PDA

View Full Version : Сервото на спирачките

gps
22-09-2006, 14:04
Вече трета седмица от както ми се скапа сервото на спирачките, оказа се, че да си намеря втора употреба е направо невъзможно а ново е безумно скъпо. Като гледам самолета толкова време приземен и направо ми се къса сърцето. Приемам всякякви идеи, от някяква друга кола дали няма да стане, или ако някой знае къде има... предварително благодаря.

ALFA CORSE
22-09-2006, 14:19
От кой град си? И каква е 155-цата?

Galeano
22-09-2006, 15:36
Има възможност за ремонт но е трудоемко. :(

BGSpider
22-09-2006, 18:07
Май и други имат този проблем,мислех си че съм само аз!И моето се скапа миналата седмица и си мислях, че дълго време няма да мога да си намеря серво ама един приятел измъкна отнякаде едно, което беше същото като моето ама на него пишеше Фиат Браво.Та незнам дали е от Браво или Брава но поразпитай,при мен стана идеално,точно като оригиналното.Става дума за Alfa 155 1.7TS 8V.Но чух, че на 16V било различно

gps
22-09-2006, 19:01
155 1.7

gps
22-09-2006, 19:03
155 1.7 8V, Пазарджик но няма проблем да отидаа кадето има

Red Devil
23-09-2006, 16:20
аз преди година и половина се сблъсках с този проблем.Реших го по следния начин,отидох в италсервиз(София под моста на 4-ти километър)където ми присадиха някво серво от не знам си каква кола и единствената разлика е че усещането на педала беше различно.Цялото това ми струваше 150 лв и стана някаде за около 2-3 дни.Друг е въпроса че за да се смени сервото трябва да се маха инжекциона и после нещо бяха защипали един маркуч и колата се държеше се едно двигателя е умрял.така поне ще знаеш как да подходиш(тогава карах 155 1.8TS SS).Успех и дано съм бил от помощ

PEPI-2ALFA
24-09-2006, 04:22
Аз мойта я купих с фалирало серво.В сервиз FIAT в Благоевград ми го смениха с 2-ра употреба от Италиянеца -София. За смяната не помня колко ми взеха,но частта беше 2пъти по-скъпа от Опел,Форд....и Краси-шефа на сервиза ми вика "ами плащаш си за емблемата" :not-fair: За ново ми казаха въобще да не питам ,но ти си знаеш. Успех :wink: Иначе стана за 1 ден.

gps
24-09-2006, 10:23
За информация ново е 1200лв :screwy: Сега ще търся да видя дали от Фиат ще стане, като на колегата.

monigt
28-09-2006, 14:11
от някоя италианка трябва да стане (фиат или ланчия) УСПЕХ

kris11
29-09-2006, 18:45
Спука се мембраната и съска въздух и спирам по-бавно от влака.
СЕРВО =80 лв
Ураааа имам спирачки :D
Тошко да бяга да взема сервото, че е кът .Това серво дето вчера взех е за коли без ABS и е дебело. Не се среща лесно. Днес ходих да го подменя с моето скапано серво. Веднага ми намериха такова .Става от Фиат . Смених и спирачна помпа защото старата е пропускала леко от страна на сервото и може затова да се е скапала мембраната.
Смяната му е адски трудоемка. Наложи да се демонтира АБS a,дебелият маркуч към дебитомера и дебитомера, съдче за течност ,

ivoshaklev
01-10-2006, 14:07
Здравейте колеги. :!: И аз май имам същия проблем.Збелязах го днес. Н първия завой спирам и педала като камък, интересното обаче е че колата си спира без проблем. Идва едно съскане от към педала, изпуска май вакум . Дали не е семеринг или е скъсана мембраната?
Като отворя капака нищо не се чува .Един местен майстор ми каза да си карам не било фатално(да ама не ) Забравих да кажа че е с ABS.

Къде ще ми препоръчате да отида за ремон , и колко би ми струвало ?
(не съм от Оринч Каунти, O.C) :(

kris11
02-10-2006, 13:13
@ ivoshaklev
Щом съска леко може да пуска клапана на сервото . При мен беше : съска много силно, педала е твърд много и не спира. На светофар като задържа на спирачка започва да губи обороти на ПХ и аха да загасне , налагаше се да пшолзвам ръчната докато чакам да светне зелено.

ALFA CORSE
03-10-2006, 09:27
И при мен има леко съскане и карам така...мхм... колко...май две години и половина.

Смених и спирачна помпа защото старата е пропускала леко от страна на сервото и може затова да се е скапала мембраната.
Те май все заради това се скапват.

valentino
11-10-2006, 01:30
и при мен съска леко но няма проблем спира4ките са ок

ivoshaklev
12-10-2006, 20:14
Сервото е отремонтирано при Румен от клубния сервиз. Обаче май трябва да се обезвъздушът още че трудно си я прибрах .