Log in

View Full Version : питане за адд на азбука

Stefan Caromov
18-07-2011, 15:18
Така , имам питане относно азбука Искам да адна в уина китайска опростена азбука ,защото в момента йероглифите ми излизат под формата на квадратчета,но в настройките на тази си уиндоуска програма ( не ползвам флекс тайп и др подобни) няма въобще китайска азбука. Какво да направя ?

Ramsezsh
18-07-2011, 15:29
Стартирай control panel\region and langguage options в табчето Languages има две секции В долната секция, която се наpча "supplemental language suport " постави отметка на Instal fiiles for EastAsian languages.
Ще ти е необходим и инсталационния диск на уиндоуса.
п.с. Така в ХР
За виста и 7 трябва да е нещо подобно.

mim
18-07-2011, 16:20
а вероятно ще трябва да имаш и шрифт, който съдържа йероглифите в кодовата таблица
няма начин с уиндоуса да не върви нещо, а има из нета и безплатни

Stefan Caromov
18-07-2011, 16:48
Стартирай control panel\region and langguage options в табчето Languages има две секции В долната секция, която се наpча "supplemental language suport " постави отметка на Instal fiiles for EastAsian languages.
Ще ти е необходим и инсталационния диск на уиндоуса.
п.с. Така в ХР
За виста и 7 трябва да е нещо подобно.

Направих ,това което си написал , но имам един проблем , диска не се чете от двд-то ,дой линк моля те да сваля азбуката от нета и ми обясни как да я инсталирам ,нака че да се четат китайските йероглифи

Ramsezsh
18-07-2011, 19:37
За линк не се сещам. Не ми се е налагало. Опитай с друг диск. Така трябва да ти се инсталират необходимите файлове за Източноазиатските езици.

morfius
18-07-2011, 21:45
Не ти трябва азбука, а шрифтове и кодировки за четене на йероглифите.
Азбука (клавиатурна подредба) ти трябва за да ги изписваш.

Процедурата е точно тази.
И без инсталационния диск няма да стане... (всеки диск за същата версия - Хр/Виста/7 и разредност 32/64) ще свърши работа, дори и от торент - то просто си взема файлове от там, не преинсталираш.

Stefan Caromov
19-07-2011, 15:20
Благодаря на всички ,оправих се с инсталационния диск