View Full Version : Сюрприз от Лукоил
soldier81
26-07-2011, 16:59
Миналата седмица излязох да се возя с мотора,мислех да го покарам малко по-надълго,до Благоевград или Сандански,щях да реша по пътя.Спрях да заредя на бензиностанцията щото в него имаше около 5-6л бензин.Напълних го до горе и тръгнах,след 3-4км тая пущина започна да работи като трактор,след още 1км умря напълно,не даваше никакви признаци за живот.Натоварихме го в един бус и право в сервиза,там момчетата източиха "бензина" от него,който незнайно защо миришеше на нафта и ми се изясни до някъде каква е диагнозата.От там се върнах на бензиностанцията и исках да ми покажат записа от камерата,да видя този байх*й какво ми е сипал в мотора,да не би случайно да е хванал пистолета на дизела вместо бензин ама не беше.Беше си сипал бензин момчето и от там ми казват че няма да ми покрият нищо по ремонта.Та резултата е 2 х 320лв дюзи за боклука(добре че е двуцилиндров),носих ги по ултразвуци и всякакви щуротии,ама не могат да бъдат спасени.Сега чакам да излязат резултатите от пробите,да видя с какъв вид гориво съм пробвал да карам(сигурно е някаква нова разработка) и започвам да се разкарвам по съдилища.Мисля да не ги оставям така.
Mind_Control
26-07-2011, 17:04
Ако ти трябват свидетели за съда съм на разположение :)
badmadafaka
26-07-2011, 17:04
Поредната кофти случка :(
Обаче за 600 лева ремонт по съдилища..? По-лесно ще е да подадеш жалба където трябва - глобите за бензиностанция, която продава такъв "бензин" са с много, много цифри...
Съди ги друг начин няма. Те точно това разчитат, че няма да направиш и затова са толкова отворени. ;)
Глобите хубаво, но те не му покриват ремонта.
Лошо колега, но ако имаш нерви, време и пари ги съди. Аз се обедих, че това не е лесна работа и може да минат 2-3год. дори без да съм сигурен от крайния изход.
В България върви още номера и всеки гледа да мине метър, кога ще се спре с тази практика не знам. Става дума за горива, но важи със същата сила и за всички стоки и услуги който ни продават и предлагат.
Лошото, е че няма как да докажеш какво са ти сипали и какво е източено от резервоара. Подай жалби в комисия за защита на потребителя и прати мейл до всички големи медии - БНТ, БТВ, Нова, Дневник, Капитал, 24 Часа, Труд, Господари на ефира и т.н.
Мога да ти съдействам с мейли на медиите и с написването на писмото.
дано си пазиш касовата бележка за зареждането. Ще се наложи да доказваш кога и къде и отново ще се гледа записа..
заради играта ли зареди там. да не са ти сипали от онова "гориво" което са го нагласили за победителите :) .само се чудя има ли други толкова гадни бензиностанции.... може би петрол . все българска работа.
soldier81
26-07-2011, 17:19
Има и още една изненада,този път е от Италианското мотостроене,оказа се че в завода на Дукати не знаят какво е горивен филтър.Пробвахме да го намерим къде е и се оказва че маркучите от резервоара влизат направо в инжекциона,мислех че само на моя са го забравили ама гледах на още два мотора и е същото.
---------- Post added at 17:19 ---------- Previous post was at 17:17 ----------
заради играта ли зареди там. да не са ти сипали от онова "гориво" което са го нагласили за победителите :) .само се чудя има ли други толкова гадни бензиностанции.... може би петрол . все българска работа.
Не е заради играта колега,просто беше единствената бензиностанция за 30км напред.
отделен филтър може да нямаш, но в задната част на инжектора имаш една мрежичка филтър. предполагам са написали да се кара само с премиум , ама тука е премиум само руския монопол над горивата.
vanko_monev
26-07-2011, 19:07
Алфата я имам вече околко година, за това време само веднаж съм зареждал на друга бензиностанция освен Еко, и тя бе Лукойл . Заредих си аз бензин трагвам и дали минах около километър и лампата на дюзата ми светна. След още 2км. изгасна ,после пак светна и така докато се пребера.
Jivko7777
26-07-2011, 19:39
Това е така с тия Лукойли на които сте попаднали и двамата които са на фрайчайзинг или частни Лукойли, повярвайте тези които не са горивата са много добри, всичките си коли там си ги зареждам и на ОМВ ;)
Незнам къде съм зареждал и аз дали е било франчайз ама с газта на лукойл минах 30 км по-малко отколкото с тази на еко
Ramsezsh
26-07-2011, 19:43
Няма значение дали конкретната бензиностанция е собственост на Лукойл или е франчайз. И в двата случая се зареждат и следят от лукойл.
Напоследък и аз не съм доволен от горивото, което сипвам там. Затова вече само на други бензиностанции.
Jivko7777
26-07-2011, 19:58
За частните не ми говори там слагат всевъзможни бъркочи, докато при държавните такива неща няма от първа ръка Ви го казвам!
badmadafaka
26-07-2011, 19:58
Има и още една изненада,този път е от Италианското мотостроене,оказа се че в завода на Дукати не знаят какво е горивен филтър.
На по-новите алфи и фиатки също няма филтър... Или по-точно има, но е на самата помпа и не е сменяем ;)
Ramsezsh
26-07-2011, 20:07
За частните не ми говори там слагат всевъзможни бъркочи, докато при държавните такива неща няма от първа ръка Ви го казвам!
В България всички бензиностанции са частни. Единствентно Еко са държавни (собственост на държавна гръцка фирма)
Колкото до това какво сипват - от първа ръка твърдя, че франчайза и собствените бензиностанции на Лукойл се зареждат и следят от Лукойл. Единствената разлика е за някои от стоките (не горивата), които някои от франчайзите си поръчват директно, а не от Лукойл.
За бензин и дизел съд доволен от лукойл като разход и вървеж..от бензин шел фи пауър реисинг отлични впечатления за 95 от шел също дизела по далечен спомен също става..
Ако имаш нерви съди ги!
Жалко за мотора,дано по-скоро го оправиш!
Щом има замесен българин има нещо ПОбългарено !
Дали е частна или държавна работят българи !
Крайно време е да затягаме кайшите в работата и в правата си.
Търси си правата !
Точно от такъв боклук на Лук Ойл, се скапах да чистя дюзи, да сменям дебитомери и всички останали простотии. Освен това, с 25 литра бензин минах около 50 км.
Разход като при военните. Литър на метър!
Ако си решил да ги съдиш- давай до дупка!:bangin:
alfa boy Qv
26-07-2011, 22:42
Само на Петрол братлета,аз много сам доволен от бенза и газта пак и двете са с добавки и колата особноо с 96 безнзин на Петрол каса гумите много е добар пробваите го ще ви хареса:naughty:
santo_traficante
27-07-2011, 08:14
В България всички бензиностанции са частни. Единствентно Еко са държавни (собственост на държавна гръцка фирма)
Няма такова нещо.
Брех взеха лиценза на Лукойл..невярвах че ще стане:BIGsmile::BIGsmile:
Брех взеха лиценза на Лукойл..невярвах че ще стане:BIGsmile::BIGsmile:
Предизборни игрички, нищо повече...
И идеален повод за вдигане на цените на горивата:cussing:
badmadafaka
27-07-2011, 10:02
И идеален повод за вдигане на цените на горивата:cussing:
Да, за съжаление - сега има оправдание...
Взели лиценза те... поредната пунта-мара. Играта е Бойчето да излезе добрия. Със Златев са се разбрали как да процедират. Сега Бойко ще излезе и ще каже "аз нямам приятели". Деба ефтиния ти пр...