PDA

View Full Version : Голям смях

rankovtsv
04-08-2011, 17:14
Търсих днес Selenia 20k и явно много трудно се намира или поне аз незнам къде да търся :) Прибирах се от Пловдив и в Плевен се отбих през няколко магазина и влизам в Евро07 където явно продавам само оригинални части, пък аз не съм знаел досега.. Питам имате ли Селения и ми викат: Не. Обръщам се да си ходя и единия от касата ми казва: Ментета не продаваме!
Не че е много важно но реших да го споделя, тъй като у мен предизвика смях тази реплика ...

_power_
04-08-2011, 17:33
Търсих днес Selenia 20k и явно много трудно се намира или поне аз незнам къде да търся :) Прибирах се от Пловдив и в Плевен се отбих през няколко магазина и влизам в Евро07 където явно продавам само оригинални части, пък аз не съм знаел досега.. Питам имате ли Селения и ми викат: Не. Обръщам се да си ходя и единия от касата ми казва: Ментета не продаваме!
Не че е много важно но реших да го споделя, тъй като у мен предизвика смях тази реплика ...
Ами..незнам в София няма недостиг....на Селениа..
И ако намериш гледай да е с логото на алфа:magic:
+ ако взимаш за доливане моя лиен съвет е да не взимаш пласмасовото еднолитрово шише а консервата:lupe:

Jivko7777
04-08-2011, 18:04

Шегаджии, точно хората които продават най-големите боклуци казват че ментета не продават, то целия им магазин е едно менте :tooth:

cassillas
04-08-2011, 19:44
Не знам дали сте запознати, но вече доста голяма част от алфистите не ползват Селения, а се ориентираха към: Agip, Repsol, Mоtul, Yacco и др. И то все такива които казваха, че маслото за Алфа е единствено Селения.

lan
04-08-2011, 19:51
Не знам дали сте запознати, но вече доста голяма част от алфистите не ползват Селения, а се ориентираха към: Agip, Repsol, Mоtul, Yacco и др. И то все такива които казваха, че маслото за Алфа е единствено Селения.

Прав си колега, но поне за мен причината да го сменя е,че напоследък явно го развалиха - забелязах че рязко спадна налягането, което държи. Допреди година всичко си беше на 6. А доколкото чух (не гарантирам на 100%) преди е било на основата на Agip, а вече е собственост на Petronas и ползват тяхната основа.
Сега съм на Yacco на всички хубавици и всичко е идеално.

Quattro
04-08-2011, 20:21
Аз съм си поръчал селения 10/40 от Италия и се оказа,че там се продава в пластмасови туби,а не както тук в метални по два литра,незнам кое ще да е ментето.

Derry
04-08-2011, 20:45
Хм, аз досега все в метални туби си го взимам и се надявам да е читаво :).

---------- Post added at 20:45 ---------- Previous post was at 20:43 ----------

Могъл е да си спести коменатара. А иначе масълце - Италбулком има, също и в представителството на Фиат.

DiStefano
04-08-2011, 20:57
У Пловдив има Селения насекъде .. а Евро 07 освен ментета друго не продават, така че верно голем смех. А по въпроса със Селенията ми за мен лично това масло е много смотано, а съм карал и с 10w60.

lordliness
04-08-2011, 21:47
Според мен истината е ,че всеки производител на автомобили си препоръчва националните производители на масла.Технологиите са толкова унифицирани,че едвали има кой знае каква разлика ,стига да не са фалшиви.

kompir
04-08-2011, 21:58
Според мен истината е ,че всеки производител на автомобили си препоръчва националните производители на масла.Технологиите са толкова унифицирани,че едвали има кой знае каква разлика ,стига да не са фалшиви.
Аз затова вече 30000 км. карам с МАNNOL наливно на 7 лв. литъра(смяна на 15 000).Препоръча ми го човек който държи магазин за масла(приятел) и си кара Х5-цата с такова.:lupe:

_power_
04-08-2011, 22:31
Аз затова вече 30000 км. карам с МАNNOL наливно на 7 лв. литъра(смяна на 15 000).Препоръча ми го човек който държи магазин за масла(приятел) и си кара Х5-цата с такова.:lupe:
Евала на далавера си! Другите които даваме по 20+ лева за литър сме балъци и незнаещи:magic:

fred
04-08-2011, 22:53
Всяко масло, което е качествено /и не е менте/ върши работа

old alfist
04-08-2011, 23:46
В Плевен винаги можеш да намериш Селения за Алфа Ромио в Италбулком и със сигурност е от рафинерията, която е собственост на Петронас.

mordohy
05-08-2011, 00:12
Всяко масло, което е качествено /и не е менте/ върши работа
Мда! То и аз като кажа , че в хидравликата карам с МХЛ и изпадат в ужас!!
Ама за сега съм доволен!
Само от има-няма 4 години!
Иначе Селенията си е добро масло, стига да не е м10Д в тубата!
То и като му сипаха 10-60 Райсинг в Гърция от варел на един приятел му се изправиха косите, ама после му обясних, че в центъра не се лигавят с тубички и консерви!
Няма значение в какво е, а какво е маслото!
лека нощ:toilet:

oem
05-08-2011, 00:18
В Плевен винаги можеш да намериш Селения за Алфа Ромио в Италбулком и със сигурност е от рафинерията, която е собственост на Петронас.

Точно това щях да кажа и аз. Само от Италбулком вземам Селения и последния рейсинг който взех вече е с логото на Петронас. Има някакви рокади и вече не е FL Selenia а Petronas Selenia. Мисля, че вече финaлно Petronas са купили FL. Вече на тубата има омологацията на FIAT от 2011 година. И между другото маслото наистина е друго. Мирише на друго. Сравних две метални туби от старото и от новото и новото мирише по друг начин.

old alfist
05-08-2011, 00:22
Точно това щях да кажа и аз. Само от Италбулком вземам Селения и последния рейсинг който взех вече е с логото на Петронас. Има някакви рокади и вече не е FL Selenia а Petronas Selenia. Мисля, че вече финaлно Petronas са купили FL. Вече на тубата има омологацията на FIAT от 2011 година. И между другото маслото наистина е друго. Мирише на друго. Сравних две метални туби от старото и от новото и новото мирише по друг начин.
Аз бих могъл да подкрепя и с други доказателства, но ще влеза в противоречие със служебните си задължения.

oem
05-08-2011, 00:24
Кажи де ако знаеш нещо.

old alfist
05-08-2011, 00:27
Кажи де ако знаеш нещо.
Просто със сигурност е оттам където се произвежда и толкова.

164 td
05-08-2011, 00:43

На какво го сипваш тоя рейсинг?

Jivko7777
05-08-2011, 01:32
Аз съм си поръчал селения 10/40 от Италия и се оказа,че там се продава в пластмасови туби,а не както тук в метални по два литра,незнам кое ще да е ментето.

Еми явно излиза че тия металните ще да са ментето, доколкото знам Селения имат голям завод в Турция ;)

---------- Post added at 01:32 ---------- Previous post was at 01:31 ----------

На какво го сипваш тоя рейсинг?

на 1.8тс ;)

old alfist
05-08-2011, 09:53
Една друга фирма също продава истински масла в Плевен - Чефин България.

badmadafaka
05-08-2011, 10:19
То и металната кутия е друга... Миналата седмица сменях на бравото (1.2 16v :biggrin:) маслото (кара се само с рейсинг :biggrin:) и ги карах в АХМ да ровят в склада за туба от "старите", защото наистина на вид има разлика...

Иначе това с което е започната темата си е леко смешно, да...

koolio
05-08-2011, 11:23
В Плевен Селения купувам от магазина на Кольо Спасов - на бул. Христо Ботев (преди беше зад ДНА, до Савената).

oem
05-08-2011, 11:36
Да и кутията е друга. Аз знам, че е истинско маслото. И за това си карам с него. Няма значение ново, старо. Petronas са голяма компания и даже някак си те ми вдъхват дори повече доверие.

На 1.8 ТС го сипвам и мотора работи много мазно и тихо с това масло.

Да не съм офф. Ще кажа само, че Ерво07 са абсолютни смешници и първия пост от темата е пълен смях също.

G_T_V
05-08-2011, 12:41
У Пловдив има Селения насекъде .. а Евро 07 освен ментета друго не продават, така че верно голем смех. А по въпроса със Селенията ми за мен лично това масло е много смотано, а съм карал и с 10w60.

Колега със какво масло караш колите си ,аз наливам само от кастрола във профила ти.

164 td
05-08-2011, 20:06
Селения рейсинг+2.0 TS=

oem
05-08-2011, 20:23
Ти как ще коментираш тези лагери? Аз нещо недовиждам от снимката. Изглеждат да нямат увличане. На пръв поглед това са най-хубавите лагери свалени от кола които съм виждал.

digitalundgrd
06-08-2011, 00:39
Много противоречиви мнения за тая Селения и това си е...Говорим за 20к и Рейсинг, защото на дизела мисля, че му е все тая дали е Селения WR или TD...

На мен тия лагери, особено 2-та в средата, на които мисля им е паднала циментацията, не ми се виждат хич ок...

На няколко пъти съм бил на много малко от това да сложа Селения рейсинг при поредната смяна на масло и все се намират повече хора да ме откажат, от колкото да ме убедят да си взема :)

И поради тази причина съм карал с какви ли не масла :) Едно не съм повторил хахах ;) Карал съм със Селения 20к, YACCO vx600 и с YACCO Galaxie, Agip, Репсол, ЕLF 10w50 итн...Като според мен френските масла са по-добрите...

badmadafaka
06-08-2011, 08:53
На мен тия лагери, особено 2-та в средата, на които мисля им е паднала циментацията, не ми се виждат хич ок...

От оскъдната информация която е дал колегата със снимката на лагерите абсолютно нищо не може да се заключи. Какво значи "селения рейсинг + 2.0 ТС" - колата я имаш от чисто нова, карал си я само със селения рейсинг и след ХХ километра лагерите са това на снимката..? Или колата е била 15-годишен грумбел, каран на уволнение от N на брой предишни собственици и лустросан от автоджамбазите с наляти Х на брой добавки в маслото и след първата смяна на масло му е сипано рейсинг и изведнъж се е оказала случката с лагерите..? Нали има доста разлика между двете теоретични хипотези..? :biggrin:
За мен факта, че като сипеш "рейсинг" и двигателя ясно доловимо утихва в сравнение с други масла (и особено в сравнение с 20К) на мен ми говори достатъчно... И не говоря за масло на 10К километра - първото 20К го смених на по-малко от 2К защото го бях сипал само да отмие гадостите отвътре ако има такива... След това рейсинг... Но по принцип както и в много други теми се стига до извода, че всичко е въпрос на вкус (казало кучето и си облизало г.з.)... Иначе за качеството на френските масла като цяло мисля, че си напълно прав, че е може би най-доброто ;)

oem
06-08-2011, 10:55
Много противоречиви мнения за тая Селения и това си е...Говорим за 20к и Рейсинг, защото на дизела мисля, че му е все тая дали е Селения WR или TD...

На няколко пъти съм бил на много малко от това да сложа Селения рейсинг при поредната смяна на масло и все се намират повече хора да ме откажат, от колкото да ме убедят да си взема :)

И поради тази причина съм карал с какви ли не масла :) Едно не съм повторил хахах ;) Карал съм със Селения 20к, YACCO vx600 и с YACCO Galaxie, Agip, Репсол, ЕLF 10w50 итн...Като според мен френските масла са по-добрите...

Ти пусни снимка на ония лагери дето ги караше с YACOO-то от 1.6-цата.

digitalundgrd
06-08-2011, 20:08
Аз съм ги пуснал бре, ама там не Селения рацинг, ами масло с космически технологии да беше + ОЕМ-а да му е баял 3 дни за кадем, пак нямаше да ги спаси...Друга беше там случката;)