Log in

View Full Version : Потраква при палене. Пак!!!

kok4o
01-08-2011, 16:57
Здравейте колеги.

От много време не съм писал, защото бях решил, че Алфите не са за мен, но скоро покарах "Живата Немската Легенда" (VW) и тогава разбрах, че всъщност до преди това съм карал кола :)

Предисторията на проблема е, че преди около 2 години споделих във форума, че при палене колата( в рамките на 2-3 секунди) колата звучи като дизел. След като я карах в това й състояние известно време "тракането" започна да се удължава все повече при палене, докато на края започна да го прави и при каране.
След съвети от Ваша страна и оглед при майстор смених Вариатора(много скъпо т'ва нещо). Оправи се веднага и след това половин година нямах проблеми.

След половин година бях жертва на ПТП(паркирано състояние), след което я оправих и си карах близо година и половина без проблеми.

Но сега около 2 години след смяната на Вариатора и 1 ПТП започва пак да трака при палене.
Говорих с майстор на Алфи и му обясних същата ситуация и той ме поуспокои, че не може да е Вариатора.

Какво е Вашето мнение.

Благодаря.

code
01-08-2011, 18:18
Хах и що да не може, какво му пречи? Не знам колко километра си минал за 2 години, кофти е за толкова да даде фира, но нищо чудно. Ако беше по-евтин щях да го хвърлям на всяка смяна на ремъци, мамицата му и джаджа :flamingdevil: Може и повдигачи да чукат, но те се чуват по друг начин.

gogo79
01-08-2011, 19:02
И на мене ми се струва,че "новия" вариатор е дал фира.:grandpa: А маслото сменял ли си скоро?!

kok4o
02-08-2011, 10:47
Хах и що да не може, какво му пречи? Не знам колко километра си минал за 2 години, кофти е за толкова да даде фира, но нищо чудно. Ако беше по-евтин щях да го хвърлям на всяка смяна на ремъци, мамицата му и джаджа :flamingdevil: Може и повдигачи да чукат, но те се чуват по друг начин.

Е недей така де :( още 400лв за нов не мисля, че ще ги преживея.

А иначе маслото е сменено преди 9000км. и около година време.

Скоро ще го сменям.

kompir
02-08-2011, 11:17
Е недей така де :( още 400лв за нов не мисля, че ще ги преживея.

А иначе маслото е сменено преди 9000км. и около година време.

Скоро ще го сменям.

:bravo: еееее,че смени първо това масло дееееее:book: тогава може и да спре да трака :crazy:

kok4o
02-08-2011, 14:15
:bravo: еееее,че смени първо това масло дееееее:book: тогава може и да спре да трака :crazy:

Добе колега, ще го сменя в най-скоро време и ще кажа.
Но малко не разбирам как може маслото да накара нещо да спре да тропа.

kiko73
02-08-2011, 14:23
Може и още как, даже може заради смяната на маслото "нещото" да почне да трака - ако попаднеш на някое от "модерните" масла ама на половин цена - вЕрвай ми виждал съм го с очите си и съм го чувал с ушите си не един път

kok4o
02-08-2011, 16:33
Може и още как, даже може заради смяната на маслото "нещото" да почне да трака - ако попаднеш на някое от "модерните" масла ама на половин цена - вЕрвай ми виждал съм го с очите си и съм го чувал с ушите си не един път

вЕрвам ти колега :)
Сега само ще те помоля да ми кажеш някоя марка "модерно"(в положителния смисъл) масло.

kostov_sl
02-08-2011, 21:49
Колега, при мен нещата стоят по същия начин горе-долу. Преди 1000 км смених масло (препоръчвам ти Selenia Gold или 20K) и тракането наистина понамаля, но все пак си остана. Общо-взето излиза, че все пак вариатора е виновен в повечето такива случаи.

CoreSportivo
03-08-2011, 09:47
Не се притеснявайте колеги, при тези автомобили вариатора си е консуматив. При мен издържа не повече от 10 000км. Просто следващата ми алфа няма да е бензинова, това го знам със сигурност:)

infernus
03-08-2011, 21:39
:offtopic::offtopic:

Абе и боксера вариатор няма, ама беше почнал да потраква кротко кротко, и според майсторите само Селения Рейсинг-а е спасила биелните лагери да ми тракат с хиляди километри...

Pires
05-08-2011, 16:03
Здравейте колеги. незнам точно къде във форума да се обърна... проблема с моята алфа е горе долу сходен..Като я запаля.. цялата започва да се тресе цялото табло и изобщо цялата кола откача ...това дали също е от този вариатор? какво мислите....

tonov
05-08-2011, 16:34
При теб явно е нещо друго. Ако е вариатор само трака, но иначе мотора си работи нормално. Твоето по-скоро ми прилича на работа на 3 цилиндъра - иди някъде да ти прегледат свещи/кабели/бобини.