View Full Version : Проблем с климатроника
Joro_bayern
03-08-2011, 09:13
Има ли майстор, който разбира от Алфа 166 и в частност климатроника. Перката от няколко дни не спира, всеки път като спра се налага да свалям плюса на акумулатора, според мен проблема идва от компресора но не знам къде има хора които разбират. Благодаря предварително.
danchev63
03-08-2011, 13:43
Колега първо напиши от кой град си, за да знаят колегите къде да те насочат. Може и в инфото да го добавиш ако имаш желание. Може да е залепнало реле. Във почти всеки град има някой съвестен който разбира от климатици. Има и такива които разбират от електроника и могат да решат задачката. Но първо мини през диагностика за да се види каква грешка записва компа и евентуално да те насочи къде да търсиш проблема.
определено е залепнало реле .
определено е залепнало реле .
На 166 точно в 90% от случейте релето е невинно ;) Има много причини поради които да не спира и едната е температурен датчик - последно на Коки миналата седмица беше гръмнал чипа за управление на перките в еку-то, така че не гадайте а проверете нещата подробно ;)
ако първа степен не работи, на релето на 2-ра му идва малко нанагорно. намираме релето и му играем една отверка отгоре.ако не изгасне, сваляме го и мерим на крака 85 и 86 на цокъла има ли 12 волта. ако няма-релето е , ако има- на диагностика.
Има ли майстор, който разбира от Алфа 166....не знам къде има хора които разбират...
Ако си от София, отивай при Бобо (Екстрийм Сервиз (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=42549)):
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=42549
Ако не, пиши къде живееш, за да те насочат колегите.
Joro_bayern
05-08-2011, 13:51
Съжалявам, мислех, че пише от къде съм в профила. От София съм, ходя в сервиза на Румен в Дианабад, но той сега е на море и затова исках да потърся друг вариант.
Колега, знам че ще ти е далечко, обаче от личен опит мога да препоръчам един майстор от Плевен - казва се Добри, тел: 0888556507. Той ми оправи климатроника, след като един от "най-добрите" и хвалени майстори в Русе ми каза, че имам механична повреда (а то после се оказа софтуер)!!! Та сега си карам с климатроника благодарение на него! Препоръчвам го на всеки (за два часа направи това, което този от Русе се мъчи да направи 2 дена и в крайна сметка не успя)!!!
Linkestis
17-08-2011, 22:58
От София до Плевен за климатик!?!??!
Правилно предполагаш че ще му е далечко.
leketo84
18-08-2011, 19:43
От София до Плевен за климатик!?!??!
Правилно предполагаш че ще му е далечко.
Освен , ако не го чакат там две манекенки разбира се !
СПАМ :-P