View Full Version : Въпрос за инжектори и още нещо
Почнаха да тракат доста като звук от тиктакане на часовник (от тия ментетата по 1 лев) ....Може ли да е от повдигачите ? Мисля че са инжектори щото като се заслушам точно от тях си трака стабилно ? Какво следва гледам някакви ремонтни комплекти има или някакви добавки да сипя ?Или направо да купя други от някоя блъсната в добро състояние ?
Другият ми проблем е свързан с това ,че измих мотора преди 2 дена в автомивка .. Прибрах се до нас без проблем .. После си карах пак така .. Наскоро сложих свещи денсо нови (250лв) Реших да отворя да вида пак за какво става дума и дали няма попаднала вода вътре .. Като отворих познайте първите 3 дупки пълни до горе с вода и в другите имаше малко (УЖАС) ... Обаче преди това карах колата сиг поне 50-60 км така Въпроса ми е дали да са заминали свещите защото бяха буквално одавени във вода ? :handshake:
Вода или масло имаше в гнездата ,колега? А на свещите няма какво да им стане.
Вода колега много вода масло грам ..Иначе ако са с масло съм за гарнитура на капак на клапани итая вътре дето обхваща гнездата на свещите ама и тя е сменена преди няма и 1 месец
Инжекторите на ултразвук и ще утихнат.
Не вярвам за толкова кратко време да им стане нещо на свещите. Подсуши хубаво и изчисти свещите и лулите, след което не трябва да имаш проблеми.
бтв: ето защо личното ми мнение е твърдо против миенето на ТС мотор, а и не само
Ми да колега разбирам защо не трябва да се мие ама мен ме е срам да го закарам на майстор така целия беше с 2 пръста прах по него + стари остатаци от масло по главата и в части от блока направо грозотия .. Тия коли нямат кори отдоло и мотора става леш примерно от Бургас до София ..
infernus
03-08-2011, 21:31
Боли ме шперца че има прах, нямаш си на идея с това миене какви поразии може да си направиш с всичката електроника която имаш по двигателя. Моят е безбожно прашлясал и грам не ме бърк, много повече се плаша като видя кола спретната и с измит двигател. За мен колкото е по прашна толкова по добре, значи е карана и не са я барали много майстори, най малкото защото има яко шарлатани който се правят че разбират от марката.
starata alfa
03-08-2011, 22:03
на 164 имах подобен проблем
обираш водата с гъба ,с компресор продухваш да исъхне хубаво и палиш и оставаш да работи ,след половин един час ако нямаш поражения трябва всичко да е ок
ако толкова държиш да ти е чист двигателя има и други начини за почистване .незнам как но моя го направиха като нов във софавто в княжево но със сигурност нее мит защото наскоро бяха плащали двигател на алфа по тази причина.полиране пастиране и пране ми струваше 180 лв
предполагам това ти е номера на дюзите 0 280 150 702
намират се лесно 145/6,155 и 164 маи и на джи ти ви