View Full Version : Голям смях
rankovtsv
04-08-2011, 17:14
Търсих днес Selenia 20k и явно много трудно се намира или поне аз незнам къде да търся :) Прибирах се от Пловдив и в Плевен се отбих през няколко магазина и влизам в Евро07 където явно продавам само оригинални части, пък аз не съм знаел досега.. Питам имате ли Селения и ми викат: Не. Обръщам се да си ходя и единия от касата ми казва: Ментета не продаваме!
Не че е много важно но реших да го споделя, тъй като у мен предизвика смях тази реплика ...
Търсих днес Selenia 20k и явно много трудно се намира или поне аз незнам къде да търся :) Прибирах се от Пловдив и в Плевен се отбих през няколко магазина и влизам в Евро07 където явно продавам само оригинални части, пък аз не съм знаел досега.. Питам имате ли Селения и ми викат: Не. Обръщам се да си ходя и единия от касата ми казва: Ментета не продаваме!
Не че е много важно но реших да го споделя, тъй като у мен предизвика смях тази реплика ...
Ами..незнам в София няма недостиг....на Селениа..
И ако намериш гледай да е с логото на алфа:magic:
+ ако взимаш за доливане моя лиен съвет е да не взимаш пласмасовото еднолитрово шише а консервата:lupe:
Jivko7777
04-08-2011, 18:04
Шегаджии, точно хората които продават най-големите боклуци казват че ментета не продават, то целия им магазин е едно менте :tooth:
cassillas
04-08-2011, 19:44
Не знам дали сте запознати, но вече доста голяма част от алфистите не ползват Селения, а се ориентираха към: Agip, Repsol, Mоtul, Yacco и др. И то все такива които казваха, че маслото за Алфа е единствено Селения.
Не знам дали сте запознати, но вече доста голяма част от алфистите не ползват Селения, а се ориентираха към: Agip, Repsol, Mоtul, Yacco и др. И то все такива които казваха, че маслото за Алфа е единствено Селения.
Прав си колега, но поне за мен причината да го сменя е,че напоследък явно го развалиха - забелязах че рязко спадна налягането, което държи. Допреди година всичко си беше на 6. А доколкото чух (не гарантирам на 100%) преди е било на основата на Agip, а вече е собственост на Petronas и ползват тяхната основа.
Сега съм на Yacco на всички хубавици и всичко е идеално.
Аз съм си поръчал селения 10/40 от Италия и се оказа,че там се продава в пластмасови туби,а не както тук в метални по два литра,незнам кое ще да е ментето.
Хм, аз досега все в метални туби си го взимам и се надявам да е читаво :).
---------- Post added at 20:45 ---------- Previous post was at 20:43 ----------
Могъл е да си спести коменатара. А иначе масълце - Италбулком има, също и в представителството на Фиат.
DiStefano
04-08-2011, 20:57
У Пловдив има Селения насекъде .. а Евро 07 освен ментета друго не продават, така че верно голем смех. А по въпроса със Селенията ми за мен лично това масло е много смотано, а съм карал и с 10w60.
lordliness
04-08-2011, 21:47
Според мен истината е ,че всеки производител на автомобили си препоръчва националните производители на масла.Технологиите са толкова унифицирани,че едвали има кой знае каква разлика ,стига да не са фалшиви.
Според мен истината е ,че всеки производител на автомобили си препоръчва националните производители на масла.Технологиите са толкова унифицирани,че едвали има кой знае каква разлика ,стига да не са фалшиви.
Аз затова вече 30000 км. карам с МАNNOL наливно на 7 лв. литъра(смяна на 15 000).Препоръча ми го човек който държи магазин за масла(приятел) и си кара Х5-цата с такова.:lupe:
Аз затова вече 30000 км. карам с МАNNOL наливно на 7 лв. литъра(смяна на 15 000).Препоръча ми го човек който държи магазин за масла(приятел) и си кара Х5-цата с такова.:lupe:
Евала на далавера си! Другите които даваме по 20+ лева за литър сме балъци и незнаещи:magic:
Всяко масло, което е качествено /и не е менте/ върши работа
old alfist
04-08-2011, 23:46
В Плевен винаги можеш да намериш Селения за Алфа Ромио в Италбулком и със сигурност е от рафинерията, която е собственост на Петронас.
Всяко масло, което е качествено /и не е менте/ върши работа
Мда! То и аз като кажа , че в хидравликата карам с МХЛ и изпадат в ужас!!
Ама за сега съм доволен!
Само от има-няма 4 години!
Иначе Селенията си е добро масло, стига да не е м10Д в тубата!
То и като му сипаха 10-60 Райсинг в Гърция от варел на един приятел му се изправиха косите, ама после му обясних, че в центъра не се лигавят с тубички и консерви!
Няма значение в какво е, а какво е маслото!
лека нощ:toilet:
В Плевен винаги можеш да намериш Селения за Алфа Ромио в Италбулком и със сигурност е от рафинерията, която е собственост на Петронас.
Точно това щях да кажа и аз. Само от Италбулком вземам Селения и последния рейсинг който взех вече е с логото на Петронас. Има някакви рокади и вече не е FL Selenia а Petronas Selenia. Мисля, че вече финaлно Petronas са купили FL. Вече на тубата има омологацията на FIAT от 2011 година. И между другото маслото наистина е друго. Мирише на друго. Сравних две метални туби от старото и от новото и новото мирише по друг начин.
old alfist
05-08-2011, 00:22
Точно това щях да кажа и аз. Само от Италбулком вземам Селения и последния рейсинг който взех вече е с логото на Петронас. Има някакви рокади и вече не е FL Selenia а Petronas Selenia. Мисля, че вече финaлно Petronas са купили FL. Вече на тубата има омологацията на FIAT от 2011 година. И между другото маслото наистина е друго. Мирише на друго. Сравних две метални туби от старото и от новото и новото мирише по друг начин.
Аз бих могъл да подкрепя и с други доказателства, но ще влеза в противоречие със служебните си задължения.
old alfist
05-08-2011, 00:27
Кажи де ако знаеш нещо.
Просто със сигурност е оттам където се произвежда и толкова.
На какво го сипваш тоя рейсинг?
Jivko7777
05-08-2011, 01:32
Аз съм си поръчал селения 10/40 от Италия и се оказа,че там се продава в пластмасови туби,а не както тук в метални по два литра,незнам кое ще да е ментето.
Еми явно излиза че тия металните ще да са ментето, доколкото знам Селения имат голям завод в Турция ;)
---------- Post added at 01:32 ---------- Previous post was at 01:31 ----------
На какво го сипваш тоя рейсинг?
на 1.8тс ;)
old alfist
05-08-2011, 09:53
Една друга фирма също продава истински масла в Плевен - Чефин България.
badmadafaka
05-08-2011, 10:19
То и металната кутия е друга... Миналата седмица сменях на бравото (1.2 16v :biggrin:) маслото (кара се само с рейсинг :biggrin:) и ги карах в АХМ да ровят в склада за туба от "старите", защото наистина на вид има разлика...
Иначе това с което е започната темата си е леко смешно, да...
В Плевен Селения купувам от магазина на Кольо Спасов - на бул. Христо Ботев (преди беше зад ДНА, до Савената).
Да и кутията е друга. Аз знам, че е истинско маслото. И за това си карам с него. Няма значение ново, старо. Petronas са голяма компания и даже някак си те ми вдъхват дори повече доверие.
На 1.8 ТС го сипвам и мотора работи много мазно и тихо с това масло.
Да не съм офф. Ще кажа само, че Ерво07 са абсолютни смешници и първия пост от темата е пълен смях също.
У Пловдив има Селения насекъде .. а Евро 07 освен ментета друго не продават, така че верно голем смех. А по въпроса със Селенията ми за мен лично това масло е много смотано, а съм карал и с 10w60.
Колега със какво масло караш колите си ,аз наливам само от кастрола във профила ти.
Ти как ще коментираш тези лагери? Аз нещо недовиждам от снимката. Изглеждат да нямат увличане. На пръв поглед това са най-хубавите лагери свалени от кола които съм виждал.
digitalundgrd
06-08-2011, 00:39
Много противоречиви мнения за тая Селения и това си е...Говорим за 20к и Рейсинг, защото на дизела мисля, че му е все тая дали е Селения WR или TD...
На мен тия лагери, особено 2-та в средата, на които мисля им е паднала циментацията, не ми се виждат хич ок...
На няколко пъти съм бил на много малко от това да сложа Селения рейсинг при поредната смяна на масло и все се намират повече хора да ме откажат, от колкото да ме убедят да си взема :)
И поради тази причина съм карал с какви ли не масла :) Едно не съм повторил хахах ;) Карал съм със Селения 20к, YACCO vx600 и с YACCO Galaxie, Agip, Репсол, ЕLF 10w50 итн...Като според мен френските масла са по-добрите...
badmadafaka
06-08-2011, 08:53
На мен тия лагери, особено 2-та в средата, на които мисля им е паднала циментацията, не ми се виждат хич ок...
От оскъдната информация която е дал колегата със снимката на лагерите абсолютно нищо не може да се заключи. Какво значи "селения рейсинг + 2.0 ТС" - колата я имаш от чисто нова, карал си я само със селения рейсинг и след ХХ километра лагерите са това на снимката..? Или колата е била 15-годишен грумбел, каран на уволнение от N на брой предишни собственици и лустросан от автоджамбазите с наляти Х на брой добавки в маслото и след първата смяна на масло му е сипано рейсинг и изведнъж се е оказала случката с лагерите..? Нали има доста разлика между двете теоретични хипотези..? :biggrin:
За мен факта, че като сипеш "рейсинг" и двигателя ясно доловимо утихва в сравнение с други масла (и особено в сравнение с 20К) на мен ми говори достатъчно... И не говоря за масло на 10К километра - първото 20К го смених на по-малко от 2К защото го бях сипал само да отмие гадостите отвътре ако има такива... След това рейсинг... Но по принцип както и в много други теми се стига до извода, че всичко е въпрос на вкус (казало кучето и си облизало г.з.)... Иначе за качеството на френските масла като цяло мисля, че си напълно прав, че е може би най-доброто ;)
Много противоречиви мнения за тая Селения и това си е...Говорим за 20к и Рейсинг, защото на дизела мисля, че му е все тая дали е Селения WR или TD...
На няколко пъти съм бил на много малко от това да сложа Селения рейсинг при поредната смяна на масло и все се намират повече хора да ме откажат, от колкото да ме убедят да си взема :)
И поради тази причина съм карал с какви ли не масла :) Едно не съм повторил хахах ;) Карал съм със Селения 20к, YACCO vx600 и с YACCO Galaxie, Agip, Репсол, ЕLF 10w50 итн...Като според мен френските масла са по-добрите...
Ти пусни снимка на ония лагери дето ги караше с YACOO-то от 1.6-цата.
digitalundgrd
06-08-2011, 20:08
Аз съм ги пуснал бре, ама там не Селения рацинг, ами масло с космически технологии да беше + ОЕМ-а да му е баял 3 дни за кадем, пак нямаше да ги спаси...Друга беше там случката;)