View Full Version : Подлакътник демонтаж !!!
danito__77
06-08-2011, 10:18
Здравейте колеги ,понеже подлакътника ми е вече много мръсен искам да го сваля и да го изпера а и да го стегна малко че се клати ,та питането ми е какъв е чалъма за сваляне :)
Alexanderbb
06-08-2011, 10:28
Пробвай първо с някой от спрейовете за почистване на мебели. Моя салон е светлосив и пак се чисти перфектно
danito__77
06-08-2011, 10:44
Колега за спрея е ясно но мисълта ми е да го сваля и да го изчиста по добре в нас на мивката ,и след това да го стегна че се клати доста а виждам че болтовете са разхлабени но не мога да ги стегна без да съм го махнал :) дайте идея как да го махна :)
Alfa User
06-08-2011, 11:32
Според ръководството за поддръжка и ремонт трябва да се направи ето това :
- сваля се седалката от автомобила.
1. сваля се капачката, покриваща оста на подлакътника
2. развива се болта на оста
3. изважда се пружината
4. издърпва се оста от подлакътника
5. от страницата на облегалката се изважда законтрящия шплент
6. сваля се подлакътника
На мен ми се струва, че според картинката точки 4 и 6 са с разменени описания, но като започенете демонтажа, ще видите как точно е - аз лично не съм го правил това упражнение. Успех !
danito__77
06-08-2011, 15:09
Като я гледам картинката май не съвпада с моя подлакатник ,защото нямам капачка от другата страна на подлакатника ,а каква е логиката да свалям седалката ?
Alfa User
06-08-2011, 16:19
Логиката е, че подлакътника стои много плътно между двете седалки (поне при нашите две коли е така), и не можеш да развиеш болта и да извадиш оста ...
Може, пасажерската облегалка максимално назад легнала, шофьорската макс напред и облегалката и седалката и става без грижи. :)
nikkysix
06-08-2011, 18:17
демонтажа е много лесен: на оста на подлакътника има скоба под една капачка-като напънеш малко кожата на подлакътника да се отдели от капачката ще я видиш, махаш скобата и подлакътника си излиза. сори ако не съм обяснил добре правих го преди 3г имаше тук някъде тема със снимки. ако има нужда ще се пробвам да го снимам и аз
danito__77
06-08-2011, 21:44
Мерси много има логика да е така както казваш и аз си мислех за този вариант с скобата но не бях сигурен ,ще се опитам утре да го сваля ,ще направя и снимки :) хайде със здраве
Alfa User
07-08-2011, 10:54
Хубаво е човек да знае, че има и по-лесен начин за нещо :)
Ще чакаме развитието и резултата.
Виж тук:
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=323057#post323057
митака-пловдив
08-08-2011, 19:37
Хубаво е човек да знае, че има и по-лесен начин за нещо :)
Ще чакаме развитието и резултата.
Бачо,само да вметна че са два модела подлакътниците.На едните се сваля тапата,развива се гайката дето натяга пружината и се вади.Това е за стария фейс.
Другите са с въпросните зегерки,пластинки,телчета,гривни.......и всякви други сложнотий :)
nikkysix
08-08-2011, 19:40
Виж тук:
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=323057#post323057
егати тая тема е мое дело и съм я забравил! моля за извинение! точно така разбрах как става упражнението
Надявам се тези снимки да ви помогнат малко :arrow: