View Full Version : Въпрос, относно актуализация навигационни карти за Garmin нюви 1690
Здравейте, идните дни ми предстои пътуване из Европата...
И Имам едно "първолашко" питане -
Как да си актуализирам картите за Европейските страни? За въпросния пътеводител...? На машинката ми се изписа ,че картите били на повече от 1 година стари... и нищо не ми показва..Влезнах в сайта на Гармин, но там ми искат нещо , като абонамент за 1 год. да плащам 100 и няколко си евро.. бахти тъпунгерското, това ще каже, че всяка година ще трябва да им плащам... Да , ама Не! И искам да знам , дали има някаква алтернатива, като - Торент сайтове, за актуализация и кои са те и как се инсталират картите? Ще ви бъда много благодарен, за помощта ви!
Поздрави
- Марто
Ramsezsh
20-07-2011, 20:17
Можеш да си свалиш от замунда или от другасе нови карти като поредността на стъпките за даможеш да отключиш картите според описанието на един от торентите в Замунда е :
" 1. Трябва номера на SD картата. След много търсене случайно разбрах, че когато се задържи символа "батерия" на дисплея на Гармина , излиза сестемно меню и на третата страница е номера на картата.
2.Правите папка в SD картата и я именувате " Garmin" . В тази папка поставяте имидж фаила с картата и отключващият файл, който сега ще обесня как съм го направил.
3. Аз лично използвах кейгенеротора от предния торент качен тук в Замунда.
В първото поле се поставя номера на картата.
Второто поле е с отметка "Garmin Mobile XT" .
Натискате бутона за генириране, този код не се използва от вас, продължава ме.
По-надолу в полето "Select Map Product" избираме от падащото меню "custom mapset".
Излиза малко прозорче. Само в първото поле въвеждаме "2200" и натескаме "ОК". Този номер се отнася еденствено за тази карта!
Натискаме бутона "Generate"
Този номер е нашия.
Много е важно как ще се направи отключващият файл.
4.Копирате получения код в "Notepad". Понеже ме посъветваха файла да е с размер"27 bytes", аз след като копирах номера в нотпада добавих два интервала след него.
5.Натискате "Safe". Запаметявате където ви е удобно , НО : В полето" File name" пишете " gmapsupp.unl" , между впрочем имидж файла трябва да е с име "gmapsupp".
В полето "Save as type "избираме "All Files".
В полето "Encoding" избираме "ANSI"=
6.Полученият файл се поставя в картата заедно с имидж файла.
Още веднаж , понеже е важно : имидж файла именуваме- gmapsupp , а отключвощият файл- gmapsupp.unl .
Идвата са в папка - Garmin в SD картата.
В меню Настройки - Карта - Карта инфо ще излезе картата на европа."
Самия торент обаче е стар (2010). Затова опитай от демоноид например да си свалиш по нова карта.
Или си купуваш карта от гармин, или игнорираш съобщението.
Аз лично си имам абонамент за картата на offroаd bulgariа и тя ми е достатъчна.
...или игнорираш съобщението.
И това, го прилагам на самия навигационен апарат нали??
Мога да си ползвам старите карти, или как?
Извинете ме, но от такива неща, не отбирам много, много...:dunno:
Под игнорираш имах в предвид да не му обръщаш внимание.
Аз лично карам само в БГ и картата на оффроуд България ми е достатъчна, а тази която мрънка за обновяване реално не ми трябва...