View Full Version : заглъхване при подаване на газ
става дума за 155 1.8 8в.като и подам газ в движение забива предницата и като отпусна леко педала почва да набира,и като я настъпя пак забива,възможноли е да е от горивния фълтър и изобщо имали такъв и къде се намира,или е от нещо друго
thecleaner
24-07-2011, 00:36
става дума за 155 1.8 16в.като и подам газ в движение забива предницата и като отпусна леко педала почва да набира,и като я настъпя пак забива,възможноли е да е от горивния фълтър и изобщо имали такъв и къде се намира,или е от нещо друго
Възможно е но малко вероятно. Дюзата свети ли ти, на диагностика закачана ли е скоро колата.
забравих да кажа че,колата не е карана година и половина и не е палена,на диагностика не съм ходил
thecleaner
24-07-2011, 10:51
забравих да кажа че,колата не е карана година и половина и не е палена,на диагностика не съм ходил
Значи правилно си се ориентирал сменяш горивния филтър, сипваш пресен бензин и покарай малко, ако няма подобрение тогава на компа да се закачи и да се види какво става.
Alfa User
24-07-2011, 13:17
Освен филтъра може да се погледнат и дюзите ... Защото ако е карана преди това в БГ, и е спряна за повече от година, е напълно вероятно боклуците в бензина ни да са се спекли на интересни места...
Мисля, че с една смяна на горивния филтър и след това хубава добавка за почистване, нещата ще се пооправят. Ако и след това положението е същото - проверка на дебита на горивната помпа и почистване на дюзите.
Успех на колегата, да пише как се развиват нещата !
Васил Петров
24-07-2011, 13:23
Това е живо заблуждаване с добавките за горивото споед мен.Дюзите си ги закарай на ултразвук да ги почистят.Но аз имам предположение че те е напуснал дебитимера (400лв) :prescription:
Има горивен филтър колата намира се пред задна дясна гума под един пластмасов капак (отдолу на купето) който трагва от края на прага на колата
преди това колата не е имала проблем с вървежа,но не изключено дебитомера да е резнал,утре ще свала филтъра и ще пиша кво става
Alfa User
24-07-2011, 20:14
Признавам си, че нямам опит със 16v-мотори, но на 8v ако замине дебитомера колата започва да пали много трудно, има неравномерни обороти на празен ход, а в движение прекъсва и придърпва сякаш постоянно някой откачва и закачва клемата на акумулатора.
Не вярвам на 16v мотора симптомите да са много по-различни - автора на темата да си каже...
Освен това, дебитомерите на 16v моторите не са ли вече по около 120-160лв ??? Или ми е останало някакво впечатление от промоция някаква ... В смисъл - да не стряскаме така човека ...
Нека смени филтъра, и ще видим ... но почистване на дюзите си е наложително според мен - дори само заради идеята колко време е карана с БГ бензин и колко е стояла без да пали. Колкото за добавките - RedEx върши доста добра работа! На Liqui Molli са в повечето случаи ментета, CarLube не си и помисляйте да слагате, а STP бяха голяма работа преди много години...
thecleaner
24-07-2011, 20:41
Признавам си, че нямам опит със 16v-мотори, но на 8v ако замине дебитомера колата започва да пали много трудно, има неравномерни обороти на празен ход, а в движение прекъсва и придърпва сякаш постоянно някой откачва и закачва клемата на акумулатора.
Не вярвам на 16v мотора симптомите да са много по-различни - автора на темата да си каже...
Освен това, дебитомерите на 16v моторите не са ли вече по около 120-160лв ??? Или ми е останало някакво впечатление от промоция някаква ... В смисъл - да не стряскаме така човека ...
Нека смени филтъра, и ще видим ... но почистване на дюзите си е наложително според мен - дори само заради идеята колко време е карана с БГ бензин и колко е стояла без да пали. Колкото за добавките - RedEx върши доста добра работа! На Liqui Molli са в повечето случаи ментета, CarLube не си и помисляйте да слагате, а STP бяха голяма работа преди много години...
На CF 1 (1,6;1,8;2,0) мотора т.е. 145/146/155 дебиломера е 111ката по спомен 444лв. Втора употреба е около 100кинта читав и се продават кат огледала за 155:) Но може много лесно да се хване дали е от него.
така сега да кжа колко съм смотан,ама кво да се прави като още не съм научил пустите алфи,питаите ме за бмв ще ви кажа,та сега се оказа че алфата била 1.8 8 клапана а не както съм написъл 16 извинявам се колеги за некомпетентноста,колата е 92г и е с верига купих свещи но нямах никво време да ги сменя,утре ги слагам и нов горивен филтър и ще пиша,и пак извиняваите че ви подведох
Васил Петров
25-07-2011, 19:59
така сега да кжа колко съм смотан,ама кво да се прави като още не съм научил пустите алфи,питаите ме за бмв ще ви кажа,та сега се оказа че алфата била 1.8 8 клапана а не както съм написъл 16 извинявам се колеги за некомпетентноста,колата е 92г и е с верига купих свещи но нямах никво време да ги сменя,утре ги слагам и нов горивен филтър и ще пиша,и пак извиняваите че ви подведох
Според мен от свещите ще се оправи.Има доста изписано по въпроса.
а относно работата на място или поенерция е бомба стрелката не мърда,на светофар не мога да разбера дали работи
Alfa User
25-07-2011, 23:09
Ми значи не е дебитомера ... Внимавай откъде си взимаш филтъра, и какъв е! И ако искаш - кажи какви свещи й взе ?
Че ако не си уцелил, да ги върнеш преди да си разпечатил кутийките :)
За справка - виж последните 5-6 поста в тая тема :
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=915503
П.П. И свещите на почистване !!!
ми аз пазарувам само от магазина ан стамболииски,и за 156-та и сега за 155-та далм ми е свещи беру,понеже пратих женами да ги купи а аз говорих с човека по телефона и тои ми каза че тея ги давали за този двигател,ама катом чета маи има ядове с тези,саморазвиват се
thecleaner
26-07-2011, 00:46
ми аз пазарувам само от магазина ан стамболииски,и за 156-та и сега за 155-та далм ми е свещи беру,понеже пратих женами да ги купи а аз говорих с човека по телефона и тои ми каза че тея ги давали за този двигател,ама катом чета маи има ядове с тези,саморазвиват се
Малко не съм съгласен с някои колеги за Беру то ма секи си има менние.
Alfa User
26-07-2011, 01:23
Всеки си има мнение, но аз до Беру повече няма да се докосна дори !!!
В темата "Свещи Golden Lodge" съм описал какви са ми наблюденията...
NGK или Denso - за 8v-мотора обикновените еднополюсни свещи са си напълно ОК. Макар че чух, че напоследък и Denso-то не винаги е оригинално (разбирай добро), за NGK-то това също важи с пълна сила - като тук трябва да се внимава много също така кой вариант на свещите се вземат - едната модификация е с несваляеми калпачета на свещта, и за стандартните кабели Bosch са неприложими.
Ако бях на мястто на автора, щях да върна Beru-то, и да искам Denso - модела е Q22P-U.
Колкото до това какви свещи се дават по каталог за 8v-мотора - има само два варианта - Golden Lodge 25HLD (идеалния вариант, ако се намерят оригинални от чужбинско), или Champion C6YCC - рядко се намират, скъпи са, с голям процент ментета. Преди време ми изпратиха оригинални Champion, но бяха само 5 (другите 3 в кутията бяха друга модфикация) ... и трябваше да ги върна, защото не исках да рискувам да ги смесвам с други свещи :
довечера ще се види относно свещите,а за мотора нещо повече да ми кажете как е какви болежки има и кво да очаквам,аааа и ако ми кажете от каде да си купя предна лява дръжка външна
Проверявал ли си за сцепени маркучи след дебитомера? Т.е. да дърпа "нерагламентирано" въздух отнякъде.
Alfa User
26-07-2011, 11:29
Мотора болежки няма по принцип. 8v моторите са много здрави и надеждни, стига разбира се да не си попаднал на кола, "поддържана" и карана от идиот. Проблемите на колата идват повече от електрониката и кабелната инсталация.
Освен почистване на дюзите можеш да направиш едно хубаво почистване и на моторчето за празен ход, на дроселовата клапа и на дебитомера - но тия последните две неща изискват повечко внимание и сръчност, особено за свалянето на дросела.
За маслото нямам какво повече да кажа - изписано е доста за това, как не трябва да се слага първото масло, което ни попадне :)
Свещите ги обсъдихме, а за дръжки трудно някой може да ти помогне - това е слабо място в купето (както и стойките на огледалата). Оглеждай по морги, търси обяви за части из нета ... Един колега тук в Пловдив се кани да пробва дали може да прави дръжките от друг материал, но като имам повече информация за успеха му, ще пиша в раздела.
Ми тва е, пази си колата, обичай я, и тя ще ти отвърне подобаващо !
П.П. В ръководството за експлоатация и ремонт (има го на доста места в нета, пускано е и тук) има един файл : "155-Vehicle Maintenance&Characteristics" - там е описано всичко, що трябва да се проверява, на колко време се проверява, и как се сменят общите неща (филтри, антифриз, свещи, обтягане на верига и т.н.).
така сега да кажа,смених свещите,резултата все същия,колата е със свещи голден кво беше там абе хубавите сега и сложих беру и все тая,едни 40лв на вятъра,смених горивен филтър и да ви кажа има малко подобрение,гледах маркучите дали има сцепен но нищо всичко здраво,но дави кажа ми се струва че не и стига въздух,и за това маи си подхарчва добре,кво да правя да ходя на диагностика нали
dani_ku4eto
26-07-2011, 23:28
така сега да кажа,смених свещите,резултата все същия,колата е със свещи голден кво беше там абе хубавите сега и сложих беру и все тая,едни 40лв на вятъра,смених горивен филтър и да ви кажа има малко подобрение,гледах маркучите дали има сцепен но нищо всичко здраво,но дави кажа ми се струва че не и стига въздух,и за това маи си подхарчва добре,кво да правя да ходя на диагностика нали
това е твоя човек. 0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
закарай колата при него да ти я оправи недей да даваш излишни пари за кабели свещи и кво ли не.
това е твоя човек. 0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
закарай колата при него да ти я оправи недей да даваш излишни пари за кабели свещи и кво ли не.
подкрепям;)
PEPI-2ALFA
27-07-2011, 00:09
,аааа и ако ми кажете от каде да си купя предна лява дръжка външна
Само да добавя, че ти трябва лява дръжка - еднакви са предна и задна.
мерси колега ще я сменя,сега ме мъчи вървежа на колата
Привет, колега! Провери хубаво ли духа от аспуха! И на по-високи обороти. Аз съм брал този яд от запушено гърне! Ако не си я оправил, все още, де. Пиши какво е било, че да си знаем..