%E0-%F7%E0%F1%F2%E8
Днес привечер започвам да разглобявам, та ако някой си хареса нещо да се обажда, цени кой колкото прецени.
Волана, левите ръчки и лявото огледало са уговорени вече.
тел: 0887 007 228, или на Л.С. тук, поздрави, Цанко !!!!!

TwixR
11-04-2020, 20:55
Здравейте,като гледам от бая време не е писано тук,но ще се радвам ако някой помогне - та въпроса е че търся ляв и десен мигач,до фаровете за 155-ца.Читави, че разпадащи се и лепени със силикон си имам :-D:-D .
Също ще се радвам ако споделите от къде купувате резервни части.Срещам трудности със гарнитури по изпускателната система, датчици за температура на вода и масло и др....

mimouzunov
11-04-2020, 21:48
Здравейте,като гледам от бая време не е писано тук,но ще се радвам ако някой помогне - та въпроса е че търся ляв и десен мигач,до фаровете за 155-ца.Читави, че разпадащи се и лепени със силикон си имам :-D:-D .
Също ще се радвам ако споделите от къде купувате резервни части.Срещам трудности със гарнитури по изпускателната система, датчици за температура на вода и масло и др....

Гарнитури за колектора изпускателен (те са 4 отделни) + гарнитура за главата и разни такива си взимам от кварталния магазин (най-близо ми е)
Но щом те ги намират значи, че трябва да ги има. Мигачи виж в М комплект трябва да имат...
Не на последно място може да провериш в магазина на бул. Александър Стамболийски 155. Там обаче купуването на каквото и да било трябва да става ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВНИМАТЕЛНО защото са малко чепати продавачите.

PetarD
11-04-2020, 21:57

Аз си взех мигачи от магазинчето за италиански части на стамболийски. За 155 там имат доста неща все още.

Furious 155
23-04-2020, 17:06
Някой да има излишен десен халоген и хромираното сърце на решетката отпред?
Не ги търся безвъзмездно!

mimouzunov
23-04-2020, 22:08
Някой да има излишен десен халоген и хромираното сърце на решетката отпред?
Не ги търся безвъзмездно!

Това https://www.megaparts.bg/product/1246723494?brand=2&model=29 използваемо ли е!?!

(принципно не ги харесвам тея, ама ми докараха до нас безупречна скоростна кутия за 29лв!!!! това беше цената на кутията и транспорта заедно!!! )

TwixR
24-04-2020, 19:35
За ЕмКомплект не се бях сетил.Мигачите паснаха идеално и цената е добра.Обаче взех и десен фар, Depo(и мигачите са Depo) но фара е на никакъв ред и няма напасване.Стъклото идва по-малко и основата е по-къса.Трябваше да подлагам за да дойде наравно.Но за тея пари толко, и си свети като нов :grin:.

Trenkata
26-04-2020, 09:13
Имам останали предни мигачи и оригинално задно гърне с накрайник.Ако на някой му трябват да свирка.Снимки на Вайбър.Само си поемате куриера,не се продават,грехота е да отидат на боклука.

Furious 155
27-04-2020, 21:07
Имам останали предни мигачи и оригинално задно гърне с накрайник.Ако на някой му трябват да свирка.Снимки на Вайбър.Само си поемате куриера,не се продават,грехота е да отидат на боклука.
Аз искам мигачите, дай на ЛС номер.

Trenkata
30-04-2020, 19:51

Всичко замина.

nikkysix
16-11-2020, 19:11
Подарявам предни седалки за 155. Светло сива едноцветна алкантара в добро състояние. Само лично предаване в София Младост.http://clubalfaromeo.com/forum/asset.php?fid=171471&uid=4106&d=1605889585
Вече си имат нова 155!

malkia_jiraf
21-05-2021, 08:27
На някой да му де намира скоростна кутия за Алфа 155 1.7

mimouzunov
21-05-2021, 21:55
Ако трябва някаква конкретна част от кутията, мисля че имам няколко вътрешности... Куруби здрави имам само от дизелова. Бензиновите са изпотрошени.

malkia_jiraf
22-05-2021, 10:21
Като вкарам на пета и колата все едно е извън скорост ,само се форсирва.

mimouzunov
23-05-2021, 00:45
Като вкарам на пета и колата все едно е извън скорост ,само се форсирва.

Адски ми прилича това на изядена вилка... Да си наливал в кутията синтетично масло!?

(сега като се замисля... има маи начин ако се махне капака на кутията да се види какво става с 5-тата скорост и вилката и... )

Furious 155
17-06-2021, 00:34
Търся си електрическия механизъм за шофьорското стъкло. Не е проблем да е срещу заплащане. Моят мотор е вече износен и доста прекъсва.

Alfa User
12-07-2021, 15:45
Хора, сдаде багажа пресостата на климатроника, и никъде не мога да намеря датчик като този на моята кола - пускам снимка по-долу, за да видите какво НЕ търся.
Моя е без кабел и доста по-дълъг от този във всички каталози - съжалявам че не го снимах, но остана в един сервиз, от където също се наеха да търсят такъв.
Т.е. при мене кабела си към системата, и буксата се нанизва на датчика, който е на резба към тръбата за високо налягане, и е с форма на дълга гайка в едната си част (не знам дали ме разбрахте, опитах се да обясня достатъчно подробно...)
Някой може ли да помогне?
172225

Alfa User
30-07-2021, 14:41
Такаааа, с триста мъки намерих уж правилния датчик от чужбина, но се оказа че не е той проблема ... Моя климатроник има още един датчик, заврян на кучето под опашката (т.е. на много криво място под акумулатора) и не го бяхме видели. Та много ви моля, ако някой има такъв за даване (срещу заплащане, разбира се) - да се свърже с мен!!!
В милото БГ го няма и в момента отново търся в чужбина.
Ще съм адски благодарен, ако можете да помогнете - прилагам снимка на датчика :

датчик (http://photos.app.goo.gl/t8TguWFAMPE2xtCQ8)

mordohy
04-08-2021, 11:25
А пробвал ли си да сложиш заместител?Сега поне преходници има всякакви.

Alfa User
04-08-2021, 17:55
Нямам идея какъв заместител да търся ...

mordohy
07-08-2021, 22:42
ами питай! Все някой ще каже. Ебати и форумо!

Alfa User
08-08-2021, 00:24
Ивооо ... форумо отдавна е УМРЕЛ ...
А ся нова бира - след сменен и втори датчик (който всъщност се оказа виновния) - проблем ми прави реостата на перката на радиатора - идеи откъде да намеря нов ??? (т.е. скапаното съпротивление, дето запуска перката след като тръгне компресора на климатика...)

Alfa tuner
08-08-2021, 13:28
http://www.axm-auto.com/index2.php?brand=3&model=48&modif=226&cat=1&subcat=20
Ето колега

Alfa User
08-08-2021, 14:34
http://www.axm-auto.com/index2.php?brand=3&model=48&modif=226&cat=1&subcat=20
Ето колега

Намерих го и аз, но тия мързеливци са си зарязали поддръжката на сайта, и доста от частите за по-стари модели ги нямат в наличност (иначе щях да си купя и шофьорско ел-огледало и термостат от тях :) )

alfa racer GTA
09-08-2021, 20:39
Ей, вода газиш,жаден ходиш...http://www.dbk-dimitrov.com/dbk-dimitrov-%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%BE-alfa-romeo-145-146-147-155-156-fiat-barchetta-brava-bravo-coupe-marea-multipla-palio-siena-punto-tempra-tipo-lancia-dedra-delta-kappa

У т'ва Филибе се такива ли сте бре???

Имат склад ако ти се ходи можеш лично да си го вземеш.

От тази фирма си купих тампони за декоративния капак на двигателя, след като едно момченце -монтьорче в чужд сервиз, демек не е собственик, ме "посъветва" да "хвърля капака"...

И на един с пасат от този склад му намерих регулатор за горивото за 73 лева, след като на други места му поискали между 270лв и 350лв - последните 3 бяха.

Така че не се уфлянквай много.

П.П.Ако продължават проблемите с климатика пиши на лични - и едни други момчета "имам" при теб, които все нещо ще измислят дори частта да не се произвежда.В климатичния бизнес са, не са евтини, но вършат работа включително платки на климатици поправяха, стига да не са изгорели частично или нацяло.

Alfa User
09-08-2021, 21:32
Ей, вода газиш,жаден ходиш...http://www.dbk-dimitrov.com/dbk-dimitrov-%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%BE-alfa-romeo-145-146-147-155-156-fiat-barchetta-brava-bravo-coupe-marea-multipla-palio-siena-punto-tempra-tipo-lancia-dedra-delta-kappa

У т'ва Филибе се такива ли сте бре???

Имат склад ако ти се ходи можеш лично да си го вземеш.

От тази фирма си купих тампони за декоративния капак на двигателя, след като едно момченце -монтьорче в чужд сервиз, демек не е собственик, ме "посъветва" да "хвърля капака"...

И на един с пасат от този склад му намерих регулатор за горивото за 73 лева, след като на други места му поискали между 270лв и 350лв - последните 3 бяха.

Така че не се уфлянквай много.

П.П.Ако продължават проблемите с климатика пиши на лични - и едни други момчета "имам" при теб, които все нещо ще измислят дори частта да не се произвежда.В климатичния бизнес са, не са евтини, но вършат работа включително платки на климатици поправяха, стига да не са изгорели частично или нацяло.

Намерих реостата, втора употреба но уж "само тестван за 10 мин" - да видим какво става, и ако трябва - ще се възползвам от твоите хора!

gelle
15-03-2022, 09:03
Здравейте легенди, върнах си отново моята 155ца след 3г. 2.0 верига, нема такъв кеф.
Търся за нея оригинални Спийдлайн 16ки. Ако някой има за продаване да драсне едно ЛС. Търся също и хидр.помпа, датчик за ниво на маслото, бобина и комутатор. Всякакви ценни части представляват интерес.
Ай със здраве.

Alfa User
15-03-2022, 17:49
Здравейте легенди, върнах си отново моята 155ца след 3г. 2.0 верига, нема такъв кеф.
Търся за нея оригинални Спийдлайн 16ки. Ако някой има за продаване да драсне едно ЛС. Търся също и хидр.помпа, датчик за ниво на маслото, бобина и комутатор. Всякакви ценни части представляват интерес.
Ай със здраве.

Честитка и добре дошъл обратно!
Ама това с частите вече е mission impossible в повечето случаи ... за огромно всеобщо съжаление.

mimouzunov
15-03-2022, 18:06
Ай със здраве.

Хидравлична помпа нямам идея от къде да се вземе, датчика за нивото е проблемен и не кара много принципно, бобини и комутатори има (едното е около 35лв другото е ~70 примерно)

robygas
16-03-2022, 13:54
Бобини, кабели, комутатори имам. Датчика мисля също преработван с преход от Нива май..вече не помня.

Alfa User
16-03-2022, 17:45
Бобини, кабели, комутатори имам. Датчика мисля също преработван с преход от Нива май..вече не помня.

От Лада става датчика за налягане, само с една лека намеса за корекция на резбата... За този за нивото не мога да кажа.

mimouzunov
16-03-2022, 18:17
От Лада става датчика за налягане, само с една лека намеса за корекция на резбата... За този за нивото не мога да кажа.

Питащия е написал кратко и ясно "датчик за ниво на маслото" , това е така наречената електронна щека и представлява биметална пластина и един реотан. Аз в годините съм сменял няколко, калпав датчик е това.
Датчика за налягане на маслото от Лада става, и по-добрия начин за прихващането му към двигателя е да се изработи преходник, а не да се престъргва самия датчик.

gelle
16-03-2022, 18:48
Аз съм с ладов датчик в момента,но както отбеляза Мимо не иде реч за него.Дразни ме щеката ,която свети на чека.Роби ще ти звънна да се разберем и да мина да ги взема.

mimouzunov
16-03-2022, 19:00
Аз съм с ладов датчик в момента,но както отбеляза Мимо не иде реч за него.Дразни ме щеката ,която свети на чека.Роби ще ти звънна да се разберем и да мина да ги взема.

Махни го датчика, огледай го накрая там където се опират двете ламаринки какво е положението... Виж дали има и остатък от реотан някакъв или всичко дружно се е изпарило (което е почти сигурно)...
После вземи един резистор, сложи го на клемата и това е... Стоиноста му нямам спомен колко трябва да е, но пробвай със 100 ома и ако не гасне, намаляваи...

gelle
17-03-2022, 07:48
На теб определено мога да се доверя,доколкото помня през годините никога не си писал глупости.

mimouzunov
17-03-2022, 09:53
На теб определено мога да се доверя,доколкото помня през годините никога не си писал глупости.

Тема от преди време... http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?27749-лампата-на-щеката-не-гасне

Споменава се за резистора...

gelle
17-03-2022, 13:23
Да, изчерпателно е описано всичко в тази тема. Това ми е най малкия проблем в момента. Има друга драма -гарнитура на глава. Тази машина я карах 10г. след което я дадох на зет ми. Три години беше при него в Бургас за този период е минала по малко от 20к км. Той си кара повече 33ката,която също му е наследство от мен.155цата я караше само през лятото. Тази година колицата навършва 28г. и явно гарнитурата е тотално изгнила, иначе колата си върви абсолютно нормално. Не прегрява, не пуши, маслото е чисто единствената симптоматика беше налепите в разшир.съд за антифриза и съвсем лекото му потъмняване. Пробива е съвсем малък все още. На каква марка гарнитура да заложа или ще кажете каквато намериш? В момента се возя на един Кросвагон, ама откакто си прибрах 55цата преди месец се хващам ,че карам повече нея отколкото Кроса.
Поздрави на всички.

mimouzunov
17-03-2022, 18:50
До тук имам сменени 3 гарнитури...
Първата (заводската) се бракува от старост и малко моя помощ...
За следващите съм си виновен аз.

За марката PAYEN ако не са ги развалили вече.

gelle
23-03-2022, 08:55
Майстора на когото ще я поверя има опасения да не е потънала някоя риза и тогава ставало по сложно, на моя отговорност искам да свалим главата и да видим какво ще излезе. Гарнитурата на главата според мен на тези години не прилича на нищо. Купих гарнитури Spesso,сегменти Мале, веригите не съм взел още. Мотора похарчва масло около 2.5л. на 10к км при агресивно каране, но как да я карам по кротко на магистрала тя си иска газ. Тази 155ца ми е много на сърце и ще си я правя каквото и да ми коства.
Ще споделя какъв ще е резултата от цялата история.

gelle
23-03-2022, 08:57
Забравих да попитам, верижния мотор нали няма топлообменник а само маслен радиатор или съм в грешка?

Alfa User
23-03-2022, 19:30
Забравих да попитам, верижния мотор нали няма топлообменник а само маслен радиатор или съм в грешка?

Маслен радиатор - само 2.0 8V ... T.е. трябва да го имаш!
1.8 8V няма маслен радиатор, и колегите насаждат такъв от голямото братче :)

Furious 155
10-04-2022, 22:04
Маслен радиатор - само 2.0 8V ... T.е. трябва да го имаш!
1.8 8V няма маслен радиатор, и колегите насаждат такъв от голямото братче :)
155 Силвърстон с 1.8 верижния мотор има маслено охлаждане, до колкото знам. Иначе в нормалните само 2.0 е със. Има и още една маслена екстра 2.0 мотора - маслени пръскалки под полите на буталата.

win95
16-04-2022, 18:11
Ако някой има нужда, имам излишен фланец за Nardi волан от 155, 6 болта с диаметър 59.7. Може и бартер за същия фланец, но за 75/33 .

Furious 155
04-05-2022, 15:50
Някой да му се намира работещ датчик за налягането на маслото на верижния мотор ?

mimouzunov
04-05-2022, 18:44
Някой да му се намира работещ датчик за налягането на маслото на верижния мотор ?

Заводски Алфов да намериш работещ ще е чудо, нов ще е 100лв (ако го има)
Ладов или с преходник или на стругар!
Ладовите зависи къде са правени също има скапани и читави!!!!
Аз смених няколко в годините докато попадна на истински качествен и с него няма проблеми.

Бобби
04-05-2022, 23:11
Преди 3 години и нещо обиколих къде ли не в София за същият датчик....нямаше....накрая го поръчах и ми излезна 72 лв. с доставката...има няма 10 дена чаках....сега цената не знам каква ше е....

mimouzunov
05-05-2022, 12:12
Преди 3 години и нещо обиколих къде ли не в София за същият датчик....нямаше....накрая го поръчах и ми излезна 72 лв. с доставката...има няма 10 дена чаках....сега цената не знам каква ше е....

Преди има няма 15 години намерих нов заводски Алфов… Освен че спря да работи след няколко месеца, от него почна да тече и масло!
Може да е бил нещо менте нямам идея, но освен че беше сравнително скъп не изкара много както писах по-горе.

Alfa User
05-05-2022, 17:41
Аз преди почти 10г сложих датчик от Лада, чрез преходник от стругар - в началото работеше почти като оборотомера - даваш газ, и стрелката веднага реагира.
След няколко годинизапочна да показва някакво налягане само като е в обороти мотора, а сега не показва нищо :)
Но са си десет години експлоатация, а и по спомени тогава ми излезе към 15-на лева датчика + работата на стругаря.

mirecyt
07-05-2022, 22:39
И аз съм с преправен датчик за Лада. Минали са около 4-5 години откакто го правих, и поне засега работи :)

Аз преди почти 10г сложих датчик от Лада, чрез преходник от стругар - в началото работеше почти като оборотомера - даваш газ, и стрелката веднага реагира.
След няколко годинизапочна да показва някакво налягане само като е в обороти мотора, а сега не показва нищо :)
Но са си десет години експлоатация, а и по спомени тогава ми излезе към 15-на лева датчика + работата на стругаря.

Alfa User
31-05-2022, 21:53
Колеги и приятели, имам спешна нужда от термостат и топлообменник за климатроника (малкия радиатор преди водния) - някой може ли да помогне ????

pace
20-11-2023, 20:03
Момци,имам два амортисьора за преден капак,няколко години ми стоят в мазето,не ми се свиди да ги изхвърля...ако му трябват на някой...подарък са...